HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 ožu 2025, 18:22.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1978 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 80  Sljedeća

U drugom krugu izbora glasujem za kandidata
1. Zoran Milanović 59%  59%  [ 30 ]
2. Dragan Primorac 12%  12%  [ 6 ]
3. Neću glasovati 29%  29%  [ 15 ]
Ukupno glasova : 51
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024
PostPostano: 31 pro 2024, 12:04 

Fun fact: U ciloj Splitsko-dalmatinskoj županiji, Primorac je osvojio 1 (jedan) grad i to Trilj za kojeg nikome nije jasno kako je grad uopće =))

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 12:06 

Imotska krajina je stvarno država za sebe. :D

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 13:00 

dunno je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Ako bi to jednom uradili, samo bi nam iduće izbore opet promijenili zakon i dodatno postrožili pravila, da zakrpe tu rupu. :001_rolleyes

"Neću glasati, jer ako masovnije glasujemo i izaberemo nekog kvalitetnog tko će utjecati na politiku u RH, oni će idući put promijeniti pravila i opet nam otežati glasanje. Bolje neka HDZ ima garantiran rezultat u BiH, nego to." Jako smislen stav. :zubati

Ne znam, po meni ljudi koji žive u i oko gradova u kojima se može glasovati nemaju opravdanje za neizlazak, osim ako ne podržavaju Primorca/dizače ruku u Saboru, što je također legitimno. Neizlazak je u stvarnosti glas za njih jer onih par tisuća HDZ fanatika će uvijek izaći.

Mi smo Hrvati drugog reda. :smajl025

1132 of 2558 - 44.25%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 13:05 

Plenković opet laprda i vezano uz izbore - nateže sa "proruskom politikom". On valjda misli kako je premijer Ukrajine, zapravo su birači ukrofili ili kako je poput njega Hrvatima stalo do Ukrajine i tuđeg rata.

No, u izbornoj noći ipak "najjači" u prodavanju magle bio mi je Anušić. Kada je bilo jasno kako će ipak biti II kruga, imao je i on nešto za reći. I kad ono, poziva na jedinstvo desnice (ili desnih stranaka), po tisućiti put pokušavajući podvaliti pod nešto "desno" - HDZ. U stvarnosti, od lijevog Milanovića, još ljeviji je Plenkovićev HDZ i njihov predsjednički kandidat također član KPJ - koji je primio blagoslov od Mesiće. Ali sada - upomoć desnico!
Moj glas nije pomogao Bulju da pobijedi, a rezultat je nažalost ispao kako je očekivano. Planirao sam u II krugu otići prekrižiti listić ili ne izaći nikako. A opet, potaknut ovim Anušićevim vapajom, evo razmisliti ću...
Pa tako, u ovim danima do II izbornog kruga, ukoliko bi HDZ poništio IK i "Marakeš", davanja za manjine i priznavanje statusa manjine uskladio sa onim što u pojedinim državama ima tamošnja hrvatska manjina, ukinuo državno financiranje LGBT-a (svih njihovih projekata), ukinuo davanje djece LGBT-u na udomljavanje, momentalno prekinuo državno financiranje antihrvatske "kulture" (filmovi, knjige, kazalište, performansi, TV...) te na čelo ministarstva kulture postavio gosp. Hasanbegovića, zaustavio prepuštanje državnih resursa i važnih poduzeća strancima, zaustavio državno financiranje feminizma, partizanije i antife, prestao sa progonom ZDS-a i hrvatske povijesne zastave (grba), osim pomoći izbjeglicama (u granicama razumnog) prestati sa bilo kakvim financiranjem, besplatnim naoružavanjem i političkim uplitanjem zbog ukrajinske stvari, zaustaviti bilo kakve misije HV-a po svijetu (osim UN plavih kaciga), zaista liberalizirati referendume (u svakom pogledu, bez kočnica i podvala), ukinuti trajno komunistički porez na nekretnine. Eto, trebali bi požuriti, ali vremena ima.

Ovo bi bilo onako za početak, ali, dovoljno da (ali stvarno obećajem) - odem glasati za starog partijaša Primorca.

A onda do lokalnih izbora, stvarna reindustrijalizacija zemlje, stvarne demografske mjere, pošteni izborni zakon, reforma školstva, ..... No za razliku od Škore, ne bi tražio da HDZovci potjeraju Plenkovića. Neka im ga, ako ga toliko vole i on ih ushićuje.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 13:41 

Radio sam na biračkom mjestu pa sam primijetio prvi put neke zanimljive pojave koje možda većini ljudi nisu poznate. Glasači su u 80% slučajeva bili stariji od 45 godina. Osobe od 18-24 godine u mojoj smjeni od 6 sati samo dvije , ali i to iz iste obitelji. To nije toliki neuspjeh HDZ-a i SDP-a ali je za Kekin i Selak Raspudić i vidi se da je to samo njihova želja da predstavljaju neke "mlade" jer se i same furaju na mladost u 40-ima kao većina današnjih modernih žena. Kad sam se ja rodio, malo starija od MSR je bila moja baka.

