|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 69 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
maremare
|
Naslov: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 16 pro 2024, 10:17 |
|
|
Potaknuta diskusijom na drugoj temi gdje tvrdimo da se moze po izgledu pogoditi da li je u pitanju musliman,hrvat ili srbin, postavit cu par slika.I ako moze da mi objasnite ili postavite par slika primjera nekoga ko ima tipicno "muslimansko lice" i hrvatsko itd evo za pocetak,sta mislite o ovoj grupi ljudi? sliku nadjoh na google i javna je
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 16 pro 2024, 10:29 |
|
|
maremare je napisao/la: Potaknuta diskusijom na drugoj temi gdje tvrdimo da se moze po izgledu pogoditi da li je u pitanju musliman,hrvat ili srbin, postavit cu par slika.I ako moze da mi objasnite ili postavite par slika primjera nekoga ko ima tipicno "muslimansko lice" i hrvatsko itd evo za pocetak,sta mislite o ovoj grupi ljudi? sliku nadjoh na google i javna je Zanimljiva tema ali nisi dobro postavio, na 2 klika mi je google nasao da se radi o izvjesnoj Saneli Hasanovic
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
maremare
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 16 pro 2024, 10:34 |
|
|
Karabaja je napisao/la: maremare je napisao/la: Potaknuta diskusijom na drugoj temi gdje tvrdimo da se moze po izgledu pogoditi da li je u pitanju musliman,hrvat ili srbin, postavit cu par slika.I ako moze da mi objasnite ili postavite par slika primjera nekoga ko ima tipicno "muslimansko lice" i hrvatsko itd evo za pocetak,sta mislite o ovoj grupi ljudi? sliku nadjoh na google i javna je Zanimljiva tema ali nisi dobro postavio, na 2 klika mi je google nasao da se radi o izvjesnoj Saneli Hasanovic e jebiga ,poenta je bila pogodi
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 16 pro 2024, 10:37 |
|
|
Posto su tkzv. Bosnjaci mjesavina svega, tesko je to. Ako su nekad bili Hrvati, genetika je ostala i nemozes raspoznat. Ako je opet neki bivsi Turcin, Madar ili cega se jos sve nakupilo u Bosni onda def drugacije izgleda. Tako da nekad nekome vidim po faci da je Musliman ali nekad se bas i iznenadim.
Ali zato kad zinu, svi se raspoznaju.
|
|
Vrh |
|
|
maremare
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 16 pro 2024, 10:40 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Posto su tkzv. Bosnjaci mjesavina svega, tesko je to. Ako su nekad bili Hrvati, genetika je ostala i nemozes raspoznat. Ako je opet neki bivsi Turcin, Madar ili cega se jos sve nakupilo u Bosni onda def drugacije izgleda. Tako da nekad nekome vidim po faci da je Musliman ali nekad se bas i iznenadim.
Ali zato kad zinu, svi se raspoznaju. ko je tipican turcin ovdje? koliko znam nije bilo masovnog doseljavanja turaka na podrucje Bosne,ako je tu i tamo dosao neki turcin ozenio se i slicno,to se davno izmjesalo i nestao je trag zapravo znam jednu muslimanku koja zna da je njen predak prapradjed dosao iz Turske i ozenio neku bosnjakinju ovdje,ali to se kod njih ne vidi,jer su svi nakon toga bili Bosnjaci a sto se tice govora tu se definitivno slazem
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 16 pro 2024, 10:46 |
|
|
maremare je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: Posto su tkzv. Bosnjaci mjesavina svega, tesko je to. Ako su nekad bili Hrvati, genetika je ostala i nemozes raspoznat. Ako je opet neki bivsi Turcin, Madar ili cega se jos sve nakupilo u Bosni onda def drugacije izgleda. Tako da nekad nekome vidim po faci da je Musliman ali nekad se bas i iznenadim.
Ali zato kad zinu, svi se raspoznaju. ko je tipican turcin ovdje? koliko znam nije bilo masovnog doseljavanja turaka na podrucje Bosne,ako je tu i tamo dosao neki turcin ozenio se i slicno,to se davno izmjesalo i nestao je trag zapravo znam jednu muslimanku koja zna da je njen predak prapradjed dosao iz Turske i ozenio neku bosnjakinju ovdje,ali to se kod njih ne vidi,jer su svi nakon toga bili Bosnjaci Citat: Porodice Alečkovića, Arnautovića, Arslanagića, Alijagića, Busuladžića, Babovića, Begovića, Galijatovića, Nikontovića, Saradžića, Ramića i Šarana vuku svoje porijeklo iz Turske Eh sad nekog da se bas sjetim... jbg sad u trenutku tesko. Jedini koji mi pada napamet je Sead Kolasinac.
|
|
Vrh |
|
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 16 pro 2024, 10:47 |
|
|
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 16 pro 2024, 10:48 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25689 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Kada se kaže po izgledu, ne misli se samo na lice več i na kompletan izgled, odijevanje i slično. K tomu, različito izgledaju npr ljudi iz Hercegovine i Posavine, što usložnjava procjene. :) Tako da npr u Sarajevu je teško razaznati po izgledu između tri djevojke, koja je "naša a koja njihova", ali u Mostaru lako primjetiš muslimana iz Bosne koji ide na Tromeđu tražiti posla.
Sjećam se tamo u prvoj polovici 1993, kada su kod nas bile muslimanske i hrvatske barikade, pa kad je trebalo prelaziti, kako su me HVO vojnici mrko gledali i moju ****** facu. :)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
maremare
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 16 pro 2024, 10:48 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: maremare je napisao/la: ko je tipican turcin ovdje? koliko znam nije bilo masovnog doseljavanja turaka na podrucje Bosne,ako je tu i tamo dosao neki turcin ozenio se i slicno,to se davno izmjesalo i nestao je trag
zapravo znam jednu muslimanku koja zna da je njen predak prapradjed dosao iz Turske i ozenio neku bosnjakinju ovdje,ali to se kod njih ne vidi,jer su svi nakon toga bili Bosnjaci
Citat: Porodice Alečkovića, Arnautovića, Arslanagića, Alijagića, Busuladžića, Babovića, Begovića, Galijatovića, Nikontovića, Saradžića, Ramića i Šarana vuku svoje porijeklo iz Turske Eh sad nekog da se bas sjetim... jbg sad u trenutku tesko. Jedini koji mi pada napamet je Sead Kolasinac. on je sandzaklija,sead kolasinac.mislim da odudaraju genetski od ovih iz BIH
|
|
Vrh |
|
|
maremare
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 16 pro 2024, 10:51 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Kada se kaže po izgledu, ne misli se samo na lice več i na kompletan izgled, odijevanje i slično. K tomu, različito izgledaju npr ljudi iz Hercegovine i Posavine, što usložnjava procjene. :) Tako da npr u Sarajevu je teško razaznati po izgledu između tri djevojke, koja je "naša a koja njihova", ali u Mostaru lako primjetiš muslimana iz Bosne koji ide na Tromeđu tražiti posla.
Sjećam se tamo u prvoj polovici 1993, kada su kod nas bile muslimanske i hrvatske barikade, pa kad je trebalo prelaziti, kako su me HVO vojnici mrko gledali i moju ****** facu. :) ali npr ,muslimani i srbi i hrvati iz srednje Bosne, da li se tu vidi razlika izmedju njih? i da li se vid razlika izmedju hrvata i muslimana mostaraca`? jasno je da musliman iz Srebrenice odudara od nekoga iz Mostara
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 16 pro 2024, 10:55 |
|
|
Tema premještena na chat jer nije vezana za politiku. Također, na granici je rasizma. Ako našim forumašima Bošnjacima tema smeta iz tog razloga, izjasnite se, obrisat ćemo je. Meni osobno ovakve teme su zabavne, nema razloga da se bojimo razgovarati o obliku glava i slično, pa i hrvatskim također. Evo meni prvom bi vjerojatno rekli da mi je velika glava i kockasta. Bolesnim liberalima sve smeta pa na kraju ubiju humor, a jel svi znamo najlakše se smijati na tuđi račun.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 16 pro 2024, 10:58 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Tema premještena na chat jer nije vezana za politiku. Također, na granici je rasizma. Ako našim forumašima Bošnjacima tema smeta iz tog razloga, izjasnite se, obrisat ćemo je. Meni osobno ovakve teme su zabavne, nema razloga da se bojimo razgovarati o obliku glava i slično, pa i hrvatskim također. Evo meni prvom bi vjerojatno rekli da mi je velika glava i kockasta. Bolesnim liberalima sve smeta pa na kraju ubiju humor, a jel svi znamo najlakše se smijati na tuđi račun. Mrni ne smeta. Naravno da se razlikujemo od ostalih naroda, ljepši smo
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
maremare
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 16 pro 2024, 10:59 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Tema premještena na chat jer nije vezana za politiku. Također, na granici je rasizma. Ako našim forumašima Bošnjacima tema smeta iz tog razloga, izjasnite se, obrisat ćemo je. Meni osobno ovakve teme su zabavne, nema razloga da se bojimo razgovarati o obliku glava i slično, pa i hrvatskim također. Evo meni prvom bi vjerojatno rekli da mi je velika glava i kockasta. Bolesnim liberalima sve smeta pa na kraju ubiju humor, a jel svi znamo najlakše se smijati na tuđi račun. ja sam pola bosnjakinja i ja sam kao takva otvorila temu i nije rasiszam vec cista znatizelja
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 16 pro 2024, 11:03 |
|
|
maremare je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: Eh sad nekog da se bas sjetim... jbg sad u trenutku tesko. Jedini koji mi pada napamet je Sead Kolasinac. on je sandzaklija,sead kolasinac.mislim da odudaraju genetski od ovih iz BIH I oni se identificiraju kao Bosnjaci.
|
|
Vrh |
|
|
maremare
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 16 pro 2024, 12:02 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: maremare je napisao/la: on je sandzaklija,sead kolasinac.mislim da odudaraju genetski od ovih iz BIH
I oni se identificiraju kao Bosnjaci. Znam ali pricamo o BIH, sandzacke bosnjake poredi s tamosnjim pravoslavcima i ima li razlike npr
|
|
Vrh |
|
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 17 pro 2024, 15:18 |
|
|
U Mostaru zaista postoji određeni fenotip gdje možeš sa sigurnošću reći "Ok, ovaj tip je Musliman (Bošnjak)" . Isto kao što postoji određeni fenotip gdje ja mogu prepoznat da je neko pajdo sa Širokog. Ali nije to neko pravilo, većinu ljudi ne možeš na osnovu izgleda rasudit, dobar dio hercegovaca ima klasični hercegovački izgled bez obzira na nacionalnost. Al zato što se govora tiče, ne treba ti više od par rečenica danas da zaključiš, pogotovo među mlađima.
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 17 pro 2024, 15:31 |
|
|
Postoji hercegovački izgled, ali onda postoji zasebno muslimanski izgled gdje dolaze i konture lice i odnosi očiju, nosa, čeljusti, kvalitete dlake.
Jednostavno, uvijek pogodim tko je musliman. Mozak mi iskalkulira omjere struktura na licu i registrira strano. Prije nego što će prosuditi po nijansi kože.
Ima nešto što ja zovem muslimanska T-zona na licu.
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 17 pro 2024, 15:33 |
|
|
Ne mogu pogoditi sve muslimane. Ali skoro svatko za koga promislim da je musliman, bude.
False positive je manji od false negative.
A kad nadodamo još frizurice, brade, bradurine, ciganska 2000 rap roba, Gucci i sranja. Islam detected
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 17 pro 2024, 15:49 |
|
|
Nije možda toliko do izgleda, više do stila oblačenja, frizure, držanja tijela itd.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 17 pro 2024, 17:01 |
|
|
Primjećujem i da je među hrvatskom mladeži sve popularnije nosanje brada i bradica i šišanje na što kraće. Nekad je bilo obrnuto, što duža kosa i izbrijanost do krvi.
|
|
Vrh |
|
|
HusoBaznijek
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 17 pro 2024, 17:23 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Primjećujem i da je među hrvatskom mladeži sve popularnije nosanje brada i bradica i šišanje na što kraće. Nekad je bilo obrnuto, što duža kosa i izbrijanost do krvi. Sta fali bradama, pa i vas je general nosio bradu.
_________________ Britanski dnevni list “Manchester Guardian” od 03. kolovoza 1914. donio je: “Kad bi se Srbiju moglo odvući na sredinu oceana i potopiti, tada bi se Europski zrak pročistio.”
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 17 pro 2024, 17:30 |
|
|
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Haso
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 17 pro 2024, 17:45 |
|
|
Miloševići su Osmanagići iz Kolašina, silom pokršteni
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 17 pro 2024, 17:52 |
|
|
"Odijelo čini čovjeka". A "ljudi ko ljudi" mi uvijek liče na neku životinju. Brane je napisao/la:
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Mozete li pogoditi da li su bosnjaci srbi ili hrvati? Postano: 17 pro 2024, 18:44 |
|
|
To je ta muslimanska T-zona i glava oblika obrnute sjemenke bundeve.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|