|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 72 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 06 svi 2025, 12:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80553 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ovdje sam objasnio njegov doprinos da Mostar ima samo 10% muslimanski zvučećih imena u ulicama: post2362833.html#p2362833
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
dreamteam
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 06 svi 2025, 12:12 |
|
|
Hamdija Jahić je bio zadnji gradonačelnik od Bošnjaka, prije Ljube Bešlića.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
Vrh |
|
 |
Ante1950
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 06 svi 2025, 12:34 |
|
|
Wikipedia: Od 1996. godine postojale su funkcije gradonačelnika i dogradonačelnika a obavljali su ih: Ivan Prskalo i Safet Oručević, a nakon njih Neven Tomić i Hamdija Jahić te Ljubo Bešlić i Hamdija Jahić.
Hamdija je onda bio dogradonacelnik ili?
|
|
Vrh |
|
 |
dreamteam
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 06 svi 2025, 13:04 |
|
|
Bila je rotacija, svako godinu dana ili možda manje, recimo prvo Tomić gradonačelnik pa onda Jahić preuzme itd.
|
|
Vrh |
|
 |
Magnus
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 06 svi 2025, 13:43 |
|
|
Može li netko linikati onaj izvor iz Mladićevih dnevnika gdje je Mladiću ljubio noge i pozivao na sukob sa Hrvatima? Treba mi za Perece
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 06 svi 2025, 13:52 |
|
|
Magnus je napisao/la: Može li netko linikati onaj izvor iz Mladićevih dnevnika gdje je Mladiću ljubio noge i pozivao na sukob sa Hrvatima? Treba mi za Perece Kao da itko u Hrvatsko zna tko je Safet Oručević, da pitaš na Trgu Bana Jelačića, odgovori bi bili "neki narodnjak, nije li on imao duet s Halidom Bešlićem" ili "nogometaš iz Bosne, igrao za Slaven ili Kamen Ingrad".
|
|
Vrh |
|
 |
Magnus
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 06 svi 2025, 13:54 |
|
|
Našao sam: 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 06 svi 2025, 14:02 |
|
|
dudu je napisao/la: To im je jedini način da opstanu u Mostaru, Široki je prebacio broj njihovih u Mostaru s brojem rođenih, ove godine možda prebaci i cijelu njihovu Hercegovinu.
Loše im se piše. Nama je teško parirati i kad si brojniji, a kad si manji gazimo ko bubašvabe. Nekoć narod.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 06 svi 2025, 14:12 |
|
|
Magnus je napisao/la: Našao sam:  Uf. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1190 of 2558 - 46.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Boris Johnson iz Jajca
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 06 svi 2025, 14:19 |
|
|
Magnus je napisao/la: Našao sam:  Gdje si ovo našao? Link, izvor, vjerodostojnost? Sad sam probao po googleu naći bilo kakav članak, iskaz ili prijepis od Mladićevog govora, ali ništa... Ako je ovo istina i o njemu se radi, bome se može priča složiti.
|
|
Vrh |
|
 |
Magnus
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 06 svi 2025, 14:34 |
|
|
Boris Johnson iz Jajca je napisao/la: Magnus je napisao/la: Našao sam:  Gdje si ovo našao? Link, izvor, vjerodostojnost? Sad sam probao po googleu naći bilo kakav članak, iskaz ili prijepis od Mladićevog govora, ali ništa... Ako je ovo istina i o njemu se radi, bome se može priča složiti. https://www.dnevnik.ba/vijesti/armija-b ... u-mostaru/Ima više izvora, čak i poraz Armije BiH iz Mostara je dokumentiran na FTV-u, tu tvrde kako se nisu željeli boriti protiv Srba i moral im je bio loš jer su željeli udariti na Hrvate.
|
|
Vrh |
|
 |
Magnus
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 06 svi 2025, 14:46 |
|
|
Ovaj dokumentarac o operaciji "Jesen 94" je, nažalost, SDA uklonila s interneta. U njemu su kukali kako moraju napadati Srbe s leđa, prišuljali su se VRS-u s leđa iako su ih pomagali protiv Hrvata, što je bila izdaja za njih jer su ih Srbi i potukli do kraja. U dokumentarcu su naveli da su čak i nakon Washingtonskog sporazuma željeli napasti Hrvate, zbog čega je i uklonjen. Dokumentarac simbolizira politiku Sarajeva.
|
|
Vrh |
|
 |
dreamteam
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 06 svi 2025, 15:33 |
|
|
Oni po svemu sudeći jesu imali neki plan, s obzirom da u to doba kraj 94' i čitava 95' su trajale zajedničke operacije po zapadnoj Bosni HV, HVO, ARBIH. HVO je tada najkvalitetnije snage koristio u tim operacijama, tako da su bili daleko od Mostara, u biti samo su policija i domobrani van bilo kakve pripravnosti bili u gradu. Valjda su mislili ponovo nekim Blitzkriegom preuzet većinu grada i onda napravit se budalama, da upadne UNPROFOR i napravi novu tampon zonu.
Mada, nitko tu nije bio naivan, ključne zone u gradu su se pokrivale snajperima praktično do kraja 90ih.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 06 svi 2025, 15:45 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Oni po svemu sudeći jesu imali neki plan, s obzirom da u to doba kraj 94' i čitava 95' su trajale zajedničke operacije po zapadnoj Bosni HV, HVO, ARBIH. HVO je tada najkvalitetnije snage koristio u tim operacijama, tako da su bili daleko od Mostara, u biti samo su policija i domobrani van bilo kakve pripravnosti bili u gradu. Valjda su mislili ponovo nekim Blitzkriegom preuzet većinu grada i onda napravit se budalama, da upadne UNPROFOR i napravi novu tampon zonu.
Mada, nitko tu nije bio naivan, ključne zone u gradu su se pokrivale snajperima praktično do kraja 90ih. Nije to "samo" policija i domobrani. 1995. smo imali daleko veći broj policajaca u gradu od normalnog, u stvari preobučenih HVO vojnika formalno zbog tzv. demilitarizacije Mostara. Kakve jadne ključne točke, dežurali smo cijelom crtom u tri smjene, nije mogla muha proći. Možda su planirali, ali za njihovo dobro nisu pokušali ostvariti plan. 
1190 of 2558 - 46.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Boris Johnson iz Jajca
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 06 svi 2025, 15:55 |
|
|
Magnus je napisao/la: Boris Johnson iz Jajca je napisao/la: Gdje si ovo našao? Link, izvor, vjerodostojnost?
Sad sam probao po googleu naći bilo kakav članak, iskaz ili prijepis od Mladićevog govora, ali ništa... Ako je ovo istina i o njemu se radi, bome se može priča složiti. https://www.dnevnik.ba/vijesti/armija-b ... u-mostaru/Ima više izvora, čak i poraz Armije BiH iz Mostara je dokumentiran na FTV-u, tu tvrde kako se nisu željeli boriti protiv Srba i moral im je bio loš jer su željeli udariti na Hrvate. Ok, stoji da su balije htjele čitav Mostar, to nije ni bilo upitno, ali me zanima je li baš u ovom dokumentarcu bilo govora o dijalogu oruščevića i Mladića. Je li to općeprihvaćena stavka životopisa safeta oruščevića? Sada mimo istinitosti tog dijaloga, sama činjenica da bivši gradonačelnik Mostara i njegov kolega(u vršenju fašizma nad Hrvatima) iz avlije sanel kajan imaju ovakve izjave(sada bi se moglo nadodati barem 5 visokih dužnosnika HNŽ-a i FBiH koji su također imali vatrenih istupa) je, u najmanju ruku, za osudu od strane Vlade RH. Treba glasno stati iza naroda, ne samo bacit' koju kintu iz proračuna i računati da je to to. Ne shvaćam više kakve političke koristi mogu imati od ne sukobljavanja sa muslimanima koji su već 30 godina indoktrinirani huškači svega mimo njihove izmišljene povijesti.
|
|
Vrh |
|
 |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 06 svi 2025, 17:19 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2021, 16:54 Postovi: 2003 Lokacija: Ustrojbeno mjesto
|
Osobno, ne bih volio da gađamo ciljeve po istočnom Mostaru i uvijek sam do krajnjih granica za mirnu opciju, dogovor, prijateljstvo i sl.
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 07 svi 2025, 06:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80553 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Federalni USKOK israzuje koruptivne radnje Safeta Orucevica.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 07 svi 2025, 06:45 |
|
|
Magnus je napisao/la: Našao sam:  
|
|
Vrh |
|
 |
alh84001
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 07 svi 2025, 13:23 |
|
|
DŽorDŽ je napisao/la: Osobno, ne bih volio da gađamo ciljeve po istočnom Mostaru i uvijek sam do krajnjih granica za mirnu opciju, dogovor, prijateljstvo i sl. 
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 07 svi 2025, 13:39 |
|
|
DŽorDŽ je napisao/la: Osobno, ne bih volio da gađamo ciljeve po istočnom Mostaru i uvijek sam do krajnjih granica za mirnu opciju, dogovor, prijateljstvo i sl. Hrvati bi rado bili prijatelji našim prijateljima Bošnjacima. Na žalost, Kuran jasno kaže muslimanima ne uzimajte za prijatelje kršćane i židove. 
1190 of 2558 - 46.52%
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 07 svi 2025, 13:46 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Magnus je napisao/la: Našao sam:   Safi je lakše palo probati ljubiti generalu Mladiću čizme, nego obijati stanove. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Banya
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 07 svi 2025, 14:33 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2024, 20:58 Postovi: 2276 Lokacija: Hrvatinićev grad
|
Magnus je napisao/la: Našao sam:  
_________________ ...and these villages of yours...
ut Vlachus non imperet!
|
|
Vrh |
|
 |
hoblatopla
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 07 svi 2025, 14:42 |
|
|
Magnus je napisao/la: Našao sam:  Osobno, moja najdražica crtica iz povijesti bosanskih muslimana. Savršeno ih opisuje.
_________________ BiH je turd.
|
|
Vrh |
|
 |
dreamteam
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 07 svi 2025, 14:48 |
|
|
Srbi kliču: Odmiči se Turčine od đenerala sokola Hrvati kliču: Eh Safa, Sajo jesi vragolast Golubinja ćud, pišat nas...
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima Postano: 07 svi 2025, 15:44 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26480 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|