HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 vel 2025, 09:34.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 234 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća

Je li hb forum uništio moje kroatofilstvo?
Da 0%  0%  [ 0 ]
Ne 11%  11%  [ 3 ]
Nisam Musliman 89%  89%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 27
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Za Muslimane - je li vas forum anti-hrvatizirao?
PostPostano: 18 sij 2025, 21:24 

Pejtonac sa juga je napisao/la:
Odgovorio sam ti već.
Ne, nemate mogućnost da to bude legalno, nemate parlament na nivou BiH koji bi to izglasao.

Referendum bez odluke parlamenta prije toga je obična anketa.

A Hrvati u BiH čak ni na nižim nivoima nemaju parlament gdje bi mogli to izglasati,a i na nivou općina bi pola većinskog prostora ostalo van teritorija za odlučivanje.

Jesi ti kognitivno toliko ograničen po prirodi ili je to zbog islama?

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 21:29 

horus je napisao/la:
Odgovorio sam ti već.
Ne, nemate mogućnost da to bude legalno, nemate parlament na nivou BiH koji bi to izglasao.

A Hrvati u BiH čak ni na nižim nivoima nemaju parlament gdje bi mogli to izglasati,a i na nivou općina bi pola većinskog prostora ostalo van teritorija za odlučivanje.

Tebi u inat, druže, tebi u inat.

Nisam pokupio ovu pamet što puca po naseljima iz auta, sorry.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 21:32 

Ne znam jel ovo odgovor meni.

Ali, legalno gledano, Srbi od početka nisu imali legalni osnov za bilo šta, jer je BiH svakako već kasnije bila međunarodno priznata država u kojoj su Srbi bili obični separatisti.

Srbi niti jedne sekunde rata nisu gledani kao separatisti - pa rat je završio priznanjem entiteta (činjenično države u državi) sa teritorijalnim kontinuitetom (suprotno CC planu) na 50% teritorija (više nego CC plan), sa trećinom muslimanskog životnog prostora unutar tog entiteta (suprotno CC planu) - i to sve nakon potpunog vojnog poraza tog entiteta od hrvatske vojske, dakle stvoren je isključivo voljom i amenovanjem međunarodne zajednice.

I kasnije bi opet tvrdili isto i sa CC planom, svađa balkanskih plemena gdje mi ne možemo ništa i tkd.

I opet, kako je za Muslimane bolja opcija da je za to odgovorno muslimansko povlačenje potpisa a ne srpsko, ako vi tvrdite da bi Srbi svejedno sve isto napravili.

Vlast u Sarajevu nije imala nikakve alate da se realno sprovede potpisano

Kakva vlast u Sarajevu? Provedbom CC plana bila bi osnova tri Kantona vjerojatno sa svojim glavnim gradovima, pa da li bi Sarajevo bilo ili ne glavni grad čitave BiH nije toliko bitno

i nije bilo na vidiku da će se iko ikada tu pojaviti, angažman je uvijek bio mal.

Rat je doslovno završio angažmanom SAD-a koji je dao zeleno svjetlo svom proxyju u ovom djelu Europe - HV-u da krene u BiH i zauzme dovoljno teritorija da sve tri strane dođu u američku bazu potpisati sporazum - ne znam što je veći angažman od ovoga.

Opet, logički je nemoguće demonstrirati kako je bolji scenarij za Muslimane bio da oni ne potpisu CC plan, nego da ga Srbi ne potpišu (ili prekrše).

U takvoj situaciji, Srbi bi napadali dalja područja, a ujedno bi Bošnjaci bili ti koji onda čak ni legalno nemaju nikakva prava protiv srpskih kantona, jer se radi o decentralizovanoj državi.

Opet ova konstrukcija "da bi Srbi imali legalna prava da napadaju a Muslimani ne bi imali legalna prava da ratuju nazad" već sam zatražio neki dokaz ovo i nisam dobio ništa.

I opet, ako usporedimo ovu konstrukciju sa stvarnošću upravo je suprotno točno jer u slučaju potpisa CC plana sve tri strane doslovno je definicija nelegalnosti napadanje teritorija izvan svog kantona i uzimanje teritorija drugog kantona, međutim pošto CC plan propada zbog odbijanja Alije upravo to legalizira sva srpska osvajanja koja su praktički odmah potom uslijedlila jer ako nema potpisanih granica kantona onda svi mogu tumačiti da je svugdje njihov kanton - dakle logika je suprotna ovoj tvojoj.

Znači, vojnička snaga ostaje minimalna naspram Srba, a pravno si se još više ograničio.

Upravo suprotno je činjenično točno, dakle ako je vojnička snaga minimalna naspram Srba, što se svi možemo složiti da je, onda je zapravo potpisivanje sporazuma kojim definiraš granice svojega zapravo puno puuuuuno bolji položaj naspram puno jačeg neprijatelja, nego odbijanje CC plana i poručivanje neprijatelju (za kojeg si sam priznao da je miljama jači od tebe) da je sav tvoj teritorij na meniju jer granica nema.

Ja mislim da to i jeste ono što je Alija skužio kada je bio kod Zimmermana.

Ja mislim da svi ovdje malo "tučemo oko grmlja" kako bi Amerikanci rekli, ali Alijini motivi za nepotpisivanje CC plana nikad nisu ni bili tema mojeg pitanja, već je tema opravdavanje tog Alijinog postupka od Muslimana gdje pokušavam dobiti odgovor, ako pretpostavimo (a što Muslimani pretpostavljaju) da bi Srbi svejedno napali kako je bolje da Alija ne potpiše CC i onda bude napadnut nego da Alija potpiše CC plan i onda bude napadnut. Pitanje je naravno manje-više retorično, logika je jasna. Ovoj je kao da Martić danas tvrdi da je bolje da nije potpisao Z4 i bio napadnut nego da je potpisao Z4 i bio napadnut - bilo bi to poprilično smiješno ne?

Što se tiče samih razloga Alije za odbijanje CC plana, to je kristalno jasno; Alija je htio još više teritorija - po mogućnosti čak i sve gdje bi u Alijinu državu upali čak i stopostotno hrvatski i srpski dijelovi poput zapadne Hercegovine ili DGG Šekovići i sl, kojima bi vladao iz čiste obijesti jer može, odnosno mislio je da ima toliko povoljne demografske uvjete i međunarodnu podršku (zbog gurkanja Zimmermana) da može zavladati praktično čitavim teritorijem avojevske BiH - zato je Alija odbio CC plan - ali to nije niti bila tema mog pitanja.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 21:33 

horus je napisao/la:

Vi koljete cijele povratničke obitelji na Božić.

Sve za sotonin alterego alaha i njegovog pedofilnog proroka muhameda.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 21:39 

Ta Cutillerova BiH bi i za ovu sadašnju bila mala maca.

Bh. institucije bez stranaca, bez VP-a, ko bi uopće odlučio da je sporazum prekršen? A vojno još gore.

Radiš logičku pogrešku. Uspoređuješ današnju BiH sa hipotetskom BiH da je CC plan uspio.

Prvo, moraš se dogovoriti sam sa sobom da li nakon potpisa CC plana nastupa mir sa tom novouređenom BiH na tri kantona, ili Srbi svejedno napadaju i događa je rat, zato jer je priča o opravdanju odbijanja CC plana ovo drugo, dakle potpuno je irelevantno (prema vašem scenariju) što CC plan donosi.

Jedino što bi trebali uspoređivat je pozicija Muslimana u situaciji da su potpisali CC plan - i događaji se nastavljaju kako se i jesu nastavili.

ili

Muslimani potpisuju CC plan - Srbi ga krše i događaji se nastavljaju kako se i jesu nastavili.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 21:54 

Šporet je napisao/la:

Ali, legalno gledano, Srbi od početka nisu imali legalni osnov za bilo šta, jer je BiH svakako već kasnije bila međunarodno priznata država u kojoj su Srbi bili obični separatisti.

