|
|
Stranica: 138/139.
|
[ 3465 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
kontrasvijeta
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 11 pro 2024, 19:53 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Nakon katastrofalnih neuspjeha dviju protuofenziva u isto toliko mjeseci, Putin je smijenio guvernera Kurska . Da li misliš da je Rusima cilj da izbace Ukre iz Kurska dok probijaju prema Pokrovsku? Da li su elitne jedinice Ukra u Kursku?
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 14 pro 2024, 18:19 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25647 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Guraju Rusi prema Pokrovsku momački i napreduju, polako ali sigurno. Ukrajinci udaraju kontre koje nekad uspiju nekad ne. Tako se ratuje! Svaka čast i jednim i drugim!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 14 pro 2024, 18:22 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25647 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Pobjedonosne ruske nage zabole su svoj stijeg pobjede na zgradu gradskog vijeća Kurahova! Hurra!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
mrvica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 17 pro 2024, 10:06 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Pobjedonosne ruske nage zabole su svoj stijeg pobjede na zgradu gradskog vijeća Kurahova! Hurra! Tek im slijedi teži dio sa industrijskom zonom u Kurahovu, a u međuvremenu..., ode ruski glavonja u vječna lovišta https://x.com/BRICSinfo/status/18688948 ... kL-WQ&s=19
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 13:22 |
|
|
Uzbekistanac ubio ruskog generala za 100.000€
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 13:50 |
|
|
Brane je napisao/la: Uzbekistanac ubio ruskog generala za 100.000€ Čudno mi to sve zvuči, iako je moguće da je istina. Ako je istina onda su ukrajinci iskoristili nekog slabo razumnog čovjeka koji im nije ni neprijatelj, što je jako nekorektno od njih. Nije imao doslovno nikakvih šansi za bijeg, a i da je, 100 000 eura i "život u EU" koji su mu navodno obećavali, oni nemogu ni obećati jer nisu u EU. Pare isto ne bi vidio, a i da ih dobije to u EU nije skoro ništa. Sigurno ne dovoljan razlog da riskiraš ono što će ti rusi uraditi kada te pronađu što je uvijek bila najvjerojatnija šansa. Ovo ponašanje ukrajinaca je čista isilovska taktika, pronalaženja slaboumnih i korištenje u svoje svrhe. I što su s ovim dobili? Od mene zaključak da nisu ništa bolji od rusa. Tamo će zasjest novi general, sigurno taj neće ništa biti blaži prema ukrajincima jer će biti svjestan da je i on sada njihova meta. Kada rusi opletu, oplest će i po ukrajinskim civilima još žešće.
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 14:09 |
|
|
Ja mislim da su se Rusi zakleli da Zelenski nesmije umrijet prirodnom smrti.
Rusi jesu mnogo spori i tromi, treba im vjecnost da se pokrenu, ruska besposlica je sire poznata. Jednom kad se onda pokrenu, onda su parni valjak i ako se odluce nekom da se osvete tome nek je Bog na pomoci.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 15:21 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39285 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Brane je napisao/la: Uzbekistanac ubio ruskog generala za 100.000€ Moskva je puna muslimanske pete kolone a Ukrajinci to pametno koriste.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 15:22 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Ja mislim da su se Rusi zakleli da Zelenski nesmije umrijet prirodnom smrti.
Rusi jesu mnogo spori i tromi, treba im vjecnost da se pokrenu, ruska besposlica je sire poznata. Jednom kad se onda pokrenu, onda su parni valjak i ako se odluce nekom da se osvete tome nek je Bog na pomoci. Ja mislim da im to nije sad trenutno ni u koristi. Jedno je da su ga eliminirali prije rata, da se to sve izbjegne, ali trenutno im je on bolji vođa nego nekakav pravi ukrajinac, vođa koji odiše srčanošću i za kojeg bi svatko stavio ruku u vatru. Zelensky je mali stakor, ako ga upoznaš sigurno nećeš reći "E ovo je vođa kojeg slijedim u bitku!". U trenutku kada rusi ratuju protiv ukrajinaca bolji im je ukrajinski predsjednik koji je slabašan vođa i prosjak, nego netko tko drži moćne govore, i upravlja nacijom. Ako ga eliminiraju sigurno neće doći pro-rus na čelo, ali može doći sposobniji vođa. Ta priča oko Zelenskog kao heroja je prodana nekim kućanicama na zapadu koje prate mainstream, a i to je ishlapilo. Nije on kao naš Franjo što je bio, da inspirira naciju.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 15:44 |
|
|
potocnj je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: Ja mislim da su se Rusi zakleli da Zelenski nesmije umrijet prirodnom smrti.
