HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 sij 2025, 11:22.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3507 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 141  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2
PostPostano: 22 stu 2024, 23:22 

VUKsaJUGA je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Kurčenje ili ne, Rusija bez Zapada ne može napraviti konjsku zapregu. Niti je ikada mogla :biceovodobro

Na ovu temu udjem nekad da vidim jel ima nesto drasticno novo, ne zanima me palo selo ovo ono.
Ali kad god udjem primjetim tvoje pretjerano navijacke izjave, koje su za postid se.
Inace sam neutralan, jer sto bi mi bilo u interesu da zapad propadne a ja zivim na zapadu?
Sa druge strane zapad nije pravedan kao sto glume, mute svugdje i provode razlicite standarde npr. Karabach, Kosovo i RS, Palestina.
Mislim ako vjerujes da su Ghadafi i Sadam maknuti radi ljudski prava i ABC oruzija onda preskoci sta ti pisem.

Da se vratim na ovaj tvoj post jer tvoje navijanje prelazi sve granice i Mindset ti je ono kao da si rodjen i dorastao u Washingotnu.

Zato da te pitam, ko je poslao prvi satelit u svemir, prvi covjek u svemiru itd itd
Trazi na google ko su, Sergej Koroljow, Ilja Metschnikow, Michail Tichonrawow itd itd
Znas koliko nobeovaca ima Rusija ?

Pricas o Rusima kao o nekom africkom plemenu, a upravo to vam i jest najveci problem.
Misli GI Joe da ce se kroz Rusiju prosetat sa dvije olovke u ruci.

Normalno da prica o rusima kao o plemenu kad ima dobar uvid.
U pravu je,rusi su neradnici,narod kojeg vode milicioneri pendrecima,nevjeruju u zakon,nece nikad bit jaki nit su ikad bili.
Grupa ljudi koja nevjeruje u nista nemoze se ustrojit.

Ciganija.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2024, 23:32 

Ova raketa sto je lansirana na Dnjopro, kako onako brzo pada? i jel kazetna? posto je palo vise komada koji su eksplodirali.

Brzina je fascinantna, to jos nisam vidio, iskreno nisam ni znao da Rusi imaju i hipersonic Orasar, sta li jos imaju.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2024, 00:00 

crni_bombarder je napisao/la:
Ova raketa sto je lansirana na Dnjopro, kako onako brzo pada? i jel kazetna? posto je palo vise komada koji su eksplodirali.

Brzina je fascinantna, to jos nisam vidio, iskreno nisam ni znao da Rusi imaju i hipersonic Orasar, sta li jos imaju.

Ja koliko znam skoro svaka ICBM ima vise bojevih glava koje se prilikom ponovnog ulaska u atmosferu razdvajaju i gađaju vise ciljeva istovremeno.
To je bilo ovo, samo sto nije bilo bojevih glava, nije bilo eksplozija, samo poruka, bez baruta.
Pala je brzinom 4 km u sekundi, otprilime 10 maha. To nije nesto specijalno, Rusi imaju rakete koje lete po 26 mahova. To kamera jedva da uhvati.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2024, 00:10 

situacija je standardno tragikomicna, prvo bahato tuci po Rusiji oni su jade bijeda nemaju oruzja bla bla bla, ovi lansiraju jednu interkontinentalnu raketu, panika i kmecanje na cijelom zapadu.

U cijeloj prici nejasni su mi debili iz Kijeva, zar njima nije zao njihovog naroda, ili je to toliko debilizirano da stvarno vjeruje kako Rusi nece uzvratiti.

Sigurno su velik devar Rusi napravili. Čitav zapad se uzjogunio. Rokni Putine još desetak vakih da se malo primire dok Trump ne dođe.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2024, 00:54 

tetejac je napisao/la:
situacija je standardno tragikomicna, prvo bahato tuci po Rusiji oni su jade bijeda nemaju oruzja bla bla bla, ovi lansiraju jednu interkontinentalnu raketu, panika i kmecanje na cijelom zapadu.

U cijeloj prici nejasni su mi debili iz Kijeva, zar njima nije zao njihovog naroda, ili je to toliko debilizirano da stvarno vjeruje kako Rusi nece uzvratiti.

Sigurno su velik devar Rusi napravili. Čitav zapad se uzjogunio. Rokni Putine još desetak vakih da se malo primire dok Trump ne dođe.

Ne može roknuti jer ih nema. Taj Orešnik - Lješnik je konvencionalna verzija Rubeža, koji je razvijen još 2010-ih, ali nikada nije ušao u službu, projekt je odložen prije 6-7 godina. Putin se malo šepuri i baca 50 milijuna, koliko košta taj prototip.

Btw, Ukrajinci su u silnom strahu opleli po mjestu lansiranja...

Vrh

PostPostano: 23 stu 2024, 05:16 

Moraju imat nešto jebeno čim su svi skočili i izdaju upute i priručnike u slučaju rata. Neće ovo na dobro Markane.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2024, 07:40 

Bobovac je napisao/la:
dane-croatia je napisao/la:

Po logici ljudi poput tebe i Alojzije Stepinac je bio naci... Nisam ja kano Staljin ili Tito. Da mi Hitler prvo bude prijatelj, a onda preko noći najgori neprijatelj... Nikad nisam veličao Hitlera. Poslije Tita i Staljina, najgori čovjek.

Samo se ti ulizuj Putinu, njegovi izaslanici Dodik i Vučić će ti zlatom platiti, a Hrvati pamtiti...

Znamo mi tebe Dane dobro. Ne glumataj tu.

Ti si od onih najgorih wannabe desničara iliti RINOsa koji su u biti najposlišnija pudlice establišmenta po svim pitanjima.
Desničar koji podupire islam, imigracije i cjelovitu BiH.

E nabijem na takve.

Nikako ne podpupirem migracije, ali nisam blesav pak da ne vidim kako se naš hrvatski mentalitet srozava i da smo kano narod postali nesposobni za rad i žrtvu, ter da smo izgubili ideale i postali sitničavci koji se brinu samo za svoje guzice. Migracija je posljedica, a ne uzrok problema. Osnuj malo veću građevinsku tvrdku samo s Hrvatima katolicima, pak mi se javi...
Što se tiče islama, ja ga ne podupirem, jerbo imam Evanđelje, Isusov čisti nauk i mene to izpunjava, ali imam sviest da je velik dio mog naroda u islamskoj vjeri, ter kroz poznanstvo velikog broja muslimana, vidim da je s njima suživot i prijateljstvo moguće.

Cjelovita Hrvatska bi bila od Trsta do Sandžaka, ali eto prihvaćam ju kakva je trenutno ali uz napomenu da se ne trebamo odricat znanja iz poviesti. Isto tako gledam i na BiH. BiH bez hrvatskog imena, naroda, zastave uobće ne bi smjela u svom nazivu imati niti ime Bosna. Nisam za ratove, ter se zalažem za mirne razprave sa svima, ali bez da se odričemo i prešućujemo istine kako ne bi nekoga uvrjedili.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2024, 08:19 

Zipa dane i šuplje. Dane volimo te! :zubati

Vrh

PostPostano: 23 stu 2024, 09:03 

Citat:
The RS-26 is produced in Votkinsk. It is assessed that the production of the RS-26, which was halted in 2017, was resumed this past summer. With production rates estimated at 6-8 missiles per month, Russia could have accumulated an arsenal of between 30-40 RS-26 missiles.

Although described as an intercontinental ballistic missile, the RS-26’s range actually depends on the warhead package. If armed with a single warhead, it can exceed the 5,000 kilometre threshold used to differentiate between intermediate and intercontinental range missiles. The RS-26 did not go into serial production because of this ambiguity; at the time, Russia was a signatory to the INF Treaty, which prohibited intermediate range missiles.

'Ko te ne zna, a ne voli !

Vrh

PostPostano: 23 stu 2024, 09:05 

Zanimljivost, da Trump nije istupio iz dogovora o balističkim raketama srednjeg dometa, Rusi je ne bi koristili.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2024, 09:10 

Prošlo ljeto je produkcija nastavljena, od 6 do 8 projektila mjesečno. Pretpostavke su oko 40 projektila ukupno do sada.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2024, 15:36 

Ukrajinci priznali: Izgubili smo više od 40% teritorija u Kursku

Vrh

PostPostano: 23 stu 2024, 15:59 

Bobovac je napisao/la:

Ti si od onih najgorih wannabe desničara iliti RINOsa koji su u biti najposlišnija pudlice establišmenta po svim pitanjima.

E nabijem na takve.

Nikako ne podpupirem migracije, ali nisam blesav pak da ne vidim kako se naš hrvatski mentalitet srozava i da smo kano narod postali nesposobni za rad i žrtvu, ter da smo izgubili ideale i postali sitničavci koji se brinu samo za svoje guzice. Migracija je posljedica, a ne uzrok problema. Osnuj malo veću građevinsku tvrdku samo s Hrvatima katolicima, pak mi se javi...

Miješaš uzrok i posljedicu. Imigracija smanjuje plaće. Ne možeš osnovati građevinsku firmu sa Hrvatima katolicima jer neće biti konkurentna onoj sa jeftinim imigrantima. Upravo je to razlog zašto ne možeš napraviti firmu sa Hrvatima, to što dovedeš imigrante. Kad pustiš imigranta u državu, time si jednom Hrvatu uzeo posao.

Onaj tko podržava imigraciju, automatski radi protiv Hrvata i podržava smanjenje broja Hrvata.

Što se tiče islama, ja ga ne podupirem, jerbo imam Evanđelje, Isusov čisti nauk i mene to izpunjava, ali imam sviest da je velik dio mog naroda u islamskoj vjeri, ter kroz poznanstvo velikog broja muslimana, vidim da je s njima suživot i prijateljstvo moguće.

Cjelovita Hrvatska bi bila od Trsta do Sandžaka, ali eto prihvaćam ju kakva je trenutno ali uz napomenu da se ne trebamo odricat znanja iz poviesti. Isto tako gledam i na BiH. BiH bez hrvatskog imena, naroda, zastave uobće ne bi smjela u svom nazivu imati niti ime Bosna. Nisam za ratove, ter se zalažem za mirne razprave sa svima, ali bez da se odričemo i prešućujemo istine kako ne bi nekoga uvrjedili.

Ignoriraš da su svi ostali narodi prelazili na islam, ne samo Hrvati. Među današnjim Bošnjacima veliki dio je porijeklom Srba, Crnogoraca, Makedonaca, Mađara itd., a i jedan dio doseljenih Turaka, Arapa, Roma itd. Današnji Bošnjaci su porjeklom mješavina raznih naroda koji su tu došli kako se povlačilo Osmansko carstvo.

Npr. za Aliju Izetbegovića se zna da mu je porijeklo sa Ade Ciganlije iz Beograda, odakle su se njegovi doselili u Šamac, a originalno su se prezivali Živković.

Emir Kusturica je sam istraživao svoje pretke i otkrio da je Srbin, i vratio se srpskom narodu.

Znači posebno ti kao prilično upućen, znaš da su Beograd i Užice bili muslimanski gradovi, znaš da su se iz Srbije doseljavali muslimani u BiH. I na kraju krajeva znaš da su i Srbi prelazili na islam, pa bih sad pitao logično pitanje gdje su ti Srbi muslimani danas? Po tvojoj priči ispade nijedan Srbin nije prešao na islam, samo Hrvati bili prilivode.

Druga stvar, islam je sam za sebe nacija, ne samo vjera. Kao što ima nacija Hrvata tako ima i druga nacija Islam. Kada netko postane musliman, time automatski prestane biti Hrvat jer islam nije samo vjera. Islam znači nacija, država (kalifat), zakoni (šerijat), sudovi, osjećaj pripadnosti i sve ostalo što čini naciju. U javno dostupnom ustavu Islamske zajednice BiH stoji da je osnovana kada se povukao Kalifat iz BiH i da će postojati "do ponovne uspostave Kalifata". Sve jasno, ne znam što više izvodiš. :001_rolleyes

1076 of 2558 - 42.06%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2024, 16:15 

Naša Kvačica je napisao/la:

Miješaš uzrok i posljedicu. Imigracija smanjuje plaće. Ne možeš osnovati građevinsku firmu sa Hrvatima katolicima jer neće biti konkurentna onoj sa jeftinim imigrantima. Upravo je to razlog zašto ne možeš napraviti firmu sa Hrvatima, to što dovedeš imigrante. Kad pustiš imigranta u državu, time si jednom Hrvatu uzeo posao.

Onaj tko podržava imigraciju, automatski radi protiv Hrvata i podržava smanjenje broja Hrvata.

Ignoriraš da su svi ostali narodi prelazili na islam, ne samo Hrvati. Među današnjim Bošnjacima veliki dio je porijeklom Srba, Crnogoraca, Makedonaca, Mađara itd., a i jedan dio doseljenih Turaka, Arapa, Roma itd. Današnji Bošnjaci su porjeklom mješavina raznih naroda koji su tu došli kako se povlačilo Osmansko carstvo.

Npr. za Aliju Izetbegovića se zna da mu je porijeklo sa Ade Ciganlije iz Beograda, odakle su se njegovi doselili u Šamac, a originalno su se prezivali Živković.

Emir Kusturica je sam istraživao svoje pretke i otkrio da je Srbin, i vratio se srpskom narodu.

Znači posebno ti kao prilično upućen, znaš da su Beograd i Užice bili muslimanski gradovi, znaš da su se iz Srbije doseljavali muslimani u BiH. I na kraju krajeva znaš da su i Srbi prelazili na islam, pa bih sad pitao logično pitanje gdje su ti Srbi muslimani danas? Po tvojoj priči ispade nijedan Srbin nije prešao na islam, samo Hrvati bili prilivode.

Druga stvar, islam je sam za sebe nacija, ne samo vjera. Kao što ima nacija Hrvata tako ima i druga nacija Islam. Kada netko postane musliman, time automatski prestane biti Hrvat jer islam nije samo vjera. Islam znači nacija, država (kalifat), zakoni (šerijat), sudovi, osjećaj pripadnosti i sve ostalo što čini naciju. U javno dostupnom ustavu Islamske zajednice BiH stoji da je osnovana kada se povukao Kalifat iz BiH i da će postojati "do ponovne uspostave Kalifata". Sve jasno, ne znam što više izvodiš. :001_rolleyes

Kamo sreće

Vrh

PostPostano: 23 stu 2024, 17:01 

Bobovac je napisao/la:

E nabijem na takve.

Sandžak, Trst i dobar dio tvog naroda su muslimani.

Dečko tebi nema pomoći, ti si već na 90% frančiškovića odnosno fullretarda.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2024, 21:53 

Mar-kan je napisao/la:
Naravno, samo Zapadnjaci. :zubati

Gospodine "Rusija ostaje bez municije nakon 2 tjedna rata" zamolio bih vas da se zbog vašeg ličnog integriteta ne javljate sa komentarima o trodnevnoj SVO.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2024, 22:09 

Svaka čast Putinu, čelični živci i božansko strpljenje. Ja bih vec prije 2 sata potopio Pariz u zemlju

Vrh

PostPostano: 23 stu 2024, 22:25 

Zašto kad može naoružati domoroce u Africi da spraše francuske kolonizatore.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2024, 00:12 

Ovo je sad otvoreno nato protiv Rusije. Biće dobro ako ne pukne do Trumpovog dolaska. Baš se provaljuju Francuzi, Englezi, Švabe kujice američke. Da ne bude zabune - Ovo je sve jer je Trump dobio. Kako će ih postrojit pa na parove razbroj se :zubati

Vrh

PostPostano: 24 stu 2024, 01:00 

Kad te napadne NATO, a ti sam, same ti se oči ukose. :dragobojic

Vrh

PostPostano: 24 stu 2024, 01:02 

Evo čitam kreće masovno štancanje ovih raketa. Čekaju samo čipove da im dođu sa zapada :klanjam

Vrh

PostPostano: 24 stu 2024, 01:07 

Vjerojatno misliš na ove made in Germoney što krše sankcije.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2024, 01:10 

Ma jok, imaju Rusi sve home made. Malo Markana ložim :zubati

Vrh

PostPostano: 24 stu 2024, 01:33 

NATOfili zive u nekakvoj paralelnoj stvarnosti, gdje je sve na zapadu kul savrseno sjajno i bajno, a Rusi ili Kinezi "ne mogu zaprezna kola sami napraviti".

A pajsad, rusko preuzimanje Krima i Donbasa rezultiralo je krizom u njemackoj autoindustriji, koju mediji nikada svojim ovcama nece pojasniti, u cemu je problem i zasto je Krim toliko bitan. Odnosno ono sto Krim ima a nitko drugi nema. I sto je upravo krucijalan materijal za famozne cipove koje zapad ima a seljoberska Rusija nema.
Ukrajinske tvrtke koje su proizvodile preko 50% svjetske proizvodnje ovog plina, isti su crpile na Krimu a sjediste jedne od njih je, ta-da, u Mariupolju.
Bez ukrajinskon neona, nema lasera koji proizvode cipove, a bez cipova autoindustrija i dobar dio medicinske industrije je u kolapsu. Sto traje vec dvije godine, pokrivaju se koliko mogu, a najavljeni bankort njemacke autoindustrije postaje neizbjezna posljedica propalih famoznih kontraofenziva ukrajinske vojske na Krim.

Neon je samo djelic cijele price, Donbas i Krim skupa sa cijelim JI Ukrajine, krucijalni su za vise industrijskih grana, pri cemu je celik jos i najmanje bitan.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2024, 01:40 

NATOfili zive u nekakvoj paralelnoj stvarnosti, gdje je sve na zapadu kul savrseno sjajno i bajno, a Rusi ili Kinezi "ne mogu zaprezna kola sami napraviti".

A pajsad, rusko preuzimanje Krima i Donbasa rezultiralo je krizom u njemackoj autoindustriji, koju mediji nikada svojim ovcama nece pojasniti, u cemu je problem i zasto je Krim toliko bitan. Odnosno ono sto Krim ima a nitko drugi nema. I sto je upravo krucijalan materijal za famozne cipove koje zapad ima a seljoberska Rusija nema.
Ukrajinske tvrtke koje su proizvodile preko 50% svjetske proizvodnje ovog plina, isti su crpile na Krimu a sjediste jedne od njih je, ta-da, u Mariupolju.
Bez ukrajinskon neona, nema lasera koji proizvode cipove, a bez cipova autoindustrija i dobar dio medicinske industrije je u kolapsu. Sto traje vec dvije godine, pokrivaju se koliko mogu, a najavljeni bankort njemacke autoindustrije postaje neizbjezna posljedica propalih famoznih kontraofenziva ukrajinske vojske na Krim.

Neon je samo djelic cijele price, Donbas i Krim skupa sa cijelim JI Ukrajine, krucijalni su za vise industrijskih grana, pri cemu je celik jos i najmanje bitan.

Golemo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3507 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 141  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: VBA2024 i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: