HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 pro 2025, 19:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 6994 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 280  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2
PostPostano: 16 tra 2025, 18:51 

dane-croatia je napisao/la:
Ja podupirem izključivo bratski narod Ukrajine. A kad se Rusi i Britanci budu jednom zakačili bilo u Siriji, sjevernom polu ili Africi, pitanje je onda koga ću podupriet. Zato mi ne uvaljuj neke geopolitičke zavrzlame, jerbo mene ovdje izključivo zanima obstanak Ukrajine. Rusi su mi čak i simpatičniji narod od Engleza, ali ovdje nije bit u tomu...

Tebi trebaju da dadnu pravu medalju za ustaštvo.

Pišeš ko ustaša, razmišljaš ko ustaša, pametan si ko ustaša.

Čuj bratski narod Ukrajine.

A kakve ti veze Hrvat, ako si katolik i Mediteranac imaš sa slovenskim pravoslavnim narodom na mestu nastanka ruske države da su ti ti braća?

Braća su ti jedino ideološki jer mrze moćnu slavensku imperiju, žele služiti zapadnim gospodarima protiv sopstvene braće. Ti jednako razmišljaš na mikro nivou i zato su ti braća.

Čestitam, 10/10 za ustaštvo.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2025, 18:54 

easycheesecake je napisao/la:
Inače Rusi pojačali napade na Ukrajince diljem bojišta, no svi redom napadi su suzbijeni.

https://x.com/front_ukrainian/status/19 ... 6641710245

https://x.com/front_ukrainian/status/19 ... 7289137492

SVO i Bagration 2.0. idu glatko kao po loju.

U jbt ovo ko da slušam neku srpsku radio za vrijeme rata.

"Ustaški bojovnici su pojačali napade na naše položaje ali su svi uspešno odbijeni i neprijatelj nateran u bekstvo."

Vrh

PostPostano: 16 tra 2025, 19:38 

Za ove što su im Rusi = Srbi, jedno pitanje: Kad su se Rusi tako zamjerili Hrvatima pa ih ne volite?

1406 of 2558 - 54.96%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2025, 19:41 

Naša Kvačica je napisao/la:
Za ove što su im Rusi = Srbi, jedno pitanje: Kad su se Rusi tako zamjerili Hrvatima pa ih ne volite?

Ako mogu uskočiti, to je jednostavno preslikavanje našeg sukoba drugdje.

Ako Srbi vole Ruse, znači da su Rusi loši.

Takvi često vole i muslimane jer musimani mrze Srbe.

Ljudi kojima su Srbi zapavo centar i orijentir svega u svijetu.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2025, 19:45 

Ja podupirem izključivo bratski narod Ukrajine..

Nama Ukrajinci nisu nikakva braća, to je narod koji nam je jednako "bratski" ko i Rusi.

To je drugi narod, problem je što spadaš u Hrvate kojima Hrvati sami po sebi nisu dovoljni. S jedne strane imamo domaće Jugose koji traže braću među Srbima, Makedoncima, Slovencima, a s druge strane vas koji se bratimite s nekim s kim niđe veze.

Pronalaženje "braće" među drugim narodima je zapravo pokazatelj nedostatka Hrvatstva. Ne psotoje bratski narodi.

Postoje samo komplementarni interesi u većoj ili manjoj mjeri

Vrh

PostPostano: 16 tra 2025, 19:52 

Hrvatska nema ništa protiv Rusa.
Kao što je netko rekao, "bratski" narod, kao i Ukrajinci.

Ono protiv čega bi trebali biti je otmica ukrajinskog teritorija i širenja izvan svojih granica.
Da su Rusi tu osnovali "Ukrajinsku Narodnu Republiku" s izgnanim rusofilskim predsjednikom na čelu, sve pet.
To bi bio inteligentan potez.

Ruska krajina u Ukrajini nije.

A što se zapadnih govana tiče, jbg.
Od nekih stvari se treba micati.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2025, 19:56 

Ceha je napisao/la:
Hrvatska nema ništa protiv Rusa.
Kao što je netko rekao, "bratski" narod, kao i Ukrajinci.

Ono protiv čega bi trebali biti je otmica ukrajinskog teritorija i širenja izvan svojih granica.
Da su Rusi tu osnovali "Ukrajinsku Narodnu Republiku" s izgnanim rusofilskim predsjednikom na čelu, sve pet.

i.

Hrvatske se te stvari ne tiču. Ne petljamo se što Turska uzima komad Cipra, ne petljamo se kad Izrael uzima djelove Sirije, ne petljamo se kad Ruanda uzima djelove Konga, nemamo se šta petljati ni ovdje.