Ono što se zanimljivo je da je HDZ jak na terenu, čak i u Rijeci imaju najviše promatrača od svih stranaka tj. ljudi koji su odlučili žrtvovati sunčani neradni dan da pomognu HDZ-u. Iako promatrači koliko znam ne dobiju ništa. Više HDZ može mobilizirati u jednom kvartu u Rijeci nego Most u cijeloj HRvatskoj.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 13:48 

Pa nije to od jučer, sva europska društva su društva starih ljudi, a oni i inače najviše izlaze na izbore. Mladi ljudi su demografska manjina i na izborima posve nebitna stavka.

Bilo je smišno na HRTu vidit da nemaju mladog čovika za intervjuirat na dan izbora, uspili iskopat nekog pajdu u Metkoviću, bit će HDZovog aktivista. Samo neka hrpa starčadi koja priča o boljem sutra =)) Bože bogati umrit ćeš svaki dan koje bolje sutra za tebe.

Ostarili smo ko društvo, i mi i europa, i to ne jučer nego ima cca 20 godina.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 14:02 

Gledam malo rezultate u SDŽ, u Trilju na izbornom mjestu Jabuka (OŠ Jabuka) Zoki počistio sa 48 posto glasova.

Je li to po partizanskoj liniji :zubati

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 14:04 

Ovdje je 90% mladih izašlo na lokalne izbore, sigurno ih je dio tu samo da musliman ne bude (grado)načelnik, ali svejedno izlazilo se i u homogenim općinama doduše u manjoj mjeri. Očekivao sam da će u RH mladi biti zainteresiraniji s obzirom da je sređenija država.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 14:08 

Flamel je napisao/la:
Gledam malo rezultate u SDŽ, u Trilju na izbornom mjestu Jabuka (OŠ Jabuka) Zoki počistio sa 48 posto glasova.

Je li to po partizanskoj liniji :zubati

Mislim da da, Jabuka je bilo jedino partizansko selo na području općine Trilj. Iako su Nijemci ubijali ljude i po drugim selima , ali to su bile odmazde za partizanske akcije.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 14:09 

Imota je napisao/la:
Pa nije to od jučer, sva europska društva su društva starih ljudi, a oni i inače najviše izlaze na izbore. Mladi ljudi su demografska manjina i na izborima posve nebitna stavka.

Bilo je smišno na HRTu vidit da nemaju mladog čovika za intervjuirat na dan izbora, uspili iskopat nekog pajdu u Metkoviću, bit će HDZovog aktivista. Samo neka hrpa starčadi koja priča o boljem sutra =)) Bože bogati umrit ćeš svaki dan koje bolje sutra za tebe.

To i ja znam, ali ipak je prosječna dob glasača 15 godina viša nego prosječna dob u ukupnom stanovništvu.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 14:17 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Imota je napisao/la:

To i ja znam, ali ipak je prosječna dob glasača 15 godina viša nego prosječna dob u ukupnom stanovništvu.

Pa znaš da si nebitan, nemaš neki motiv kad znaš da je tvoja demografska skupina bitna ko i semafori u GTA.

U bih ljude možeš izvuć na nacionalnu mobilizaciju, Hrvatska je ipak kako tako sređena i homogena zemlja pa izbori nisu stvar nekakve ugroze nego su onako dosadni ko u svakoj sređenoj zemlji.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 15:09 

Desnica očekivano baulja k'o smaknuto pile..., ali u drugom laufu će se i babe u naćvama iznositi na birališta zato što je odsudna bitka na vidiku :D

Glasovao sam za Selakicu jer za ovog hadeze lizarda nisam mogao, a sada ću morati jbga,... jer za Zoku treba bar još decenija ispagavanja grijeha koje je u suvezluku sa Mešom, Pusićima i inim hoštaplerima počinio spram nas u HB.

Zoka, sorry rođo...

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 15:17 

bumbar92 je napisao/la:
Desnica očekivano baulja k'o smaknuto pile..., ali u drugom laufu će se i babe u naćvama iznositi na birališta zato što je odsudna bitka na vidiku :D

Glasovao sam za Selakicu jer za ovog hadeze lizarda nisam mogao, a sada ću morati jbga,... jer za Zoku treba bar još decenija ispagavanja grijeha koje je u suvezluku sa Mešom, Pusićima i inim hoštaplerima počinio spram nas u HB.

Zoka, sorry rođo...

