|
|
Stranica: 26/39.
|
[ 960 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Vujadin
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 10 ožu 2010, 23:57 |
|
|
Hadeka je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Nešto ne vidim da je Srbija proglašena genocidnom, a njeni lideri iz 19. vijeka završili u nekom sudu? Poenta mog posta je da su muslimani već par puta u zadnjih 200 godina dobili batine od nas, te da to kod njih, ironično, izaziva neku vrstu poštovanja prema nama. Dok naprimjer u odnosu prema vama to nije slučaj. Da sad ne daj Bože započne neki novi rat u BiH, šta misliš na koju bi se stranu muslimani usmjerili, u Podrinje ili u dolinu Neretve? Dejtonska granica će vremenom biti prihvaćena kod muslimana poput svih ostalih granica koje su prihvatili od početka slabljenja Otomanskog carstva do danas, poput Požarevačkog, Svištovskog mira... Nije muslimanima bilo lako što su izgubili i Beograd i Užice i Sokol sredinom 19. vijeka, pa su ipak tu gorku pilulu progutali. Tako će biti i sa dijelovima BiH. Sa srpske strane, tu ne moramo imati brige. Ali šta je sa vama u Federaciji? Mislim da je patrijarh Irinej bio u pravu sa svojom izjavom: "Mi znamo šta je otprilike filozofija i psihologija islama. Oni kada su u manjem broju umiju da se ponašaju i da budu korektni. Kada postanu ravni po broju, onda oni već dižu glavu, a kada postanu nadmoćni i superiorni, čine pritisak ili da se isele ili da se priđe njima. To je filozofija islama." A znamo u kom su BH entitetu većina, a u kom manjina. Neće vam biti lako s njima. Ajd Vujo ne gnoji. Pravac Konstantinopolis/Carigrad/Istanbul i oslobađaj ga od Turaka. I kako će se oni pomirit s RS, tako ćete se i v s Republikom Kosovo. Ma neće se oni pomiriti sa postojanjem Republike Srpske, oni su se s tim već pomirili. A glede Carigrada, pa ako ti kao odani katolik ne osjećaš svojom crkvu svetog Petra u Rimu, to ne mora da znači da ja tako mislim o carigradskoj ljepotici.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 11 ožu 2010, 00:07 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ovaj Vujo više vrijedi od mene za argumentaciju promjene kursa Hrvata u BiH... U delikatnoj ste situaciji, što jes' jes'. Zato je borba za sopstveni entitet jedino rješenje.
|
|
Vrh |
|
|
Hadeka
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 11 ožu 2010, 00:24 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2009, 23:19 Postovi: 1059 Lokacija: Rekoše nam "u banani"! Do kad, vidit ćemo!
|
Vujadin je napisao/la: Hadeka je napisao/la: Ajd Vujo ne gnoji. Pravac Konstantinopolis/Carigrad/Istanbul i oslobađaj ga od Turaka. I kako će se oni pomirit s RS, tako ćete se i v s Republikom Kosovo. Ma neće se oni pomiriti sa postojanjem Republike Srpske, oni su se s tim već pomirili. A glede Carigrada, pa ako ti kao odani katolik ne osjećaš svojom crkvu svetog Petra u Rimu, to ne mora da znači da ja tako mislim o carigradskoj ljepotici. Vujo jebate led, XXI stoliće je, a ti dereš o Carigradu Bog te maz'o?? Proš'o sridnji vik. Ako pak misliš da nije, ti pravac u Carigrad, a mi ćemo onda po sve između Vrbasa/Ukrine i Une i ode ti pola RS. Mere??
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 11 ožu 2010, 17:08 |
|
|
Vujadin je napisao/la: caporegime je napisao/la: tako je vujo, genocid je način na koji vi funkcionirate, zašto se sramiti? sve srušiti...dobra taktika, to smo gledali i kod nas kako volite bogomolje, pogotovo što su starije. ne znam je li samo šovinizam do kraja u igri ili činjenica da ste i kulturno inferiorni ali nema veze, rezultat je isti. ali vaše zlatno doba je završilo i....ko zna. .
Nešto ne vidim da je Srbija proglašena genocidnom, a njeni lideri iz 19. vijeka završili u nekom sudu? Poenta mog posta je da su muslimani već par puta u zadnjih 200 godina dobili batine od nas, te da to kod njih, ironično, izaziva neku vrstu poštovanja prema nama. Dok naprimjer u odnosu prema vama to nije slučaj. Da sad ne daj Bože započne neki novi rat u BiH, šta misliš na koju bi se stranu muslimani usmjerili, u Podrinje ili u dolinu Neretve? Dejtonska granica će vremenom biti prihvaćena kod muslimana poput svih ostalih granica koje su prihvatili od početka slabljenja Otomanskog carstva do danas, poput Požarevačkog, Svištovskog mira... Nije muslimanima bilo lako što su izgubili i Beograd i Užice i Sokol sredinom 19. vijeka, pa su ipak tu gorku pilulu progutali. Tako će biti i sa dijelovima BiH. Sa srpske strane, tu ne moramo imati brige. Ali šta je sa vama u Federaciji? Mislim da je patrijarh Irinej bio u pravu sa svojom izjavom: "Mi znamo šta je otprilike filozofija i psihologija islama. Oni kada su u manjem broju umiju da se ponašaju i da budu korektni. Kada postanu ravni po broju, onda oni već dižu glavu, a kada postanu nadmoćni i superiorni, čine pritisak ili da se isele ili da se priđe njima. To je filozofija islama." A znamo u kom su BH entitetu većina, a u kom manjina. Neće vam biti lako s njima. nisu ni britanski ni američki za genocid nad indijancima. da ti ne nabrajam sve primjere. zapamti, za muslimane je ovaj rat završio u trenutku dok su oni tjerali i lomili vas kolikogod bila činjenica da bez hrvatskih pobjeda teško da bi išta učinili. čudi me da ne shvaćaš njihov mentalni sklop. oni smatraju da ste vi dobili batine, da je bosna očuvana a da uzvrat tek predstoji. a znaš da udaraju onda kad ih ne očekuješi nikada to otvoreno najavljuju tako da nisi baš u pravu kad misliš da ste s njima riješili stvar. a izjava....sve stoji..... ali patrijarh ko da je gledao ponašanje svog naroda pa ga inspiriralo...... neopisivo kurčeviti i nemilosrdni kad su nadmoćni i ljigavo ponizni i uplakani kad treba stat na crtu a nema više prednosti. dakle...i ti kontroliraj ulje i debljinu diskova na traktoru, Muslimani krate vrijeme čakijama šiljeći kolce.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 11 ožu 2010, 22:42 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Госпођице Ирмице, знате ли да се припадници Исламске заједнице Србије, под вођством реиса господина Зилкића, већ лагано изјашњавају као Срби? То је онај реис што га ви у Техерану зовете издајником и ћетником Ћитајте мало шћампу, госпођице Ирмице _________________ Gospođice Irmice, znate li da se pripadnici Islamske zajednice Srbije, pod vođstvom reisa gospodina Zilkića, već lagano izjašnjavaju kao Srbi? To je onaj reis što ga vi u Teheranu zovete izdajnikom i ćetnikom Ćitajte malo šćampu, gospođice Irmice Vi uopste ne obazirete paznju sta govore ljudi iz Sandzaka iz intelektnih krugova, vi samo slusate vjerskog vodju, za kojeg nije iskljuceno da ste ga sami vi tamo postavili. Vi ljude Sandzaka gledate samo kroz vjerske institucije, tj dzamiju, a ljudi tamo zele puno vise od toga, ne samo vjersku slobodu. Srbija ne ulaze ni u infrastrukturu Sandzaka, ni u skolstvo ni u privredu ni razvoj, a zna se dobro zasto. Tako ste imali plan i nas u BiH svesti na jednu manju vjersku skupinu, kojoj su dovoljne dzamije i nista vise, ali "malo morgen"!
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 11 ožu 2010, 22:52 |
|
|
Irma je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Госпођице Ирмице, знате ли да се припадници Исламске заједнице Србије, под вођством реиса господина Зилкића, већ лагано изјашњавају као Срби? То је онај реис што га ви у Техерану зовете издајником и ћетником Ћитајте мало шћампу, госпођице Ирмице _________________ Gospođice Irmice, znate li da se pripadnici Islamske zajednice Srbije, pod vođstvom reisa gospodina Zilkića, već lagano izjašnjavaju kao Srbi? To je onaj reis što ga vi u Teheranu zovete izdajnikom i ćetnikom Ćitajte malo šćampu, gospođice Irmice Vi uopste ne obazirete paznju sta govore ljudi iz Sandzaka iz intelektnih krugova, vi samo slusate vjerskog vodju, za kojeg nije iskljuceno da ste ga sami mi tamo postavili. Vi ljude Sandzaka gledate samo kroz vjerske institucije, tj dzamiju, a ljudi tamo zele puno vise od toga, ne samo vjersku slobodu. Srbija ne ulaze ni u infraastrukturu Sandzaka, ni u skolstvo ni u privredu ni razvoj, a zna se dobro zasto. Tako ste imali plan i nas u BiH svesti na jednu manju vjersku skupinu, kojoj su dovoljne dzamije i nista vise, ali "malo morgen"! Zasto vi muslimani znate samo upirati prstom u druge? Pometite za promjenu malo ispred svojih vrata! Sandzak je geografski dio Srbije, al za Srbiju ne znaci bas puno dal ce u jednom Sandzaku odrasti tri akademika ili nece jer isti najvjerovatnije nece ostati raditi u Srbiji, za Srbiju, nego ce se orijentirati prema nekoj muslimanskoj zemlji ili cak zapadu. Srbija navodno ne ulaze u infrastukturu, uzmimo to kao tocan podatak. Dal je to Srbiji za zamjeriti? Nije! Srbija ima bitnijih problema i rupa koje treba krpiti od onih na cesti do onih u skolstvu, zdravstvu ... Zasto bi ulaga u taj Sandzak koji joj je kao slijepo crijevo koje svako malo moze ugroziti tu istu Srbiju i zabiti joj noz u ledja? Vi muslimani u BiH ne ulazete sami u sebe a ocekujete da drugi ulazu u vas i vas sunarodnjake i suvjernike diljem svijeta! O bilo kakvim ulaganjima na podrucju gdje je drugi konstitutivni narod u vecini te proklete federacije da i ne govorim! A dzamije ste otkrili kad su vam ih arapi poceli gradit nakon rata, do tad se mogla krmaca ocesat o svaku, da ne bi ni primjetili a kamoli dizali prasinu oko toga, jer ste "vjernici" na baterije!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
unknown
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 11 ožu 2010, 22:56 |
|
|
mara je napisao/la: Irma je napisao/la:
Vi uopste ne obazirete paznju sta govore ljudi iz Sandzaka iz intelektnih krugova, vi samo slusate vjerskog vodju, za kojeg nije iskljuceno da ste ga sami mi tamo postavili. Vi ljude Sandzaka gledate samo kroz vjerske institucije, tj dzamiju, a ljudi tamo zele puno vise od toga, ne samo vjersku slobodu. Srbija ne ulaze ni u infraastrukturu Sandzaka, ni u skolstvo ni u privredu ni razvoj, a zna se dobro zasto. Tako ste imali plan i nas u BiH svesti na jednu manju vjersku skupinu, kojoj su dovoljne dzamije i nista vise, ali "malo morgen"!
