|
|
Stranica: 7/18.
|
[ 448 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 27 tra 2025, 02:22 |
|
|
Hercegoac je napisao/la: potocnj je napisao/la: Upravo tako!
On ne može biti papa, previše je kontroverzan lik, pa se nadam da su i ostali kardinali shvatili kakve opasnosti nosi on i klika oko njega te da će doći red bar na umjerenog papu. Napisao knjigu o ljubljenju kao znaku fizičkog zbližavanja s Bogom tako nešto Bolesni liberal. Navijam za onog Mađara Je li Mađar ikad bio papa?
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 27 tra 2025, 10:52 |
|
|
Ceha je napisao/la: Hercegoac je napisao/la: Napisao knjigu o ljubljenju kao znaku fizičkog zbližavanja s Bogom tako nešto
Bolesni liberal. Navijam za onog Mađara
Je li Mađar ikad bio papa? Koliko znam nije, većina su bili Talijani, pa Nijemci i Francuzi.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 27 tra 2025, 22:03 |
|
|
horus je napisao/la: Ceha je napisao/la: Je li Mađar ikad bio papa?
Koliko znam nije, većina su bili Talijani, pa Nijemci i Francuzi. Bilo bi zanimljiv taj scenarij. Baš me zanima koja bi bila spika oko Transilvanije tada 
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 27 tra 2025, 22:54 |
|
|
Ceha je napisao/la: horus je napisao/la: Koliko znam nije, većina su bili Talijani, pa Nijemci i Francuzi.
Bilo bi zanimljiv taj scenarij. Baš me zanima koja bi bila spika oko Transilvanije tada  Pa tamo su uglavnom mađarski heretici kalvinisti, tako da ne vidim neki potencijalni efekt.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 27 tra 2025, 23:53 |
|
|
horus je napisao/la: Ceha je napisao/la: Bilo bi zanimljiv taj scenarij. Baš me zanima koja bi bila spika oko Transilvanije tada  Pa tamo su uglavnom mađarski heretici kalvinisti, tako da ne vidim neki potencijalni efekt. Kaj nisu Sekelji većinom katolici? https://en.wikipedia.org/wiki/History_o ... %20century. 
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 07:35 |
|
|
potocnj je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Inace osobno mislim da iza Franje ostaje jos opasniji i zlobniji igrac. "Eminencija" iz sjene Fernandez. Upuceni govore da je upravo on taj koji je napisao vjerovatno sve ili veliku vecinu Franjinih enciklika, i projava. Franjo ih je samo potpisivao. Upravo tako! On ne može biti papa, previše je kontroverzan lik, pa se nadam da su i ostali kardinali shvatili kakve opasnosti nosi on i klika oko njega te da će doći red bar na umjerenog papu. Lavanda mafija s Fernandezom na celu je ipak nakon Franjine vladavine postala nikad jaca u povijesti i ako su uspjeli ustoliciti Franju onomad ne treba sumnjati da ce i sada imati jos veci utjecaj
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 07:47 |
|
|
krstjanin je napisao/la: potocnj je napisao/la:
Upravo tako!
On ne može biti papa, previše je kontroverzan lik, pa se nadam da su i ostali kardinali shvatili kakve opasnosti nosi on i klika oko njega te da će doći red bar na umjerenog papu.
Lavanda mafija s Fernandezom na celu je ipak nakon Franjine vladavine postala nikad jaca u povijesti i ako su uspjeli ustoliciti Franju onomad ne treba sumnjati da ce i sada imati jos veci utjecaj Ne tvrdim da je tako, ali recimo nadam se sada su se malo otkrili. Ranije nije bilo tako očito, pa bi ovaj put moglo izazvati i jaču reakciju. Ako netko prije nije bio siguran, sada nema izgovora.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1193 of 2558 - 46.64%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 07:50 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Lavanda mafija s Fernandezom na celu je ipak nakon Franjine vladavine postala nikad jaca u povijesti i ako su uspjeli ustoliciti Franju onomad ne treba sumnjati da ce i sada imati jos veci utjecaj
Ne tvrdim da je tako, ali recimo nadam se sada su se malo otkrili. Ranije nije bilo tako očito, pa bi ovaj put moglo izazvati i jaču reakciju. Ako netko prije nije bio siguran, sada nema izgovora. Ostatak tradicionalnih da. Problem je sto je vecinu kardinala proglasio Franjo i za razliku od prethodnika on se nije libio kardinalisati izrazito svoju struju, a vecina ih jest lavanda. Fernandez je ociti primjer gdje mu je dao kardinalsku cast i jos ga doveo u Vatikan, a lik niti ima teolosku niti ima upravnu pozadinu ni iskustvo. Stovise i svoju biskupiju je doveo do propasti. To nitko od Franjinih prethodnika nije cinio jer se to smatralo "necasno". Medjutim "poniznom" Franji diktatura i necasnost nije ni najmanje tesko palo
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 07:56 |
|
|
Mislim da najvise sanse ima Tagle. Franjin covjek potpuno. U tradicionalnim krugovima ga nazivaju "placuci kardinal". Lik se konstantno slama i place nesto ala crkveni Marko Bosnjak. Naravno za Crkvu bi to znacilo potpuno potonuce. Sto nije unistio Franjo, on bi dovrsio Ostaje naravno uvjek cudo i razboritost mozda upravo franjinih kardinala "s periferije" koji bi se mozda priklonili ostatcima tradicionalista i konzervativista https://collegeofcardinalsreport.com/ca ... kim-tagle/
Privitak/ci: |

Screenshot (225).png [ 91.36 KiB | Pogledano 380 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 08:43 |
|
|
Inace ove konklave se smatraju izrazito teskima jer se kardinali ne poznaju. Naime Franjo je još 2014. god. zaustavio sastanke kardinala na kardinalskim konzistorijima koji su bili upravo uvjek prilika za upoznavanje, a iako je gotovo 80 % njih sam kreirao, mnogi su „s periferija“ i međusobno se ne poznaju.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 09:10 |
|
|
Pobjednik treba 2/3 glasova? Za nadati se da ih je bar trećina normalnih.
1193 of 2558 - 46.64%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 09:37 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Inace ove konklave se smatraju izrazito teskima jer se kardinali ne poznaju. Naime Franjo je još 2014. god. zaustavio sastanke kardinala na kardinalskim konzistorijima koji su bili upravo uvjek prilika za upoznavanje, a iako je gotovo 80 % njih sam kreirao, mnogi su „s periferija“ i međusobno se ne poznaju. To je namjerno urađeno, upravo kako bi se mogao podvaliti neki kandidat centrale koji će se svima prodati kao baš ono što traže. Naša Kvačica je napisao/la: Pobjednik treba 2/3 glasova? Za nadati se da ih je bar trećina normalnih. Kardinalski zbor je u prosjeku bio puno normalniji 2013. pa je Bergoglio svejedno skupio 2/3. Većina kardinala će se po defaultu prikloniti relativnoj većini kad se formira.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 09:48 |
|
|
dunno je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Inace ove konklave se smatraju izrazito teskima jer se kardinali ne poznaju. Naime Franjo je još 2014. god. zaustavio sastanke kardinala na kardinalskim konzistorijima koji su bili upravo uvjek prilika za upoznavanje, a iako je gotovo 80 % njih sam kreirao, mnogi su „s periferija“ i međusobno se ne poznaju. To je namjerno urađeno, upravo kako bi se mogao podvaliti neki kandidat centrale koji će se svima prodati kao baš ono što traže. Naša Kvačica je napisao/la: Pobjednik treba 2/3 glasova? Za nadati se da ih je bar trećina normalnih. Kardinalski zbor je u prosjeku bio puno normalniji 2013. pa je Bergoglio svejedno skupio 2/3. Većina kardinala će se po defaultu prikloniti relativnoj većini kad se formira. Moguce je da se konzervativci i organiziraju. Mislim da je i puljic zato promjenio misljenje pa ipak ide na Konklave
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 09:51 |
|
|
dunno je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Inace ove konklave se smatraju izrazito teskima jer se kardinali ne poznaju. Naime Franjo je još 2014. god. zaustavio sastanke kardinala na kardinalskim konzistorijima koji su bili upravo uvjek prilika za upoznavanje, a iako je gotovo 80 % njih sam kreirao, mnogi su „s periferija“ i međusobno se ne poznaju. To je namjerno urađeno, upravo kako bi se mogao podvaliti neki kandidat centrale koji će se svima prodati kao baš ono što traže. Naša Kvačica je napisao/la: Pobjednik treba 2/3 glasova? Za nadati se da ih je bar trećina normalnih. Kardinalski zbor je u prosjeku bio puno normalniji 2013. pa je Bergoglio svejedno skupio 2/3. Većina kardinala će se po defaultu prikloniti relativnoj većini kad se formira. Ja se nadam skupio je na prevaru, i da mnogi nisu sretni kakav se pokazao kasnije.
1193 of 2558 - 46.64%
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 09:51 |
|
|
A vidjet ćemo. Zasad nije dobro, no... Oko nekih stvari se treba uzdati i u Božju milost.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 09:53 |
|
|
Treba se pouzdati u Sveti Duh
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 10:03 |
|
|
horus je napisao/la: Treba se pouzdati u Sveti Duh Kaze Racinger nema na konklavama DS. Duh Sveti služi samo da spriječi "un disastro totale". Doduse kod Franje nije ni to uspio
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 10:31 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Moguce je da se konzervativci i organiziraju.
Ako se nisu organizirali 2013. kada su imali volej poslije Benedikta, teško da će sad kad ih praktički više niti nema brojčano u kardinalskom zboru. Naša Kvačica je napisao/la: Ja se nadam skupio je na prevaru, i da mnogi nisu sretni kakav se pokazao kasnije.
80% zbora je Franjin kadar. Konzervativci ovdje ne mogu očekivati dobar ishod, samo više loš ili manje loš. S tim da je otvoreno za raspravu što je manje zlo. Netko tko će kao Franjo držati sve karte na stolu i biti otvoreni neprijatelj ili netko tko će to raditi perfidnije od Franje, a jednako učinkovito. Po meni je prva opcija optimalnija za vas, jer druga znači laganu eutanaziju, bez otpora. krstjanin je napisao/la: Mislim da najvise sanse ima Tagle. Franjin covjek potpuno. U tradicionalnim krugovima ga nazivaju "placuci kardinal". Lik se konstantno slama i place nesto ala crkveni Marko Bosnjak. Naravno za Crkvu bi to znacilo potpuno potonuce. Sto nije unistio Franjo, on bi dovrsio Ostaje naravno uvjek cudo i razboritost mozda upravo franjinih kardinala "s periferije" koji bi se mozda priklonili ostatcima tradicionalista i konzervativista https://collegeofcardinalsreport.com/ca ... kim-tagle/Jel ovo moguće: https://www.youtube.com/watch?v=2vy96pTqDUc 
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 10:41 |
|
|
dunno je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Moguce je da se konzervativci i organiziraju.
Ako se nisu organizirali 2013. kada su imali volej poslije Benedikta, teško da će sad kad ih praktički više niti nema brojčano u kardinalskom zboru. Naša Kvačica je napisao/la: Ja se nadam skupio je na prevaru, i da mnogi nisu sretni kakav se pokazao kasnije.
80% zbora je Franjin kadar. Konzervativci ovdje ne mogu očekivati dobar ishod, samo više loš ili manje loš. S tim da je otvoreno za raspravu što je manje zlo. Netko tko će kao Franjo držati sve karte na stolu i biti otvoreni neprijatelj ili netko tko će to raditi perfidnije od Franje, a jednako učinkovito. Po meni je prva opcija optimalnija za vas, jer druga znači laganu eutanaziju, bez otpora. krstjanin je napisao/la: Mislim da najvise sanse ima Tagle. Franjin covjek potpuno. U tradicionalnim krugovima ga nazivaju "placuci kardinal". Lik se konstantno slama i place nesto ala crkveni Marko Bosnjak. Naravno za Crkvu bi to znacilo potpuno potonuce. Sto nije unistio Franjo, on bi dovrsio Ostaje naravno uvjek cudo i razboritost mozda upravo franjinih kardinala "s periferije" koji bi se mozda priklonili ostatcima tradicionalista i konzervativista https://collegeofcardinalsreport.com/ca ... kim-tagle/Jel ovo moguće: https://www.youtube.com/watch?v=2vy96pTqDUc  Imam osjećaj da taj farizej ne će postati papa.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 10:44 |
|
|
Moze li Müller najveci kriticar Franje okupiti jos normalne kardinale ostaje za vidjeti Crkve se prazne jer njezini prelati vise ne vjeruju u ono sto propovjedaju. Ne mozes na Uskrs propovijedati klimu, a ispustiti Krista.G.L. Müller

|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 10:51 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Moze li Müller najveci kriticar Franje okupiti jos normalne kardinale ostaje za vidjeti Crkve se prazne jer njezini prelati vise ne vjeruju u ono sto propovjedaju. Ne mozes na Uskrs propovijedati klimu, a ispustiti Krista.G.L. Müller
 On je prije par godina ovim njemačkim heretečkim sinodalistima preporučio, da se presele u neku od protestantskih "crkava", pošto je prikladnije mjesto za njih.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 10:52 |
|
|
horus je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Moze li Müller najveci kriticar Franje okupiti jos normalne kardinale ostaje za vidjeti Crkve se prazne jer njezini prelati vise ne vjeruju u ono sto propovjedaju. Ne mozes na Uskrs propovijedati klimu, a ispustiti Krista.G.L. Müller
 On je prije par godina ovim njemačkim heretečkim sinodalistima preporučio, da se presele u neku od protestantskih "crkava", pošto je prikladnije mjesto za njih. Müller je jedan od svijetlih ali rijetkih preostalih primjera njemacke Crkve
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 11:00 |
|
|
horus je napisao/la: dunno je napisao/la: Imam osjećaj da taj farizej ne će postati papa. Ali zamisli koji bi to kolektivni medijski orgazam bio. Izabrani papa nekoliko dana ranije javno pjevao Lennonov "Imagine". 
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 11:56 |
|
|
dunno je napisao/la: horus je napisao/la: Imam osjećaj da taj farizej ne će postati papa.
Ali zamisli koji bi to kolektivni medijski orgazam bio. Izabrani papa nekoliko dana ranije javno pjevao Lennonov "Imagine".  Čista ekstaza, pošto se radi o drugoj najmilijoj pjesma boljšewoka odmah nakon himne sovjetskog saveza.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Konklava 2025 Postano: 28 tra 2025, 13:32 |
|
|
horus je napisao/la: Treba se pouzdati u Sveti Duh Da, ne može se drugačije.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|