dane-croatia je napisao/la:
Nije problem da država zatvori višak industrije. Sad mi možemo razpravljat da li Hrvatskoj trebaju jedna ili tri rafinerije, ali ako sve tri ostvaruju gubitak ili su potrebna ogromna ulaganja, tada nam je po meni dosta jedna ali modernizirana. Ona rafinerija u Rieci i bolje da se ugasila (t.j. preselila u Urinj), jerbo što će smrdljiva industrija usred velegrada.Što se tiče pruga, ne znam koliko je izkoristiva ova pruga koju spominješ, a što se tiče pruge prema Rieci, nije mi jasno zašto se za silu ne koristi pruga od Rieke preko Slovenije? Što Slovenci zezaju ili je nešto drugo u pitanju?
Čak u 115 godina staroj rafineriji u Rijeci nije nikad dolazilo do istjecanja ugljikovodika u more kao što dolazi u novoj koju su Mađari modernizirali. Što bi tek bilo da je nisu modernizirali.
A ovo za Slovence stavili su niže osovinsko opterećenje zbog zapuštenosti, da se za teret može koristiti ograničeno. Vjerojatno politička igra, ali i Hrvatska bi mogla predložiti zajedničko moderniziranje , pošto se tu radi samo o 30 kilometara.