Pa ćeš za sanaderova ministra i lika koji o muslimanima govori ko o saveznicima, da ti nisi pravaš kume :smijeh

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 15:31 

Upozorenja: 1
bumbar92 je napisao/la:

Zoka, sorry rođo...

Ili jednostavno ne glasaj u drugom krugu, makar smatram da je kokainski zoka trenutno manja štetočina od plenkićevog zamorca, ipak ću radije preskočit izbore, jer ne volim glasati za "manje zlo".

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 15:48 

Imota je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:

Zoka, sorry rođo...

Pa ćeš za sanaderova ministra i lika koji o muslimanima govori ko o saveznicima, da ti nisi pravaš kume :smijeh

Sve je to u par deka, ali se jednostavno ne vidim u istom ešalonu sa Kekinima, Pusićima, Mesićima, SDPovcima,... kumašine a jes to ti Partijaš? :D

Jasno ti je valjda da se radi o sanaciji štete raspale nazovi desnice,... inače bi ja to sve uz plot, al eto demokracija je kume pa ju konzumiramo zar ne.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 15:55 

horus je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:

Zoka, sorry rođo...

Ili jednostavno ne glasaj u drugom krugu, makar smatram da je kokainski zoka trenutno manja štetočina od plenkićevog zamorca, ipak ću radije preskočit izbore, jer ne volim glasati za "manje zlo".

ne vjerujem mu, nije se nikada ogradio od nabrojanih likova, a od njihovih djela pogotovu,... Pusići i Mesić su lansirali priču o "hagresiji" i Haagom u istom kolu sa muslimanima, kako napisa Imoti sve bi ja to postrojio, al eto dali smo im demokratsku državu pa ćemo onda demokratski, štaš nego za manje zlo jer vidiš kako su se pomamili ovi crveni i zeleni vampiri, pa zato i naravno što mi je ćeif. :D

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 16:00 

Hajd neka je netko i za Primorca na ovom forumu.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 16:04 

ne toliko za Primorca, nego više protiv vođe crvene kamarile i prijetelja Mesića i Pusića,... rekoh da sam glasovao za Selakicu.

eto ako i kad dođu "Crveni i Zeleni đavli" na vlast, a Zoka bude prezidente,... kako predviđate tada odnos Predsjednika i Vlade RH prema Hrvatima u BiH?

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 16:25 

bumbar92 je napisao/la:
ne toliko za Primorca, nego više protiv vođe crvene kamarile i prijetelja Mesića i Pusića,... rekoh da sam glasovao za Selakicu.

eto ako i kad dođu "Crveni i Zeleni đavli" na vlast, a Zoka bude prezidente,... kako predviđate tada odnos Predsjednika i Vlade RH prema Hrvatima u BiH?

Primorac se doslovno neki dan naslikava s Mesićem =))

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 16:27 

=))

Kao što je bila mom djedu i meni.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 16:30 

Bobovac je napisao/la:
Hajd neka je netko i za Primorca na ovom forumu.

Sad pri(morac)nuda. :zubati

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 16:37 

michamilane #michamilane

:zubati

Kao što je bila mom djedu i meni.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 16:41 

bumbar92 je napisao/la:

Pa Primorac ima duži partijski staž (KPJ) od Milanovića.
Drugo, po čemu je to HDZ "desniji" od SDP-a, pa čak i Možemo?
Globalizam? Odnos prema SDSS-u i SNVu? LGBT, IK i ostale bizarnosti? Antifa, feminizam i partizanija? Odnos prema ZDS i hrvatskoj povijesnoj zastavi (grbu)? Crkva? "Kultura"? Ukidanje kune? Čuvanje granice i "Marakeš"? Onemogućavanje referenduma? ...? Ma bilo što?
Dapače, u svojim lijevoliberalnim i progresivnim iskoracima, HDZ je odlučniji i predvodi.

I sve to čak i ne bi bio problem, kada zbog propagande, laži i gluposti, HDZ ne bi uzimao glasove domoljubne desnice. Sve OK. Ispravno se deklarirajte i onda svoju robu prodajte na političkom tržištu, a za glasove se otimajte sa SDPom i Možemovcima. A ne da Anušić (nakon I kruga) zaziva na okup "desnicu"?! DP je zoran primjer "desnice" (ako je to ikada i bila) koja krene saditi tikve sa HDZom.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 16:43 

Imota je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:

Šerbedžijom, Nobilom.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2024, 16:49 

goran2hr je napisao/la:
Imota je napisao/la:

Šerbedžijom, Nobilom.

Ja kad čujem Primorca kad kaže: Bit ću predsjednik svih Hrvata, dođe mi da povratim. :ucelo

1132 of 2558 - 44.25%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1978 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 80  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: