potocnj je napisao/la:
Perun_Velež je napisao/la:
Čuo sam zanimljivo razmišljanje jednog momka iz kraja Unskosanskog kantona, baš oko raspada BiH i svega ovog.
Momak živi u Rijeci, cura mu je Hrvatica pa govori, ako bi se raspala BiH da ne bi volio da USK završi u HercegBosni, ne voli baš Hercegovce, ali mu ne bi smetalo da čitav USK bude još jedna županija u Hrvatskoj, mislu da bi USK kao županija Hrvatskoj bio još razvijeniji ali HercegBosnu gdje su škutori na vlasti ne bi volio.
Kaže da su mu draži Rijeka i Karlovac, nego Sarajevo, Mostar, Banjaluka u kojima nikad nije ni bio.
I da, zaboravih ono najvažnije, kaže nije lud da ide u rat, išao njegov otac, pa što ima od toga, da mu nije sinova koji rade u Hrvatskoj i Sloveniji, ne zna kako bi mu roditelji preživjeli.
Ma vidi ga!
Talibančić kojeg je spašavala Hrvatska bi da određuje koji mu hrvat paše a koji mu ne paše!
Neka se goni taj osobno, reci kad ga sretneš da mu to poručuje netko anoniman
Za njegovu curu neću reći ništa, jer sam gospodin visoke kulture i uljudnih normi ponašanja.
Samo ću napomenuti da sam protiv mješovitih brakova i veza.
Kada bi proveli referendum u Hrvatskoj da li žele muslimansku županiju odmah ti mogu reći kako bi to završilo!
Mislim da su podjednake, ako ne i veće šanse da bi hrvati htjeli Vojvodinu sa milijun srba nego Unsko-Sanski kanton.
Ovo tvoje je anegdotski slučaj, ali smješno da netko koga dobar dio hrvata i ne prihvaća nego samo tolerira misli da je u poziciji da priča koji mu hrvati valjaju a koji ne valjaju.
Pa bolje da USK zavrsi u RH nego u HB kad bi se uspostavila. Taj kraj je bio dio Hrvatske i pao je zadnji pod Turke(iza Like,Dalmacije I Slavonije).
U HB koju cine 3 nase zupanije, 2 mjesane i USK, pola stanovnistva bi bili muslimani(nisam provjerio tocno po popisu, mozda I vise od pola). U RH muslimani iz USK bi bili manjina od nekoliko posto kao Srbi i dio bi se sigurno asimilirao.
Treba jos napomenuti da vecinu teritorija USK cine suma i napustena srpska sela. Muslimani su podjeljeni u dva dijela. Jedan dio zapadno od Une (Bihac, Cazin, V. Kladusa, Krupa), a drugi dio Kljuc I Sanski Most. Izmedu ih ima samo malo u Petrovcu.
A sto se tice toga talibancica, njegova dica bit ce Hrvati