HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 vel 2025, 13:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 428 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Lažne vijesti
PostPostano: 08 sij 2024, 19:37 

Svetosavske laži u udarnom terminu na HRT-u: episkop i predsjednik upravnog odbora Muzeja žrtava genocida u Beogradu Jovan Čulibrk i Esther Githman

Jovan Čulibrk: “Bio je to pokušaj odgovora na pojavu Esther Gitman, koja je otišla u penziju, pa eto odlučila da doktorira, pa svojim doktoratom opere Alojzija Stepinca. Onda, ajde de da i mi uzmemo jednog takvog, koji će biti samo apologeta onog što mi želimo. To apsolutno nije prošlo i mislim da smo s tim periodom završili.”

Odgovor Esther Gitman: “Episkop SPC ne zna što govori! Nikad nisam pisala o Jasenovcu, moj je rad bio usredotočen na spašavanje Židova. A to je stoga što smo i ja i moja majka preživjele zbog toga što nam je pomagalo mnogo ljudi u veoma nepovoljnim okolnostima! Moj je cilj bio ustanoviti i otkriti tko su bili oni koji su spašavali!”, poručuje u svom odgovoru za Narod.hr Gitman.
“U to doba nisam imala pojma tko je bio nadbiskup Stepinac, pa čak nisam niti vjerovala da bi katolički svećenik, a kamoli nadbiskup, pomagao Židovima! Zapravo ja sam tada vjerovala kako su oni koji su spašavali bili Srbi! Trebalo je proći poprilično vremena tijekom istraživanja kako bi se shvatilo da je hrvatski nadbiskup ohrabrivao ljude da spašavaju one koji kod njih traže utočište! Kako ne poznajem osobu koja širi ove neistine, molim proslijedite mu ovu poruku!”.

https://narod.hr/hrvatska/episkop-jovan ... TBG2YTyhGH

Tu je načelo da nije bitno što je istina ni što su u laži kratke noge, važno je da je dobro za velikosrpstvo. Čulibrku ne trebaju te knjige o Jasenovcu, dovoljna mu je mašta.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2025, 22:32 

Laži srpskog svećenika Nikodim Milaš, Pravoslavna Dalmacija

Stanko Bačić je u svojoj knjizi razobličio Milaševe laži, https://archive.org/details/osvrt_na_kn ... anko_bacic

Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata

Vrh

PostPostano: 15 vel 2025, 19:33 

JD Vance kritizira zbog kršenja slobode govora u Europi.

Vlasti EU-a i Velike Britanije policijskim sustavom protiv oporbenih neistomišljenika.

Citat:
"Zaprepastilo me da je bivši europski povjerenik nedavno bio na televiziji i zvučao oduševljen što je Rumunjska vlada upravo poništila cijele izbore. Upozorio je da bi se ista stvar mogla dogoditi i u Njemačkoj, ako stvari ne budu išle po planu", nastavio je.

"Godinama nam se govori da je sve što financiramo i podržavamo u ime naših zajedničkih demokratskih vrijednosti. Sve od naše ukrajinske politike do digitalne cenzure, naplaćuje se kao obrana demokracije. Ali, kad vidimo da europski sudovi poništavaju izbore i da visoki dužnosnici prijete da će poništiti druge, trebali bismo se zapitati držimo li se visokih standarda.

U sjećanju mnogih od vas u ovoj prostoriji, Hladni rat postavio je branitelje demokracije protiv mnogo tiranskih sila na ovom kontinentu. A uzmite u obzir stranu u toj borbi koja je cenzurirala neistomišljenike, koja je zatvarala crkve, koja je poništavala izbore. Nažalost, kada danas gledam Europu, ponekad nije baš jasno što se dogodilo nekima od pobjednika Hladnog rata", poručio je.

"Bojim se da je u Europi sloboda govora na uzmaku"

"Gledam u Bruxelles, gdje komesari Europske komisije upozoravaju građane da namjeravaju ugasiti društvene mreže tijekom građanskih nemira čim uoče ono što su ocijenili kao, citiram, sadržaj pun mržnje.

Ili u ovoj državi gdje je policija radila racije protiv ljudi osumnjičenih zbog anti-feminističkih komentara na internetu zbog, citiram, borbe protiv mizoginije na internetu", nastavio je.

Vance je nakon toga spomenuo Švedsku u kojoj je muškarac osuđen zbog paljenja Kurana.

"I možda najviše zabrinjavajuće, gledam u Ujedinjeno Kraljevstvo. Prije nešto više od dvije godine, država je osudila Adama Smitha Connora (51), veterana i fizioterapeuta jer je stajao 50 metara od klinike za pobačaje i molio u tišini tri minute.

Škotska vlada počela je distribuirati pisma građanima čije su kuće u 'sigurnim zonama' upozoravajući ih da i privatna molitva u njihovim domovima može rezultirati kršenjem zakona", poručio je pa spomenuo koronavirus:

"Bojim se da je u Europi sloboda govora na uzmaku. Priznat ću da su nekad najglasniji za cenzuru došli iz moje države gdje je bivša administracija prijetila društvenim mrežama da cenzuriraju takozvane dezinformacije. Dezinformacije poput ideje da je koronavirus najvjerojatnije krenuo iz laboratorija u Kini. Naša vlada je poticala privatne kompanije da ušutkavaju ljude koji su se usudili izgovoriti ono što je očita istina", nastavio je.

https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... citanije_m

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 428 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 21 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: