|
|
Stranica: 330/330.
|
[ 8235 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Eminencija
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 02 ožu 2025, 15:36 |
|
|
valjda traze prozracno radi gibanja i to?
americka je ljepsa sara i njemacka iz ww2 je ljepsa a nije pobjednicka,luzerska je.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 02 ožu 2025, 16:29 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26 Postovi: 17916 Lokacija: Drina je na granici!
|
horus je napisao/la: DŽorDŽ je napisao/la: Nekim ljudima je bolja američka šara (prva s lijeve) zbog nesvjesnog poistovjećivanja sa snagom američke vojske i hrpom holivudskih filmova u kojima oni uvijek ispadnu pobjednici, a i mi smo u njima bili stvarni pobjednici 1995. Nova CRO šara je dokazano bolja za zaštitu vojnika od vizualne detekcije dok je ovaj skriven negdje u prirodi. Ne gleda se tu ljepota, već da vojnik preživi.
Nije bila tema kamoflažni uzorak nego kroj odora. Kroj je takav da što manje ograničava pokrete.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 04 ožu 2025, 00:29 |
|
|
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 07 ožu 2025, 16:49 |
|
|
Rusi razvili novu tešku strojnicu, koja je ubiti moja ideja...Slobodno možemo reć Hrvatsko-Ruska strojnica Ja sam razvio koncept za ovu strojnicu prije 2-3 godine nudio sam je MORH-u i HS Produktu, ali su me odbili i jedni i drugi. Nudio sam je njemcima Bundeswehr je proslijedio svom razvojnom timu, ali su je i oni odbili. Nudio sam je britancima, francuzima, amerikancima itd. nitko nije bio zainteresiran, čak ni ukrajinci. Koliko je modernija od postojećih strojnica možete sami zaključit, pogotovo ko ima ratno iskustvo. - strojnica je puno lakša za manevrirat pogotovo u pokretu, jer nema teškog spremnika s streljivom - s druge strane spremnik na leđima ima 1000 metaka što je 5-10 puta veći kapacitet od starih spremnika ovisno o modelu Ovako će izgledat sve nove puške ubudućnosti, jer je prednost enormna nad postojećim puškama sa starim modelom spremnika sa 30 metaka, a ujedno su teže za manevrirat. Recimo MORH kupuje MINI koja ima spremnik od 100-200 metaka, plus 3-4 puta je teža od ovog mog koncepta, sami možete zaključit koju prednost ima ruska strojnica. Ovako izgleda STARA Ruska strojnica PKM koja je modernizirana za vrijeme ovog rata u Ukrajini, znači prije godinu dana, a sad je već prošlost.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ožu 2025, 09:35 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ožu 2025, 09:51 |
|
|
Brane je napisao/la: Rusi razvili novu tešku strojnicu, koja je ubiti moja ideja...
Ja sam razvio koncept za ovu strojnicu prije 2-3 godine nudio sam je MORH-u i HS Produktu, ali su me odbili i jedni i drugi. Nudio sam je njemcima Bundeswehr je proslijedio svom razvojnom timu, ali su je i oni odbili. Nudio sam je britancima, francuzima, amerikancima itd. nitko nije bio zainteresiran, čak ni ukrajinci.
Koliko je modernija od postojećih strojnica možete sami zaključit, pogotovo ko ima ratno iskustvo. - strojnica je puno lakša za manevrirat pogotovo u pokretu, jer nema teškog spremnika s streljivom - s druge strane spremnik na leđima ima 1000 metaka što je 5-10 puta veći kapacitet od starih spremnika ovisno o modelu
Nije to nešto novo i nepoznato... Borbeni izum američkih vojnika inspiriran filmom "Predator"https://www.core77.com/posts/23694/US-S ... ator-Movie
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ožu 2025, 10:32 |
|
|
Postoje razlozi zašto to nema praktičnu borbenu primjenu. Prvo puškostrojnica je sama po sebi teška i zbog toga strijeac uz sebe ima pomoćnika koji nosi streljivo. Drugo u slučaju pogibije strijelca nepotrebno bi se gubilo dragocijeno vrijeme na skidanje tog dodatka sa poginulog i stavljanje na drugog vojnika i sve to u uvjetima gdje si u ležećem položaju.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ožu 2025, 19:00 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ožu 2025, 21:17 |
|
|
Brane je napisao/la: Rusi razvili novu tešku strojnicu, koja je ubiti moja ideja...Slobodno možemo reć Hrvatsko-Ruska strojnica Ja sam razvio koncept za ovu strojnicu prije 2-3 godine nudio sam je MORH-u i HS Produktu, ali su me odbili i jedni i drugi. Nudio sam je njemcima Bundeswehr je proslijedio svom razvojnom timu, ali su je i oni odbili. Nudio sam je britancima, francuzima, amerikancima itd. nitko nije bio zainteresiran, čak ni ukrajinci. Koliko je modernija od postojećih strojnica možete sami zaključit, pogotovo ko ima ratno iskustvo. - strojnica je puno lakša za manevrirat pogotovo u pokretu, jer nema teškog spremnika s streljivom - s druge strane spremnik na leđima ima 1000 metaka što je 5-10 puta veći kapacitet od starih spremnika ovisno o modelu Ovako će izgledat sve nove puške ubudućnosti, jer je prednost enormna nad postojećim puškama sa starim modelom spremnika sa 30 metaka, a ujedno su teže za manevrirat. Recimo MORH kupuje MINI koja ima spremnik od 100-200 metaka, plus 3-4 puta je teža od ovog mog koncepta, sami možete zaključit koju prednost ima ruska strojnica. Ovako izgleda STARA Ruska strojnica PKM koja je modernizirana za vrijeme ovog rata u Ukrajini, znači prije godinu dana, a sad je već prošlost. di ti je patenta? aa brale?
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 ožu 2025, 01:44 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|