|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 27 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Sokol
|
Naslov: Re: Modriča 29.05.1992 Postano: 30 kol 2024, 07:50 |
|
|
U tablicama za gađanje za minobacač 120 mm M75 lijepo piše da je sa teškim minama OF843 strogo zabranjeno pucanje sam šestim punjenjem.
Kada smo 29.05.1992 već zauzeli Modriču pred kraj dana smo dobili zapovijed da s minobacačima 120 mm tučemo zaprečnu vatru po cesti na izlazu iz Modriče prema Kladarima kako se neprijatelj ne bi mogao vratiti u kontranapad.
Na raspolaganju smo imali samo Ruske teške mine OF843B. Kada sam izračunao elemente za pucanje ispalo je da moramo tuči sa šestim punjenjem. Kako nismo znali što znači oznaka B na mini nismo znali smijemo li s njima pucati sa šestim punjenjem. Svjesno smo ušli u rizik i tukli smo s tim minama sa šestim punjenjem. Sve je dobro prošlo, ništa se nije dogodilo. Kada smo došli kući svi minobacači su išli na remont, svima su izgorjele brtve na peti minobacača.
Danas mi je palo na pamet da pitam umjetnu inteligenciju ChatGPT-40 smije li se sa Ruskim teškim minama OF843B pucati sa šestim punjenjem? ChatGPT-40 mi je odgovorio da je s tim minama zabranjeno pucati sa šestim punjenjem i da je maksimalno dopušteno punjenje za pucanje s tim minama peto.
Eto, dobro smo prošli nijedna mina nam nije eksplodirala u cijevi.
_________________ Teško Klisu na kamenu i kamenu jer je Klis na njemu!
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Modriča 29.05.1992 Postano: 18 stu 2024, 20:48 |
|
|
Modriča je na takvom položaju da ju je teško braniti.
Netko je trebao imati ovlasti i snage da objasni ljudima da se bolje na vrime povuć u Odžak i tamo se utvrditi.
Ovako smo se razvukli, čim su se naše udarne snage povukle popucalo je sve.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|