Zasto vi muslimani znate samo upirati prstom u druge? Pometite za promjenu malo ispred svojih vrata! Sandzak je geografski dio Srbije, al za Srbiju ne znaci bas puno dal ce u jednom Sandzaku odrasti tri akademika ili nece jer isti najvjerovatnije nece ostati raditi u Srbiji, za Srbiju, nego ce se orijentirati prema nekoj muslimanskoj zemlji ili cak zapadu. Srbija navodno ne ulaze u infrastukturu, uzmimo to kao tocan podatak. Dal je to Srbiji za zamjeriti? Nije! Srbija ima bitnijih problema i rupa koje treba krpiti od onih na cesti do onih u skolstvu, zdravstvu ... Zasto bi ulaga u taj Sandzak koji joj je kao slijepo crijevo koje svako malo moze ugroziti tu istu Srbiju i zabiti joj noz u ledja? Vi muslimani u BiH ne ulazete sami u sebe a ocekujete da drugi ulazu u vas i vas sunarodnjake i suvjernike diljem svijeta! O bilo kakvim ulaganjima na podrucju gdje je drugi konstitutivni narod u vecini te proklete federacije da i ne govorim! Mara zna
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 11 ožu 2010, 22:56 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Gospođice Irmice, pročitajte sljedeće: Adžari su etnička grupa Gruzijaca, a govore adžarskim dijalektom gruzijskog jezika. U odnosu na ostale Gruzijce, razlikuju se svojom religijom, t.j. znatan broj stanovnika Adžarije su muslimani. Do raspada SSSR-a većina stanovnika Adžarije bili su muslimani (70% po podacima iz 1991. godine), ali je tada započeo proces re-hristijanizacije podržavan od strane gruzijske vlade, tako da je po podacima iz 2006. godine u Adžariji bilo 63% pravoslavnih hrišćana i svega 30% muslimana.Adžarija je pokrajina na samom jugu Gruzije. Graniči sa Turskom a Adžari su islam primili kad i vi. Zašto se jednostavno i vi ne vratite vjeri pradjedova i da opet budemo jedno Koji mamlaz si ti!. Neznam za te Adzare ko su i sta su, ali za sebe znam, i da ti kazem odma vjera nema nista s tim. Pa eto Crnogorci koji su vam bratski narod, i vjeru imate istu, opet se opredjelise da ne zele s vama nikakvu zajednicu, a da ne govorim o katolicima.
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 11 ožu 2010, 23:07 |
|
|
mara je napisao/la: Irma je napisao/la:
Vi uopste ne obazirete paznju sta govore ljudi iz Sandzaka iz intelektnih krugova, vi samo slusate vjerskog vodju, za kojeg nije iskljuceno da ste ga sami mi tamo postavili. Vi ljude Sandzaka gledate samo kroz vjerske institucije, tj dzamiju, a ljudi tamo zele puno vise od toga, ne samo vjersku slobodu. Srbija ne ulaze ni u infraastrukturu Sandzaka, ni u skolstvo ni u privredu ni razvoj, a zna se dobro zasto. Tako ste imali plan i nas u BiH svesti na jednu manju vjersku skupinu, kojoj su dovoljne dzamije i nista vise, ali "malo morgen"!
Zasto vi muslimani znate samo upirati prstom u druge? Pometite za promjenu malo ispred svojih vrata! Sandzak je geografski dio Srbije, al za Srbiju ne znaci bas puno dal ce u jednom Sandzaku odrasti tri akademika ili nece jer isti najvjerovatnije nece ostati raditi u Srbiji, za Srbiju, nego ce se orijentirati prema nekoj muslimanskoj zemlji ili cak zapadu. Srbija navodno ne ulaze u infrastukturu, uzmimo to kao tocan podatak. Dal je to Srbiji za zamjeriti? Nije! Srbija ima bitnijih problema i rupa koje treba krpiti od onih na cesti do onih u skolstvu, zdravstvu ... Zasto bi ulaga u taj Sandzak koji joj je kao slijepo crijevo koje svako malo moze ugroziti tu istu Srbiju i zabiti joj noz u ledja? Vi muslimani u BiH ne ulazete sami u sebe a ocekujete da drugi ulazu u vas i vas sunarodnjake i suvjernike diljem svijeta! O bilo kakvim ulaganjima na podrucju gdje je drugi konstitutivni narod u vecini te proklete federacije da i ne govorim! A dzamije ste otkrili kad su vam ih arapi poceli gradit nakon rata, do tad se mogla krmaca ocesat o svaku, da ne bi ni primjetili a kamoli dizali prasinu oko toga, jer ste "vjernici" na baterije! Mi nikada nismo upirali prste u druge PRIJE, ali kad ta ista Srbija prestane pruzati pipke prema BiH, tada ce mo i mi gledati svoja posla. Mi se tamo uopste i ne petljmo, osim onih koji imaju familuju tamo. Znaci po tvom razmisljanju Sandzaklije treba da prihvataju i vole Srbiju, koja im nista ne daje zauzvrat? Oni nece da ulazu u Sandzak zato svjesno zele da se Bosnjaci tamo ne razvijaju ni u kom smislu, ali sve se mjenja i vraca na svoje. Da, dzamija nije nkiako bilo prije rata , i ti znas ko je bio vjernik a ko nije!
