Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde
Postano: 11 tra 2025, 01:54
U sustav se treba vratiti spartanski pristup . Svaka borbena postrojba svako jutro uru vremena treba radit trening snage i trčanje . Svako jutro . Iza toga okupat se i doručkovat . Iza doručka teoriska obuka 3 sata . Nakon toga 3 puta tjedno 1 sat mma ili kikbox treninga 2 puta tjedno sparing . Iza toga odmor 1 sat . Nakon toga rukovanje i primjena teorije , pucanje manevriranje osobnim naoružanjem . 2 puta tjedno vježbovne radnje marširanje uz pjevanje domoljubnih pjesama . Bolje imat 7000 takvih pravih lavova nego 30 000 običnih ročnika . Potpuna zabrana alkohola droga i cigara u vojsci . Koga se uhvati u prekršaju vojni zatvor od 3 mjeseca za cigare do 3 godine za droge . Plaća 3 puta veća od prosjeka HR . Svaki vikend slobodan , znači 5 dana rad ubijanje i onda 2 dana slobodno Znači 3500 eura . Imat ćemo plaćenike ali lavove . 5000 takvih će razbit 40 000 ročnika i mlakih debelih vojnika i crvenokosih vojnikinja . Spartanci ili ništa !
_________________ OSRH Preko rijeke od mora Izrael se širit mora !
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde
Postano: 11 tra 2025, 01:59
Kakva farsa da nam je 50 tenkova dovoljno . Je na bojišnici od 70 kilometara . Ako ćemo vodit rat protiv neprijatelja na fronti od 70 km to je okej . Mada mi se čini da će budući rat bit 300+km bojišnice kao 90tih .
_________________ OSRH Preko rijeke od mora Izrael se širit mora !
Postano: 11 tra 2025, 09:57
Srednji Prst je napisao/la:
U sustav se treba vratiti spartanski pristup . Svaka borbena postrojba svako jutro uru vremena treba radit trening snage i trčanje . Svako jutro . Iza toga okupat se i doručkovat . Iza doručka teoriska obuka 3 sata . Nakon toga 3 puta tjedno 1 sat mma ili kikbox treninga 2 puta tjedno sparing . Iza toga odmor 1 sat . Nakon toga rukovanje i primjena teorije , pucanje manevriranje osobnim naoružanjem . 2 puta tjedno vježbovne radnje marširanje uz pjevanje domoljubnih pjesama . Bolje imat 7000 takvih pravih lavova nego 30 000 običnih ročnika . Potpuna zabrana alkohola droga i cigara u vojsci . Koga se uhvati u prekršaju vojni zatvor od 3 mjeseca za cigare do 3 godine za droge . Plaća 3 puta veća od prosjeka HR . Svaki vikend slobodan , znači 5 dana rad ubijanje i onda 2 dana slobodno Znači 3500 eura . Imat ćemo plaćenike ali lavove . 5000 takvih će razbit 40 000 ročnika i mlakih debelih vojnika i crvenokosih vojnikinja . Spartanci ili ništa !
A sta ce oni pokrit? Kad ih okruze tako malobrojne opet pušing.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
Postano: 11 tra 2025, 13:23
Eminencija je napisao/la:
Srednji Prst je napisao/la:
A sta ce oni pokrit? Kad ih okruze tako malobrojne opet pušing.
Pa red je da i mi imamo napadačke snage, a ne samo obrambene i linijske. Je teško naučiti ukopati, povezati bunkere i tranšeje i kretatati se između tog. Pokraj rijeka Dinare, Velebita, Herceg-Bosne, šta će nam još 100k bunkeraša?
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
Postano: 12 tra 2025, 14:20
dudu je napisao/la:
Koji su mu argumenti protiv francuskog PZOa?
Kaže da ne trebamo uzimati VL MICU iz razloga što to nije srednjeg dometa nego kratkog i nije testirana na bojištu Ukrajine za razliku od drugih sustava. Rekao je da ga ne koristi nijedna druga europska zemlja i da bi se trebali uskladiti s drugima
Postano: 12 tra 2025, 21:24
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18028 Lokacija: Drina je na granici!
Što se zna o razvoju domaće rakete i "himarsa" ? Vidim na par slika kako je Plenki i Anušić sa zanimanjem gledaju?
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
Postano: 16 tra 2025, 21:18
da razmatranje.. od ovakve papanske njemacke netreba ovisit! + ocarujuca mogucnost da imamo duplo vise tenkova nego planirano. sline u ustima jedva zadrzavam.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
Postano: 17 tra 2025, 13:36
Noname01 je napisao/la:
dudu je napisao/la:
Jučer nam je u posjetu bio predsjednik Poljske Duda i ponudio nam je korejanske tenkove K2 Black Panther koji će se proizvoditi u Poljskoj.
K2 je uz Abrams i Leopard najmoderniji tenk.
Duplo jeftiniji od Leoparda. Treba uzeti u razmatranje
Od 2000. godine na dalje, prodaju nam tu "manje je više" foru, iako imamo vrlo dugačku granicu i te priče su što se nas tiče, krajnje apsurdne. Iako mislim kako su nam tu priču o "Leporadima" podvalili, ako bi javnost lakše progutala činjenicu kako su nas temeljito razoružali (M84, BVP....), zapravo tih "Leoparda" nema, ugovor ne postoji, mi im sigurno nismo prioritet (što se tiče roka), a cijena je suluda. Osobno, želio bih da se pokrene proizvodnja "Degmana" u ĐĐ (sa modifikacijama koje su se pojavile unazad tridesetak godina), iz više razloga. Te da se obrati pažnja također i na kvantitetu. Misliti na aktivni, ali i ročni i pričuvni sastav. A što se uvoza tiče, gledati čega se može dobiti više i za manju cijenu, te postoji li mogućnost offset-a?!
Postano: 17 tra 2025, 14:05
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60959 Lokacija: DAZP HQ
S tenkovima ne smije biti kompromisa, kakav Degman, to nismo bili u stanju proizvoditi niti 90tih, tenkove uspješno proizvodi 6-7 zemalja, još par se bori za know how ostali imaju parcijalna znanja. Nismo mi Rusija pa di si možemo priuštiti bušne tenkove, nama treba najbolji, a najbolji je Leopard (ili Abrams). Cijena je još nepoznata.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
Postano: 17 tra 2025, 15:05
goran2hr je napisao/la:
Od 2000. godine na dalje, prodaju nam tu "manje je više" foru, iako imamo vrlo dugačku granicu i te priče su što se nas tiče, krajnje apsurdne.
dudu je napisao/la:
S tenkovima ne smije biti kompromisa
Da, ne smije nam se dogodit što i slovencima nekakve kombinacije s "fušerima" kao Izrael.
Postoje 3 razvojna proizvođača Francuska - Leclerc X Njemačka - Leo 2 Rusija - T-90
Sve ovo drugo su licencirani proizvođači koji kupe licence i dodaju nešto svoje. Abrams, K2, Challenger to su sve kupljene licence od KMW u Munchenu.
Da li smo mi mogli nešto proizvodit u ĐĐ ?? Ne znam Prvo bi nam trebale vrhunske rude metala od čelika, titana itd. - to bi mogli nabavit iz Rusije, jer nordijski je preskup, eventualno iz Afrike preko francuza al oni su se većinom povukli iz Afrike zbog rusa.
Drugo bi nam trebali moderni materijali kao kompozit i peći za njih - jedino Rimac u RH ima peći za kompozit, a i on ih je nabavio iz Francuske.
Treće se opet postavlja pitanje kome bi mi prodali tenk
Nama je možda najrealnije bilo da smo sa francuzima ušli u deal, da radimo neku stariju verziju Leclerca jer smo jeftinija radna snaga za izvoz u J.Ameriku, Bliski istok, Afriku. ĐĐ je kupio češki investitor, pa pitanje di bi ih proizvodili možda u Končaru ili nekom od brodogradilišta.
Postano: 17 tra 2025, 19:31
dudu je napisao/la:
Jučer nam je u posjetu bio predsjednik Poljske Duda i ponudio nam je korejanske tenkove K2 Black Panther koji će se proizvoditi u Poljskoj.
K2 je uz Abrams i Leopard najmoderniji tenk.
To je budući srbijanski tenk.
Postano: 17 tra 2025, 20:50
Anušić radi na stvaranju vojno-industrijskog zapadno-slavenskog saveza. Sa ciljem uvezivanja Poljske, Češke, Slovačke, Slovenačke i Hrvatske vojne industrije i stvaranja globalno konkurentnih visoko tehnoloških proizvoda za vojsku.
Kupiti bar 36 ovih korejskih tenkova, i 36 Borsuka.
Sve sto se nudi, kupuj.
"Manje je vise" je glupost, Hrvatska je kiflasta i kako ces ti recimo u isto vrijeme braniti Ilok i dubrovnik ako su napadnuti, ako imas malu vojsku. Kuda ces i kako prebacivati postrojbe gore dole, a da to bude dovoljno brzo.
Postano: 18 tra 2025, 16:34
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60959 Lokacija: DAZP HQ
K2 je lakši i slabije oklopljen od Leoparda, rađen je specifično za Koreju, planinski kraj, rekao bih idealan za južno bojište. Leopard je kralj ravnice, tu mu nema pandana.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.