HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 svi 2025, 23:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 378 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad
PostPostano: 25 ožu 2025, 12:50 

potocnj je napisao/la:
Perun_Velež je napisao/la:
Čuo sam zanimljivo razmišljanje jednog momka iz kraja Unskosanskog kantona, baš oko raspada BiH i svega ovog.

Momak živi u Rijeci, cura mu je Hrvatica pa govori, ako bi se raspala BiH da ne bi volio da USK završi u HercegBosni, ne voli baš Hercegovce, ali mu ne bi smetalo da čitav USK bude još jedna županija u Hrvatskoj, mislu da bi USK kao županija Hrvatskoj bio još razvijeniji ali HercegBosnu gdje su škutori na vlasti ne bi volio.

Kaže da su mu draži Rijeka i Karlovac, nego Sarajevo, Mostar, Banjaluka u kojima nikad nije ni bio.

I da, zaboravih ono najvažnije, kaže nije lud da ide u rat, išao njegov otac, pa što ima od toga, da mu nije sinova koji rade u Hrvatskoj i Sloveniji, ne zna kako bi mu roditelji preživjeli.

Ma vidi ga!

Talibančić kojeg je spašavala Hrvatska bi da određuje koji mu hrvat paše a koji mu ne paše!

Neka se goni taj osobno, reci kad ga sretneš da mu to poručuje netko anoniman :D

Za njegovu curu neću reći ništa, jer sam gospodin visoke kulture i uljudnih normi ponašanja.

Samo ću napomenuti da sam protiv mješovitih brakova i veza.

Kada bi proveli referendum u Hrvatskoj da li žele muslimansku županiju odmah ti mogu reći kako bi to završilo!

Mislim da su podjednake, ako ne i veće šanse da bi hrvati htjeli Vojvodinu sa milijun srba nego Unsko-Sanski kanton.

Ovo tvoje je anegdotski slučaj, ali smješno da netko koga dobar dio hrvata i ne prihvaća nego samo tolerira misli da je u poziciji da priča koji mu hrvati valjaju a koji ne valjaju.

Pa bolje da USK zavrsi u RH nego u HB kad bi se uspostavila. Taj kraj je bio dio Hrvatske i pao je zadnji pod Turke(iza Like,Dalmacije I Slavonije).

U HB koju cine 3 nase zupanije, 2 mjesane i USK, pola stanovnistva bi bili muslimani(nisam provjerio tocno po popisu, mozda I vise od pola). U RH muslimani iz USK bi bili manjina od nekoliko posto kao Srbi i dio bi se sigurno asimilirao.

Treba jos napomenuti da vecinu teritorija USK cine suma i napustena srpska sela. Muslimani su podjeljeni u dva dijela. Jedan dio zapadno od Une (Bihac, Cazin, V. Kladusa, Krupa), a drugi dio Kljuc I Sanski Most. Izmedu ih ima samo malo u Petrovcu.

A sto se tice toga talibancica, njegova dica bit ce Hrvati

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2025, 14:00 

Ante1950 je napisao/la:
potocnj je napisao/la:

Ma vidi ga!

Talibančić kojeg je spašavala Hrvatska bi da određuje koji mu hrvat paše a koji mu ne paše!

Neka se goni taj osobno, reci kad ga sretneš da mu to poručuje netko anoniman :D

Za njegovu curu neću reći ništa, jer sam gospodin visoke kulture i uljudnih normi ponašanja.

Samo ću napomenuti da sam protiv mješovitih brakova i veza.

Kada bi proveli referendum u Hrvatskoj da li žele muslimansku županiju odmah ti mogu reći kako bi to završilo!

Mislim da su podjednake, ako ne i veće šanse da bi hrvati htjeli Vojvodinu sa milijun srba nego Unsko-Sanski kanton.

Ovo tvoje je anegdotski slučaj, ali smješno da netko koga dobar dio hrvata i ne prihvaća nego samo tolerira misli da je u poziciji da priča koji mu hrvati valjaju a koji ne valjaju.

Pa bolje da USK zavrsi u RH nego u HB kad bi se uspostavila. Taj kraj je bio dio Hrvatske i pao je zadnji pod Turke(iza Like,Dalmacije I Slavonije).

U HB koju cine 3 nase zupanije, 2 mjesane i USK, pola stanovnistva bi bili muslimani(nisam provjerio tocno po popisu, mozda I vise od pola). U RH muslimani iz USK bi bili manjina od nekoliko posto kao Srbi i dio bi se sigurno asimilirao.

Treba jos napomenuti da vecinu teritorija USK cine suma i napustena srpska sela. Muslimani su podjeljeni u dva dijela. Jedan dio zapadno od Une (Bihac, Cazin, V. Kladusa, Krupa), a drugi dio Kljuc I Sanski Most. Izmedu ih ima samo malo u Petrovcu.

A sto se tice toga talibancica, njegova dica bit ce Hrvati

turska Hrvatska će nam kad tad pripasti, ali sa još boljom demografskom strukturom. Nakon toga slijedi temeljito uklanjanje osmanske ostavštine.

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2025, 16:23 

zanima me što bi se dogodilo kada bi gospodin dodik nakon antihamas konferencije poželio odmoriti i popiti kavu u posušju ili livnu? kako bi se postavili?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 378 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Eminencija, MikiNosonja i 68 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: