|
|
Stranica: 1/7.
|
[ 157 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zalutala
|
Naslov: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 23 ožu 2025, 17:43 |
|
|
Tema na forumu je toliko da ne uspijevam sve shvatiti. Pa evo par pitanja, ako se kome da odgovoriti. 1. Zašto Dodik još nije uhićen? 2. Tko je nadležan za njegovo uhićenje? 3. Slijedom drugog pitanja. zašto institucija koja sprovodi odluke pravosuđa ne radi svoj posao?
Na forumu sam primjetila i kritike na račun hrvatskih političara; zamjera im se zašto ne iskoriste situaciju i ne krenu Dodikovim putem. Samo jedno pitanje za njih. Kako biste vi to učinili?
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 23 ožu 2025, 17:53 |
|
|
Dodik nije uhićen jer BiH nije država nego protektorat i te "državna" pravosudna policija nema tu snagu da upadne u drugu državu (entitet).
Pravosuđe jednog naroda je optužilo predstavnika drugog naroda. To ti je ukratko.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 23 ožu 2025, 18:08 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 4853 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Formalno, svaki policajac u BiH je sada zadužen da uhapsi Dodika, uključujući i one iz RS-a koji ga čuvaju.
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 23 ožu 2025, 18:18 |
|
|
potocnj je napisao/la: Formalno, svaki policajac u BiH je sada zadužen da uhapsi Dodika, uključujući i one iz RS-a koji ga čuvaju. To kad bi BiH bila jedinstvena i nedjeljiva država.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 23 ožu 2025, 18:26 |
|
|
zalutala je napisao/la: Tema na forumu je toliko da ne uspijevam sve shvatiti. Pa evo par pitanja, ako se kome da odgovoriti. 1. Zašto Dodik još nije uhićen? 2. Tko je nadležan za njegovo uhićenje? 3. Slijedom drugog pitanja. zašto institucija koja sprovodi odluke pravosuđa ne radi svoj posao?
Na forumu sam primjetila i kritike na račun hrvatskih političara; zamjera im se zašto ne iskoriste situaciju i ne krenu Dodikovim putem. Samo jedno pitanje za njih. Kako biste vi to učinili? 1.zato što nema ko da ga uhapsi 2.niko.Normalno bi to bila SIPA,al na čelu sipe je do prije neki dan bio Darko Ćulum čovjek iz dodikove stranke koji je dao ostavku,a ne može niko da ga zamijeni do idućih izbora 2026. Sipa obezglavljena 3.zato što je BiH nije država,nego protektorat Dodik je osuđen zato što se suprotstavio odlukama nelegalnog visokog predstavnika Schmidta,a osudila ga muslimanska sutkinja.I sad te odluke i presudu nema ko sprovest u dijelo.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
Salivator
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 23 ožu 2025, 18:30 |
|
|
Muslimani bi provodili silu, a Srbi im ne daju.
_________________ -Poljska-Češka-Slovačka-Mađarska-Slovenija-Hrvatska-HercegBosna-
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 23 ožu 2025, 19:07 |
|
|
Dodik može ići do neke granice, koliko sam iz medija shvatila veliki igrači ga ne podržavaju, pa o odcjepljenju ne bi mogli govoriti(govorim koliko sam shvatila, možda i griješim). S druge strane, kako je ovdje napisano SIPA ga ne može uhititi(obezglavljena).
Jel ovo sad neka vrsta pat pozicije? Ni jedni ni drugi dalje od ovog ne mogu. Mislim, sud donio presudu koju nitko ne sprovodi. Dodik donosi zakone, no sudeći po onom što sam pročitala do odcjepljenja teško će doći. Nema podršku velikih za tako nešto.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 23 ožu 2025, 19:11 |
|
|
Salivator je napisao/la: Muslimani bi provodili silu, a Srbi im ne daju. Mislim da su u Kompasu RTVHB prvo postavili snimku s početka rata u Sloveniji. Vojnik JNA govori: oni kao hoće da se odcijepe a mi im kao ne damo. Zatim snimku Alije Izetbegovića kada kaže: zapamtite ovo nije naš rat. Situaciju prebacili u današnje vrijeme: Srbi bi kao da se odcjepe Bošnjaci im kao ne daju a Hrvati govore ovo nije naš rat 
|
|
Vrh |
|
 |
Tomba17
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 23 ožu 2025, 19:17 |
|
|
zalutala je napisao/la: Tema na forumu je toliko da ne uspijevam sve shvatiti. Pa evo par pitanja, ako se kome da odgovoriti. 1. Zašto Dodik još nije uhićen? 2. Tko je nadležan za njegovo uhićenje? 3. Slijedom drugog pitanja. zašto institucija koja sprovodi odluke pravosuđa ne radi svoj posao?
Na forumu sam primjetila i kritike na račun hrvatskih političara; zamjera im se zašto ne iskoriste situaciju i ne krenu Dodikovim putem. Samo jedno pitanje za njih. Kako biste vi to učinili? Drugi sunitski član predjsjedništva odgovara na pitanja novinara crnogorske Pobjede, glede tvoja 3 pitanja Opet on laže, ovaj put “polovno”. Ne samo nemaju volje, nemaju niti kapacitet. Ali eheto, evo njegove riječi POBJEDA: Ima li država BiH zaista kapaciteta da uhapsi Dodika, Stevandića i Viškovića? Ili bi možda bilo bolje da Vas pitam – ima li volje? KOMŠIĆ: Kapaciteta ima, ali volje i hrabrosti nema. U našem Vijeću ministara, koje je nadležno za bosanskohercegovački sigurnosni aparat, za Agenciju za istrage i zaštitu BiH (SIPA), za Graničnu policiju, za Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), za Direkciju za koordinaciju policijskih tijela i slično, ne postoji hrabrost da se taj aparat, odnosno agencije angažuju za ovo o čemu me pitate. POBJEDA: Zašto ne postoji? KOMŠIĆ: Djeluje kao da svi čekaju nekoga koji će sve da riješi. Drugim riječima, čekaju sadaku t j netko drugi, kjafir, da gine za njih. https://www.pobjeda.me/clanak/drzava-ima-kapaciteta-da-uhapsi-dodika-ali-nema-volje-i-hrabrosti
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
 |
Salivator
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 23 ožu 2025, 19:41 |
|
|
zalutala je napisao/la: Salivator je napisao/la: Muslimani bi provodili silu, a Srbi im ne daju. Mislim da su u Kompasu RTVHB prvo postavili snimku s početka rata u Sloveniji. Vojnik JNA govori: oni kao hoće da se odcijepe a mi im kao ne damo. Zatim snimku Alije Izetbegovića kada kaže: zapamtite ovo nije naš rat. Situaciju prebacili u današnje vrijeme: Srbi bi kao da se odcjepe Bošnjaci im kao ne daju a Hrvati govore ovo nije naš rat  Da, to je video sa Plitvičkih Jezera. Mnogo paralela se može provući sa današnjom situacijom. Naravno, iskoristiti ćemo zbunjozu i kaos. Ustrajati na cjelovitosti, integracijama i manjim kozmetičkim zahtjevima što se tiče nas. A možda i nećemo.
_________________ -Poljska-Češka-Slovačka-Mađarska-Slovenija-Hrvatska-HercegBosna-
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 08:52 |
|
|
Na forumu sam primjetila i kritike na račun hrvatskih političara; zamjera im se zašto ne iskoriste situaciju i ne krenu Dodikovim putem. Samo jedno pitanje za njih. Kako biste vi to učinili? Zato što se bandit okružio entitetskom policijom. Niko normalan neće poslati po njegovo hapšenje i izazvati krvoproliće. Nadležna je prije svega sudska policija, ali i ostale policijske strukture u BiH. Odgovor na prvo pitanje je ujedno i na treće.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 08:53 |
|
|
zalutala je napisao/la: Salivator je napisao/la: Muslimani bi provodili silu, a Srbi im ne daju. Mislim da su u Kompasu RTVHB prvo postavili snimku s početka rata u Sloveniji. Vojnik JNA govori: oni kao hoće da se odcijepe a mi im kao ne damo. Zatim snimku Alije Izetbegovića kada kaže: zapamtite ovo nije naš rat. Situaciju prebacili u današnje vrijeme: Srbi bi kao da se odcjepe Bošnjaci im kao ne daju a Hrvati govore ovo nije naš rat  Nije dobar primjer. Tad su se odvajale republike koje imaju historiju i koje su bile države prije SFRJ. RS je entitet u okviru BiH i ništa više.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 08:55 |
|
|
zalutala je napisao/la: Dodik može ići do neke granice, koliko sam iz medija shvatila veliki igrači ga ne podržavaju, pa o odcjepljenju ne bi mogli govoriti(govorim koliko sam shvatila, možda i griješim). S druge strane, kako je ovdje napisano SIPA ga ne može uhititi(obezglavljena).
Jel ovo sad neka vrsta pat pozicije? Ni jedni ni drugi dalje od ovog ne mogu. Mislim, sud donio presudu koju nitko ne sprovodi. Dodik donosi zakone, no sudeći po onom što sam pročitala do odcjepljenja teško će doći. Nema podršku velikih za tako nešto. Trenutno izgleda kao pat pozicija, no Dodik je lice sa potjernice, a tu nema pregovora. Biće uhapšen prije ili kasnije. Zakoni koje donosi se ne mogu provoditi. To se upravo vidjelo na primjeru SIPA-e koja je djelovala prošle sedmice prilikom akcije hapšenja kriminalaca u RS.
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 09:05 |
|
|
Machak je napisao/la: Tad su se odvajale republike koje imaju historiju i koje su bile države prije SFRJ. Ovo tvrdnju moraš dokazati.
_________________ IQ based discrimination ftw
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 09:14 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Machak je napisao/la: Tad su se odvajale republike koje imaju historiju i koje su bile države prije SFRJ. Ovo tvrdnju moraš dokazati. To ti ozbiljno? Sve ti je dostupno, ne moram. Nemoj od sebe praviti toliku neznalicu.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 09:20 |
|
|
Machak je napisao/la: zalutala je napisao/la: Mislim da su u Kompasu RTVHB prvo postavili snimku s početka rata u Sloveniji. Vojnik JNA govori: oni kao hoće da se odcijepe a mi im kao ne damo. Zatim snimku Alije Izetbegovića kada kaže: zapamtite ovo nije naš rat. Situaciju prebacili u današnje vrijeme: Srbi bi kao da se odcjepe Bošnjaci im kao ne daju a Hrvati govore ovo nije naš rat  Nije dobar primjer. Tad su se odvajale republike koje imaju historiju i koje su bile države prije SFRJ. RS je entitet u okviru BiH i ništa više. Prikuplja i RS povijest. Evo tu je već 30 godina. Pa će biti 50, pa 100, leti vrijeme.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1201 of 2558 - 46.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 09:22 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Machak je napisao/la: Nije dobar primjer. Tad su se odvajale republike koje imaju historiju i koje su bile države prije SFRJ. RS je entitet u okviru BiH i ništa više.
Prikuplja i RS povijest. Evo tu je već 30 godina. Pa će biti 50, pa 100, leti vrijeme. Tih 30 godina su entitet. Nisu dobacili ni do statusa Kosova u Jugoslaviji.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 09:24 |
|
|
Machak je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Ovo tvrdnju moraš dokazati.
To ti ozbiljno? Sve ti je dostupno, ne moram. Nemoj od sebe praviti toliku neznalicu. BiH nije bila država prije SFRJ. Na tom teritoriju prije SFRJ bili dijelovi banovina.  Prije toga također BiH nikad država, samo pokrajina u sklopu druge države. Zadnji put bila država 1463., a i to samo pod vrlo nategnutim uvjetom ako kraljevine prihvataš kao države u današnjem smislu.
1201 of 2558 - 46.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 09:25 |
|
|
Machak je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Ovo tvrdnju moraš dokazati.
To ti ozbiljno? Sve ti je dostupno, ne moram. Nemoj od sebe praviti toliku neznalicu. Dokaži. Počnimo sa Slovenijom i Makedonijom?
_________________ IQ based discrimination ftw
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 09:27 |
|
|
Machak je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Prikuplja i RS povijest. Evo tu je već 30 godina. Pa će biti 50, pa 100, leti vrijeme.
Tih 30 godina su entitet. Nisu dobacili ni do statusa Kosova u Jugoslaviji. RS u BiH ima neusporedivo veće ovlasti nego Kosovo u Jugoslaviji. BiH je po ovlastima konfederacija dvije države. Sve što imate je da se službeno ne zovu države nego "entiteti".
1201 of 2558 - 46.95%
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 09:28 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Machak je napisao/la: To ti ozbiljno? Sve ti je dostupno, ne moram. Nemoj od sebe praviti toliku neznalicu.
BiH nije bila država prije SFRJ. Na tom teritoriju prije SFRJ bili dijelovi banovina.  Prije toga također BiH nikad država, samo pokrajina u sklopu druge države. Zadnji put bila država 1463., a i to samo pod vrlo nategnutim uvjetom ako kraljevine prihvataš kao države u današnjem smislu. Znači - nije bila, ali je ipak bila? Hvala na objašnjenju 
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 09:28 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 4853 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Graničar18 je napisao/la: 1.zato što nema ko da ga uhapsi 2.niko.Normalno bi to bila SIPA,al na čelu sipe je do prije neki dan bio Darko Ćulum čovjek iz dodikove stranke koji je dao ostavku,a ne može niko da ga zamijeni do idućih izbora 2026. Sipa obezglavljena 3.zato što je BiH nije država,nego protektorat Dodik je osuđen zato što se suprotstavio odlukama nelegalnog visokog predstavnika Schmidta,a osudila ga muslimanska sutkinja.I sad te odluke i presudu nema ko sprovest u dijelo. Ovo o SIPA-i ti je pogrešan navod. Nije posao SIPA-e da njega privodi, to je posao sudske policije koja od SIPA-e može zatražiti asistenciju, i to je bilo a SIPA je izvršila sigurnosnu procjenu i zaključila da to ne bi bilo sigurno. Prvi je problem što sudska policija ne smije sama djelovati a ovo sve ostalo su drugi problemi. Za "državu".
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 09:29 |
|
|
Machak je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: BiH nije bila država prije SFRJ. Na tom teritoriju prije SFRJ bili dijelovi banovina.  Prije toga također BiH nikad država, samo pokrajina u sklopu druge države. Zadnji put bila država 1463., a i to samo pod vrlo nategnutim uvjetom ako kraljevine prihvataš kao države u današnjem smislu. Znači - nije bila, ali je ipak bila? Hvala na objašnjenju  Molim lijepo, i drugi put! Jesi siguran da ti je jasno, ne djeluješ tako?
1201 of 2558 - 46.95%
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 09:29 |
|
|
Sasvim mi je jasno, potvrdio si moje upise 
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 09:31 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41519 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
RS ne da ima veće ovlasti od AP Kosova nego SRBiH u sklopu Jugoslavije.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|