Rusi jesu mnogo spori i tromi, treba im vjecnost da se pokrenu, ruska besposlica je sire poznata. Jednom kad se onda pokrenu, onda su parni valjak i ako se odluce nekom da se osvete tome nek je Bog na pomoci. Ja mislim da im to nije sad trenutno ni u koristi. Jedno je da su ga eliminirali prije rata, da se to sve izbjegne, ali trenutno im je on bolji vođa nego nekakav pravi ukrajinac, vođa koji odiše srčanošću i za kojeg bi svatko stavio ruku u vatru. Zelensky je mali stakor, ako ga upoznaš sigurno nećeš reći "E ovo je vođa kojeg slijedim u bitku!". U trenutku kada rusi ratuju protiv ukrajinaca bolji im je ukrajinski predsjednik koji je slabašan vođa i prosjak, nego netko tko drži moćne govore, i upravlja nacijom. Ako ga eliminiraju sigurno neće doći pro-rus na čelo, ali može doći sposobniji vođa. Ta priča oko Zelenskog kao heroja je prodana nekim kućanicama na zapadu koje prate mainstream, a i to je ishlapilo. Nije on kao naš Franjo što je bio, da inspirira naciju. u svemu se ja slazem, zato ga nece dirat uskoro ali poznavajuce ruse, oce kad tad. Jedino da se zakljuca do kraja zivota u nekom podrumu Pentagona, to ga moze spaasit.
|
|
Vrh |
|
|
mrvica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 15:52 |
|
|
Brane je napisao/la: Uzbekistanac ubio ruskog generala za 100.000€ Prije bih rekao žrtveno janje.
|
|
Vrh |
|
|
mrvica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 15:54 |
|
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 16:00 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: u svemu se ja slazem, zato ga nece dirat uskoro ali poznavajuce ruse, oce kad tad. Jedino da se zakljuca do kraja zivota u nekom podrumu Pentagona, to ga moze spaasit. Neznam baš, židov je on, njega štite drugi neki lobiji. Ako treba da se nastani u podrumu Pentagona ni to nije nemoguće.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 16:12 |
|
|
potocnj je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: u svemu se ja slazem, zato ga nece dirat uskoro ali poznavajuce ruse, oce kad tad. Jedino da se zakljuca do kraja zivota u nekom podrumu Pentagona, to ga moze spaasit. Neznam baš, židov je on, njega štite drugi neki lobiji. Ako treba da se nastani u podrumu Pentagona ni to nije nemoguće. Cuvali su i Saakashvilija dok im nije iz nekog razloga dopizdio, pa sad trune u gruzijskom zatvoru.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 21:06 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39285 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
mrvica je napisao/la: Brane je napisao/la: Uzbekistanac ubio ruskog generala za 100.000€ Prije bih rekao žrtveno janje. Kako da ne, gdje bi musliman iz Uzbekistana izvršio teroristički napad. SBU se mora odati priznanje kako su obrlatili nezahvalnog Uzbeka kojeg je Rusija primila, domišljato. SBU nije potrošio ni € na atentat.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 22:14 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Salivator
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 19 pro 2024, 07:49 |
|
|
Citat: Leaked files expose high-level UK military plot to destroy The Grayzone
Kit Klarenberg·November 20, 2024
In a bid to “keep Ukraine fighting,” a covert cell of British military strategists and spooks plotted to destroy “media outriders” that threatened their narrative. Among their top targets was The Grayzone.
Leaked documents obtained by The Grayzone have revealed the existence of a British military-intelligence cabal, which plotted since the onset of the Ukraine proxy war to prolong the conflict “at all costs.” Known as Project Alchemy, the secret cell was convened under the watch of the British Ministry of Defense, and overseen by a high-ranking Lieutenant General, Charlie Stickland.
As we revealed in part one of this ongoing investigative series, Project Alchemy put forward an array of highly aggressive schemes, from cyber attacks to “discreet operations” to outright terrorism inspired by notorious Operation Gladio, the Cold War-era pan-European CIA and MI6 “stay-behind” fascist terror army. Its stated objective was to “keep Ukraine fighting” for as long as possible, no matter the cost.
I Britanci imaju svoje "bleedere", kao i novog,starog neprijatelja. https://thegrayzone.com/2024/11/20/leak ... -grayzone/
_________________ Inati se Slavonijo, ljepota nek tvoja boli! Nema onog 'ko te ne zna
'Ko te ne zna, a ne voli !
|
|
Vrh |
|
|
Salivator
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 19 pro 2024, 08:44 |
|
|
Citat: The report specified six measures the US could take to "extend" the Russian Federation: “Measure 1: Provide Lethal Aid to Ukraine,” “Measure 2: Increase Support to the Syrian Rebels,” “Measure 3: Promote Regime Change in Belarus,” “Measure 4: Exploit Tensions in the South Caucasus,” “Measure 5: Reduce Russian Influence in Central Asia,” "Measure 6: Challenge Russian Presence in Moldova.”
The steps we posit would not have either defence or deterrence as their prime purpose, although they might contribute to both. Rather, these steps are conceived of as measures that would lead Russia to compete in domains or regions where the United States has a competitive advantage, causing Russia to overextend itself militarily or economically or causing the regime to lose domestic and/or international prestige and influence.
_________________ Inati se Slavonijo, ljepota nek tvoja boli! Nema onog 'ko te ne zna
'Ko te ne zna, a ne voli !
|
|
Vrh |
|
|
mrvica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 19 pro 2024, 11:47 |
|
|
|
Vrh |
|
|
mrvica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 19 pro 2024, 11:49 |
|
|
Ogroman pritisak na rusku centralnu banku prije sutrašnje odluke o kamatnim stopama. Prognoza je povećanje na 23%. Problemi su razni: - drastično povećanje bi potvrdilo javna šuškanja o muljanju RosStata sa stopom inflacije i da je stvarna stopa znatno viša od 9,3% i da izmiče kontroli - pitanje što bi nove velike kapitalne kontrole značile za kurs rublje nakon micanja moratorija o zabrani kupovanja stranih valuta - manjak kapitala bi mogao dovesti do zatvaranja ruske burze (već sad je blizu razine na kojoj su suspendirali dioničko trgovanje na početku rata) - gotovo sigurna dokapitalizacija Gazproma nakon gubitka zadnjih tržišta krajem godine. Ruski parlamentarci su održali konferenciju gdje su optužili rusku CB za sabotažu i uništavanje ruske privrede: https://x.com/nexta_tv/status/1869349193200157180Čelnik jedne od najvećih ruskih banki, VTB je napisao otvoreno pismo u kojem je dosta vulgarno napao Nabiulinu: https://www.rbc.ru/opinions/economics/0 ... thebell.ioRostec je objavio da neće više moći ispunjavati narudžbe oružja ako se kamata dodatno poveća: https://www.forbes.ru/biznes/525917-ros ... thebell.ioRuska poslovna udruženja su upozorila na val bankrota iduće godine: https://www.rbc.ru/economics/30/11/2024 ... thebell.io
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 21 pro 2024, 16:00 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9994 Lokacija: Banja Luka
|
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 22 pro 2024, 15:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76336 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Usporio opet rat?
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 22 pro 2024, 16:02 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Usporio opet rat? Samo dosadio. Čak sam i ja upratio da je dobro eskaliralo. Ne pratim ja tu ništa na YT ili Telegramu, ali visim da Ukrajinci Gađaju opet po Rusiji (neki dan grad Kazan gađali sa nekoliko mrtvi civila). Rusi zato Kijev ravnaju pogodili neku bitnu zgradu u kojoj su bili (navodno) neki NATO rukovodioci. Koreanci su na Kursku se napredovali 2,5m naprijed a zato u Donbasu Ukrajinci napredovali nazad.
|
|
Vrh |
|
|
Hadzi Mustafa Aganlic
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 22 pro 2024, 16:30 |
|
|
Rusi polako opkoljavaju Novosilku, Kurahovo je vec duboko u okruzenju ne napustaju TE i dovlace pojacanja, i na Pokrovsu lose stoje a Rusi su zauzeli gotovo cijeli Toreck.
Sad se ceka da vidimo sta ce ukrajinci, ne mogu drzati sve nesto ce morati napustiti a vrijeme im istice, razvukli su pojacanja na previse frontova, ocigledno zele braniti TE Kurahovo sto je pomalo bizarna odluka jer jedva da mogu izaci iz poluokruzenja. Rusi su vec kod Konstantinopolja.
Novosilku ce morati braniti po svaku cijenu jer iza nje takodje nema nicega, par kilometara iza pocinje Dnjepropetrovsk oblast. Donbas prestaje.
_________________ „Ako ti, Alija, išta nude, komad zemlje, ti uzmi. I meni su nudili, pa nisam htio, hoću sve. Na kraju sam ostao bez ičega“ - Jaser Arafat
|
|
Vrh |
|
|
mrvica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 22 pro 2024, 16:39 |
|
|
Hadzi Mustafa Aganlic je napisao/la: Rusi polako opkoljavaju Novosilku, Kurahovo je vec duboko u okruzenju ne napustaju TE i dovlace pojacanja, i na Pokrovsu lose stoje a Rusi su zauzeli gotovo cijeli Toreck.
Sad se ceka da vidimo sta ce ukrajinci, ne mogu drzati sve nesto ce morati napustiti a vrijeme im istice, razvukli su pojacanja na previse frontova, ocigledno zele braniti TE Kurahovo sto je pomalo bizarna odluka jer jedva da mogu izaci iz poluokruzenja. Rusi su vec kod Konstantinopolja.
Novosilku ce morati braniti po svaku cijenu jer iza nje takodje nema nicega, par kilometara iza pocinje Dnjepropetrovsk oblast. Donbas prestaje. U Pokrovsku je čvrsta ukrajinska obrana. Tu se razbijaju ruski napadi jedan za drugim. Što se tiče Kurahova Ukrajinci su se dobro utvrdili u industrijskoj zoni. I na drugim mjestima ukrajinska obrana drži. Rat iscrpljivanja se i dalje nastavlja.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|