Naslov: Re: Safet Oručević: Neka se Hrvati spremaju za rat sa muslimanima
Postano: 06 svi 2025, 12:34
Wikipedia: Od 1996. godine postojale su funkcije gradonačelnika i dogradonačelnika a obavljali su ih: Ivan Prskalo i Safet Oručević, a nakon njih Neven Tomić i Hamdija Jahić te Ljubo Bešlić i Hamdija Jahić.
Postano: 06 svi 2025, 13:52
Magnus je napisao/la:
Može li netko linikati onaj izvor iz Mladićevih dnevnika gdje je Mladiću ljubio noge i pozivao na sukob sa Hrvatima? Treba mi za Perece
Kao da itko u Hrvatsko zna tko je Safet Oručević, da pitaš na Trgu Bana Jelačića, odgovori bi bili "neki narodnjak, nije li on imao duet s Halidom Bešlićem" ili "nogometaš iz Bosne, igrao za Slaven ili Kamen Ingrad".
Postano: 06 svi 2025, 14:02
dudu je napisao/la:
To im je jedini način da opstanu u Mostaru, Široki je prebacio broj njihovih u Mostaru s brojem rođenih, ove godine možda prebaci i cijelu njihovu Hercegovinu.
Loše im se piše. Nama je teško parirati i kad si brojniji, a kad si manji gazimo ko bubašvabe.
Postano: 06 svi 2025, 14:19
Magnus je napisao/la:
Našao sam:
Gdje si ovo našao? Link, izvor, vjerodostojnost?
Sad sam probao po googleu naći bilo kakav članak, iskaz ili prijepis od Mladićevog govora, ali ništa... Ako je ovo istina i o njemu se radi, bome se može priča složiti.
Postano: 06 svi 2025, 14:34
Boris Johnson iz Jajca je napisao/la:
Magnus je napisao/la:
Našao sam:
Sad sam probao po googleu naći bilo kakav članak, iskaz ili prijepis od Mladićevog govora, ali ništa... Ako je ovo istina i o njemu se radi, bome se može priča složiti.
Ima više izvora, čak i poraz Armije BiH iz Mostara je dokumentiran na FTV-u, tu tvrde kako se nisu željeli boriti protiv Srba i moral im je bio loš jer su željeli udariti na Hrvate.
Postano: 06 svi 2025, 14:46
Ovaj dokumentarac o operaciji "Jesen 94" je, nažalost, SDA uklonila s interneta. U njemu su kukali kako moraju napadati Srbe s leđa, prišuljali su se VRS-u s leđa iako su ih pomagali protiv Hrvata, što je bila izdaja za njih jer su ih Srbi i potukli do kraja. U dokumentarcu su naveli da su čak i nakon Washingtonskog sporazuma željeli napasti Hrvate, zbog čega je i uklonjen. Dokumentarac simbolizira politiku Sarajeva.
Postano: 06 svi 2025, 15:33
Oni po svemu sudeći jesu imali neki plan, s obzirom da u to doba kraj 94' i čitava 95' su trajale zajedničke operacije po zapadnoj Bosni HV, HVO, ARBIH. HVO je tada najkvalitetnije snage koristio u tim operacijama, tako da su bili daleko od Mostara, u biti samo su policija i domobrani van bilo kakve pripravnosti bili u gradu. Valjda su mislili ponovo nekim Blitzkriegom preuzet većinu grada i onda napravit se budalama, da upadne UNPROFOR i napravi novu tampon zonu.
Mada, nitko tu nije bio naivan, ključne zone u gradu su se pokrivale snajperima praktično do kraja 90ih.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
Postano: 06 svi 2025, 15:45
dreamteam je napisao/la:
Oni po svemu sudeći jesu imali neki plan, s obzirom da u to doba kraj 94' i čitava 95' su trajale zajedničke operacije po zapadnoj Bosni HV, HVO, ARBIH. HVO je tada najkvalitetnije snage koristio u tim operacijama, tako da su bili daleko od Mostara, u biti samo su policija i domobrani van bilo kakve pripravnosti bili u gradu. Valjda su mislili ponovo nekim Blitzkriegom preuzet većinu grada i onda napravit se budalama, da upadne UNPROFOR i napravi novu tampon zonu.
Mada, nitko tu nije bio naivan, ključne zone u gradu su se pokrivale snajperima praktično do kraja 90ih.
Nije to "samo" policija i domobrani. 1995. smo imali daleko veći broj policajaca u gradu od normalnog, u stvari preobučenih HVO vojnika formalno zbog tzv. demilitarizacije Mostara. Kakve jadne ključne točke, dežurali smo cijelom crtom u tri smjene, nije mogla muha proći. Možda su planirali, ali za njihovo dobro nisu pokušali ostvariti plan.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1204 of 2558 - 47.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
Postano: 06 svi 2025, 15:55
Magnus je napisao/la:
Boris Johnson iz Jajca je napisao/la:
Ima više izvora, čak i poraz Armije BiH iz Mostara je dokumentiran na FTV-u, tu tvrde kako se nisu željeli boriti protiv Srba i moral im je bio loš jer su željeli udariti na Hrvate.
Ok, stoji da su balije htjele čitav Mostar, to nije ni bilo upitno, ali me zanima je li baš u ovom dokumentarcu bilo govora o dijalogu oruščevića i Mladića. Je li to općeprihvaćena stavka životopisa safeta oruščevića?
Sada mimo istinitosti tog dijaloga, sama činjenica da bivši gradonačelnik Mostara i njegov kolega(u vršenju fašizma nad Hrvatima) iz avlije sanel kajan imaju ovakve izjave(sada bi se moglo nadodati barem 5 visokih dužnosnika HNŽ-a i FBiH koji su također imali vatrenih istupa) je, u najmanju ruku, za osudu od strane Vlade RH. Treba glasno stati iza naroda, ne samo bacit' koju kintu iz proračuna i računati da je to to. Ne shvaćam više kakve političke koristi mogu imati od ne sukobljavanja sa muslimanima koji su već 30 godina indoktrinirani huškači svega mimo njihove izmišljene povijesti.
Postano: 07 svi 2025, 13:46
Robbie MO je napisao/la:
Magnus je napisao/la:
Našao sam:
Safi je lakše palo probati ljubiti generalu Mladiću čizme, nego obijati stanove.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.