|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 50 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 18 svi 2025, 13:36 |
|
|
Jean Luc Picard je napisao/la: Ceha je napisao/la: Njemački kompleks? Njemačka se smatra dijelom Zapada (isto kao i mi), pa onda dopušta svakakva s*anja kod sebe. S time da smo mi dobar dio gospodarstva prepustili Nijemcima, a ovi su nam instarilirali raznorazne izdajice. Pogledaj tportal, npr.
Ne mislim da bi Hrvatska trebala bježati Nijemcima, a još manje da bi trebali dopuštati da Nijemci vedre i oblače po Hrvatskoj i šire svoje gluposti, ali mi se ne sviđa pretjerano dodvoravanje anglosaskom dijelu zapada, i gledanje istog kao neku svetu kravu. Mi bi prvenstveno trebali biti suverenisti i riješiti se domaćih izdajica, a nakon toga bi to sve lakše išlo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 18 svi 2025, 13:37 |
|
|
Flamel je napisao/la: Jean Luc Picard je napisao/la: Takozvana "mz", (a zapravo Britanija&Francuska, svaka sa svojim satelitima) je najprije na svu silu željela održati Jugoslaviju i još su u Miloševiću vidjeli nekog jugoslavenskog Gorbačova, jer su smatrali Jugoslaviju kao državu koju su oni stvarali, a poslije su željeli ciprizaciju krize, jer im nije odgovarala pobjeda Hrvatske i ekonomsko širenje Njemačke prema jugoistočnoj Europi. Meni nije jasno otkud takva idealizacija zapada kod nemalog broja Hrvata, a zabili bi nam nož u leđa bez ikakve grižnje savjesti. Prvenstveno su se bojali da bi raspad Jugoslavije doveo do šireg kaosa na JI Europe u kojeg bi se uvukle i susjedne zemlje poput Mađarske, Albanije, Bugarske i Grčke, vjerojatno i Turska. Dovoljno je sjetiti se one stare izreke o Balkanu kao bačvi baruta, također su obje Jugoslavije imale zategnute odnose s većinom susjeda. I Čehoslovačka je bila anglofrancusko čedo, pa su nju bez problema pustili niz vodu. Ali Česi i Slovaci nisu imali otvorenih pitanja sa susjedima (osim mađarske manjine u Slovačkoj, ali to nije bilo toliko kritično). Ne bi ni mi imali problema da je opstala Banovina, da je postojala jasna hrvatsko-srpska granica, a ne da su komunisti u BiH išli stvarati novu naciju i uzgajati muslimane.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 18 svi 2025, 13:38 |
|
|
Jean Luc Picard je napisao/la: Flamel je napisao/la: Da, ali treba imati na umu širu sliku i ono što se u ljeto i jesen 1991. događalo u SSSR-u (Jugoslavija na n-tu potenciju i to s atomskim oružjem), imaš puč tvrdolinijaša protiv Gorbačova, onda protuudar Jeljcina, zatim je neko vrijeme vladala pat-pozicija pa je postalo jasno da je Jeljcin pravi gospodar situacije koji se potom odlučuje na demontažu Sovjetskog saveza. Zapadne sile su morale i tu pohvatati konce, a kamo li tek Jugoslavija.
Realno, za Amerikance je Sloba bio stabilizator i nakon Daytona. Samo se kasnije zajebao s Kosovom.
Nešto slično je rekao i Robin Harris, zapad je želio da JNA stabilizira Jugoslaviju, ali naravno ne klanja poput Vukovara, Škabrnje i granatiranja Dubrovnika, mislili su napraviti neku demokratsku Jugoslaviju, koja je kontradikcija sama po sebi. Zato je itko od JNA optužen za Vukovar? Znali su oni sve, ali ih nije bilo briga. Sad se samo izvlače.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jean Luc Picard
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 18 svi 2025, 14:45 |
|
|
Ceha je napisao/la: Jean Luc Picard je napisao/la: Nešto slično je rekao i Robin Harris, zapad je želio da JNA stabilizira Jugoslaviju, ali naravno ne klanja poput Vukovara, Škabrnje i granatiranja Dubrovnika, mislili su napraviti neku demokratsku Jugoslaviju, koja je kontradikcija sama po sebi.
Zato je itko od JNA optužen za Vukovar? Znali su oni sve, ali ih nije bilo briga. Sad se samo izvlače. Sud koji je izbjegavao utvrditi uzroke i kazniti glavne krivce za rat (i još uzimati KOSovog generala Vasiljevića za svjedoka) je bliži staljinističkim procesima nego nekim koliko-toliko fer suđenjima, sud koji tvrdi da je bivša Jugoslavija bila "divna i bajna" ne može biti ništa drugo, nego politički.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jean Luc Picard
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 18 svi 2025, 14:48 |
|
|
Ceha je napisao/la: Jean Luc Picard je napisao/la: Ne mislim da bi Hrvatska trebala bježati Nijemcima, a još manje da bi trebali dopuštati da Nijemci vedre i oblače po Hrvatskoj i šire svoje gluposti, ali mi se ne sviđa pretjerano dodvoravanje anglosaskom dijelu zapada, i gledanje istog kao neku svetu kravu.
Mi bi prvenstveno trebali biti suverenisti i riješiti se domaćih izdajica, a nakon toga bi to sve lakše išlo. Realno bi hrpi ljudi u Hrvatskoj, pogotovo raznim NGO-vcima, novinarima i pojedinim političarima trebalo suditi za veleizdaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jean Luc Picard
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 18 svi 2025, 14:51 |
|
|
Ceha je napisao/la: Flamel je napisao/la: Prvenstveno su se bojali da bi raspad Jugoslavije doveo do šireg kaosa na JI Europe u kojeg bi se uvukle i susjedne zemlje poput Mađarske, Albanije, Bugarske i Grčke, vjerojatno i Turska. Dovoljno je sjetiti se one stare izreke o Balkanu kao bačvi baruta, također su obje Jugoslavije imale zategnute odnose s većinom susjeda.
I Čehoslovačka je bila anglofrancusko čedo, pa su nju bez problema pustili niz vodu. Ali Česi i Slovaci nisu imali otvorenih pitanja sa susjedima (osim mađarske manjine u Slovačkoj, ali to nije bilo toliko kritično).
Ne bi ni mi imali problema da je opstala Banovina, da je postojala jasna hrvatsko-srpska granica, a ne da su komunisti u BiH išli stvarati novu naciju i uzgajati muslimane. Jugoslavija bi prije ili kasnije završila u ratu, ali bi sa Banovinom u BIH bar imali donekle normalne granice.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jean Luc Picard
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 18 svi 2025, 14:58 |
|
|
Flamel je napisao/la: Jean Luc Picard je napisao/la: Nešto slično je rekao i Robin Harris, zapad je želio da JNA stabilizira Jugoslaviju, ali naravno ne klanja poput Vukovara, Škabrnje i granatiranja Dubrovnika, mislili su napraviti neku demokratsku Jugoslaviju, koja je kontradikcija sama po sebi.
Bilo je i takvih ideja, no kako može vojna hunta izdržati usred Europe na pragu 21. stoljeća?  . Zapadne sile su bile protiv Gorbačovljevih protivnika, kako bi onda mogle podržati JNA? Postupali su na temelju ranijih iskustava s Balkanom, no Bandinter i ekipa su na kraju dali pravorijek da je s Jugoslavijom gotovo. Ali treba uzeti u obzir da su do Božića 1991. tek Slovenija, Hrvatska (koja nije 1/1 kontrolirala vlastiti teritorij) i Makedonija proglasile neovisnost, dok se BiH još nećkala, znači u igri je još bio neki scenarij reformirane Jugoslavije, samo bez tri spomenute republike. Što se tiče ove priče o Miloševiću kao jugoslavenskom Gorbačovu, (premda je bliža usporedba s Milleiem i Muskom) to je držalo vodu tamo negdje do početka 1989., no u to nisu vjerovali samo stranci, nego i dio domaće javnosti u SFRJ, on se u prvih godinu dana zaista nekom neutralnom promatraču mogao činiti kao netko tko želi debirokratizirati državni aparat, ali nakon puča u Crnoj Gori i na Kosovu postalo je jasno da je na djelu nešto puno malignije. Jugoslavija bi se prije ili kasnije raspala, JNA bi vrlo teško držala kontrolu gdje je velika većina naroda protiv, i tu Milošević i stranci ne bi mogli puno napraviti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 18 svi 2025, 21:21 |
|
|
Jean Luc Picard je napisao/la: Ceha je napisao/la: Mi bi prvenstveno trebali biti suverenisti i riješiti se domaćih izdajica, a nakon toga bi to sve lakše išlo.
Realno bi hrpi ljudi u Hrvatskoj, pogotovo raznim NGO-vcima, novinarima i pojedinim političarima trebalo suditi za veleizdaju. I to po kratkom postupku. Brza čistka, pa idemo dalje. Svim Možemovcima, za početak.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 18 svi 2025, 21:22 |
|
|
Jean Luc Picard je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ne bi ni mi imali problema da je opstala Banovina, da je postojala jasna hrvatsko-srpska granica, a ne da su komunisti u BiH išli stvarati novu naciju i uzgajati muslimane.
Jugoslavija bi prije ili kasnije završila u ratu, ali bi sa Banovinom u BIH bar imali donekle normalne granice. Da komunisti nisu izmišljali BiH, rat bi bio puno kraći, završio bi 95. slobodnom Hrvatskom, ne bi bilo nikakvog protektorata u susjedstvu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 18 svi 2025, 21:24 |
|
|
Jean Luc Picard je napisao/la: Flamel je napisao/la: Bilo je i takvih ideja, no kako može vojna hunta izdržati usred Europe na pragu 21. stoljeća?  . Zapadne sile su bile protiv Gorbačovljevih protivnika, kako bi onda mogle podržati JNA? Postupali su na temelju ranijih iskustava s Balkanom, no Bandinter i ekipa su na kraju dali pravorijek da je s Jugoslavijom gotovo. Ali treba uzeti u obzir da su do Božića 1991. tek Slovenija, Hrvatska (koja nije 1/1 kontrolirala vlastiti teritorij) i Makedonija proglasile neovisnost, dok se BiH još nećkala, znači u igri je još bio neki scenarij reformirane Jugoslavije, samo bez tri spomenute republike. Što se tiče ove priče o Miloševiću kao jugoslavenskom Gorbačovu, (premda je bliža usporedba s Milleiem i Muskom) to je držalo vodu tamo negdje do početka 1989., no u to nisu vjerovali samo stranci, nego i dio domaće javnosti u SFRJ, on se u prvih godinu dana zaista nekom neutralnom promatraču mogao činiti kao netko tko želi debirokratizirati državni aparat, ali nakon puča u Crnoj Gori i na Kosovu postalo je jasno da je na djelu nešto puno malignije. Jugoslavija bi se prije ili kasnije raspala, JNA bi vrlo teško držala kontrolu gdje je velika većina naroda protiv, i tu Milošević i stranci ne bi mogli puno napraviti. Srbi su u BiH činili 30% stanovništva. Sada drže 48%, a izgubili su rat. Da nisu, držali bi 80%, ili više. Zamisli si sad da su tako nešto napravili u RH. Ok, Slovenija im nije trebala, ali veći dio HR su htjeli. A veliku većinu naroda bi potrpali u konc-logore ili u masovne grobnice...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jean Luc Picard
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 18 svi 2025, 21:29 |
|
|
Ceha je napisao/la: Jean Luc Picard je napisao/la: Realno bi hrpi ljudi u Hrvatskoj, pogotovo raznim NGO-vcima, novinarima i pojedinim političarima trebalo suditi za veleizdaju.
I to po kratkom postupku. Brza čistka, pa idemo dalje. Svim Možemovcima, za početak. Nikako ne volim ljevicu i nije mi jasno zašto toliko ljudi u Zagrebu glasa za njih, to mi je neshvatljivo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jean Luc Picard
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 18 svi 2025, 21:31 |
|
|
Ceha je napisao/la: Jean Luc Picard je napisao/la: Jugoslavija bi prije ili kasnije završila u ratu, ali bi sa Banovinom u BIH bar imali donekle normalne granice.
Da komunisti nisu izmišljali BiH, rat bi bio puno kraći, završio bi 95. slobodnom Hrvatskom, ne bi bilo nikakvog protektorata u susjedstvu. BIH uopće nije trebala postojati, to je čudovište Dr. Frankensteina, nakaza.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Flamel
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 18 svi 2025, 21:40 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 16:40 Postovi: 2325 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Ceha je napisao/la: Srbi su u BiH činili 30% stanovništva. Sada drže 48%, a izgubili su rat. Da nisu, držali bi 80%, ili više.
Zamisli si sad da su tako nešto napravili u RH. Ok, Slovenija im nije trebala, ali veći dio HR su htjeli.
A veliku većinu naroda bi potrpali u konc-logore ili u masovne grobnice...
Srbi su se zajebali što nisu odmah nakon Sarajevskog primirja krenuli u akciju. Da su tad s JNA organizirali puč u Sarajevu Velika Srbija bi bila zacementirana, a Hrvatska protiv SAO Krajine ne bi mogla praktički ništa.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 18 svi 2025, 22:19 |
|
|
Jean Luc Picard je napisao/la: Ceha je napisao/la: I to po kratkom postupku.
Brza čistka, pa idemo dalje.
Svim Možemovcima, za početak.
Nikako ne volim ljevicu i nije mi jasno zašto toliko ljudi u Zagrebu glasa za njih, to mi je neshvatljivo. Za Bandića je bar bilo jasno, namaknuo je glasova tako da je uzgojio svoje biračko tijelo. Ali od kuda su ovi ispali? Mislim, Možemovci su teži klošari... Zašto bi netko uopće htio glasati za njih?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 18 svi 2025, 22:20 |
|
|
Jean Luc Picard je napisao/la: Ceha je napisao/la: Da komunisti nisu izmišljali BiH, rat bi bio puno kraći, završio bi 95. slobodnom Hrvatskom, ne bi bilo nikakvog protektorata u susjedstvu.
BIH uopće nije trebala postojati, to je čudovište Dr. Frankensteina, nakaza. Upravo tako. Gomila mrtvih 90ih, a bezveze.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 18 svi 2025, 22:24 |
|
|
Flamel je napisao/la: Srbi su se zajebali što nisu odmah nakon Sarajevskog primirja krenuli u akciju. Da su tad s JNA organizirali puč u Sarajevu Velika Srbija bi bila zacementirana, a Hrvatska protiv SAO Krajine ne bi mogla praktički ništa. Mislim da im je trebao predah. Da nije bilo Sarajevskog primirja, mi bi ih očistili iz Zapadne Slavonije, a i oni su se dosta potrošili oko Vukovara, Škabrnje i ostalih mjesta. Postojala je i šansa da BiH riješe bez rata (Izetbegović se do 81. izjašnjavao Srbinom islamske vjere), a i gomila muslimana je ratovala za njih u Hrvatskoj. Krajem 91. su napali Ravno i Dubrovnik i rat je tamo trajao dosta prije početka sukoba oko Sarajeva. Realno, vjerojatno im se nije dalo za*ebavati s muslimanima, bacili su sve kaj su imali na nas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
shodan
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 19 svi 2025, 13:46 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 19 svi 2025, 21:06 |
|
|
Jean Luc Picard je napisao/la: Ceha je napisao/la: Zato je itko od JNA optužen za Vukovar? Znali su oni sve, ali ih nije bilo briga. Sad se samo izvlače.
Sud koji je izbjegavao utvrditi uzroke i kazniti glavne krivce za rat (i još uzimati KOSovog generala Vasiljevića za svjedoka) je bliži staljinističkim procesima nego nekim koliko-toliko fer suđenjima, sud koji tvrdi da je bivša Jugoslavija bila "divna i bajna" ne može biti ništa drugo, nego politički. Lažljivi amateri. Jedan Šešelj ih je ponizio do bola, pa 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 19 svi 2025, 21:07 |
|
|
Jean Luc Picard je napisao/la: Ceha je napisao/la: I to po kratkom postupku.
Brza čistka, pa idemo dalje.
Svim Možemovcima, za početak.
Nikako ne volim ljevicu i nije mi jasno zašto toliko ljudi u Zagrebu glasa za njih, to mi je neshvatljivo. A budale. Isti ti su glasali i za Bandića, Senf pokušava biti Bandić II.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jean Luc Picard
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 19 svi 2025, 21:37 |
|
|
Ceha je napisao/la: Jean Luc Picard je napisao/la: Sud koji je izbjegavao utvrditi uzroke i kazniti glavne krivce za rat (i još uzimati KOSovog generala Vasiljevića za svjedoka) je bliži staljinističkim procesima nego nekim koliko-toliko fer suđenjima, sud koji tvrdi da je bivša Jugoslavija bila "divna i bajna" ne može biti ništa drugo, nego politički.
Lažljivi amateri. Jedan Šešelj ih je ponizio do bola, pa  Šešelj je pokazao koliko su ispolitizirani i služe samo kao batina, i geopolitičkim interesima VB, gdje to tužitelj kao stranka u postupku ocjenjuje koliko države surađuju, to bi prije trebao raditi predsjednik suda.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jean Luc Picard
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 19 svi 2025, 21:40 |
|
|
Ceha je napisao/la: Jean Luc Picard je napisao/la: Nikako ne volim ljevicu i nije mi jasno zašto toliko ljudi u Zagrebu glasa za njih, to mi je neshvatljivo.
A budale. Isti ti su glasali i za Bandića, Senf pokušava biti Bandić II. Iskreno se nadam da se Zagreb neće pretvoriti u neku hrvatsku verziju Pyonganga ili Pekinga, ali potomcima "kozaračkih Zagrepčana" to izgleda odgovara ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 19 svi 2025, 22:17 |
|
|
Jean Luc Picard je napisao/la: Ceha je napisao/la: Lažljivi amateri. Jedan Šešelj ih je ponizio do bola, pa  Šešelj je pokazao koliko su ispolitizirani i služe samo kao batina, i geopolitičkim interesima VB, gdje to tužitelj kao stranka u postupku ocjenjuje koliko države surađuju, to bi prije trebao raditi predsjednik suda. Da, bar neka korist od njega.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 19 svi 2025, 22:18 |
|
|
Jean Luc Picard je napisao/la: Ceha je napisao/la: A budale. Isti ti su glasali i za Bandića, Senf pokušava biti Bandić II.
Iskreno se nadam da se Zagreb neće pretvoriti u neku hrvatsku verziju Pyonganga ili Pekinga, ali potomcima "kozaračkih Zagrepčana" to izgleda odgovara ? Mislim da zg neće biti kao Rijeka, ali zbilja imamo previše redikula i komunista tu...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 25 svi 2025, 17:15 |
|
|
novem je napisao/la: Znači Demirel je ovo odradio za Muslimane. Bacio ih u hrvatske ruke. Citat: U Splitu je bio i Piter Galbrajt (Peter Galbraith), prvi američki ambasador u Zagrebu (na toj funkciji bio je od 24. juna 1993. do 3. januara 1998.). U jednom intervjuu od 2. avgusta 1996. rekao je kako su mu hrvatski zvaničnici saopštili da ne mogu da dozvole pad Bihaća, jer će se stvoriti velika zapadna srpska država koja bi se prostirala od koridora u Posavini praktično do mora. Galbrajt i Ričard Holbruk (Richard Holbrooke, pomoćnik državnog sekretara za Evropu i Kanadu) zaključili su da će u slučaju pada Bihaća biti 160.000 mrtvih i da SAD to ne mogu da prihvate. Rekao je i da je na sastanku u Splitu bio predsednik Turske Sulejman Demirel: Tuđman je bio opušten kao čovek koji je doneo veliku odluku i šalio se sa Demirelom o istorijskim hrvatskim glavnim gradovima – Bihaću, Kninu i Banjaluci. A Šušak mi je kasnije rekao da je odlučeno da se krene. Oni su držali plenarnu sednicu, a potom su svoje poslove obavljali u četiri oka. Dogodilo se nešto zanimljivo. U jednom trenutku, između dva saopštenja, imali su radnu verziju službenog izveštaja na kojoj sam radio, a oni su tada imali konačnu verziju saopštenja na kojoj su dodali: “Bosna traži, a Hrvatska se slaže da pruži podršku u vojnoj akciji.”42 https://hrcak.srce.hr/file/386578Uz neke dodatne savjete zapadnih saveznika. Citat: Žužul se potom sastao sa Klausom Kinkelom, šefom nemačke diplomatije, i Mihaelom Štajnerom (M. Steiner), nemačkim predstavnikom u Kontakt grupi. Prvo je 20. jula razgovarao sa Štajnerom. On je rekao da u potpunosti podržava hrvatske stavove, da se na onoga ko pomaže žrtvi drugačije gleda; u razgovorima Tuđmana i Izetbegovića još jednom treba ukazati na “tragičan ishod” u Srebrenici, a očekivano i u Žepi, “te u vezu sa time dovesti i mogući jednaki rezultat u Bihaću“; takođe je trebalo ukazati i da Srbija oružjem snabdeva Srbe u BiH; Vlada u Sarajevu mora službeno da zatraži pomoć Hrvatske jer će se područje Bihaća napasti iz Hrvatske; to je jedini način da Hrvatska izbegne negativne reakcije zbog svog direktnog uplitanja u rat u Bosni.37
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kakvi su bili planovi za BiH dan prije Oluje Postano: 25 svi 2025, 18:05 |
|
|
|
Da, Bihać nam je bio izlika.
Da stvar bude bolja, to smo duže vremena radili da prođe tako. Po Dinari smo se verali od studenog 94. A vjerojatno smo tako nešto i diplomaciju sređivali.
Mislim, da i nije bilo izlike, Operacija Maslenica (Gusar) je Oluja prije Oluje. Ona je trajala od 22. do 27. siječnja 93. točno se vidjelo tu koje nam stvari fale. 25. smo tu već morali realno stati pred Benkovcem i Obrovcem, iako je kod Srba nastupila bežanija. I onda je nastao problem sa srpskom kontrom.
I tad su nas napali Muslimani, to je rat koji smo završili tek godinu i nešto kasnije (ožujak 94.), a nakon toga je opet trebalo kojih pola godine+ da se neke stvari srede. Tu je bio i Medak (popraćen s Neretvom 93) koji se zbio kojih pola godine+ (iako je srpska kontra u Maslenici trajala skoro do lipnja, a muslimanske ofenzive po našim položajima do sloma u Neretvi, odnosno padom Vareša krajem godine, pa i očajničkim napadima na Vitez oko Božića).
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|