HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 svi 2025, 17:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 190 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Grad Split
PostPostano: 06 svi 2025, 22:07 

1. Bit će zelenila
2. Gradnja je krenila u drugom misecu 2024.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2025, 22:46 

Kad je krenulo, rekli su da nećemo 2 sezone moć na Žnjan, mislim da su zatvorili na ljeto 2023., nemam pojma zaboravio sam, niti me bilo briga, naljutilo me kad nisam mogao više tamo autom ići vodit slatku ljubav.
Previše si pressed about it.

Žnjan je dobra priča

Vrh

Naslov: Re: Grad Split bira gradonačelnika
PostPostano: 06 svi 2025, 23:24 

Split bira...
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/n ... _refresh=1
slika

GRADSKO VIJEĆE
28,7 % Centar (Puljak)
22,1 % HDZ
18,5 % SDP
6,5 % Kerum
4,8 % MOST
1,4 % Jonjić

16,2 % Neodlučni

GRADONAČELNIK
39 % Puljak
20,7 % Šuta (HDZ)
15,6 % Matijević (SDP)
12,6 % Kerum
2,7 % Kelam (MOST)

7 % Neodlučni

Vrh

PostPostano: 06 svi 2025, 23:29 

Bolje Puljak za grad od Šute

Tko god živi u Splitu zna da se grad popravio pod njegovim mandatom, ne volim mu ženu, ne volim ni njihove izlete u liberalne vode, ali sve u svemu, nijedan do sada nije dobro vodio grad ko on od moje osnovne škole pa nadalje

Nije Centar baš woke ko Možemo, nije bilo posvajanja djece iz afričkih vukojebina, transića u gradskim kotarevima, Mile Kekina, ipak je Centar u Dalmaciji.

Za sada je to ok, neka pokupi još jedan mandat, iako će mu bit zajebano u gradskom vijeću.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2025, 23:55 

Zapadni je napisao/la:
Bolje Puljak za grad od Šute

Tko god živi u Splitu zna da se grad popravio pod njegovim mandatom, ne volim mu ženu, ne volim ni njihove izlete u liberalne vode, ali sve u svemu, nijedan do sada nije dobro vodio grad ko on od moje osnovne škole pa nadalje

Nije Centar baš woke ko Možemo, nije bilo posvajanja djece iz afričkih vukojebina, transića u gradskim kotarevima, Mile Kekina, ipak je Centar u Dalmaciji.

Za sada je to ok, neka pokupi još jedan mandat, iako će mu bit zajebano u gradskom vijeću.

A to je zeznuto.
Kad netko nešto i radi, ali s drugom rukom širi raznoraznu partizanštinu i slične pi*darije dole.

Meni je iritantan, ja bi da ga nema, ali ja ne glasam dole.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2025, 10:18 

Ludilo u Splitu sinoć na Svetog Duju.
Citat:
Želim poželjeti svim Splićanima - sretan Sveti Duje. Ovdje mi je najteže pjevati i pjevam prvi put nakon 29 godina - rekla je Rozga, da bi nedugo nakon toga započeo - snažan pljusak!

slika
slika
slika

Vrh

PostPostano: 10 svi 2025, 11:50 

slika

slika

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Splita, Davor Matijević, "navodno" se rastavlja od žene nakon što je uspio dobiti dijete s njom, inače još jedan buljotrpač na hrvatskoj političkoj sceni. Klonite ga od Draška

Vrh

PostPostano: 10 svi 2025, 15:26 

Liči dosta na dubrovačkog gradonačelnika.

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 10 svi 2025, 15:34 

kiler je napisao/la:
Liči dosta na dubrovačkog gradonačelnika.

Haha.. da fakat malo liče

slika

Vrh

PostPostano: 10 svi 2025, 18:08 

Cemu to istresanje po covjeku? Ne razumijem sto vam je toliko napeto blatit ad hominem ljude javno?

U malom bh. mjestu iscrtana ogromna šahovnica ----> 372 komentara na klix.ba

Vrh

PostPostano: 10 svi 2025, 20:00 

Matijeviću jesi to ti? :zubati

1. Kandidat SDP-a i Možemo!
2. Latentni homoseksualac, ajde nije više latentni, sad je rastavljeni homoseksualac
3. Ne može dignute glave prošetati kroz kvart
4. Promijenio prezime, ex Surla, obitelj ozbiljnih krimosa
5. Krimos sam po sebi pokušao navući staricu na doživotno uzdržavanje, po uzoru na roditelje s istom praksom
6. Fakultativni dolasci na posao u Stanoupravi
7. Obiteljski nasilnik
8. Spoji sve u jedno

Koliko ti obitelj mora biti neugledno kriminalna s lošom reputacijom da promjene prezime? Stani malo.

Vrh

PostPostano: 10 svi 2025, 20:21 

Kontroverzniji je od malog Šute koji je kandidat HDZ-a, malome su samo braća krimosi, a Matijević sam po sebi

Puljak uzima ove izbore u drugom krugu, samo kako će sklepati većinu u skupštini ne znam.

Šta se tiče desnice, HDZ kao vodeća tzv. """desna""" stranka stalno bira analfabete koji su kimavci centrali u Zagrebu, bez ikakve lokalne reputacije, postignuća ili kredibiliteta. Dok ne izaberu karizmatičnog kandidata s dobrim rezimeom u očima hrvatske desnice, ostat će oporba u drugom najvećem gradu u Hrvatskoj, koji je indikativan za političke promjene u Hrvatskoj pošto nije bastion ni taoc nijedne stranke.

S Oparom i cijelom tom garniturom su uspješno izgubili grad na minimalno 8 godina. Toliko su snažne posljedice stagnacije i pljačke grada za vrijeme tog nesretnog mandata. Bolje im je da se pozabave lokalnim kadrom, nego naštimavanjem anketa.

DP je propao u Splitu, Most će ući, ali oni se moraju trgnuti kao stranka, navikli su biti oporba i glasači to baš i ne cijene. Za Keruma ni ne znam tko glasa, to mi je enigma, on isto ulazi.

Nepredvidi su izbori, ali znam da je SDP propao u Splitu nakon ovih izbora, Možemo nikad nije ni postojao kao ozbiljna stranka tu.

Vrh

PostPostano: 10 svi 2025, 20:36 

Puljku preporučujem odyebat Možemovce u Splitu i sastavljati većinu u gradskom vijeću sa SDP-om uz uvjet da se odmaknu od Matijevića, pošto znam da s HDZ-om ili pravim desničarima sigurno neće.

Vrh

PostPostano: 10 svi 2025, 22:44 

Meni je fascinantno kako HDZ redovito puši u većini većih gradova.

Dakle, imaju infrastrukturu, imaju sve, samo im treba uložiti u domaće i malo odriješiti kesu.

Baš teška nesposobnost.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2025, 09:34 

Tomislav Šuta, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita, praktički je nomen nescio – ime koje građanima ne znači ništa. Nema politički rezime, nema karizmu, a ni javne istupe iz kojih bi se dalo iščitati tko je zapravo i za što se zalaže.
Poznat je tek po tome što je bio direktor splitskog Vodovoda i kanalizacije (VIK), gdje je ostavio gorak okus uhljebljivanja i zatvorenosti. Umjesto reda i reformi, VIK je pod njegovim vodstvom bio firma u kojoj su se poslovi dijelili podobnima, dok se odgovornost razvlačila, a javnost držala po strani.
Dodatno mu ne ide u korist činjenica da su mu braća više puta dovođena u vezu s raznim sumnjivim poslovima. Iako on osobno nije optužen ni za što konkretno, nikad se nije oglasio ni ogradio – a šutnja u politici nikad nije slučajna.
Kad se sve zbroji, građani imaju pravo pitati – koga nam HDZ nudi? Čovjeka bez političkog traga, bez glasa, bez lica, i bez imalo hrabrosti da se suoči s prošlošću, a kamoli da vodi budućnost. Split ne treba anonimnog činovnika – treba gradonačelnika. A Tomislav Šuta to nije.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2025, 11:00 

Ceha je napisao/la:

Dakle, imaju infrastrukturu, imaju sve, samo im treba uložiti u domaće i malo odriješiti kesu.

Baš teška nesposobnost.

HDZ je makar po pitanju Rieke i Istre odriešio kesu ali mu svejedno ne pomaže da tamo zaradi puno više glasova...
Bit je u tomu da bi trebal pronać nekog domaćeg čovika kojem će vjerovat mjestni ljudi. Na pr. na račun toga u obćini Sv Petar u Šumi (Istra) HDZ premoćno pobjeđuje.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2025, 13:34 

Ceha je napisao/la:

Baš teška nesposobnost.

Ljudi s državne razine prenesu dio ogorčenosti i iz revolta glasaju kontra. Eventualno, ako se pojavi netko kao Radić iz Osijeka, e tu stvarno nemaju razloga da skoro išta predbace čovjeku. Samo šteta je što je malo "Radića" u HDZ-u

Vrh

PostPostano: 11 svi 2025, 14:04 

dane-croatia je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Baš teška nesposobnost.

HDZ je makar po pitanju Rieke i Istre odriešio kesu ali mu svejedno ne pomaže da tamo zaradi puno više glasova...
Bit je u tomu da bi trebal pronać nekog domaćeg čovika kojem će vjerovat mjestni ljudi. Na pr. na račun toga u obćini Sv Petar u Šumi (Istra) HDZ premoćno pobjeđuje.

Plenkyev HDZ je prirodan saveznik IDSu, a i nekim strujama u Rijeci, kao što imaju ostatke HNSa po Zagorju.
Ali baš o tome pričam.
To nije HDZ, to su sateliti.
Poanta je da HDZ treba odriješiti kesu svojima, da on treba nuditi razvojne programe i slično, ako ga izaberu, a ne njegovi žetončići.

I trebaju imati domaće, da....

Vrh

PostPostano: 11 svi 2025, 14:04 

Noname01 je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Baš teška nesposobnost.

Ljudi s državne razine prenesu dio ogorčenosti i iz revolta glasaju kontra. Eventualno, ako se pojavi netko kao Radić iz Osijeka, e tu stvarno nemaju razloga da skoro išta predbace čovjeku. Samo šteta je što je malo "Radića" u HDZ-u

Pa da, fali im kadrova.

A to si bilo koja stranka koja pretendira na vlast u HR ne bi smjela dopustiti, a kamoli jedna koja osvaja najviše glasova.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2025, 14:12 

Hrvatska demokratska zajednica, osobito u Splitu, nikad nije patila od manjka kadrova. Naprotiv, uvijek se nađe netko spreman stati pod stijeg stranke – no ono što HDZ-u kronično nedostaje jesu kredibilni ljudi: oni s dokazanim životnim, profesionalnim i ratnim iskustvom, s obrazovanjem i dignitetom, koji ne pristaju na bespogovornu poslušnost i suučesništvo u političkoj korupciji.

U Splitu se to najbolje vidi kroz galeriju neslavnih likova koje je HDZ kroz godine gurao u prvi plan. Imali smo Andru Krstulovića Oparu, bivšeg gradonačelnika koji se u ratu nije pojavljivao na terenu, ali se zato pojavljivao u Bruxellesu i na marginama hrvatske stvarnosti. Zatim Vice Mihanović, čovjek koji je stekao sumnjivu akademsku karijeru temeljem dokazano plagiranog doktorata, a čiju se lojalnost pokušava prodati kao političku vrlinu, unatoč mutnoj ratno-obiteljskoj pozadini.

Tu je i doktor za spavanje, bez licence za klinički rad, koji je, umjesto liječenja pacijenata, izgleda specijalizirao političko uspavljivanje građana. I najnoviji u nizu – Tomislav Šuta – tipičan primjer ostarjelog proizvoda HDZ-ove mladeži: bez radnog iskustva, bez vizije, bez ikakve nacionalne biografije vrijedne spomena, ali s jakim instinktom za oportunizam i bespogovornu poslušnost.

HDZ ne pati zbog manjka ljudi, nego zbog manjka časti i spremnosti na odgovornost. Lojalnost centrali i poslušnost interesnim skupinama stavlja se ispred poštenja, stručnosti i patriotizma. Takav kadar ne gradi, već razgrađuje – i grad i državu.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2025, 16:31 

Zapadni je napisao/la:

DP je propao u Splitu, Most će ući, ali oni se moraju trgnuti kao stranka, navikli su biti oporba i glasači to baš i ne cijene. Za Keruma ni ne znam tko glasa, to mi je enigma, on isto ulazi.

Kerum izjavio da ga je Opara zajeba jer nije umro. :sega

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 11 svi 2025, 17:17 

Graničar Jozo je napisao/la:
Zapadni je napisao/la:

:smijeh
Malo crnog humora

Vrh

PostPostano: 11 svi 2025, 18:48 

Lako se vama smijati, zamislite živjeti u gradu gdje je gradonačelnik na bolovanju cijeli mandat i ništa se u gradu ne gradi i ne mijenja. To je bio Split za vrijeme posljednjeg HDZ-ovog mandata. Svi smo bili taoci pohlepe za vlasti, u kombinaciji sa kemoterapijama. Doduše, pljačkalo se.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2025, 20:21 

Postoji zamjenik gradonačelnika. On sigurno prema statutu ima ovlasti upravljati Gradom.

Imam osjećaj da sve stranke u Splitu imaju kadrovskih problema.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 11 svi 2025, 20:23 

Brane je napisao/la:
Graničar Jozo je napisao/la:

:smijeh
Malo crnog humora

Mislim da si je tim dobro upropastio kampanju.

It's probably me...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 190 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: iprodano i 36 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: