HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 pro 2024, 19:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8084 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317 ... 324  Sljedeća

Koga podržavate u sirijskom konfliktu?
Assada i vladine snage 64%  64%  [ 127 ]
Pobunjenike 2%  2%  [ 4 ]
Nikoga, nijedni mi nisu simpatični i ne pratim 15%  15%  [ 29 ]
Samo gledam, da se Kurdi odvoje od Sirije 9%  9%  [ 17 ]
Sirija se treba raspasti na više država 12%  12%  [ 23 ]
Ukupno glasova : 200
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rat u Siriji
PostPostano: 10 pro 2024, 09:13 

tetejac je napisao/la:
Volio bi upitat par forumaša zanima me. Znači naši na forumu: Robi, Kvaka, Markan, Dudu, Ceha, dara, Sali… Zanima me mišljenje i stav Hrvata sa foruma. Jeste bili za Assada ili za džihadiste? Ako vam je lakše, jeste bili za Assada ili protiv? Samo bez okolišanja, Kurda i drugih opcija. Pitanje je Asad za ili protiv. Hvala :zubati

Sad gledam u anketi sam odabrao Kurde. :zubati

Između Asada i Al Kaide, naravno za Asada. :palacgore1

Inače ovo što Robbie govori džihadisti su dok su u oporbi nije točno. Svaka islamistička vlada je džihadistička jer žele vlast u svijetu. Tako Iran šalje vojsku od Iraka, Sirije, Libanona, Jemena, do Hamasa. Erdoganova vlast također od stanova, Sirije, Cipra, Libije. Katar poznato je financirao islamizam u svijetu, Saudijska Arabija je gurala vehabije širom svijeta itd.

Svaki džihadist je vječna oporba u svijetu. Ako i dođe na vlast u državi, ipak nije vlast u svijetu. Džihad traje.

1044 of 2558 - 40.81%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 09:16 

Vidi se iz uvodne ankte kakav je bio stav forumaša.

Assad je bio najmanje zlo... doduše i nije mu bila jaka konkurencija među morem glavosječa.

Sada (za sada) nemamo za koga navijati osim Kurda. :)

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 09:18 

Robbie MO je napisao/la:
Nije više terorist, nego sada iskusni lider (mladi dani su prošli), u liderskoj poziciji, koji je ponudio stabilnost regije.

Citat:
Američki list Washington Post izvijestio je da bi administracija predsjednika Joea Bidena mogla ukloniti Hayat Tahrir al-Sham (HTS) s liste terorističkih organizacija nakon svrgavanja režima u Siriji.

Najvažnije je da je Čavara na crnoj američkoj listi, hebo ISIS.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 09:31 

tetejac je napisao/la:
Volio bi upitat par forumaša zanima me. Znači naši na forumu: Robi, Kvaka, Markan, Dudu, Ceha, dara, Sali… Zanima me mišljenje i stav Hrvata sa foruma. Jeste bili za Assada ili za džihadiste? Ako vam je lakše, jeste bili za Assada ili protiv? Samo bez okolišanja, Kurda i drugih opcija. Pitanje je Asad za ili protiv. Hvala :zubati

Naravno da sam za Assada bio. Nisam debil. :)

Pa tko je ovdje od Hrvata drukao za pobunjenike?

Al i to je biranje manjeg zla.

'Ko te ne zna, a ne voli !

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 09:42 

Citat:
Kako izvještava libanski Al Mayadeen pozivajući se na svoje izvore izraelski tenkovi su prošli grad Qunaitra i sada se nalaze na samo 20-ak kilometara udaljenosti od Damaska.

Čejeni dolaze!

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 09:56 

Emotivno navijanje za ikoga doli je debilizam. Navijat treba za razvoj situacije koji će Hrvatskoj i Hrvatima donit plusić put gore, a Srbima i Muslimanima minusić put dole. Pragmatizam je jedina stavka kojom se zapad vodi. Ako će terorist plesat kako oni kažu onda će ga maknit sa crne liste i zvat umjerenjakom, nema tu emocija.

Nisu ni Rusi štitili Assada radi emocija nego radi interesa, em sredozemna luka em sprječavanje katarskog plina put Europe. Sad su izgubili oboje, ugrozili i interese u Africi, definitivno velika geopolitička pušiona. Židovi će profitirat teritorijalno i sigurnosno, Turci tek ako se uspostavi stabilna vlast bliska njima itd. Naš LNG bi u nekom razvoju situacije mogao izgubit na značaju.

Srbi ja mislim imaju minus slabljenjem Rusije, Muslimanima se možda opet usmjeri Katarski novac, a nama bi ja mislim bilo najbolje da ostane pat pozicija, nestabilna vlast i međusobno međuislamističko klanje.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 10:02 

Jahja Muhasilović: Najbolje rješenje za Siriju je hibridni režim između sekularnog i šerijatskog :smijeh

https://www.dnevnik.ba/vijesti/muhasilo ... rijatskog/

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 10:10 

daramo je napisao/la:
Jahja Muhasilović: Najbolje rješenje za Siriju je hibridni režim između sekularnog i šerijatskog :smijeh

https://www.dnevnik.ba/vijesti/muhasilo ... rijatskog/

To cisto gradzanski po ideji nasih mulestinaca

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 10:13 

Kako ovi Izraelci mučki ulaze "sazad" , stigli s tenkovima na oko 20 kilometara od Damaska.

Ko je imalo pratio taj dole teren ,jasno je vidio da se radi o teritoriju s dosta jezera ,rijeka te zelenila što je idealno za dalje stvaranje velikog Izraela.

Za pretpostavit je kako su isti ovo sve i režirali u suradnji s Amerikancima.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 10:21 

I što je loše u tome?

Iskoristili su priglupe islamističke glavosječe da povećaju jedinu normalnu zemlju tamo. Unistili kemijsko oružje.

Što veći to bolje.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 10:27 

Diablo je napisao/la:
Kako ovi Izraelci mučki ulaze "sazad" , stigli s tenkovima na oko 20 kilometara od Damaska.

Ko je imalo pratio taj dole teren ,jasno je vidio da se radi o teritoriju s dosta jezera ,rijeka te zelenila što je idealno za dalje stvaranje velikog Izraela.

Za pretpostavit je kako su isti ovo sve i režirali u suradnji s Amerikancima.

Forcamo za Židove :aleale

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 10:58 

Ameri i Jevreji bombardiraju sve živo po Siriji, po želji Robbia :zubati

Prema navodima Washington Posta ameri su nudili neki deal Assadu za nekakvu demokratizaciju Sirije.
Assad je preinteligentan za njihove spinove i otpilio ih i otišo u Rusiju, nije Assad Sadam il Gadafi da ispravlja krive Drine.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 11:04 

Junuz Djipalo je napisao/la:
I što je loše u tome?

Iskoristili su priglupe islamističke glavosječe da povećaju jedinu normalnu zemlju tamo. Unistili kemijsko oružje.

Što veći to bolje.

Sad za sad ništa al bi dugoročno moglo bit . Ne zaboravi da Židovi imaju jednako mišljenje prema nama kao i prema muslimanima samo što se nama još ne smiju javit.

Trenutno nas koriste ekonomski te politicki a takva ruka se još ne siječe, pogotovo dok primamo izbjeglice odozdal ,čisteći njima teren za neometanu ekspanziju.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 11:07 

Da su kršćani dole umjesto muslimana ,jednako bi oni čistili i bombardirali. Ubijali bi nas i na molitvi za mir jer oni imaju samo jedan cilj...

Prije par godina sam se smijao ludom Franciskovicu kad je izjavio da 2 plave linije na njihovoj zastavi znače od Eufrata do Nila dok sada to dugorocno i očekujem.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 11:44 

Izrael slika

Arapi gdje nema nafte slika

Ako moram birat...

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 11:47 

Osobno nikad nisam imao mržnju na Židove, i poštujem poviestni Božji odabir njih za izabrani narod. Zahvaljujući tomu, nikad se ne bih veselio njihovoj propasti i uništenju.
S druge strane, realnost je da Židov nikad ne će branit kršćane, ter da su šijiti trenutno najjači oslonac arabskim kršćanima u njihovom obstanku na blizkom iztoku. Židov je s jedne strane pripadnik odabranog naroda, a s druge strane je u velikoj oholosti koja ga samim time udaljava od Boga.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 11:53 

Izrael slika

Ako moram birat...

Jedni iza sebe imaju ameriku te cijeli politicko/ekonomski zapad dok drugi nemaju nikog.

Baš pametna usporedba, nema šta

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 11:57 

Diablo je napisao/la:
Izrael slika

Ako moram birat...

Jedni iza sebe imaju ameriku te cijeli politicko/ekonomski zapad dok drugi nemaju nikog.

Baš pametna usporedba, nema šta

Pa jesi ti za politicko/ekonomski zapad ili nisi? Mi mu pripadamo. Šta mu fali?

Možda su komunizam, islamizam, fašizam bolji...

Koliko god vidjeli razne urote i lobije i dalje je Zapad, najbolje što se svijetu dogodilo i najljepše i najsigurnije je živjeti na zapadu.

Ja sam odrastao u socijalizmu i znam što znači zajeban sustav. Pustite se maštanja. Da sutra se svi oni predaju Izraelu, imali bi masu poslova od 9 do 17 i kuće u pregrađu i školovanu djecu.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 12:47 

Ne razumiješ neke stvari očito. I mi (zapad) I oni (islam) služimo kao sredstvo da oni ostvare svoje ciljeve.

Zaboli njih ona stvar i za njima i nama već samo žele da podcine sve pod svoju moć, da nas upregnu u njihovu službu.

Neki od vas svršavaju na njihovu inteligenciju koja je stvarna al koja ne služi ničemu dobrom već zlu.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 12:53 

A dobro a koji su to ciljevi i u čemu te sprječavaju?

Što ti muslimani omogućavaju pa si za njih protiv ovih iznad?

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 12:54 

IDF napreduje sjeverno uz istočnu granicu Libanona. Mislim da se prioriteti mijenjaju, suniti postaju novi primarni strateški protivnik. Kaos bi mogao zahvatit i Libanon?

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 13:10 

VBA2024 je napisao/la:
IDF napreduje sjeverno uz istočnu granicu Libanona. Mislim da se prioriteti mijenjaju, suniti postaju novi primarni strateški protivnik. Kaos bi mogao zahvatit i Libanon?

Citat:
A renewed Israeli attack on Southern Lebanon to coincide with a Salafist invasion of the Bekaa Valley would then seem inevitable, as the Israelis would obviously wish their border with their new Taliban-style Greater Syrian neighbour to be as far North as possible. It could be a race for Beirut, unless the Americans have already organised who gets it.

Iz istoga bloga čije sam dijelove postavio na drugoj temi...

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 13:11 

Gledam ove proslave po Beču i drugim mjestima, Sirijaca. Stvarno sam mislio da su malo bolji Arapi, ali ovo su ista islamistička gamad kao i drugi.

Hr je počela odbijat azile a čini mi se da će ih jako brzo cijela EU šutnut nazad, pogotovo one koji ne rade.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 13:12 

Salivator je napisao/la:
Citat:
Kako izvještava libanski Al Mayadeen pozivajući se na svoje izvore izraelski tenkovi su prošli grad Qunaitra i sada se nalaze na samo 20-ak kilometara udaljenosti od Damaska.

Čejeni dolaze!

Bugojno je naš Damask.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2024, 13:15 

Salivator je napisao/la:
VBA2024 je napisao/la:

Citat:
A renewed Israeli attack on Southern Lebanon to coincide with a Salafist invasion of the Bekaa Valley would then seem inevitable, as the Israelis would obviously wish their border with their new Taliban-style Greater Syrian neighbour to be as far North as possible. It could be a race for Beirut, unless the Americans have already organised who gets it.

Iz istoga bloga čije sam dijelove postavio na drugoj temi...

A "Americans" su servis za lobiste.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8084 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317 ... 324  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Teuton i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: