|
|
Stranica: 9/13.
|
[ 313 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Imota
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 11:59 |
|
|
S tim da je Agrokor političko poduzeće koje je držalo u zarobljeništvu komplet Hrvatsko gospodarstvo. Na kraju smo prodisali kad je taj umjetno napumpani mastodont propa. S politikom došlo s politikom otišlo.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 12:00 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Imota je napisao/la: "Zbog jednog brodogradilišta koje radi gubitke, država ne će propadat, jerbo glavna zarada države je na račun poreza i nameta. "-Ovo je strašno, ta nonšalancija. Ajmo spaljivat novac nek se direktori bogate a vi budite sretni jer to je za opće dobro. Ti uopće ne vidiš problem u tome. Da umjetno održavamo poduzeće koje nema nikakvu ekonomsku logiku. To ti je ukratko komunizam ,da se sad ne gubimo u nijansama.
Nema ekonomsku logiku možda no ima logiku ljudskosti i solidarnosti, da ljudi s otoka mogu ić s otoka na kopno kad žele, kao i obrnuto da posjećujemo otoke kad želimo. U suprotnom će se otoci raselit i ostat prazni i nekakvi privatni kruzeri za bogatune, uglavnom strance, će jedini vodit tamo, na prazne otoke, kao plaže za strane bogatune. Dakle ima logike održavat Jadroliniju iako je u gubitku. Di je logika ljudskosti i solidarnosti u umjetnom održavanju brodogradilišta koja služe samo za bogaćenje direktora i za uzgoj mačaka? Mješamo žabe i babe.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 12:01 |
|
|
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 12:02 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Prikladno, levičarski bend poznat po veličanju komunizma.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 12:03 |
|
|
Imota je napisao/la: Di je logika ljudskosti i solidarnosti u umjetnom održavanju brodogradilišta koja služe samo za bogaćenje direktora i za uzgoj mačaka?
Mješamo žabe i babe.
Mislio sam na Jadroliniju koja je spomenuta ranije. Brodogradilište također treba bit državno a ne privatno ako će se subvencionirat naravno. Privatno ništa država ne treba spašavat.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 12:06 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Imota je napisao/la: Di je logika ljudskosti i solidarnosti u umjetnom održavanju brodogradilišta koja služe samo za bogaćenje direktora i za uzgoj mačaka?
Mješamo žabe i babe.
Mislio sam na Jadroliniju koja je spomenuta ranije. Brodogradilište također treba bit državno a ne privatno ako će se subvencionirat naravno. Privatno ništa država ne treba spašavat. Zašto bi brodogradilište bilo državno? Koja je logika iza toga? Ajmo spaljivat novce?
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 12:08 |
|
|
Ne mora. Jedino ako je strateški interes države da ima mogućnost proizvodit svoje brodove. Ako nije ne mora. Neka pogasi sve. No financirat privatno brodogradilište je najgori mogući izbor.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 12:18 |
|
|
Imota je napisao/la: E baš to komunističko sagledavanje ekonomije, birokratizam i suludi porezi su i razlog zašto europa zaostaje i nema proizvodnju čipova. Naprosto gušiš svaku poduzetničku inicijativu.
"Zbog jednog brodogradilišta koje radi gubitke, država ne će propadat, jerbo glavna zarada države je na račun poreza i nameta. "-Ovo je strašno, ta nonšalancija. Ajmo spaljivat novac nek se direktori bogate a vi budite sretni jer to je za opće dobro. Ti uopće ne vidiš problem u tome. Da umjetno održavamo poduzeće koje nema nikakvu ekonomsku logiku. To ti je ukratko komunizam ,da se sad ne gubimo u nijansama. Korumpiranost baš i je posljedica etatizma, svemoćnog državnog upliva u sve pore društva. Ako imaš samo ekonomsku logiku u glavi, znači da se lahko prodaš i kano država i kano čovjek. Po ekonomskoj logici si čovjek na prodaju... Meni je obstanak države, obstanak hrvatskog naroda, obstanak moje obitelji, a najvažnije kršćanska vjera izpred bilo koje ekonomske logike. Ekonomska logika je u najboljem slučaju nužno zlo, a ne svrha života.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 12:19 |
|
|
Lepo je videti da moderni Hrvati žele da ne imaju i da čak ukinu (svoju) državu.
Sa takvima smo mogli imati dijalog.
I mi i oni nismo želeli hrvatsku državu.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 12:22 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Imota je u pravu. Bolje ljudima direktno socijalu isplaćivati nego subvencionirat gubitaše. Upravo to sad u BiH rade sa rudnicima i TE. Spirala uništenja.
Todorić je izgubio Agrokor jer je sa zdravim poduzećima financirao gubitke loših. Nije htio odrezat "tumore" na vrijeme, na kraju je popušio cijeli Agrokor. Država za razliku od Todorića ima poreze. Nije bolje davat direktnu socijalu, jerbo ljudi se uliene, ne znaju što će sa sobom, i zaborave radit. Sad kad je Hrvatska počela gospodarski rast, nemamo naše ljude koji bi radili... Jedno je da država vodi sve, a drugo je da zadrži 5 do 10 posto stratežkih tvrdki.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 12:24 |
|
|
Imota je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Nema ekonomsku logiku možda no ima logiku ljudskosti i solidarnosti, da ljudi s otoka mogu ić s otoka na kopno kad žele, kao i obrnuto da posjećujemo otoke kad želimo. U suprotnom će se otoci raselit i ostat prazni i nekakvi privatni kruzeri za bogatune, uglavnom strance, će jedini vodit tamo, na prazne otoke, kao plaže za strane bogatune. Dakle ima logike održavat Jadroliniju iako je u gubitku.
Di je logika ljudskosti i solidarnosti u umjetnom održavanju brodogradilišta koja služe samo za bogaćenje direktora i za uzgoj mačaka? Mješamo žabe i babe. Tvoja logika je rušiti državu jer je loša, umjesto da ju popravljaš. Jednom prodano težko se odkupi i popravi.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 12:30 |
|
|
Imota je napisao/la: Tako i imat jedno brodogradilište "sposobno" gradit brodove koji su čisti gubitak, zašto ? Eto da Jadrolinija ima šta domaće otkupljivat. Predivan plan, to je ono-ideje naše, benzin vaš. Mi ćemo lipo sisat državnu sisu i bit pijavice a vi budite sretni oko toga. Jadrolinija upravo tako posluje dan danas, mislim da su zadnji put novi brod naručili pred više od 10 godina. Kupuju škovace, onda još troše milijune da ih pokrpaju i na kraju i dalje imaju škovace. Poginulo im je nekoliko članova posade ovo ljeto na brodu škovaci, drugi brod škovaca je pola dana bespomoćno plutao na moru bez pogona (sreća da je bilo ljeto i bonaca), ali ni to nije dovoljno, izgleda da neće biti promjene dok neki trajekt ne završi na dnu mora. Onda će bit kako to, srbi-masoni, bosanci, komunjare, mamić i hns... Znači, Jadrolinija je nadišla kategoriju sisanja proračuna ili gubitaka, sad ugrožava sigurnost svojih korisnika. O čemu mi ovdje pišemo, škverovi su praktički ugašeni, ja sam samo postavio pitanje, hoćemo li ih potpuno ugasiti na način da će se brodovi HRM i trajekti graditi i popravljati u inozemstvu. Dosta je nezgodno ako ratni brod ili trajekt u službi mora ići na održavanje i popravak u Italiju ili dalje. To je znala i A-U i obje Juge, ali u RH to izgleda nije bitno.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 12:30 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Imota je napisao/la: Di je logika ljudskosti i solidarnosti u umjetnom održavanju brodogradilišta koja služe samo za bogaćenje direktora i za uzgoj mačaka?
Mješamo žabe i babe.
Mislio sam na Jadroliniju koja je spomenuta ranije. Brodogradilište također treba bit državno a ne privatno ako će se subvencionirat naravno. Privatno ništa država ne treba spašavat. Država bez privatnika ne može. Privatnici osiguravaju da država ne ide u minus. Država treba davat podpore privatnicima, ali promišljeno i planski, ter da se privatnike kontrolira po pitanju tih danih novaca. Na pr. dobro je da država financira jednog Rimca. On osigurava da u državu dolaze najnovije tehnologije i da uzgajamo izjusne stručnjake. Država to ne bi mogla sama
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 13:06 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Imota je napisao/la: Di je logika ljudskosti i solidarnosti u umjetnom održavanju brodogradilišta koja služe samo za bogaćenje direktora i za uzgoj mačaka?
Mješamo žabe i babe.
Tvoja logika je rušiti državu jer je loša, umjesto da ju popravljaš. Jednom prodano težko se odkupi i popravi. Država nije neuspješno poduzeće koje služi samo svojim direktorima. jesi upravo izjednačio državu s brodogradilišem? To je baš rušenje države.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 13:08 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Imota je napisao/la: E baš to komunističko sagledavanje ekonomije, birokratizam i suludi porezi su i razlog zašto europa zaostaje i nema proizvodnju čipova. Naprosto gušiš svaku poduzetničku inicijativu.
"Zbog jednog brodogradilišta koje radi gubitke, država ne će propadat, jerbo glavna zarada države je na račun poreza i nameta. "-Ovo je strašno, ta nonšalancija. Ajmo spaljivat novac nek se direktori bogate a vi budite sretni jer to je za opće dobro. Ti uopće ne vidiš problem u tome. Da umjetno održavamo poduzeće koje nema nikakvu ekonomsku logiku. To ti je ukratko komunizam ,da se sad ne gubimo u nijansama. Korumpiranost baš i je posljedica etatizma, svemoćnog državnog upliva u sve pore društva. Ako imaš samo ekonomsku logiku u glavi, znači da se lahko prodaš i kano država i kano čovjek. Po ekonomskoj logici si čovjek na prodaju... Meni je obstanak države, obstanak hrvatskog naroda, obstanak moje obitelji, a najvažnije kršćanska vjera izpred bilo koje ekonomske logike. Ekonomska logika je u najboljem slučaju nužno zlo, a ne svrha života. Čovjek na prodaju, sad baš bulazniš. Ko je spominja smisao života, gubiš se, čitaj s razumijevanjem.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 13:11 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Imota je napisao/la: Tako i imat jedno brodogradilište "sposobno" gradit brodove koji su čisti gubitak, zašto ? Eto da Jadrolinija ima šta domaće otkupljivat. Predivan plan, to je ono-ideje naše, benzin vaš. Mi ćemo lipo sisat državnu sisu i bit pijavice a vi budite sretni oko toga. Jadrolinija upravo tako posluje dan danas, mislim da su zadnji put novi brod naručili pred više od 10 godina. Kupuju škovace, onda još troše milijune da ih pokrpaju i na kraju i dalje imaju škovace. Poginulo im je nekoliko članova posade ovo ljeto na brodu škovaci, drugi brod škovaca je pola dana bespomoćno plutao na moru bez pogona (sreća da je bilo ljeto i bonaca), ali ni to nije dovoljno, izgleda da neće biti promjene dok neki trajekt ne završi na dnu mora. Onda će bit kako to, srbi-masoni, bosanci, komunjare, mamić i hns... Znači, Jadrolinija je nadišla kategoriju sisanja proračuna ili gubitaka, sad ugrožava sigurnost svojih korisnika. O čemu mi ovdje pišemo, škverovi su praktički ugašeni, ja sam samo postavio pitanje, hoćemo li ih potpuno ugasiti na način da će se brodovi HRM i trajekti graditi i popravljati u inozemstvu. Dosta je nezgodno ako ratni brod ili trajekt u službi mora ići na održavanje i popravak u Italiju ili dalje. To je znala i A-U i obje Juge, ali u RH to izgleda nije bitno. Ajmo ponovit- Škverovi nisu ugašeni. To šta je vama škver samo komunistički mastodont koji proizvodi jedino gubitke je problem vašeg rezoniranje. Ponavljam-Škverovi nisu ugašeni. Imamo niz zdravih škverova koji posluju pozitivno. Brodogradnja bi u potpunosti procvjetala da država prestane spašavat gubitaše i porezno i administrativno gušit proizvodnju.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 13:38 |
|
|
Imota je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Jadrolinija upravo tako posluje dan danas, mislim da su zadnji put novi brod naručili pred više od 10 godina. Kupuju škovace, onda još troše milijune da ih pokrpaju i na kraju i dalje imaju škovace. Poginulo im je nekoliko članova posade ovo ljeto na brodu škovaci, drugi brod škovaca je pola dana bespomoćno plutao na moru bez pogona (sreća da je bilo ljeto i bonaca), ali ni to nije dovoljno, izgleda da neće biti promjene dok neki trajekt ne završi na dnu mora. Onda će bit kako to, srbi-masoni, bosanci, komunjare, mamić i hns... Znači, Jadrolinija je nadišla kategoriju sisanja proračuna ili gubitaka, sad ugrožava sigurnost svojih korisnika.
O čemu mi ovdje pišemo, škverovi su praktički ugašeni, ja sam samo postavio pitanje, hoćemo li ih potpuno ugasiti na način da će se brodovi HRM i trajekti graditi i popravljati u inozemstvu. Dosta je nezgodno ako ratni brod ili trajekt u službi mora ići na održavanje i popravak u Italiju ili dalje. To je znala i A-U i obje Juge, ali u RH to izgleda nije bitno. Ajmo ponovit- Škverovi nisu ugašeni. To šta je vama škver samo komunistički mastodont koji proizvodi jedino gubitke je problem vašeg rezoniranje. Ponavljam-Škverovi nisu ugašeni. Imamo niz zdravih škverova koji posluju pozitivno. Brodogradnja bi u potpunosti procvjetala da država prestane spašavat gubitaše i porezno i administrativno gušit proizvodnju. Lažeš. Ponavljam, lažeš. Nema nikakvog niza zdravih škverova koji posluju pozitivno. Nema više nikakvih gubitaša koji se spašavaju, Kraljevica je odavno propala, Trogir dosta godina nije aktivan, Uljanik i 3. maj postoje samo kao mini firme koje dovršavaju postojeće poslove i pripremaju se za gašenje, jajoglavac iz Brodosplita još prelijeva iz šuljeg u prazno, ali i njegovo vrijeme je isteklo. Ti škverovi su skoro potpuno obustavili proizvodnju i ne stvaraju više neke bitne gubitke. Gdje je ta neka druga brodogradnja koja je procvjetala?
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 13:46 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Imota je napisao/la:
Ajmo ponovit- Škverovi nisu ugašeni. To šta je vama škver samo komunistički mastodont koji proizvodi jedino gubitke je problem vašeg rezoniranje.
Ponavljam-Škverovi nisu ugašeni.
Imamo niz zdravih škverova koji posluju pozitivno. Brodogradnja bi u potpunosti procvjetala da država prestane spašavat gubitaše i porezno i administrativno gušit proizvodnju.
Lažeš. Ponavljam, lažeš. Nema nikakvog niza zdravih škverova koji posluju pozitivno. Nema više nikakvih gubitaša koji se spašavaju, Kraljevica je odavno propala, Trogir dosta godina nije aktivan, Uljanik i 3. maj postoje samo kao mini firme koje dovršavaju postojeće poslove i pripremaju se za gašenje, jajoglavac iz Brodosplita još prelijeva iz šuljeg u prazno, ali i njegovo vrijeme je isteklo. Ti škverovi su skoro potpuno obustavili proizvodnju i ne stvaraju više neke bitne gubitke. Gdje je ta neka druga brodogradnja koja je procvjetala? Već sam ti bio naveo: Evo ti onda nekih drugih privatnih brodogradilišta: DALMONT d. o. o., Kraljevica DALMONT d. o. o. je 2023. ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 9.857.972,00 € što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 858.910,00 € u odnosu na prethodno razdoblje kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 8.999.062,00 €. Poslovni subjekt je tokom posljednje dvije godine poslovao s dobiti. DALMONT d. o. o. je u 2023. ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 304.528,00 € dok je ostvarena neto marža iznosila 3,09%. LOŠINJSKA PLOVIDBA - BRODOGRADILIŠTE d. o. o., Mali Lošinj LOŠINJSKA PLOVIDBA - BRODOGRADILIŠTE d. o. o. je 2023. ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 12.223.165,00 € što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 3.219.435,00 € u odnosu na prethodno razdoblje kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 9.003.730,00 €. Poslovni subjekt je tokom posljednje dvije godine poslovao s dobiti. LOŠINJSKA PLOVIDBA - BRODOGRADILIŠTE d. o. o. je u 2023. ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 290.813,00 € dok je ostvarena neto marža iznosila 2,38%. ISKRA brodogradilište 1 d.o.o., Šibenik ISKRA brodogradilište 1 d.o.o. je 2023. ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 23.729.691,00 € što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 3.289.031,00 € u odnosu na prethodno razdoblje kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 20.440.660,00 €. Poslovni subjekt je tokom posljednje dvije godine poslovao s dobiti. ISKRA brodogradilište 1 d.o.o. je u 2023. ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 893.421,00 € dok je ostvarena neto marža iznosila 3,76%. Tu trabunjaš da lažem, to je već ozbiljan stupanj deluzije. Lažeš ti da su škverovi ugašeni i da nema uspješnih.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 14:00 |
|
|
Lijepo ako je istina da postoji nekakvo brodogradilište u Kraljevici. Prvi put čujem. Taj lijepi gradić je baš propao od kad je ugašeno orginalno staro 300 godina. Osnovano 1729(!)
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 14:04 |
|
|
Znam da je ugašeno. Prvi put čujem da postoji nekakvo novo. I zašto hvala Bogu što je propao taj cijeli lijepi gradić?
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 14:06 |
|
|
Goblin je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Lijepo ako je istina da postoji nekakvo brodogradilište u Kraljevici. Prvi put čujem. Taj lijepi gradić je baš propao od kad je ugašeno orginalno staro 300 godina. Osnovano 1729(!) Jesi ti siguran da si iz Rijeke? Pa kraljevičko brodogradilište je odavno ugašeno hvala Bogu. https://dalmont.hr/hr/o-namaOživljeno je, ugašeno brodogradilište je preuzeo bivši kooperant (lokalci bi sigurno imali šta reć o tome) i oživio ga. Da sad je manje al je živo i posluje racionalno, nije više pijavica na grbači Hrvata.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 14:07 |
|
|
Imota je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Lažeš.
Ponavljam, lažeš.
Nema nikakvog niza zdravih škverova koji posluju pozitivno.
Nema više nikakvih gubitaša koji se spašavaju, Kraljevica je odavno propala, Trogir dosta godina nije aktivan, Uljanik i 3. maj postoje samo kao mini firme koje dovršavaju postojeće poslove i pripremaju se za gašenje, jajoglavac iz Brodosplita još prelijeva iz šuljeg u prazno, ali i njegovo vrijeme je isteklo. Ti škverovi su skoro potpuno obustavili proizvodnju i ne stvaraju više neke bitne gubitke.
Gdje je ta neka druga brodogradnja koja je procvjetala? Već sam ti bio naveo: Evo ti onda nekih drugih privatnih brodogradilišta: DALMONT d. o. o., Kraljevica DALMONT d. o. o. je 2023. ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 9.857.972,00 € što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 858.910,00 € u odnosu na prethodno razdoblje kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 8.999.062,00 €. Poslovni subjekt je tokom posljednje dvije godine poslovao s dobiti. DALMONT d. o. o. je u 2023. ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 304.528,00 € dok je ostvarena neto marža iznosila 3,09%. LOŠINJSKA PLOVIDBA - BRODOGRADILIŠTE d. o. o., Mali Lošinj LOŠINJSKA PLOVIDBA - BRODOGRADILIŠTE d. o. o. je 2023. ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 12.223.165,00 € što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 3.219.435,00 € u odnosu na prethodno razdoblje kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 9.003.730,00 €. Poslovni subjekt je tokom posljednje dvije godine poslovao s dobiti. LOŠINJSKA PLOVIDBA - BRODOGRADILIŠTE d. o. o. je u 2023. ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 290.813,00 € dok je ostvarena neto marža iznosila 2,38%. ISKRA brodogradilište 1 d.o.o., Šibenik ISKRA brodogradilište 1 d.o.o. je 2023. ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 23.729.691,00 € što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 3.289.031,00 € u odnosu na prethodno razdoblje kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 20.440.660,00 €. Poslovni subjekt je tokom posljednje dvije godine poslovao s dobiti. ISKRA brodogradilište 1 d.o.o. je u 2023. ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 893.421,00 € dok je ostvarena neto marža iznosila 3,76%. Tu trabunjaš da lažem, to je već ozbiljan stupanj deluzije. Lažeš ti da su škverovi ugašeni i da nema uspješnih. To su škverovi za remont i održavanje koji životare, ako je to procvat, stavi i Lenac, ima veće prihode nego svi mali škverovi na hrvatskoj obali zajedno. Ne razumijem, zašto je važno da su to privatna brodogradilišta, sva propala brodogradilišta su isto bila privatna, i Uljanik i 3.maj i Brodosplit i Brodotrogir. Kraljevica jedina nije bila privatna.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 14:11 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Imota je napisao/la: Već sam ti bio naveo:
Evo ti onda nekih drugih privatnih brodogradilišta:
DALMONT d. o. o., Kraljevica
DALMONT d. o. o. je 2023. ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 9.857.972,00 € što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 858.910,00 € u odnosu na prethodno razdoblje kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 8.999.062,00 €. Poslovni subjekt je tokom posljednje dvije godine poslovao s dobiti. DALMONT d. o. o. je u 2023. ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 304.528,00 € dok je ostvarena neto marža iznosila 3,09%.
LOŠINJSKA PLOVIDBA - BRODOGRADILIŠTE d. o. o., Mali Lošinj
LOŠINJSKA PLOVIDBA - BRODOGRADILIŠTE d. o. o. je 2023. ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 12.223.165,00 € što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 3.219.435,00 € u odnosu na prethodno razdoblje kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 9.003.730,00 €. Poslovni subjekt je tokom posljednje dvije godine poslovao s dobiti. LOŠINJSKA PLOVIDBA - BRODOGRADILIŠTE d. o. o. je u 2023. ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 290.813,00 € dok je ostvarena neto marža iznosila 2,38%.
ISKRA brodogradilište 1 d.o.o., Šibenik
ISKRA brodogradilište 1 d.o.o. je 2023. ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 23.729.691,00 € što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 3.289.031,00 € u odnosu na prethodno razdoblje kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 20.440.660,00 €. Poslovni subjekt je tokom posljednje dvije godine poslovao s dobiti. ISKRA brodogradilište 1 d.o.o. je u 2023. ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 893.421,00 € dok je ostvarena neto marža iznosila 3,76%.
Tu trabunjaš da lažem, to je već ozbiljan stupanj deluzije. Lažeš ti da su škverovi ugašeni i da nema uspješnih.
To su škverovi za remont i održavanje koji životare, ako je to procvat, stavi i Lenac, ima veće prihode nego svi mali škverovi na hrvatskoj obali zajedno. Ne razumijem, zašto je važno da su to privatna brodogradilišta, sva propala brodogradilišta su isto bila privatna, i Uljanik i 3.maj i Brodosplit i Brodotrogir. Kraljevica jedina nije bila privatna. Jel ti razumiš Hrvatski jezik? Bogami vidim da ne znaš šta znači rič škver. o čemu ćemo onda raspravljat, ti imaš neko svoje tumačenje značenja riči. To ubija svaku mogućnost rasprave, doslovno imaš neki svoj jezik.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 14:11 |
|
|
Tito i Gadafi u Kraljevici u brodogradilištu koje radi od 1729. godine Radnici brodogradilišta u partizanima Poginuli branitelji, radnici brodogradilišta "Hvala Bogu da je ugašeno i što su stotine radnika s obiteljima odselili u Njemačku"
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 11 stu 2024, 14:13 |
|
|
Siše više državni proračun institut za rodne studije pa ne vidim da zahtjevaš da se ugasi.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: iprodano i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|