|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 47 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hercegovac91
|
Naslov: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 13 ruj 2024, 19:54 |
|
|
Smatram važnim da se pokrene ova tema. Imamo teme: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH(stanogradnja) i Izgradnja u Mostar, ali ovakvu nemamo. Objavljujte ceste u izgradnji, također i one koje se tek trebaju graditi, ali pišite i vi svoja mišljenja, prijedloge i ideje gdje bi se trebale graditi ceste i kakve.
_________________ Ljubi mi Te svaki kucaj srca I duše mi svaki topli dah, I pod hladnim ljubit će Te grobom Moj mrtvački pepeo i prah!
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 13 ruj 2024, 20:32 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25546 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Možemo reći da ova novootvorena dionica sa mostom Hercegovina spada u ovaj topic.
Video dionice od hrvatske granice do petlje Bivolje Brdo (mislim). Ima tu i par kosinih savjeta za one koji putuju ili kane putovati kroz ovo područje.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Hercegovac91
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 14 ruj 2024, 17:30 |
|
|
Molim vas, mogu li admini prepraviti naslov teme u Ceste Herceg-Bosne, ovaj koji sam stavio je malo predugačak. Hvala
_________________ Ljubi mi Te svaki kucaj srca I duše mi svaki topli dah, I pod hladnim ljubit će Te grobom Moj mrtvački pepeo i prah!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 14 ruj 2024, 17:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75747 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Hercegovac91 je napisao/la: Molim vas, mogu li admini prepraviti naslov teme u Ceste Herceg-Bosne, ovaj koji sam stavio je malo predugačak. Hvala Netko bi mogao pomisliti da je tema o firmi Ceste Federacije BiH, čiji je nadimak Ceste Hercegbosne.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 15 ruj 2024, 15:04 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37702 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ovu fotku sam vidio na FB. Odlična.
Privitak/ci: |
FB_IMG_1726400414725.jpg [ 110.03 KiB | Pogledano 2300 put/a. ]
|
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Ante1950
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 15 ruj 2024, 15:44 |
|
|
Ima li ikakvih vijesti kad ce se nastaviti graditi autocesta od RH do Mostara? Vidio sam jedino vijesti za Mostar Sjever-Mostar Jug, ali nema smisla to napravit prije dionice Mostar jug-tunel Kvanj. Ta dionica mi nema nikakve logike jer ce ic iznad istocnog Mostara i imat ce dosta mostova i vijadukata. Mislim da je jednostavnije probit jedan tunel od aerodroma do Vrapcica.
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 29 ruj 2024, 13:22 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Fredericktown
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 25 stu 2024, 01:31 |
|
Pridružen/a: 09 ruj 2023, 13:46 Postovi: 129 Lokacija: Red ispred hambasade
|
|
Vrh |
|
|
Banya
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 25 stu 2024, 18:44 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2024, 20:58 Postovi: 503 Lokacija: Republika Srpska
|
Fredericktown je napisao/la: https://www.hercegovina.info/vijesti/bih/prometno-povezivanje-planira-se-izgraditi-moderna-cesta-koja-spaja-ljubuski-i-siroki-brijeg/231127/ Nisam ni znao da se gradi dionica od Grjevića do Rasnog. Svaka čast na inicijativi… Za one kojima se ne da čitat, skratit će se put za 11 km, s 39 na 28. Spaja se hercegovački klaster i postaje jedan megapolis
_________________ ...and these villages of yours...
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 25 stu 2024, 20:55 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7298 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Banya je napisao/la: Fredericktown je napisao/la: https://www.hercegovina.info/vijesti/bih/prometno-povezivanje-planira-se-izgraditi-moderna-cesta-koja-spaja-ljubuski-i-siroki-brijeg/231127/ Nisam ni znao da se gradi dionica od Grjevića do Rasnog. Svaka čast na inicijativi… Za one kojima se ne da čitat, skratit će se put za 11 km, s 39 na 28. Spaja se hercegovački klaster i postaje jedan megapolis Kojim putem se sada ide iz Ljubuškog ka Širokom? Samo preko kružnog tijeka na Tromeđi??
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 25 stu 2024, 21:02 |
|
|
Pretpostavljam da se većinom ide preko Gruda, i jednim dijelom preko Tromeđe.
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 25 stu 2024, 21:05 |
|
|
Bit će opet uskih dionica dok se prođu određena sela, od Trna do Rasna i u Ljubuškom kod Lipna. Bitno je da nije vijugavo i da je cesta brza i pregledna.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 25 stu 2024, 21:29 |
|
|
maradot je napisao/la: Bit će opet uskih dionica dok se prođu određena sela, od Trna do Rasna i u Ljubuškom kod Lipna. Bitno je da nije vijugavo i da je cesta brza i pregledna. U funkciji je nova prometnica koja spaja Mokro i Trn. Istina da su ostale još neke sitnice al sve u svemu je ok.
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 28 stu 2024, 19:26 |
|
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 28 stu 2024, 19:27 |
|
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 28 stu 2024, 19:59 |
|
|
Od ideje 2016. i dogovora u Zagrebu s Butkovićom do odobrenja novaca 2024. prošlo je 8 godina, i još dok se cesta izgradi svih 15.5 kilometara računajmo još po mandat dva, još 8 godina.
IMG-20241128-WA0086.jpg [ 144.17 KiB | Pogledano 380 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 28 stu 2024, 20:18 |
|
|
Likuju Jezerani
Screenshot_2024-11-28-19-13-30-656_com.facebook.katana-edit.jpg [ 496.75 KiB | Pogledano 369 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 28 stu 2024, 20:42 |
|
|
Citat: Izgradnja ove prometnice ima izuzetnu važnost za povezivanje pograničnog dijela BiH s Hrvatskom. Prometnica će olakšati povezivanje i pogranično prometovanje iz smjera Mostara, Gruda, Posušja prema Trilju, Livnu, Sinju, Kninu te s vremenom ima perspektivu postati važna prometnica koja povezuje zapadnu Hercegovinu i Dalmaciju”, istaknuo je potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar, prometa i infrastrukture Oleg Butković, prenosi Hina.
Uz aktiviranje ovog prometnog pravca, dodao je Butković, te završetkom izgradnje ceste Zidine-Vinica stvorila bi se najkraća cestovna veza između hrvatskih prostora u srednjoj Bosni s hrvatskom obalom. Ovu cestu smo već ovdje komentirali, ja još uvijek ne mogu skontati što će ona povezivati , koja je svrha ove ceste i ko će se njome voziti. Ovo gore u opisu nema veze ni s mozgom niti geografijom. Jedino ako planiraju praviti dodatne nove ceste koje bi ovu cesti s nečim upotrebljivim povezale. A to svi znamo da nije realno niti je prioritet. Ovo je meni potpuno neobjasnjivo, ko ovo gura i zašto.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 28 stu 2024, 20:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59578 Lokacija: DAZP HQ
|
zaba1111 je napisao/la: Citat: Izgradnja ove prometnice ima izuzetnu važnost za povezivanje pograničnog dijela BiH s Hrvatskom. Prometnica će olakšati povezivanje i pogranično prometovanje iz smjera Mostara, Gruda, Posušja prema Trilju, Livnu, Sinju, Kninu te s vremenom ima perspektivu postati važna prometnica koja povezuje zapadnu Hercegovinu i Dalmaciju”, istaknuo je potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar, prometa i infrastrukture Oleg Butković, prenosi Hina.
Uz aktiviranje ovog prometnog pravca, dodao je Butković, te završetkom izgradnje ceste Zidine-Vinica stvorila bi se najkraća cestovna veza između hrvatskih prostora u srednjoj Bosni s hrvatskom obalom. Ovu cestu smo već ovdje komentirali, ja još uvijek ne mogu skontati što će ona povezivati , koja je svrha ove ceste i ko će se njome voziti. Ovo gore u opisu nema veze ni s mozgom niti geografijom. Jedino ako planiraju praviti dodatne nove ceste koje bi ovu cesti s nečim upotrebljivim povezale. A to svi znamo da nije realno niti je prioritet. Ovo je meni potpuno neobjasnjivo, ko ovo gura i zašto. Autostrada pantzer divizija.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 28 stu 2024, 21:05 |
|
|
Misliš da je vojna pozadina?
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 28 stu 2024, 22:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75747 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Rojsov put, bolje ih je graditi u miru nego u ratu navrat-nanos.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 28 stu 2024, 22:46 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3641 Lokacija: Stolni grad
|
Rojs je zaslužan za Žovnicu i hvala mu zato.
|
|
Vrh |
|
|
Hercegovac91
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: Jučer, , 18:44 |
|
|
Ovu cestu, poznatu pod nazivom Novi put, od Bumeranga do Međugorja, treba pod hitno rekonstruirati.
Ova cesta je nešto najkriminalnije. Razlog zašto ima ovoliko okuka je taj što se pogodovalo interesima nekih pojedincima koji su vukli cestu amo tamo. Izmućkaš se pošteno prelazeći je.
A18FE3D1-236C-4CDB-8973-F822750D5DA7.jpeg [ 136.75 KiB | Pogledano 116 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: Jučer, , 18:51 |
|
|
Ma taj put je kriminal, uvijek radije preko Tromeđe i Krstina nego tuda.
|
|
Vrh |
|
|
zet
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: Jučer, , 19:32 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Ovu cestu smo već ovdje komentirali, ja još uvijek ne mogu skontati što će ona povezivati , koja je svrha ove ceste i ko će se njome voziti.
Ovo gore u opisu nema veze ni s mozgom niti geografijom. Jedino ako planiraju praviti dodatne nove ceste koje bi ovu cesti s nečim upotrebljivim povezale. A to svi znamo da nije realno niti je prioritet.
Ovo je meni potpuno neobjasnjivo, ko ovo gura i zašto. Makadam u 21. stoljecu po kojem od Vira do granice s RH za 15 km treba pola sata. Kako ne vidis svrhu?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|