Naš interes bi doduše, bio da Ukrajina opstane u nekom obliku. Čisto zato da se ne bi sukob Zapada i Istoka preselio na Balkan. Neka novi berlinski zid ostane tamo.

A to hoće li Rusima ostati njihova Krajina ili ne, nije naša stvar. Postoji samo jedna "krajina" koja se nas tiče, a to je Kosovo, i s njime smo u savezu.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2025, 20:19 

A gdje je logika u svrstavanju u sukobu u medju muslimana I srba oko Dodika I nadleznosti, pa svejedno ovaj forum je pun takvih svrstavanja.

Pa nigdje, nema logike.

Jednostavno veći dio forumaša prenosi neka naša, čak i lokalna iskustva, tamo gdje ih nema. vide u ratu Rusa i Ukrajinaca rat Srbai Hrvata, u ratu Izraela i Hamasa, rat HVO i ABIH, čak vide u sukobu Srba i muslimana neke naše što je uz najbolju volju nemoguće.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2025, 20:46 

Cro-realizam je napisao/la:

Ako mogu uskočiti, to je jednostavno preslikavanje našeg sukoba drugdje.

Ako Srbi vole Ruse, znači da su Rusi loši.

Takvi često vole i muslimane jer musimani mrze Srbe.

Ljudi kojima su Srbi zapavo centar i orijentir svega u svijetu.

A gdje je logika u svrstavanju u sukobu u medju muslimana I srba oko Dodika I nadleznosti, pa svejedno ovaj forum je pun takvih svrstavanja.

Čuj gdje je logika. Ako nisi znao, i Hrvati žive u BiH. :ucelo

1406 of 2558 - 54.96%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2025, 00:18 

Navodni Poslanik je napisao/la:
Ja podupirem izključivo bratski narod Ukrajine. A kad se Rusi i Britanci budu jednom zakačili bilo u Siriji, sjevernom polu ili Africi, pitanje je onda koga ću podupriet. Zato mi ne uvaljuj neke geopolitičke zavrzlame, jerbo mene ovdje izključivo zanima obstanak Ukrajine. Rusi su mi čak i simpatičniji narod od Engleza, ali ovdje nije bit u tomu...

Tebi trebaju da dadnu pravu medalju za ustaštvo.

Pišeš ko ustaša, razmišljaš ko ustaša, pametan si ko ustaša.

Čuj bratski narod Ukrajine.

A kakve ti veze Hrvat, ako si katolik i Mediteranac imaš sa slovenskim pravoslavnim narodom na mestu nastanka ruske države da su ti ti braća?

Braća su ti jedino ideološki jer mrze moćnu slavensku imperiju, žele služiti zapadnim gospodarima protiv sopstvene braće. Ti jednako razmišljaš na mikro nivou i zato su ti braća.

Čestitam, 10/10 za ustaštvo.

Vi srbi ste stvarno 90% bolidi, licemjerni do bola. Prva stvar jeli ti znaš uopće što je imperija i ako znaš što ima pozitivno u tom konceptu? I zašto bi netko služio kao "ker" nekoj imperiji kao što ste vi služili osmanskoj i sad bi na isti način služili i ruskoj?

Vrh

PostPostano: 17 tra 2025, 05:29 

Primarijus je napisao/la:
Vi srbi ste stvarno 90% bolidi, licemjerni do bola. Prva stvar jeli ti znaš uopće što je imperija i ako znaš što ima pozitivno u tom konceptu? I zašto bi netko služio kao "ker" nekoj imperiji kao što ste vi služili osmanskoj i sad bi na isti način služili i ruskoj?

To si ti gledao ratove zvezda pa ti je imperija negativna?

Kada ne gledaš crtane filmove, onda ide ovako.
Imperija je pozitivna ako je tvoja ili ako nije tvoja ali ako radi na tvoju korist.

Dovoditi u pitanje da li je ruska imperija dobra, njima, možeš eventualno kada nabrajaš Čečene ili Tartare. Ja bih rekao da je dobra jer im je bolje nego Navaho Indijancima u Americi.

A Rusima je svakako dobra i potrebna jer ih brani. Brani sve te narode.

Jaka ruska imperija = jaka ruska kultura, nauka i standard.

Kada su bili Čajkovski, Dostojevski, Gagarin, kada je imperija bila vojno najjača.

A za Srbe je isto jednostavno.

Imperija u kojoj raketa leti u svemir i odbrojava adin, dva, tri... je naša imperija. To nije služenje.

Tvoja nije jedino zato što nećeš da bude, i neka ti.

Smešno je da od svih imperija ti jedino vidiš rusku.

I onda vidiš još kao negativnu jer si iskompleksiran.

Otvori oči.

slika

Vrh

PostPostano: 17 tra 2025, 07:30 

Odlično pitanje.
I to pitanje sa prizvukom čuđenja, koje postoji i kod mene, samo sa suprotnim predznakom. Naime, živim na obali srednje Dalmacije i ove posljednje tri godine nisam sreo ni jednog Hrvata (uključujući i BiH Hrvate, kojih masu poznam) koji je išta pozitivno rekao o Rusima glede njihovog napada na Ukrajinu. Tako da je kod mene još veći upitnik. Ali dobro, da se vratim pitanju.

Prije svega, Rusi se nisu zamjerili nama Hrvatima niti itko ovdje polazi od tog motiva. Motiv je ljudski, humani, ništa drugo, osim što ruska agresija donekle djeluje i na pad standarda i gospodarsku neizvjesnost, tako da nas se ponešto i osobno tiče.

A što se tiče paralela Srbi-Rusi, postoji ih nekoliku i u svim tim su Srbi puno bolji narod od Rusa!
Naime i Srbi i Rusi su pokrenuli vojnu agresiju na susjedni, barem jezično, bliski narod.

Srpska agresija je imala za cilj zadržavanje Hrvatske u Jugoslaviji pod srpskom hegemonijom, a ruska agresija je imala cilj zadržavanje Ukrajine pod ruskom hegemonijom. Međutim, kad su međunarodna tijela dala Hrvatskoj pravo razdruživanja, Srbi prestaju sa državnom agresijom u ime SFRJ, osnivaju svoju državu i nadalje logistički potpomažu pobunu svojih Srba iz HR i BiH. Nasuprot tome Rusija, nakon što joj je propala brza pobjeda, pokazuju pravo lice i nastavljaju agresiju na način da službeno pripajaju zauzeti teritorij Rusiji. To se nitko u civiliziranom svijetu nije usudio napraviti od drugog svjetskog rata. Pa ni Amerika, koja je vršila agresiju na mnoge zemlje, instalirala svoje vodstvo na čelo te zemlje, ali sve nakon toga bi sve ovisilo o domaćem stanovništvu (bilo pobunom bilo demokratskim izborima).

Drugo, sve vrijeme srpske agresije nije bilo ratovanja sa civilima u pozadini, osim na samoj bojišnici (uz iznimku terorističkog napada na Tuđmana i Martićevog jednodnevnog napada na Zagreb). S druge strane, Rusi kontinuirano razaraju ukrajinsku infrastrukturu i ubijaju civile napadima na gradove koji su daleko od crte bojišnice.

Treće, u Srbiji si mogao lajati na Miloševića i protiv rata, iako to nije bilo baš rašireno. U Rusiji tko god da pisne bilo što, pa makar izašao na trg sa praznim papirom, ide u zatvor ili leti kroz prozor.

No, ne treba samo iz političko vojnih razloga ne voljeti Ruse. Naime, Rusija je jedan primitivan i siromašan svijet pun mafije i ženskog nemorala, uz vrlo nizak natalitet (a također je naseljena raznoraznim neruskim narodima koji tamo bujaju). Srbi su za njih sada pojam, uostalom sad imaju i puno veće plaće od Rusa i prosječni Srbin puno bolje živi od prosječnog Rusa.

Ukrajinci nemaju nikakav izbor, moraju ratovati za svoje preživljavanje, kao što smo i mi 1991. Mogli smo se i mi predati Srbima i izbjeći žrtve i razaranja. A valjda je svakom Hrvatu jasno zašto se nismo predali.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2025, 07:59 

pomocnik kuhara je napisao/la:
Ukrajinci nemaju nikakav izbor, moraju ratovati za svoje preživljavanje, kao što smo i mi 1991. Mogli smo se i mi predati Srbima i izbjeći žrtve i razaranja. A valjda je svakom Hrvatu jasno zašto se nismo predali.

Imali su nekoliko izbora, nije baš da nemaju nikakav izbor.

Imali su prvo izbor ponuditi veću autonomiju Donbasu, i prije prvog rata i poslije sporazuma u Minsku. Jasno da je postojao izbor da Ukrajina bude više decentralizirana.

2022. su imali izbor odustati od najave članstva u NATO savezu, kad već imaju tako primitivnog susjeda?

Nakon uspješne ofanzive 2023. imali su izbor ponuditi primirje, vjerojatno su to mogli i 2024.

Sad u 2025. imaju puno manje izbora, sad evo ni ja ne znam što mogu uraditi. Nadajmo se najboljem. Najlakše reći nemaju izbora, jer ih to oslobađa od svake odgovornosti.

U vezi paralela sa Hrvatima, mi smo radili praktično sve suprotno od Ukrajinaca:
1. Pristali smo na primirje i dolazak UNPROFOR-a.
2. Nudili smo Z4 sa visokom autonomijom.
3. Pristali smo da dijelovi Posavine ostanu pod neprijateljskom kontrolom u RS. Nismo rekli moramo do Drine ili nema primirja. Dayton također nije bio sve što smo željeli ali smo ga potpisali. Inače smo potpisali svaki mirovni prijedlog tijekom rata, potpisali Washingtonski sporazum itd.

Dakle, Hrvati su imali potpuno drugačije ponašanje od Ukrajinaca. Glavna razlika je mi nismo išli sa sve ili ništa taktikom. Ukrajinci su zadrti, što čak i ne bi bilo loše da imaju silu kao pokriće. Ali imaju snažnu Rusiju za protivnika i nakon 3 godine rata je jasno da nemaju rezultate.

Glavna razlika između Hrvata i Ukrajinaca, možda točnije između Tuđmana i Zelenskog, je što je Tuđman bio pragmatičan a Zelenski idealist. Ukrajinci ratuju za principe. Oni "imaju pravo" i baš ih briga. Zahvalan sam Tuđmanu jer je bio orijentiran na rezultate. Dobili smo državu, najvažnije sačuvali narod, to su veliki rezultati, zlatna medalja ratovanja. Kakve koristi i od Hrvatske da smo rat završili sa 2 milijuna stanovnika, a to se Ukrajini događa. Žene odoše, muškarci izginuše, to je propast naroda u najavi. Najveća ironija je što se oni koji to podržavaju nazivaju prijateljima Ukrajine. :smajl025

1406 of 2558 - 54.96%

Vrh

PostPostano: 17 tra 2025, 08:34 

Ceha je napisao/la:

To sam i ja odmah rekao. Rat protiv Ukrajine i "ukrajinstva" im je bio promašen potez.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2025, 08:36 

Prije svega, Rusi se nisu zamjerili nama Hrvatima niti itko ovdje polazi od tog motiva. Motiv je ljudski, humani, ništa drugo, osim što ruska agresija donekle djeluje i na pad standarda i gospodarsku neizvjesnost, tako da nas se ponešto i osobno tiče.

to je deplasirano tvrditi jer se u sivm ostalim sukobima gdje također postoj nominalni agresor mi ne opredijeljujemo. Rusi su jedini agresor ili "agresor" kojeg žestoko osuđujemo. A recimo agresiju na Srbiju (što je i razumljivo) sverdno podržavamo.
Pad standarda i otalo smo izazvali sami sankcijama

A što se tiče paralela Srbi-Rusi, postoji ih nekoliku i u svim tim su Srbi puno bolji narod od Rusa!
Naime i Srbi i Rusi su pokrenuli vojnu agresiju na susjedni, barem jezično, bliski narod.

Srpska agresija je imala za cilj zadržavanje Hrvatske u Jugoslaviji pod srpskom hegemonijom, a ruska agresija je imala cilj zadržavanje Ukrajine pod ruskom hegemonijom.

Ovo je notorna glupost, jer je Ukrajina za razliku od nas dobila državu bez ispaljenog metka. Rusija se čak nije protivila, ni danas ne protivi, članstvu Ukrajine u EU, isključivo u NATO savezu koji je agresivni antiruski entitet.

Dakle točno bi bilo da je Srbija napala Hrvatsku da je zadrži u SFRJ, a Rusija Ukrajinu kad je u istoj nastupila pro-NATO vlast 2014.

Priča o nekoj hegemoniji je glupost, se što su Rusi tražili od njih je da ne budu dio antiruske vojne alijanse i isto ono što je EU tražila od nas kao uvjet priznanja - civiliziranost.

Ukrajinom dominira tip nacionalizma koji kod nas ni kstremna desnica devedesetih nije iskazivala, i da smo ga imali ne bi smo bili nikada priznati. S tm da je kod nas udio prosrpskog stanovništva bio daleko manji nego je proruskog u Ukrajini.

Međutim, kad su međunarodna tijela dala Hrvatskoj pravo razdruživanja, Srbi prestaju sa državnom agresijom u ime SFRJ, osnivaju svoju državu i nadalje logistički potpomažu pobunu svojih Srba iz HR i BiH. Nasuprot tome Rusija, nakon što joj je propala brza pobjeda, pokazuju pravo lice i nastavljaju agresiju na način da službeno pripajaju zauzeti teritorij Rusiji. To se nitko u civiliziranom svijetu nije usudio napraviti od drugog svjetskog rata. Pa ni Amerika, koja je vršila agresiju na mnoge zemlje, instalirala svoje vodstvo na čelo te zemlje, ali sve nakon toga bi sve ovisilo o domaćem stanovništvu (bilo pobunom bilo demokratskim izborima).

ovo je isto apsolutna glupost, jer je recimo Izrael anektirao djelove Sirije i SAD su to priznale. Isto tako to je de facto napravljeno na Kosovu i na sjeveru Cipra. Jedno smo eksplicitno, jedno implicitno priznali.

Dakle ništa posebno kod Rusa, osim što ih ti mrziš.

Drugo, sve vrijeme srpske agresije nije bilo ratovanja sa civilima u pozadini, osim na samoj bojišnici (uz iznimku terorističkog napada na Tuđmana i Martićevog jednodnevnog napada na Zagreb). S druge strane, Rusi kontinuirano razaraju ukrajinsku infrastrukturu i ubijaju civile napadima na gradove koji su daleko od crte bojišnice.

samo što to isto rade i Ukrajinci, za razliku od nas

Treće, u Srbiji si mogao lajati na Miloševića i protiv rata, iako to nije bilo baš rašireno. U Rusiji tko god da pisne bilo što, pa makar izašao na trg sa praznim papirom, ide u zatvor ili leti kroz prozor.

Isto tako si u Hrvatskoj mogao lajati protiv službene politike, dok je u Ukrajini sve što je protiv takve politike zabranjeno, poubijano, protjerano ili u zatvoru.

No, ne treba samo iz političko vojnih razloga ne voljeti Ruse. Naime, Rusija je jedan primitivan i siromašan svijet pun mafije i ženskog nemorala, uz vrlo nizak natalitet (a također je naseljena raznoraznim neruskim narodima koji tamo bujaju). Srbi su za njih sada pojam, uostalom sad imaju i puno veće plaće od Rusa i prosječni Srbin puno bolje živi od prosječnog Rusa.

Ukratko, sve se svodi na tvoju rusofobiju i emocionalni pristup stvarima. Ukrajina nimalo ne zaostaje za Rusijom po pitanju korupcije, mafije, nemorala i ima još gori natalitet. Jednostavno Ruse mrziš, Ukrajince voliš i to je sve.

Ukrajinci ne moraju ratovati za preživljavanje jer uvjeti mira s ruske strane ni u jednom trenutku nisu bili nestanak Ukrajine. Naravno, tu slijedi priča "ali sutra će tražiti još više", ali to može reći svatko uvijek i svugdje. To se zove ŠBBKBB.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2025, 08:37 

Sve što pišeš je potpuna neistina, i ne razumijem zašto tako pišeš?

Evo što se nas tiče, sve pogrešno je napisano:
1. I Ukrajinci bi u svakom trenutku pristali na primirje, ali nikad im nije ni nuđeno, niti će im Rusi to ponuditi dok posve ne unište ukrajinsku državu i sa njom i ukrajinsku naciju. Srbi su nakon Badmintera odustali od zadržavanja HR u Yu, priznali su hrvatske granice, a jedino što su nastavili jest pomaganje Krajišnika da stvore državu državi. Dakle, i Ukrajinci bi u svakom trenutku pristali na primirje, kao što je i nama to odgovaralo jer smo predah iskoristili za jačanje i države i vojske.

2. Hrvatska nikad ne bi potpisala plan Z4 i nikad ne bi dopustila državu u državi. Nikad. Ne znam kako to nekom Hrvatu nije jasno. Hrvatska je Srbima prije rata nudila dva kotara izjednačena sa pravima županija i ponuda je trajala dok nisu započeli rat. Sve nakon toga su bila taktička nadmudrivanja u stilu: razmotrit ćemo... a krajnja ponuda je bila Oluja i da mogu ostati u HR bez egzodusa.

3. Ne razumijem ovo sa Posavinom i Drinom? Mi smo potpisali što smo potpisali sa Srbima i Bošnjacima, a s kim Ukrajinci mogu išta potpisati osim potpune predaje? I ne bi na stolu bila opcija da se odriču da prošire državu na susjednu Rusiju ili Bjelorusiju, kao što smo se mi Drine.

Ostalo mi se ne da komentirati jer traži vremena, a također je pogrešno.
Jednom riječju: Rusi su počeli ubijati. Ej, počeli su ubijati. Ma kakav Minsk i prava manjina. Počeli su ubijati i istrebljivati gdje stignu. Žalosno je to što su Ukrajinci i pristali neformalno na okupaciju Krima i tu nisu ništa planirali poduzimati osim političkim putem. Ali i pored toga, Rusi su ih počeli masovno ubijati.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2025, 08:43 

Cro-realizam je napisao/la:

to je deplasirano tvrditi jer se u sivm ostalim sukobima gdje također postoj nominalni agresor mi ne opredijeljujemo. Rusi su jedini agresor ili "agresor" kojeg žestoko osuđujemo. A recimo agresiju na Srbiju (što je i razumljivo) sverdno podržavamo.
Pad standarda i otalo smo izazvali sami sankcijama

Srpska agresija je imala za cilj zadržavanje Hrvatske u Jugoslaviji pod srpskom hegemonijom, a ruska agresija je imala cilj zadržavanje Ukrajine pod ruskom hegemonijom.

Ovo je notorna glupost, jer je Ukrajina za razliku od nas dobila državu bez ispaljenog metka. Rusija se čak nije protivila, ni danas ne protivi, članstvu Ukrajine u EU, isključivo u NATO savezu koji je agresivni antiruski entitet.

Dakle točno bi bilo da je Srbija napala Hrvatsku da je zadrži u SFRJ, a Rusija Ukrajinu kad je u istoj nastupila pro-NATO vlast 2014.

Priča o nekoj hegemoniji je glupost, se što su Rusi tražili od njih je da ne budu dio antiruske vojne alijanse i isto ono što je EU tražila od nas kao uvjet priznanja - civiliziranost.

Ukrajinom dominira tip nacionalizma koji kod nas ni kstremna desnica devedesetih nije iskazivala, i da smo ga imali ne bi smo bili nikada priznati. S tm da je kod nas udio prosrpskog stanovništva bio daleko manji nego je proruskog u Ukrajini.

Međutim, kad su međunarodna tijela dala Hrvatskoj pravo razdruživanja, Srbi prestaju sa državnom agresijom u ime SFRJ, osnivaju svoju državu i nadalje logistički potpomažu pobunu svojih Srba iz HR i BiH. Nasuprot tome Rusija, nakon što joj je propala brza pobjeda, pokazuju pravo lice i nastavljaju agresiju na način da službeno pripajaju zauzeti teritorij Rusiji. To se nitko u civiliziranom svijetu nije usudio napraviti od drugog svjetskog rata. Pa ni Amerika, koja je vršila agresiju na mnoge zemlje, instalirala svoje vodstvo na čelo te zemlje, ali sve nakon toga bi sve ovisilo o domaćem stanovništvu (bilo pobunom bilo demokratskim izborima).

ovo je isto apsolutna glupost, jer je recimo Izrael anektirao djelove Sirije i SAD su to priznale. Isto tako to je de facto napravljeno na Kosovu i na sjeveru Cipra. Jedno smo eksplicitno, jedno implicitno priznali.

Dakle ništa posebno kod Rusa, osim što ih ti mrziš.

samo što to isto rade i Ukrajinci, za razliku od nas

Isto tako si u Hrvatskoj mogao lajati protiv službene politike, dok je u Ukrajini sve što je protiv takve politike zabranjeno, poubijano, protjerano ili u zatvoru.

Ukratko, sve se svodi na tvoju rusofobiju i emocionalni pristup stvarima. Ukrajina nimalo ne zaostaje za Rusijom po pitanju korupcije, mafije, nemorala i ima još gori natalitet. Jednostavno Ruse mrziš, Ukrajince voliš i to je sve.

Ukrajinci ne moraju ratovati za preživljavanje jer uvjeti mira s ruske strane ni u jednom trenutku nisu bili nestanak Ukrajine. Naravno, tu slijedi priča "ali sutra će tražiti još više", ali to može reći svatko uvijek i svugdje. To se zove ŠBBKBB.

Umjesto da na ovaj pamflet odgovaram stavku po stavku, ponovit ću i tebi. Rusi su počeli ubijati. Točka.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2025, 09:18 

Žalosno je koliko su sotonistički globo-homo mediji utjecali na naše ljude pa su slijepi pred istinom.

Znamo da je rat u Ukrajini počeo 2014. državnim udarom iniciranim od strane Zapada. Amerikanci to javno priznaju i kažu da ih je to koštalo 5 milijardi dolara. Dakle pučem u kojemu je nasilno smjenjena legitimna i legalna vlast Ukrajine.
Desni sektor je zauzeo vojne baze na zapadu Ukrajine i oteo oružje s kojim je prijetio obračunati se sa protivnicima puča.

Nakon smjene vlasti uslijedilo je nasilje nad narodom. Nova vlast 6. travnja šalje vojsku na Donbas (tzv antiteroristička operacija). Kao odgovor na to Lugansk i Donjeck proglašavaju svoje republike.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2025, 10:23 

Navodni Poslanik je napisao/la:

Smešno je da od svih imperija ti jedino vidiš rusku.

I onda vidiš još kao negativnu jer si iskompleksiran.

Otvori oči.

slika

Koje su to druge imperije osim ruske na globusu? Otvorio sam širom oči i ne vidim.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2025, 10:23 

Rusi su predaleko da bi nam se osobno nešto previše zamjerili. Najveći problem u hrvatskom nepovjerenju spram Rusa jest njihov blizak odnos sa Srbima. Strah da Srbi budu ruski proxy Balkana.

Znači, još jednom ponavljam da mi Rusi nisu nešto posebno mrzki, čak mi je drago da pariraju drugim velesilama u svietu. U Siriji su mi bili uvelike pozitivni. Ali po pitanju Ukrajine rade jedno veliko zlo.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2025, 10:27 

Bobovac je napisao/la:
Žalosno je koliko su sotonistički globo-homo mediji utjecali na naše ljude pa su slijepi pred istinom.

Znamo da je rat u Ukrajini počeo 2014. državnim udarom iniciranim od strane Zapada. Amerikanci to javno priznaju i kažu da ih je to koštalo 5 milijardi dolara. Dakle pučem u kojemu je nasilno smjenjena legitimna i legalna vlast Ukrajine.
Desni sektor je zauzeo vojne baze na zapadu Ukrajine i oteo oružje s kojim je prijetio obračunati se sa protivnicima puča.

Nakon smjene vlasti uslijedilo je nasilje nad narodom. Nova vlast 6. travnja šalje vojsku na Donbas (tzv antiteroristička operacija). Kao odgovor na to Lugansk i Donjeck proglašavaju svoje republike.

I sve da je to kako kažeš opet rusija nema nikakvo pravo radit ovo što sad radi.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2025, 10:28 

Bobovac je napisao/la:

Smiješno je kako su po tebi prorusi sve držali u Ukrajini, a onda 2014. sve izgubili preko noći izgubili od par neonacista poduprtih od Zapada. Gdje ti je tu logika?
Bez množtvenog narodnog odobrenja, to ne bi bilo moguće...

Vrh

PostPostano: 17 tra 2025, 11:39 

weasel je napisao/la:

Hrvatski interes je Hrvatska , BiH, Crna Gora i Vojvodina. Ako se tebi juriša na istočni front slobodno.
To nije naš problem i to nije naš rat. Srbi su valjda poslali 5x više oružja Ukrajini nego mi, što na to kažeš?

Bili bi u govnima zbog postojanja same paradržave koja bi nas uništila kao tumor, slično kako RS ubija BiH.

Ne bi problem bili Rusi kao takvi , nije Moskva turala Z4 i slala ambasadora na traktor sa Srbima. Oni su u cjelom sukobu bili neutralni.

Doduše da se Hrvatska vlast ponašala kako se ponaša trenutno Plenki i gura prst u oči kremlju onda bi nas nagazili preko Srba gotovo sigurno.

Ali to bi bila naša vlastita krivica, jednako kako su se Armenci zajebali.

Velike poštuješ i slušaš a sa malima se može hrvati.

Hajde ne lupetaj. U stvaranje Z4 itekako su sudjelovali Rusi kao i u agresiji na Hrvatsku.

Tadašnji veleposlanik Rusije u Republici Hrvatskoj Leonid Kerestedžijanc, je i sam imao znatnu ulogu u pripremi Plana Z-4,

https://www.vecernji.hr/vijesti/na-masl ... jaca-82432
https://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/197 ... tskoj.html

U prvom članku kojeg ste poslali, novinar inače notorni globalista, spominje kao naše neprijatelje u operaciji Maslenica i Ruse. Moguće je da je i bilo tako. No u to vrijeme u Kninu postoji i postrojba Talijana, približno u jačini voda, prozvali su se "Garibaldi" i ratovali su protiv Hvatske, u nadi kako će poraženu Hrvatsku dijeliti sa Srbima. A samu akciju Maslenica, zaustavili su Francuzi prijetnjom bombardiranja HV-a sa svog nosača aviona (podržali bi ih vjerojatno i ostali zapadnjaci). Uglavnom, u DR, Rusi su nam bili bolji ili daleko manje zlo - od Zapadnjaka, čije bi se svinjarije mogle dugo nabrajati.

U toj skupini koja je iznjedrila Z4, bio je veleposlanik Keresteđinac, ali i još neki drugi veleposlanici. I kojih je bilo više? No Keresteđijanc ne valja, ali su ovi ostali baš "super dečki"?!
U svom intervjuu pokojni Šarinić, rekao je kako je nakon "Oluje", predsjednik Tuđman priredio prijem za diplomate. I tada mu je Keresteđijanc prišao i čestitao mu na pobjedi ("Oluja"). Dok je npr. veleposlanik SAD-a ("naš Pero"), kako bi ponizio Hrvate i ogadio "Oluju", ukrcao se u traktor u "traktorijadi" i provozao...

Vrh

PostPostano: 17 tra 2025, 12:34 

Bobovac je napisao/la:

Smiješno je kako su po tebi prorusi sve držali u Ukrajini, a onda 2014. sve izgubili preko noći izgubili od par neonacista poduprtih od Zapada. Gdje ti je tu logika?
Bez množtvenog narodnog odobrenja, to ne bi bilo moguće...

Tko je rekao da su prorusi držali sve u Ukrajini? Zašto pakuješ laži i objede. Jesu li te to tvoji sotonistički gospodari naučili i ubacili ti tvoj repetativni softver - islam ne dobar, imigracija je dobra, Antirusija ju dobra.

Znamo da je zapadna Ukrajina prije 2014 bila antiruska a istočna proruska. Kroz tih zadnjih 11 godina to se dosta promijenilo (na istoku) kako surovom silom nad narodom i medijskim pranjem mozga tako i masovnim egzodusom ruskog i proruskog stanibništva.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2025, 13:42 

Imali su nekoliko izbora, nije baš da nemaju nikakav izbor.

Imali su prvo izbor ponuditi veću autonomiju Donbasu, i prije prvog rata i poslije sporazuma u Minsku. Jasno da je postojao izbor da Ukrajina bude više decentralizirana.

2022. su imali izbor odustati od najave članstva u NATO savezu, kad već imaju tako primitivnog susjeda?

Nakon uspješne ofanzive 2023. imali su izbor ponuditi primirje, vjerojatno su to mogli i 2024.

Sad u 2025. imaju puno manje izbora, sad evo ni ja ne znam što mogu uraditi. Nadajmo se najboljem. Najlakše reći nemaju izbora, jer ih to oslobađa od svake odgovornosti.

U vezi paralela sa Hrvatima, mi smo radili praktično sve suprotno od Ukrajinaca:
1. Pristali smo na primirje i dolazak UNPROFOR-a.
2. Nudili smo Z4 sa visokom autonomijom.
3. Pristali smo da dijelovi Posavine ostanu pod neprijateljskom kontrolom u RS. Nismo rekli moramo do Drine ili nema primirja. Dayton također nije bio sve što smo željeli ali smo ga potpisali. Inače smo potpisali svaki mirovni prijedlog tijekom rata, potpisali Washingtonski sporazum itd.

Dakle, Hrvati su imali potpuno drugačije ponašanje od Ukrajinaca. Glavna razlika je mi nismo išli sa sve ili ništa taktikom. Ukrajinci su zadrti, što čak i ne bi bilo loše da imaju silu kao pokriće. Ali imaju snažnu Rusiju za protivnika i nakon 3 godine rata je jasno da nemaju rezultate.

Glavna razlika između Hrvata i Ukrajinaca, možda točnije između Tuđmana i Zelenskog, je što je Tuđman bio pragmatičan a Zelenski idealist. Ukrajinci ratuju za principe. Oni "imaju pravo" i baš ih briga. Zahvalan sam Tuđmanu jer je bio orijentiran na rezultate. Dobili smo državu, najvažnije sačuvali narod, to su veliki rezultati, zlatna medalja ratovanja. Kakve koristi i od Hrvatske da smo rat završili sa 2 milijuna stanovnika, a to se Ukrajini događa. Žene odoše, muškarci izginuše, to je propast naroda u najavi. Najveća ironija je što se oni koji to podržavaju nazivaju prijateljima Ukrajine. :smajl025

Zašto bi Donbass imao autonomiju ako su Ukrajinci tamo većina?
Ukrajina nije bila ni blizu NATO-u 2022.

Zašto bi trebali pristati na primirje? Samo bi dali Rusima predah i mogućnost da se regrupiraju.

Ovako Ukrajinci ratuju "ekonomično". Uglavnom se brane, a za obranu je potrebno puno manje resursa, nego za napad, a kad napadaju u pravilu ne idu glavom kroz zid nego napadaju gdje je neprijatelj najslabiji.

Z4 isto greška.

Posavina je u drugoj državi, pa nije usporedivo.
Sa Posavinom bi bila usporediva recimo krasnodarska ili rostovska oblast.

I Rusija nije snažna zemlja, samo imaju resurse. Da je omjer 3 naprema jedan u korist Ukrajinaca, Rusija bi odavno bila poražena, pa čak i da je omjer 1 naprema 1. Ovako Rusi imaju omjer 4-5 naprema jedan i opet im ne pomaže.

I Ukrajinci ne ratuju samo za ideale, već za svoje interese i opstanak i što je najbitnije smatraju da imaju šanse dobiti rat.

Evo još jedan "benzinska postaja s nuklearkama" lik.

Što se onda cjeli zapad muči slomit ih ako su tako slabi?

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 6994 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 280  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: