HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 pro 2024, 12:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 262 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nogomet: sve i svašta
PostPostano: 15 sij 2024, 19:42 

Citat:
UZLET ‘SAMURAJA‘
Velesila u stvaranju kojoj se okrenuo i Dinamo: ‘Potpuni su profesionalci, imaju posebne rituale‘

slika

https://sportske.zabranjeni.url/sn/nogomet ... e-15415141

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2024, 11:58 

Citat:
Ponovno se okuplja zabranjena europska reprezentacija, igrat će prijateljsku utakmicu s Urugvajem
slika

Nogometna reprezentacija Baskije, koja se nada postati članicom UEFA-e i FIFA-e, odigrat će idući mjesec prijateljsku utakmicu s Urugvajem u Bilbau.

Utakmica će se igrati 23. ožujka na stadionu prvoligaša Athletic Bilbaa, priopćio je Baskijski nogometni savez.

“Euskadi”, na baskijskom jeziku Baskija, zadnji je put igrala prijateljsku utakmicu prije četiri godine. U prosincu 2020. svladala je s 2:1 Kostariku pogocima tadašnjih Athleticovih igrača Ikera Muniaína i Unaia Núñeza.

Urugvaj, svjetski prvak iz 1930. i 1950. godine, trenutno je 11. reprezentacija svijeta na tabeli krovne nogometne organizacije FIFA-e. Urugvajski izbornik je Marcelo Bielsa koji je od 2011. do 2013. bio trener Athletic Bilbaa.

slika

Baskijski nogometni savez je u prosincu 2020. zatražio članstvo u europskom nogometnom savezu UEFA-i i FIFA-i, ali je prema pisanju medija dobio negativan odgovor zbog protivljenja Španjolskog nogometnog saveza. Zbog toga Baskija smije igrati samo prijateljske utakmice.

Baskija je autonomna pokrajina na sjeveru Španjolske gdje živi 2,2 milijuna stanovnika. Jedan njen dio nalazi se u susjednoj Francuskoj. Većinu mjesta u baskijskom parlamentu drže političke stranke koje zagovaraju referendum o neovisnosti.

UEFA je nedavno u svoje članstvo primila Gibraltar, britanski teritorij na jugu Španjolske. Također i Kosovo, čiju samostalnost od Srbije još uvijek ne priznaje pet članica Europske unije, među kojima Španjolska.

U natjecanjima UEFA-e i FIFA-e sudjeluju i zemlje poput Škotske, Walesa, Sjeverne Irske i Farskih Otoka koje nisu neovisne države nego imaju autonomiju unutar Ujedinjenog Kraljevstva i Danske.

Baskijski nogometni savez nije odgovorio hoće li nanovo tražiti članstvo u UEFA-i i FIFA-i te kakvi su mu daljnji planovi.

https://www.dnevnik.ba/sport/ponovno-se ... em-2661410

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2024, 17:21 

…koliko znam prva trenerica u muškom nogometu u drugoj znaci kompetentnoj ligi…izvjesna gdja.mandic trenerica Dubrave..di bas Dubrave… :sega :sega al moja podrska kolegice sve najbolje…

Vrh

PostPostano: 01 tra 2024, 00:08 

Koliko je koja repka postigla golova na SP

Finalisti SP

Vrh

PostPostano: 16 tra 2024, 08:17 

Athletic Bilbao je osvojio kup nakon 30 godina!
Meni jedini dragi strani klub koji sam uvijek simpatizirao.
Naravno poznato je da samo Baski smiju nastupat za njega ili Španjolci rođeni u Baskiji koji su prošli omladinske pogon i škole Athletic Bilbaa a pritom nikad nije ispao u drugu ligu. Četvrti su u Španjolskoj po broju titula a drugi po broju osvojenih kupova.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2024, 09:41 

Rika sv Vida je napisao/la:
Athletic Bilbao je osvojio kup nakon 30 godina!
Meni jedini dragi strani klub koji sam uvijek simpatizirao.
Naravno poznato je da samo Baski smiju nastupat za njega ili Španjolci rođeni u Baskiji koji su prošli omladinske pogon i škole Athletic Bilbaa a pritom nikad nije ispao u drugu ligu. Četvrti su u Španjolskoj po broju titula a drugi po broju osvojenih kupova.

Ne znas da je tu igrao sin od Mehe Kodre

Vrh

PostPostano: 16 tra 2024, 09:43 

Znam. Kenan Kodro. Nije se probio, ali on je rođen u Baskiji i prošo njihov omladinski pogon. Samo takvi nebaski mogu igrat. Ako su rođeni tamo te prošli sve njihove škole od najmlađih

Vrh

PostPostano: 16 tra 2024, 10:07 

Ove godine u ligama petice su u prvi plan isplivali neki novi klubovi, a zajedničko im je da im ime počinje slovom B...

Brest, Bologna, Bayer null vier, Bilbao...

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2024, 16:25 

Brzo se zasitio svete kuce

Sveta kuća Mecca je blizu Džede i to je meni kao vjerniku važno. Ja sam na svom mjestu.
- Ja sam musliman, Saudijska Arabija je muslimanska zemlja i zato želim tu živjeti. Lijepo je biti u muslimanskoj zemlji gdje već osjećam da me ljudi vole. To će omogućiti da započnem novi život - kaže Benzema Francuz alžirskog porijekla.....

On bi da ode, a oni mu ne daju: Benzema se želi vratiti u Evropu, Saudijci neće ni da čuju za to
https://www.klix.ba/sport/nogomet/on-bi ... /240521087

Vrh

PostPostano: 30 svi 2024, 03:56 

Benfica nakon što je osvojila dvaput Kup europskih prvaka, igrala je 7 finala eurokupova i svih sedam izgubila.
Novi ukleti klub je Fiorentina. Pet poraza u šest europskih finala.
https://slobodnadalmacija.hr/sport/strani-nogomet/olympiakos-osvojio-konferencijsku-ligu-dramaticno-finale-protiv-fiorentine-u-ateni-rijeseno-tek-u-produzecima-1392568

U Hrvatskoj je tako pegulan Varteks. Sedam je puta igra finale kupa i nijednom nije osvojia kup.

Vrh

PostPostano: 30 svi 2024, 09:42 

https://poskok.info/nogometna-nacija-je ... ve-ostalo/

Vrh

PostPostano: 19 pro 2024, 18:29 

:ban
Citat:
No taj trijumf neće po dobrom pamtiti njihov vratar Gianluigi Donnarumma, na kojeg je u 22. minuti brutalno startao Wilfried Singo.

https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/n ... 86509.html
slika
slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 262 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: