Svetosavske laži u udarnom terminu na HRT-u: episkop i predsjednik upravnog odbora Muzeja žrtava genocida u Beogradu Jovan Čulibrk i Esther Githman
Jovan Čulibrk: “Bio je to pokušaj odgovora na pojavu Esther Gitman, koja je otišla u penziju, pa eto odlučila da doktorira, pa svojim doktoratom opere Alojzija Stepinca. Onda, ajde de da i mi uzmemo jednog takvog, koji će biti samo apologeta onog što mi želimo. To apsolutno nije prošlo i mislim da smo s tim periodom završili.”
Odgovor Esther Gitman: “Episkop SPC ne zna što govori! Nikad nisam pisala o Jasenovcu, moj je rad bio usredotočen na spašavanje Židova. A to je stoga što smo i ja i moja majka preživjele zbog toga što nam je pomagalo mnogo ljudi u veoma nepovoljnim okolnostima! Moj je cilj bio ustanoviti i otkriti tko su bili oni koji su spašavali!”, poručuje u svom odgovoru za Narod.hr Gitman.
“U to doba nisam imala pojma tko je bio nadbiskup Stepinac, pa čak nisam niti vjerovala da bi katolički svećenik, a kamoli nadbiskup, pomagao Židovima! Zapravo ja sam tada vjerovala kako su oni koji su spašavali bili Srbi! Trebalo je proći poprilično vremena tijekom istraživanja kako bi se shvatilo da je hrvatski nadbiskup ohrabrivao ljude da spašavaju one koji kod njih traže utočište! Kako ne poznajem osobu koja širi ove neistine, molim proslijedite mu ovu poruku!”.
https://narod.hr/hrvatska/episkop-jovan ... TBG2YTyhGHTu je načelo da nije bitno što je istina ni što su u laži kratke noge, važno je da je dobro za velikosrpstvo. Čulibrku ne trebaju te knjige o Jasenovcu, dovoljna mu je mašta.