|
|
Stranica: 340/344.
|
[ 8582 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 15:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75801 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 15:30 |
|
|
Bitno je rjesiti odnosno pokopati jednom za svagda ideju gradnje islamskog centra na zapadnoj strani
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 15:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75801 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Za kvorum je potrebna prosta većina, a odluke se donose ovako:
Privitak/ci: |
IMG_6675.jpeg [ 151.73 KiB | Pogledano 303 put/a. ]
|
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 15:33 |
|
|
U praksi, od “životnih pitanja” samo za budžet i urbanistički plan zahtijeva dvotrećinsko glasanje.
Nakon što se budžet izglasa, gradonačelnik i većina vijeća mogu raditi što hoće u slijedecih 12 mjeseci i donositi odluke po svim pitanjima kakve hoće.
Urbanistički plan se rijetko mijenja, a budžet se donosi jednom godišnje.
Tijekom ostalih 12 mjeseci sve odluke, dozvole, ugovori se donose preglasavanjem.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 15:35 |
|
|
Recimo, odluku od prodaji zemljišta u Sjevernom Logoru sada možemo sami donijeti, kao i napisati natječaj i kriterije kojim firme pobjeđuju na natječaju, te konačno bodovati i izabrati pobjednike.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 15:39 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 38976 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
S tim odmah treba početi ne odustanu li od islamskog centra u kršćanskom dijelu grada. Odmah bi se IZ ušutila.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 15:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59590 Lokacija: DAZP HQ
|
Znači li to da bi smo u budućnosti mogli uzeti zastupnike i u gradskom području Sjever? Ili je to Stari grad?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 16:39 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 38976 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Mislim da to pripada pod Stari Grad.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 16:45 |
|
|
Ala ćemo i tamo uzimat mandate u budućnosti.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 17:00 |
|
|
dudu je napisao/la: Ala ćemo i tamo uzimat mandate u budućnosti. Pa možemo valjda 1 od 5. Da pripada Sjeveru bilo bi 1 od 2.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 17:08 |
|
|
Nitko nema što Hrvat imade Dva glavna grada imaju vlade
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 17:56 |
|
|
Može se promjeniti tok Neretve tako da ide kroz pola sjevernog logora...A onda južni dio spojit i sa zapadnim dijelom grada..
Teško da će Hrvati kupovati na istočnoj strani, ja prvi nebi..
Privitak/ci: |
Screenshot_20241105_165346_Gallery.jpg [ 169.32 KiB | Pogledano 725 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 17:58 |
|
|
Kad bi škutori kupili parcele preprodali bi Muslimanima kao duhansku u jugoistočnom dijelu grada...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 18:00 |
|
|
neretvanin je napisao/la: Može se promjeniti tok Neretve tako da ide kroz pola sjevernog logora...A onda južni dio spojit i sa zapadnim dijelom grada..
Teško da će Hrvati kupovati na istočnoj strani, ja prvi nebi.. A Ortiješ je to na zapadnoj strani?
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 18:00 |
|
|
neretvanin je napisao/la: Može se promjeniti tok Neretve tako da ide kroz pola sjevernog logora...A onda južni dio spojit i sa zapadnim dijelom grada..
Teško da će Hrvati kupovati na istočnoj strani, ja prvi nebi.. Nemaš ti što kupovati, kad bi se ponudilo na tržištu onda bi mogli nešto kupiti i Skandinavci iz Gackog. Stanovi se grade za zaposlenike Sveučilišta ili HEP HZ HB. Tako nema diskriminacije, a ovi cjeloživotni uhljebi bi imali priliku odužiti se zajednici kolonizacijom istočne obale. Naše je sve do RS, ne zanima nas pola Sjevernog logora.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 18:03 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37716 Lokacija: Gl. grad regije
|
Meni su Potoci super. Blizu Mostar a skokneš na Rujište lako.
Još kad bude tunel kroz Prenj to će bit top lokacija.
Čudi me da se već nije krenulo sa zgradama tamo.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 18:06 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: neretvanin je napisao/la: Može se promjeniti tok Neretve tako da ide kroz pola sjevernog logora...A onda južni dio spojit i sa zapadnim dijelom grada..
Teško da će Hrvati kupovati na istočnoj strani, ja prvi nebi.. A Ortiješ je to na zapadnoj strani? Misli se na HVO teritorij. A Ortiješ je HVO!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 18:09 |
|
|
Ti imaš traume jer su te Muslimani protjerali.
Ovo je gradsko zemljište koje mi prodajemo, i koje se naslanja na najgušće naseljeni kvart Hrvata te na kampus na kojem nitko ne živi preko noći.
Proglašavati nešto što kontroliramo muslimanskim, livadu uz NAŠ centar naseljenosti (za muslimane je SL periferija), zbog nečega prije 30 godina je luzerski mentalitet.
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 18:18 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ti imaš traume jer su te Muslimani protjerali.
Ovo je gradsko zemljište koje mi prodajemo, i koje se naslanja na najgušće naseljeni kvart Hrvata te na kampus na kojem nitko ne živi preko noći.
Proglašavati nešto što kontroliramo muslimanskim zbog nečega prije 30 godina je luzerski mentalitet. Ja samo dočaravam razmišljanje mladih, izbjegava se čak i pogranični zapadni dio grada a ne istok. Mladi Hrvati ne žele živiti s bh muslimanima jer su agresivni i neuredni, a organizacija i čistoća kao da si u Kabulu.. Da kupujem sutra stan prije bi u zgonima platio duplo nego u istoĆnom... A stanovi na istoku postižu i duplo manju rentu... A tek ako zarati ode sve u zrak... A škutor će kupiti parcelu i napraviti stanove i prodati muslimanima, neće se ni počešat...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 18:21 |
|
|
Tebe je potjerala Armija, zato misliš da ćeš opet doživjet istu sudbinu.
Parcele preko puta mosta, udaljene 20 metara od novih hrvatskih nebodera i skoro 1 km (!!!!) od prve muslimanske kuće nisu nikakav istok niti dio grada koje će “muslimani održavati”.
|
|
Vrh |
|
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 18:21 |
|
|
Cijenim entuzijazam, ali maksimalno oko SL je da naši guzonje to kupe i prave zgrade. Da će se Hrvati tamo masovno naseljavati i kupovati stanove ikad, sumnjam. Možda jedino da se napravi neki kibuc sa minskim poljem i električnom ogradom prema Zaliku i Sutini.
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 18:24 |
|
|
Zato velim prije svega crkva da se obilježi teritorij ili neka naša ustanova. Uz to ankete i vidjeti kakvo je javno mijenje zapadnog Mostara, zapadne Hercegovine, Hrvata TK-a za kupnjom stana tu.
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 18:29 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Tebe je potjerala Armija, zato misliš da ćeš opet doživjet istu sudbinu.
Parcele preko puta mosta, udaljene 20 metara od novih hrvatskih nebodera i skoro 1 km (!!!!) od prve muslimanske kuće nisu nikakav istok niti dio grada koje će “muslimani održavati”. Nije mene potjerala harmija, ja iman porijeklo iz 99% hrvatske općine u HNŽ pa pogađaj koje.. U Mostaru sam studirao i često dolazim, znam svaki kamen grada. Worst case scenario će biti da Hrvati te stanove neće kupovati i kupit će ih Muslimani... Preslika situacije gdje su hrvatske firme u hrvatskom Stupu izgradili i nabili muslimane u one košnice Tibre...Al to nam u Mostaru ne paše!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 18:31 |
|
|
A Stup je inače u većinski hrvatskom gradu okružen sa 15 hrvatskih općina?
|
|
Vrh |
|
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Grad Mostar Postano: 05 stu 2024, 18:32 |
|
|
Poanta je u tome da kod većine ljudi i dalje postoji ta granica u glavi. A Hrvati se generalno pasaju istočne strane, pa ja mislim da u onim zgradama ispod Carinskog mosta u Šantićevoj koje je HVO držao 90 posto naših ljudi ne bi živjelo.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|