|
|
Vrh |
|
|
unknown
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 11 ožu 2010, 23:13 |
|
|
Irma je napisao/la: mara je napisao/la: Zasto vi muslimani znate samo upirati prstom u druge? Pometite za promjenu malo ispred svojih vrata! Sandzak je geografski dio Srbije, al za Srbiju ne znaci bas puno dal ce u jednom Sandzaku odrasti tri akademika ili nece jer isti najvjerovatnije nece ostati raditi u Srbiji, za Srbiju, nego ce se orijentirati prema nekoj muslimanskoj zemlji ili cak zapadu. Srbija navodno ne ulaze u infrastukturu, uzmimo to kao tocan podatak. Dal je to Srbiji za zamjeriti? Nije! Srbija ima bitnijih problema i rupa koje treba krpiti od onih na cesti do onih u skolstvu, zdravstvu ... Zasto bi ulaga u taj Sandzak koji joj je kao slijepo crijevo koje svako malo moze ugroziti tu istu Srbiju i zabiti joj noz u ledja? Vi muslimani u BiH ne ulazete sami u sebe a ocekujete da drugi ulazu u vas i vas sunarodnjake i suvjernike diljem svijeta! O bilo kakvim ulaganjima na podrucju gdje je drugi konstitutivni narod u vecini te proklete federacije da i ne govorim! A dzamije ste otkrili kad su vam ih arapi poceli gradit nakon rata, do tad se mogla krmaca ocesat o svaku, da ne bi ni primjetili a kamoli dizali prasinu oko toga, jer ste "vjernici" na baterije! Mi nikada nismo upirali prste u druge PRIJE, ali kad ta ista Srbija prestane pruzati pipke prema BiH, tada ce mo i mi gledati svoja posla. Mi se tamo uopste i ne petljmo, osim onih koji imaju familuju tamo. Znaci po tvom razmisljanju Sandzaklije treba da prihvataju i vole Srbiju, koja im nista ne daje zauzvrat? Oni nece da ulazu u Sandzak zato svjesno zele da se Bosnjaci tamo ne razvijaju ni u kom smislu, ali sve se mjenja i vraca na svoje. Da, dzamija nije nkiako bilo prije rata , i ti znas ko je bio vjernik a ko nije! Irmice smiješna si, pa idi i ukini Srbiju, RS, zarati s njome..itd..itd...ljudi živite u prošlosti, to vam je realnost, eno gore i od Sulejmana veličanstvenog video o tome (inače vašeg vođe), tj. njegova izjava, spominješ gledanja svojega posla, pa zašto onda "majorizirate" Hrvate? Da li je to gledanje svoga posla ili miješanje u drugi "posao"? Naravno da se sve mijenja i vraća na svoje još kako... Znači navijaš za džamije dok nezaposlenost hukta, ma divno, dovoljna je jedna na određen broj stanovnika a ne 66 na 100 ljudi kako vi činite.
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 11 ožu 2010, 23:15 |
|
|
Irma je napisao/la: mara je napisao/la: Zasto vi muslimani znate samo upirati prstom u druge? Pometite za promjenu malo ispred svojih vrata! Sandzak je geografski dio Srbije, al za Srbiju ne znaci bas puno dal ce u jednom Sandzaku odrasti tri akademika ili nece jer isti najvjerovatnije nece ostati raditi u Srbiji, za Srbiju, nego ce se orijentirati prema nekoj muslimanskoj zemlji ili cak zapadu. Srbija navodno ne ulaze u infrastukturu, uzmimo to kao tocan podatak. Dal je to Srbiji za zamjeriti? Nije! Srbija ima bitnijih problema i rupa koje treba krpiti od onih na cesti do onih u skolstvu, zdravstvu ... Zasto bi ulaga u taj Sandzak koji joj je kao slijepo crijevo koje svako malo moze ugroziti tu istu Srbiju i zabiti joj noz u ledja? Vi muslimani u BiH ne ulazete sami u sebe a ocekujete da drugi ulazu u vas i vas sunarodnjake i suvjernike diljem svijeta! O bilo kakvim ulaganjima na podrucju gdje je drugi konstitutivni narod u vecini te proklete federacije da i ne govorim! A dzamije ste otkrili kad su vam ih arapi poceli gradit nakon rata, do tad se mogla krmaca ocesat o svaku, da ne bi ni primjetili a kamoli dizali prasinu oko toga, jer ste "vjernici" na baterije! Mi nikada nismo upirali prste u druge PRIJE, ali kad ta ista Srbija prestane pruzati pipke prema BiH, tada ce mo i mi gledati svoja posla. Mi se tamo uopste i ne petljmo, osim onih koji imaju familuju tamo. Znaci po tvom razmisljanju Sandzaklije treba da prihvataju i vole Srbiju, koja im nista ne daje zauzvrat? Oni nece da ulazu u Sandzak zato svjesno zele da se Bosnjaci tamo ne razvijaju ni u kom smislu, ali sve se mjenja i vraca na svoje. Da, dzamija nije nkiako bilo prije rata , i ti znas ko je bio vjernik a ko nije! Naravno da je Srbiji barem sporedno cilj da se Sandzak ne razvija istim tempom kao drugi djelovi Srbije ako je to po cijeni da neki drugi dijelovi budu uskraceni u bilo cemu. Svatko zna svoje prioritete a Srbija je svoje uvijek znala, tu se nece nista tako brzo promjeniti. Vi muslimani iz BiH sa Srbijom nemate nista, nemate se cak sta petljat u RS a kamoli u dnevnopoliticke probleme Srbije, jedne vama omrzene susjedne drzave. Dok Srbija ima velike interese u BiH radi svog naroda koju u istoj cini konstituitvni narod! Prosto ko pasulj! Dzamija je naravno i prije rata bilo, za pasaluka se crkve unakazivale u dzamije, al ponavljam toliko vas je zanimalo da se o svaku krmaca mogla neprimjetno ocesat! Zna svatko tko i sta ste bili prije i danas!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 11 ožu 2010, 23:24 |
|
|
mara je napisao/la: Irma je napisao/la: Mi nikada nismo upirali prste u druge PRIJE, ali kad ta ista Srbija prestane pruzati pipke prema BiH, tada ce mo i mi gledati svoja posla. Mi se tamo uopste i ne petljmo, osim onih koji imaju familuju tamo. Znaci po tvom razmisljanju Sandzaklije treba da prihvataju i vole Srbiju, koja im nista ne daje zauzvrat? Oni nece da ulazu u Sandzak zato svjesno zele da se Bosnjaci tamo ne razvijaju ni u kom smislu, ali sve se mjenja i vraca na svoje. Da, dzamija nije nkiako bilo prije rata , i ti znas ko je bio vjernik a ko nije! Naravno da je Srbiji barem sporedno cilj da se Sandzak ne razvija istim tempom kao drugi djelovi Srbije ako je to po cijeni da neki drugi dijelovi budu uskraceni u bilo cemu. Svatko zna svoje prioritete a Srbija je svoje uvijek znala, tu se nece nista tako brzo promjeniti. Vi muslimani iz BiH sa Srbijom nemate nista, nemate se cak sta petljat u RS a kamoli u dnevnopoliticke probleme Srbije, jedne vama omrzene susjedne drzave. Dok Srbija ima velike interese u BiH radi svog naroda koju u istoj cini konstituitvni narod! Prosto ko pasulj! Dzamija je naravno i prije rata bilo, za pasaluka se crkve unakazivale u dzamije, al ponavljam toliko vas je zanimalo da se o svaku krmaca mogla neprimjetno ocesat! Zna svatko ko i sta Mi i ne zelimo nista sa Srbijom, Sandzak je bio dio BiH koji su oni dobili poslije berlinskog kongresa i podjelili, i naravno napravili pokolje tamo nad Bosnjacima. Ja da se nemam prava petljati u tzv rs?? Haj skini mi se s vrata! Neznam uopste zasto zapocinjes ikakvu diskusiju sa mnom ??!!
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 11 ožu 2010, 23:39 |
|
|
Irma je napisao/la: mara je napisao/la:
Naravno da je Srbiji barem sporedno cilj da se Sandzak ne razvija istim tempom kao drugi djelovi Srbije ako je to po cijeni da neki drugi dijelovi budu uskraceni u bilo cemu. Svatko zna svoje prioritete a Srbija je svoje uvijek znala, tu se nece nista tako brzo promjeniti. Vi muslimani iz BiH sa Srbijom nemate nista, nemate se cak sta petljat u RS a kamoli u dnevnopoliticke probleme Srbije, jedne vama omrzene susjedne drzave. Dok Srbija ima velike interese u BiH radi svog naroda koju u istoj cini konstituitvni narod! Prosto ko pasulj!
Dzamija je naravno i prije rata bilo, za pasaluka se crkve unakazivale u dzamije, al ponavljam toliko vas je zanimalo da se o svaku krmaca mogla neprimjetno ocesat!
Zna svatko ko i sta
Mi i ne zelimo nista sa Srbijom, Sandzak je bio dio BiH koji su oni dobili poslije berlinskog kongresa i podjelili, i naravno napravili pokolje tamo nad Bosnjacima. Ja da se nemam prava petljati u tzv rs?? Haj skini mi se s vrata! Neznam uopste zasto zapocinjes ikakvu diskusiju sa mnom ??!! Ajmo sad od kulina bana, tko je prvi poceo klat? S jedne strane povjest gradite na janjicarima dok s druge kukate radi svake povjesne tocke. Ne ide to tako! Naravno da se nemas pravo petljati u RS! Na kraju tko vas muslimane u vezi s RS ista pita? Ne pita vas se u federaciji, jer cupkate kako zapadne moci pjevaju a kamoli gdje drugdje! Ja s tobom ne diskutiram, jer si ti samo adekvatan sugovornik nekoj zastarjeloj nintendo igrici, nikako pismenim ljudima, nego komentiram tvoje idiotizme!
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 11 ožu 2010, 23:40 |
|
|
Kakvi mozgojedci gladuju u ovim muslimanskim glavama. Čuj Sandžak bio dio BiH.
Oni otomansku okupaciju računaju u BiH. Po istom tom nakaradnom sustavu računaju i dijelove Hrvatske u BiH jer su itamo Turci nekad držali teritorij a vjerovatno i Budim treba biti dio jedne i jedine jer su Turci i tamo gazili.
I onda se bune kad ih se naziva Turcima. I što je najgore bune se na srpske metode ali su im turske srcu drage.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 11 ožu 2010, 23:40 |
|
|
Vujadin je napisao/la: caporegime je napisao/la: tako je vujo, genocid je način na koji vi funkcionirate, zašto se sramiti? sve srušiti...dobra taktika, to smo gledali i kod nas kako volite bogomolje, pogotovo što su starije. ne znam je li samo šovinizam do kraja u igri ili činjenica da ste i kulturno inferiorni ali nema veze, rezultat je isti. ali vaše zlatno doba je završilo i....ko zna. .
Nešto ne vidim da je Srbija proglašena genocidnom, a njeni lideri iz 19. vijeka završili u nekom sudu? Poenta mog posta je da su muslimani već par puta u zadnjih 200 godina dobili batine od nas, te da to kod njih, ironično, izaziva neku vrstu poštovanja prema nama. Dok naprimjer u odnosu prema vama to nije slučaj. Da sad ne daj Bože započne neki novi rat u BiH, šta misliš na koju bi se stranu muslimani usmjerili, u Podrinje ili u dolinu Neretve? Dejtonska granica će vremenom biti prihvaćena kod muslimana poput svih ostalih granica koje su prihvatili od početka slabljenja Otomanskog carstva do danas, poput Požarevačkog, Svištovskog mira... Nije muslimanima bilo lako što su izgubili i Beograd i Užice i Sokol sredinom 19. vijeka, pa su ipak tu gorku pilulu progutali. Tako će biti i sa dijelovima BiH. Sa srpske strane, tu ne moramo imati brige. Ali šta je sa vama u Federaciji? Mislim da je patrijarh Irinej bio u pravu sa svojom izjavom: "Mi znamo šta je otprilike filozofija i psihologija islama. Oni kada su u manjem broju umiju da se ponašaju i da budu korektni. Kada postanu ravni po broju, onda oni već dižu glavu, a kada postanu nadmoćni i superiorni, čine pritisak ili da se isele ili da se priđe njima. To je filozofija islama." A znamo u kom su BH entitetu većina, a u kom manjina. Neće vam biti lako s njima. Pazi ti ove price, koda su mu BiH muslimani doslu u 19 vijeku, i pravili bosansko carstvo u sred Srbije, a ne Turci. Uvije vi Srbi izdjednacavate i poistovjecujete stvari koje nemaju veze s vezom, a sto se tice price o nekom postovanju prema Srbima, to evo da proglasim najnovoiji mit koji ste stvorili. "Dejtonska granica"?? Da ti ja nesto kazem, "Dejton" ce mo srusiti pa taman za to trebalo 3 generacije, ali taj posao ce mo odradit, to je zakletva. I eto dobrog dokaza o cemu ti vasi patrijarsi pripovjedaju u crkvi. To je nista drugo nego govor mrznje, ili je taj vas patrijarh bio (je) neznalica, nepismen i zaostao covjek, ili kad malo bolje razmislim pravi manipulativni Srbin, koji je ovde napravio zamjenu teze, jer sve ovo sto je on vam pripovjedio u crkvi o muslimanima, ste zapravo vi, ali u mnogo gorem obliku. I on zna filozofiju Islama? Islam kao prvo ne propovjeda nesto tako, i Islam nema filozofiju nego je Islam jasna uputa vjernicima.
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 11 ožu 2010, 23:41 |
|
|
Bec im je glavni grad!
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 11 ožu 2010, 23:43 |
|
|
mara je napisao/la: Irma je napisao/la: Mi i ne zelimo nista sa Srbijom, Sandzak je bio dio BiH koji su oni dobili poslije berlinskog kongresa i podjelili, i naravno napravili pokolje tamo nad Bosnjacima. Ja da se nemam prava petljati u tzv rs?? Haj skini mi se s vrata! Neznam uopste zasto zapocinjes ikakvu diskusiju sa mnom ??!! Ajmo sad od kulina bana, tko je prvi poceo klat? S jedne strane povjest gradite na janjicarima dok s druge kukate radi svake povjesne tocke. Ne ide to tako! Naravno da se nemas pravo petljati u RS! Na kraju tko vas muslimane u vezi s RS ista pita? Ne pita vas se u federaciji, jer cupkate kako zapadne moci pjevaju a kamoli gdje drugdje! Ja s tobom ne diskutiram, jer si ti samo adekvatan sugovornik nekoj zastarjeloj nintendo igrici, nikako pismenim ljudima, nego komentiram tvoje idiotizme! Dobro eto ako nas se ne pita napravite "treci" odma sutra, i neka se tzv rs pokusa vec jednom izdvojiti iz BiH. Bujrum!
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 11 ožu 2010, 23:45 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Kakvi mozgojedci gladuju u ovim muslimanskim glavama. Čuj Sandžak bio dio BiH.
Oni otomansku okupaciju računaju u BiH. Po istom tom nakaradnom sustavu računaju i dijelove Hrvatske u BiH jer su itamo Turci nekad držali teritorij a vjerovatno i Budim treba biti dio jedne i jedine jer su Turci i tamo gazili.
I onda se bune kad ih se naziva Turcima. I što je najgore bune se na srpske metode ali su im turske srcu drage. Nikakvu otomansku okupaciju ja ne racunam. Jeli kralj Tvrtko osvojio dio Srbije (danasnji Sandzak) i pripojio Bosni?
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 11 ožu 2010, 23:47 |
|
|
Irma je napisao/la: mara je napisao/la: Ajmo sad od kulina bana, tko je prvi poceo klat? S jedne strane povjest gradite na janjicarima dok s druge kukate radi svake povjesne tocke. Ne ide to tako! Naravno da se nemas pravo petljati u RS! Na kraju tko vas muslimane u vezi s RS ista pita? Ne pita vas se u federaciji, jer cupkate kako zapadne moci pjevaju a kamoli gdje drugdje! Ja s tobom ne diskutiram, jer si ti samo adekvatan sugovornik nekoj zastarjeloj nintendo igrici, nikako pismenim ljudima, nego komentiram tvoje idiotizme! Dobro eto ako nas se ne pita napravite "treci" odma sutra, i neka se tzv rs pokusa vec jednom izdvojiti iz BiH. Bujrum! Kad cete vi skuzit da je vasa uloga jednaka stazistima u trecerazrednom filmu? Kad se big brotheru vise ne bude dalo igrati, grdno ce vam se pisati! Treci entitet bi znacio podjelu BiH kakvu zapadni svijet ne zeli, jer podjela znaci automatski islamsku drzavu na prepisaj hoda od Beca, a vi muslimani taj film necete gledati!
|
|
Vrh |
|
|
unknown
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 11 ožu 2010, 23:55 |
|
|
Irma je napisao/la: mara je napisao/la: Ajmo sad od kulina bana, tko je prvi poceo klat? S jedne strane povjest gradite na janjicarima dok s druge kukate radi svake povjesne tocke. Ne ide to tako! Naravno da se nemas pravo petljati u RS! Na kraju tko vas muslimane u vezi s RS ista pita? Ne pita vas se u federaciji, jer cupkate kako zapadne moci pjevaju a kamoli gdje drugdje! Ja s tobom ne diskutiram, jer si ti samo adekvatan sugovornik nekoj zastarjeloj nintendo igrici, nikako pismenim ljudima, nego komentiram tvoje idiotizme! Dobro eto ako nas se ne pita napravite "treci" odma sutra, i neka se tzv rs pokusa vec jednom izdvojiti iz BiH. Bujrum! Ne, vi ćete moliti za treći a ne mi. Mi kao dobronamjeran narod vam nudimo dok još možete uzeti. RS nikuda ne ide dok se također neke stvari ne rješe. P.S. vi se ništa ne pitate, između ostaloga, pita se MZ koja je trenutačno naklonjena vama, ali znaš onu "kako vjetar puše" tako i MZ. Ili ti "ničija nije do zore"
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 12 ožu 2010, 00:12 |
|
|
Irma je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Nešto ne vidim da je Srbija proglašena genocidnom, a njeni lideri iz 19. vijeka završili u nekom sudu? Poenta mog posta je da su muslimani već par puta u zadnjih 200 godina dobili batine od nas, te da to kod njih, ironično, izaziva neku vrstu poštovanja prema nama. Dok naprimjer u odnosu prema vama to nije slučaj. Da sad ne daj Bože započne neki novi rat u BiH, šta misliš na koju bi se stranu muslimani usmjerili, u Podrinje ili u dolinu Neretve? Dejtonska granica će vremenom biti prihvaćena kod muslimana poput svih ostalih granica koje su prihvatili od početka slabljenja Otomanskog carstva do danas, poput Požarevačkog, Svištovskog mira... Nije muslimanima bilo lako što su izgubili i Beograd i Užice i Sokol sredinom 19. vijeka, pa su ipak tu gorku pilulu progutali. Tako će biti i sa dijelovima BiH. Sa srpske strane, tu ne moramo imati brige. Ali šta je sa vama u Federaciji? Mislim da je patrijarh Irinej bio u pravu sa svojom izjavom: "Mi znamo šta je otprilike filozofija i psihologija islama. Oni kada su u manjem broju umiju da se ponašaju i da budu korektni. Kada postanu ravni po broju, onda oni već dižu glavu, a kada postanu nadmoćni i superiorni, čine pritisak ili da se isele ili da se priđe njima. To je filozofija islama." A znamo u kom su BH entitetu većina, a u kom manjina. Neće vam biti lako s njima. Pazi ti ove price, koda su mu BiH muslimani doslu u 19 vijeku, i pravili bosansko carstvo u sred Srbije, a ne Turci. Uvije vi Srbi izdjednacavate i poistovjecujete stvari koje nemaju veze s vezom, a sto se tice price o nekom postovanju prema Srbima, to evo da proglasim najnovoiji mit koji ste stvorili. "Dejtonska granica"?? Da ti ja nesto kazem, "Dejton" ce mo srusiti pa taman za to trebalo 3 generacije, ali taj posao ce mo odradit, to je zakletva.I eto dobrog dokaza o cemu ti vasi patrijarsi pripovjedaju u crkvi. To je nista drugo nego govor mrznje, ili je taj vas patrijarh bio (je) neznalica, nepismen i zaostao covjek, ili kad malo bolje razmislim pravi manipulativni Srbin, koji je ovde napravio zamjenu teze, jer sve ovo sto je on vam pripovjedio u crkvi o muslimanima, ste zapravo vi, ali u mnogo gorem obliku. I on zna filozofiju Islama? Islam kao prvo ne propovjeda nesto tako, i Islam nema filozofiju nego je Islam jasna uputa vjernicima. ko je onda naselio Orašje, Šamac, Odžak, Brezovo Polje kod Brčkog, Janju kod Bijeljine, Kozluk kod Zvornika, Kostajnicu, Orahovu kod Gradiške, Srebrenicu? Turci ili srbijanski muslimani bježeći iz Beograda, Užica, Šapca, Soko grada? Godine 1862.u Bosansku Kostajnicu migriraju muslimani iz okoline Valjeva i Šabca, a posebno ih je mnogo došlo iz Užica. Tu formiraju naselje koje i danas nosi ime Užica po njihovom starom zavičaju. Orašje je nastalo u 19. vijeku od prognanih muslimana iz Srbije nakon raspada Osmanlijskog carstva i progona Turaka koji naseljavaju u Bosnu i za njih se podižu dva nova naselja - Gornju i Donju Aziziju, odnosno Bosanski Šamac i Orašje. Za tri generacije tvoji potomci biće mali Šveđani. Svenska muslimer
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 12 ožu 2010, 00:17 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Irma je napisao/la: Pazi ti ove price, koda su mu BiH muslimani doslu u 19 vijeku, i pravili bosansko carstvo u sred Srbije, a ne Turci. Uvije vi Srbi izdjednacavate i poistovjecujete stvari koje nemaju veze s vezom, a sto se tice price o nekom postovanju prema Srbima, to evo da proglasim najnovoiji mit koji ste stvorili. "Dejtonska granica"?? Da ti ja nesto kazem, "Dejton" ce mo srusiti pa taman za to trebalo 3 generacije, ali taj posao ce mo odradit, to je zakletva.
I eto dobrog dokaza o cemu ti vasi patrijarsi pripovjedaju u crkvi. To je nista drugo nego govor mrznje, ili je taj vas patrijarh bio (je) neznalica, nepismen i zaostao covjek, ili kad malo bolje razmislim pravi manipulativni Srbin, koji je ovde napravio zamjenu teze, jer sve ovo sto je on vam pripovjedio u crkvi o muslimanima, ste zapravo vi, ali u mnogo gorem obliku. I on zna filozofiju Islama? Islam kao prvo ne propovjeda nesto tako, i Islam nema filozofiju nego je Islam jasna uputa vjernicima.
ko je onda naselio Orašje, Šamac, Odžak, Brezovo Polje kod Brčkog, Janju kod Bijeljine, Kozluk kod Zvornika, Kostajnicu, Orahovu kod Gradiške, Srebrenicu? Turci ili srbijanski muslimani bježeći iz Beograda, Užica, Šapca, Soko grada? Godine 1862.u Bosansku Kostajnicu migriraju muslimani iz okoline Valjeva i Šabca, a posebno ih je mnogo došlo iz Užica. Tu formiraju naselje koje i danas nosi ime Užica po njihovom starom zavičaju. Orašje je nastalo u 19. vijeku od prognanih muslimana iz Srbije nakon raspada Osmanlijskog carstva i progona Turaka koji naseljavaju u Bosnu i za njih se podižu dva nova naselja - Gornju i Donju Aziziju, odnosno Bosanski Šamac i Orašje. Za tri generacije tvoji potomci biće mali Šveđani. Svenska muslimer A dok oni nisu naselili, na tim podrucjima niko nikada prije nije zivio ?? Hehe, "svenska muslimer", dobar pokusaj! Uostalom vrijeme ce sve pokazati.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 12 ožu 2010, 00:22 |
|
|
Irma je napisao/la: Vujadin je napisao/la: ko je onda naselio Orašje, Šamac, Odžak, Brezovo Polje kod Brčkog, Janju kod Bijeljine, Kozluk kod Zvornika, Kostajnicu, Orahovu kod Gradiške, Srebrenicu? Turci ili srbijanski muslimani bježeći iz Beograda, Užica, Šapca, Soko grada? Godine 1862.u Bosansku Kostajnicu migriraju muslimani iz okoline Valjeva i Šabca, a posebno ih je mnogo došlo iz Užica. Tu formiraju naselje koje i danas nosi ime Užica po njihovom starom zavičaju. Orašje je nastalo u 19. vijeku od prognanih muslimana iz Srbije nakon raspada Osmanlijskog carstva i progona Turaka koji naseljavaju u Bosnu i za njih se podižu dva nova naselja - Gornju i Donju Aziziju, odnosno Bosanski Šamac i Orašje. Za tri generacije tvoji potomci biće mali Šveđani. Svenska muslimer A dok oni nisu naselili, na tim podrucjima niko nikada prije nije zivio ?? Hehe, "svenska muslimer", dobar pokusaj! Uostalom vrijeme ce sve pokazati. Upravo ova mjesta koja sam stavio su bile muslimanske enklave u većinski srpskim (Orašje u hrvatskim) dijelovima BiH. Kontinuiteta sa nekim većim muslimanskim prostorom tipa Tuzlanski basen ili Cazinska krajina, nisu imali. Nađi bilo koju etničku mapu BiH po naseljima pa ćeš se uvjeriti.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 12 ožu 2010, 00:49 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Vujadin je napisao/la: ko je onda naselio Orašje, Šamac, Odžak, Brezovo Polje kod Brčkog, Janju kod Bijeljine, Kozluk kod Zvornika, Kostajnicu, Orahovu kod Gradiške, Srebrenicu? Turci ili srbijanski muslimani bježeći iz Beograda, Užica, Šapca, Soko grada?
I tamo ih potjerate a stotinjak godina kasnije i od tamo. To se zove temeljitost...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 12 ožu 2010, 01:01 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Vujadin je napisao/la: ko je onda naselio Orašje, Šamac, Odžak, Brezovo Polje kod Brčkog, Janju kod Bijeljine, Kozluk kod Zvornika, Kostajnicu, Orahovu kod Gradiške, Srebrenicu? Turci ili srbijanski muslimani bježeći iz Beograda, Užica, Šapca, Soko grada?
I tamo ih potjerate a stotinjak godina kasnije i od tamo. To se zove temeljitost... Vrijeme tih protjerivanja je proslo.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], hoblatopla i 43 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|