Srbi niti jedne sekunde rata nisu gledani kao separatisti - pa rat je završio priznanjem entiteta (činjenično države u državi) sa teritorijalnim kontinuitetom (suprotno CC planu) na 50% teritorija (više nego CC plan), sa trećinom muslimanskog životnog prostora (suprotno CC planu) - i to sve nakon potpunog vojnog poraza tog entiteta od hrvatske vojske, dakle stvoren je isključivo voljom i amenovanjem međunarodne zajednice.

I kasnije bi opet tvrdili isto i sa CC planom, svađa balkanskih plemena gdje mi ne možemo ništa i tkd.

I opet, kako je za Muslimane bolja opcija da je za odgovorno muslimansko povlačenje potpisa a ne srpsko, ako vi tvrdite da bi Srbi svejedno sve isto napravili.

Vlast u Sarajevu nije imala nikakve alate da se realno sprovede potpisano

Kakva vlast u Sarajevu? Provedbom CC plana bila bi osnova tri Kantona vjerojatno sa svojim glavnim gradovima, pa da li bi Sarajevo bilo ili ne glavni grad čitave BiH nije toliko bitno

i nije bilo na vidiku da će se iko ikada tu pojaviti, angažman je uvijek bio mal.

Rat je doslovno završio angažmanom SAD-a koji je dao zeleno svjetlo svom proxyju u ovom djelu Europe - HV-u da krene u BiH i zauzme dovoljno teritorija da sve tri strane dođu u američku bazu potpisati sporazum - ne znam što je veći angažman od ovoga.

Opet, logički je nemoguće demonstrirati kako je bolji scenarij za Muslimane bio da oni ne potpisu CC plan, nego da ga Srbi ne potpišu (ili prekrše).

U takvoj situaciji, Srbi bi napadali dalja područja, a ujedno bi Bošnjaci bili ti koji onda čak ni legalno nemaju nikakva prava protiv srpskih kantona, jer se radi o decentralizovanoj državi.

Opet ova konstrukcija "da bi Srbi imali legalna prava da napadaju a Muslimani ne bi imali legalna prava da ratuju nazad" već sam zatražio neki dokaz ovo i nisam dobio ništa.

I opet, ako usporedimo ovu konstrukciju sa stvarnošću upravo je suprotno točno jer u slučaju potpisa CC plana sve tri strane doslovno je definicija nelegalnosti napadanje teritorija izvan svog kantona i uzimanje teritorija drugog kantona, međutim pošto CC plan propada zbog odbijanja Alije upravo je to legalizira sva srpska osvajanja kojia su praktički odmah potom uslijedlila jer ako nema potpisanih granica kantona onda svi mogu tumačiti da je svugdje njihov kanton - dakle logika je suprotna ovoj tvojoj.

Znači, vojnička snaga ostaje minimalna naspram Srba, a pravno si se još više ograničio.

Upravo suprotno je činjenično točno, dakle ako je vojnička snaga minimalna naspram Srba, što se svi možemo složiti da je, onda je zapravo potpisivanje sporazuma kojim definiraš granice svojega zapravo puno puuuuuno bolji položaj naspram puno jačeg neprijatelja, nego odbijanje CC plana i poručivanje neprijatelju (za kojeg si sam priznao da je miljama jači od tebe) da je sav tvoj teritorij na meniju jer granica nema.

Ja mislim da to i jeste ono što je Alija skužio kada je bio kod Zimmermana.

Ja mislim da svi ovdje malo "skaćemo ono grmlja" kako bi Amerikanci rekli, ali Alijini motivi za nepotpisivanje CC plana nikad nisu ni bili tema mojeg pitanja, već je tema opravdavanje tog Alijinog postupka od Muslimana gdje pokušavam dobiti odgovor, ako pretpostavimo (a što Muslimani pretpostavljaju) da bi Srbi svejedno napali kako je bolje da Alija ne potpiše CC i onda bude napadnut nego da Alija potpiše CC plan i onda bude napadnut. Pitanje je naravno manje-više retorično, logika je jasna.

Što se tiče samih razloga Alije za odbijanje CC plana, to je kristalno jasno; Alija je htio još više teritorija - po mogućnosti čak i sve gdje bi u Alijinu državu upali čak i stopostotno hrvatski i srpski dijelovi poput zapadne Hercegovine ili DGG Šekovići i sl, kojima bi vladao iz čiste obijesti jer može, odnosno mislio je da ima toliko povoljne demografske uvjete i međunarodnu podršku (zbog gurkanja Zimmermana) da može zavladati praktično čitavim teritorijem avojevske BiH - zato je Alija odbio CC plan - ali to nije niti bila tema mog pitanja.

Da prvo postavimo činjenično stanje. Ušlo je se u razgovore sa međunarodno priznatom državom građanskog uređenja, bez kantona, bez bilo kakvih etničkih teritorija. I to je 100% legalno tako bilo.

Sada Alija treba da potpiše sporazum kojim se on tog prava odriče, a zauzvrat dobija ništa. Dobija papir da postoji neki bošnjački kanton, ali i prije toga je imao papir sa RBiH. I u jednom i u drugom slučaju borit će se sam protiv onoga koji se suprotstavlja tome.

Da, rat je ZAVRŠIO angažmanom, ali puno je se promjenilo u te haman pa četiri godine. Amerikanci su bili odlučni da neće intervenisati u BiH, ili na području bivše SFRJ uopće 1991/1992 - ipak je tada još Bush bio predsjednik. Jasno su naglašavali da niko iz Amerike ili sa strane neće dolaziti na naše područje, a HV tada nije imala snagu da pomogne bilo kom da dođe pred Banja Luku.

Rat 1995. nije samo završio tek tako, već je ipak završio i trajnim stranim angažmanom preko kojeg su snage SFOR-a mogli upasti i u spavaću sobe Biljane Plavšić, ili praviti racije bilo gdje.
Svega toga sa Cutillerovim planom ne bi bilo, Alija nebi imao, nikakve, ama baš nikakve garancije za bilo šta 92.

Naravno da je napad sa srpske strane onda nelegalan, ali ti ako priznaš srpske kantone nemaš pravo ušetati u njih ako te napadaju, imaš samo pravo istjerati ih iz bošnjačkog - i opet nanovo.
Isto kao i situacija Izrael/Palestina.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 21:57 

Šporet je napisao/la:
Ta Cutillerova BiH bi i za ovu sadašnju bila mala maca.

Bh. institucije bez stranaca, bez VP-a, ko bi uopće odlučio da je sporazum prekršen? A vojno još gore.

Radiš logičku pogrešku. Uspoređuješ današnju BiH sa hipotetskom BiH da je CC plan uspio.

Prvo, moraš se dogovoriti sam sa sobom da li nakon potpisa CC plana nastupa mir sa tom novouređenom BiH na tri kantona, ili Srbi svejedno napadaju i događa je rat, zato jer je priča o opravdanju odbijanja CC plana ovo drugo, dakle potpuno je irelevantno (prema vašem scenariju) što CC plan donosi.

Jedino što bi trebali uspoređivat je pozicija Muslimana u situaciji da su potpisali CC plan - i događaji se nastavljaju kako se i jesu nastavili.

ili

Muslimani potpisuju CC plan - Srbi ga krše i događaji se nastavljaju kako se i jesu nastavili.

Ti radiš logičku pogrešku, jer pretpostavljaš da postoji instanca koja uopće ustanovlja da je neki sporazum prekršen.
U situaciji gdje se uspostavljaju institucije gdje za sve Srbin mora dići ruku (bez stranaca kako je to sada), ne postoji ustavni sud koji bi npr. rekao da je nešto neustavno.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 22:41 

Odgovorio sam ti već.

Referendum je najveći oblik demokracije.

Znaš kako Srbi često kažu da se po ustavu Jugoslavije republike nisu mogle otcijepiti "bez suglasnosti ostalih republika". Pisalo u ustavu ali čuješ.. :zubati

1099 of 2558 - 42.96%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 22:47 

horus je napisao/la:

Kod vas se u Sarajlibadu puca po Barščaršiji , turistička ponuda Sarajlibada - obračuni s mecima

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /241219152

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240308126

https://www.klix.ba/vijesti/otac-malolj ... /240418099

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 22:51 

Naša Kvačica je napisao/la:
Odgovorio sam ti već.

Referendum je najveći oblik demokracije.

Znaš kako Srbi često kažu da se po ustavu Jugoslavije republike nisu mogle otcijepiti "bez suglasnosti ostalih republika". Pisalo u ustavu ali čuješ.. :zubati

Čovjek je pitao o legalitetu, ne o legitimitetu.

Ja sam isključivo odgovorio iz pravnog ugla.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 22:52 

Zapadni je napisao/la:

Kod vas se u Sarajlibadu puca po Barščaršiji , turistička ponuda Sarajlibada - obračuni s mecima

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /241219152

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240308126

https://www.klix.ba/vijesti/otac-malolj ... /240418099

Nije pucao potpredsjednik neke vlade.
Sramotite se opasno u zadnjih par godina, dosta ste se opustili ulaskom u EU, što jest-jest.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 22:55 

Zapadni je napisao/la:

Sramotite se opasno u zadnjih par godina, dosta ste se opustili ulaskom u EU, što jest-jest.

Ma vama su na ministarskim pozicijima za koji postoje dokazi i zahtjevi za provođenjem istrage i privođenje na sud radi sumnje u ratne zločine.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Selmo_Cikoti%C4%87

"Nisvet Gasal, nekadašnji upravitelj ratnog logora na stadionu "Iskra" u Bugojnu, u kojem je bilo zatočeno oko 300 Hrvata, presudom Suda BiH osuđen je na četiri godine zatvora. Gasal je 2017. imenovan za koordinatora za sport u Kulturno-sportskom centru Bugojno."

"Enes Handžić obnašao je poziciju direktora Javnoga komunalnog poduzeća "Gradina" u Donjem Vakufu. Ovog bivšeg pripadnika Armije RBiH Sud BiH je 2011. godine osudio na osam godina zatvora zbog ratnih zločina u Bugojnu."

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 22:56 

Čovjek slavio rođenje nećaka. Da je debil, debil je.
No, dao je ostavku.

Jeste uveli u bošnjački jezik "ostavka"?

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 22:57 

Šporet je napisao/la:

Srbi niti jedne sekunde rata nisu gledani kao separatisti - pa rat je završio priznanjem entiteta (činjenično države u državi) sa teritorijalnim kontinuitetom (suprotno CC planu) na 50% teritorija (više nego CC plan), sa trećinom muslimanskog životnog prostora (suprotno CC planu) - i to sve nakon potpunog vojnog poraza tog entiteta od hrvatske vojske, dakle stvoren je isključivo voljom i amenovanjem međunarodne zajednice.

I opet, kako je za Muslimane bolja opcija da je za odgovorno muslimansko povlačenje potpisa a ne srpsko, ako vi tvrdite da bi Srbi svejedno sve isto napravili.

I opet, ako usporedimo ovu konstrukciju sa stvarnošću upravo je suprotno točno jer u slučaju potpisa CC plana sve tri strane doslovno je definicija nelegalnosti napadanje teritorija izvan svog kantona i uzimanje teritorija drugog kantona, međutim pošto CC plan propada zbog odbijanja Alije upravo je to legalizira sva srpska osvajanja kojia su praktički odmah potom uslijedlila jer ako nema potpisanih granica kantona onda svi mogu tumačiti da je svugdje njihov kanton - dakle logika je suprotna ovoj tvojoj.

Ja mislim da svi ovdje malo "skaćemo ono grmlja" kako bi Amerikanci rekli, ali Alijini motivi za nepotpisivanje CC plana nikad nisu ni bili tema mojeg pitanja, već je tema opravdavanje tog Alijinog postupka od Muslimana gdje pokušavam dobiti odgovor, ako pretpostavimo (a što Muslimani pretpostavljaju) da bi Srbi svejedno napali kako je bolje da Alija ne potpiše CC i onda bude napadnut nego da Alija potpiše CC plan i onda bude napadnut. Pitanje je naravno manje-više retorično, logika je jasna.

Da prvo postavimo činjenično stanje. Ušlo je se u razgovore sa međunarodno priznatom državom građanskog uređenja, bez kantona, bez bilo kakvih etničkih teritorija. I to je 100% legalno tako bilo.

.

Ovo je smijesnije nego kad spominjete tisućljetnu BoSnU. Vi, ostatci ostatka turske okupacije, niste imali dovoljno glasova da izglasate odcjepljenje od Jugoslavije. To je fakt.

A da citiramo Aliju:

Citat:
Mislim da smo ovim sada gore, ovim uslovnim pristankom, mislim da smo hrvatski element dobili za referendum. Oni hoće sada da glasaju jer se nadaju daće u toj Bosni i Hercegovini dobiti nekakvu suverenost, nekakva nacionalna priznanja, nekakve regije itd. jer je to dio ove saglasnosti.

S muslimanom jedino možeš osvetiti pretke. Nista vise. A da znate, otici ce optimisticni Covic jednog dana pa cemo vidjeti sto ce biti. Do tada puna potpora Srbima u razbijanje okupiranog protektorata.

Vrh

Hrvatska je imala uvijek jedan adut, a to je da je se smatrala ozbiljnom državom, i u Srbiji i u Bosni.
I oni koji su je mrzili, pa i najveći četnici, imaju respekt naspram sistema koji je ipak nešto naspram cirkusa u drugim državama.

Sve više i više skandala se pojavljuje u medijima, to nije dobro za hrvatski soft-power. Nije bilo ovakvih situacija prije 10 ili 20 godina.

Vrh

slika

Ko je ovdje ministar, ko ravnatelj zatvora, ko je u parlamentu
Ništa mi nije jasno

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 23:01 

Noname01 je napisao/la:

Ma vama su na ministarskim pozicijima za koji postoje dokazi i zahtjevi za provođenjem istrage i privođenje na sud radi sumnje u ratne zločine.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Selmo_Cikoti%C4%87

"Nisvet Gasal, nekadašnji upravitelj ratnog logora na stadionu "Iskra" u Bugojnu, u kojem je bilo zatočeno oko 300 Hrvata, presudom Suda BiH osuđen je na četiri godine zatvora. Gasal je 2017. imenovan za koordinatora za sport u Kulturno-sportskom centru Bugojno."

"Enes Handžić obnašao je poziciju direktora Javnoga komunalnog poduzeća "Gradina" u Donjem Vakufu. Ovog bivšeg pripadnika Armije RBiH Sud BiH je 2011. godine osudio na osam godina zatvora zbog ratnih zločina u Bugojnu."

Nije isto nešto na lokalnom nivou i na višem. I ja ne govorim o dešavanjima u, lupam, općini Donje Miokovo kod Delnica.

To za ratne zločine i sam znaš da nije isto, mi govorimo o korupciji, ponašanju i slično.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 23:02 

Haha... koliko tema je ovdje obrađeno od muslimana preko rimljana i etrušćana do ponude mesnica u Sarajevu i Tuzli.

Vrh

Zapadni je napisao/la:
slika

Ko je ovdje ministar, ko ravnatelj zatvora, ko je u parlamentu
Ništa mi nije jasno

Ali vi gubite status uređene države, mi ga nismo ni imali.

Vrh

Hrvatska je imala uvijek jedan adut, a to je da je se smatrala ozbiljnom državom, i u Srbiji i u Bosni.
I oni koji su je mrzili, pa i najveći četnici, imaju respekt naspram sistema koji je ipak nešto naspram cirkusa u drugim državama.

Sve više i više skandala se pojavljuje u medijima, to nije dobro za hrvatski soft-power. Nije bilo ovakvih situacija prije 10 ili 20 godina.

Bilo je uvijek sranja, samo ti Hrvatska nije živjela rent free u glavi.

S najvećom ekonomijom u regiji, BDP per capita više od duplo većim od BIH, prosječnom plaćom od 1340€ i medijalnom od skoro 1200€ te jednom od najjačih putovnica na svijetu, trebat će još puno skandala da možete preispitivati kvalitetu sistema u Hrvatskoj.

Nama država i kolonijalni status fBiH prema Hrvatskoj, vama ćevap kajkmak

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 23:03 

Zapadni je napisao/la:
Čovjek slavio rođenje nećaka. Da je debil, debil je.
No, dao je ostavku.

Jeste uveli u bošnjački jezik "ostavka"?

Koja je to ostavka po redu?
Cijela vlada se jednom izrotirala, kao na ringišpilu.

Da se jednom desi ostavka, to je odgovornost, kada svaki ministar ima rok trajanja kao mlijeko iz supermarketa, to je komedija.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 23:06 

Zapadni je napisao/la:

Bilo je uvijek sranja, samo ti Hrvatska nije živjela rent free u glavi.

S najvećom ekonomijom u regiji, BDP per capita više od duplo većim od BIH, prosječnom plaćom od 1340€ i medijalnom od skoro 1200€ te jednom od najjačih putovnica na svijetu, trebat će još puno skandala da možete preispitivati kvalitetu sistema u Hrvatskoj.

Nama država i kolonijalni status fBiH prema Hrvatskoj, vama ćevap kajkmak

To ne znači da ga ne gubite. To je soft-power.

Prije par godina, kada kažeš da je nešto u Hrvatskoj, ipak ljudi pretpostavljaju da su to red i zakon, da su odgovorne institucije, a sada ljudi imaju manje taj utisak.

Jedno je biti bogatiji i onda svako misli da je to zato što je narod radišniji, pošteniji, sistem uređeniji, ali sa ovakvim skandalima ljudi počinju misliti da je to samo sreća zbog turizma i sl.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 23:07 

Mi se naoružavamo do zuba, spremamo za ulazak u OECD i imamo intimne trenutke sa izbornim zakonom u BiH.

Ti živiš u hrvatskoj provinciji, samo što nemaš nijedan benefit Hrvatske.

Vi ste naš Puerto Rico, samo nemate nikakva prava.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 23:09 

E, preživjet ćemo šta kusur pötüricä misli o Hrvatskoj.
Briga vuka što ovce misle.

Za stolom sjede Hrvati i Srbi. Vas se ne pita ništa.

Podjela Bosne i Hercegovine je neizbježna.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2025, 23:10 

Zapadni je napisao/la:
Mi se naoružavamo do zuba, spremamo za ulazak u OECD i imamo intimne trenutke sa izbornim zakonom u BiH.

Ti živiš u hrvatskoj provinciji, samo što nemaš nijedan benefit Hrvatske.

Vi ste naš Puerto Rico, samo nemate nikakva prava.

Da,zato smo vas jucer i preglasali.
Jer zivimo u provinciji :sega

Guzimo vas 31 godinu zapadni,nemoj molim te o tim fazonima.
Ja postujem Hrvatsku,al ona nema neki veci uticaj u BiH.
Da ima,nebi ste vi kmecali malo po malo

za spas našeg časnog dina!
Ovdje tekbir se prolama!
Bosna - to je Bedr islama!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 234 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Fredericktown, iprodano, mrnjav, Salivator, Teuton i 25 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: