HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 pro 2025, 08:46.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1862 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 75  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje!
PostPostano: 12 kol 2025, 11:09 

Ovih dana baš ti i jesu u BiH, pogotovo u Širokom.

Vrh

Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje!
PostPostano: 12 kol 2025, 11:12 

Bošnjak...007 je napisao/la:
Koliko je vas na forumu svi mozete zaustaviti Musu i ekipu. Doduse kad biste bili u BiH. Hehe

Realno, srazmjerno procentima članstva, više je forumaša Hrvata u BiH nego forumaša muslumana.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 11:15 

Koliko je vas na forumu svi mozete zaustaviti Musu i ekipu. Doduse kad biste bili u BiH. Hehe

Kad bi imali muda :D

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 11:17 

Kad bi vas dvojica imali muda bili bi u busu za Široki.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 11:18 

Karabaja ti si već dobio poziv za Slavoniju pa si se pravio nijem. Kod nas još nisu zaklanjali. Kada god su probali negdje bili bi dignuti. Tako da za nas ste mravi.
Najbolje da idem par stotina km, a njih dolje 40-50k. I pomolit ću se da se zakuha :zubati

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 11:21 

daramo je napisao/la:

Doci cu u Mostar protiv Izraela ako ne promijene lokaciju igranja. Za Sanina msm da je rano još.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 11:41 

Pozdrav. Napravio sam račun da kažem da sam napisao tom kretenu komentar u kojem izražavam svoje mišljenje da se zaletio izjavom i uvalio preko glave i da sad ne zna kako se izvući. Zvao je MUP Široki Brijeg u ponedjeljak večer, oni su mu rekli da se svaki skup mora najaviti barem 5 dana ranije i on organizira skup za četvrtak 11h. Također sam izrazio sumnju da je namjerno izabrao radni dan u 11h kako bi što manje ljudi došlo a on na parkingu u Jablanici mogao reći da je on pokušao ali eto MUP ne da.
Zamolio sam ga da organizira skup po pravilima MUPa, u nedjelju ili onaj tamo vikend i blokirao me automatski.

Potrudimo se da stvarno dođu i da se ne izvuku tako lako

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 11:57 

Šta se mi imamo trudit, neka dođu. Nije Široki preko svijeta. Na njima je.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 11:58 

daramo je napisao/la:

Doci cu u Mostar protiv Izraela ako ne promijene lokaciju igranja. Za Sanina msm da je rano još.

U kojem dresu ćeš doć? :zubati

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 12:01 

Zašto? Plaćamo MUP da održava red. Instrumenti države i postoje zbog Musa, Kesedžija i ostale gamadi koja bi da remeti mir naše drage BiH.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 12:07 

Šta oni stvarno misle doći na Široki uoči Velike Gospe i klanjati usred čaršije ?? =)) =)) :smijeh :smijeh
Odavno se nisam ovako nasmijao.

I da je usred zime, drugi mjesec, prazan grad , opet bi dobili degeneka...

Ali ipak mislim da ovaj Sanin trza raju...nakon svega će napisati da je bio sociološki eksperiment, da je htio pokazati i dokazati nešto o ljudskim i vjerskim pravima, bla ,bla... i da je odustao zbog grozomornih prijetnji koje je dobio u inbox... :laugh

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 12:09 

Reklama za njegovu političku stranku, zna šta bošnjačko biračko tijelo pali.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 12:11 

Noname01 je napisao/la:
Karabaja ti si već dobio poziv za Slavoniju pa si se pravio nijem. Kod nas još nisu zaklanjali. Kada god su probali negdje bili bi dignuti. Tako da za nas ste mravi.
Najbolje da idem par stotina km, a njih dolje 40-50k. I pomolit ću se da se zakuha :zubati

Kakav pozov od koga? Ti me zvao?
Za vikend sam tamo, hoces na pivo?

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 12:11 

Zovnit će sami sebi policiju već u Vrapčićima i onda propali eksperiment.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 12:18 

Izumitelj iz Livna je napisao/la:

Ama sami sebe sabotiraju treba se potruditi da se na to ukaže i da im se pruže uvjeti da stvarno dođu

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 12:20 

Karabaja je napisao/la:
Noname01 je napisao/la:

Kakav pozov od koga? Ti me zvao?
Za vikend sam tamo, hoces na pivo?

Bilo ima već neko vrijeme. Kakvo pivo. Da me vide s tobom pa da i ja dobijem po glavi :sega

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 12:21 

Ne znam za druge, ali ja ne želim da ih se zaustavi, već da naprave spektakularno i masovno klanjanje i dovedu do nekog domino efekta.

Priželjkujem iskru koja će rasplamsati vatru.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 12:33 

Iviv je napisao/la:

Ama sami sebe sabotiraju treba se potruditi da se na to ukaže i da im se pruže uvjeti da stvarno dođu

Ma to su pičketine neviđene što seru po internetu. Neka se skupe i dođu ako imaju herca. Evo ih i ovdje po forumu pa bumo vidli.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 12:46 

SUMNJIVE AKTIVNOSTI U HERCEGOVINI: A možda je "profesora" Musu i njegovih "1.000 muslimana" u Široki Brijeg pozvao "profesor" Dragan Čović?!

U ljeto 2020. godine mr. Aldin Boškailo, doc. Denis Mušić i Vedad Spiljak, odnosno studenti i profesori Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru, razvili su mobilnu aplikaciju o džamijama na području Mostarskog muftijstva – dakle, od Livna i Duvna do Trebinja, i od neumskih Rabrana na jugu, pa do Prozora na sjever.

Kako će pojasniti autor značajnog projekta – evidentirano je 278 vjerskih objekata, od čega 202 džamije. Izvršeno je geokodiranje svih objekata, tako da postoje i putokazi prema džamijama na području Muftijstva na jugu naše zemlje.

Desant" na Široki
"Aplikacija će pomoći i turističkim zajednicama, sadrži podatke o kulturno-historijskim spomenicima", vjerovao je mladi ekspert Boškailo.

Iste godine, kako je primijetio portal Detektor, "bivši selefijski daija" i nekadašnji glavni imam Islamske zajednice Srbije (pod kontrolom Beograda), Sanin Musa, osnovao je politički "znakovita" imena – pokret "Vjera. Narod. Država". Profesor Fakulteta islamskih nauka prof. dr. Ahmet Alibašić upozoravao je još tada da bi mogli nastati "nesporazumi i opasni eksperimenti", ali, kako to obično kod nas biva – malo ko je htio da čuje.

Pet godina kasnije, "profesoru" Saninu Musi i njegovim sljedbenicima ni aplikacije, a ni putokazi nisu mogli pokazati smjer prema više od 200 džamija i još 80-ak vjerskih objekata (mesdžida i slično) na putu od Konjica prema jugu naše domovine, pa su vjersko nadahnuće doživjeli ni manje ni više nego u blizini spomenika dr. Franji Tuđmanu – usred Širokog Brijega.

"Dolazimo u Široki Brijeg s misijom pod nazivom namazom do pomirenja naroda u BiH", poručuje Musa.

Musa bi da "širi mir" provokativnim "zajedničkim klanjanjem" usred gradića sa 99,6% hrvatskog-katoličkog puka i šest (6) Bošnjaka (prema popisu iz 2013.), na čijim rubovima je, kako bilježi dobri Hivzija Hasandedić, posljednja džamija postojala negdje u 17. stoljeću, ali se svakako pouzdano zna da je prestala služiti svojoj svrsi otprilike početkom 19. stoljeća, jer se muslimanski puk otuda odselio ili, kako bilježe strani putopisci, pomro od kuge.

Otkud onda to da "Musa dere jarca" na društvenim mrežama i najavljuje "desant" na Široki u četvrtak, 14. augusta (zašto ne na lijepi petak?), koji se, naravno, nikada neće desiti? Tobože je to reakcija na događaj od prije nekoliko dana kada je neka žena, navodno Arapkinja, turistkinja, obavljala namaz na zelenoj površini, pa je zbog neznanja upozorena da nađe primjerenije mjesto – možda jednu od povratničkih džamija u obližnjem Ljubuškom.

Kako to da Muse nije bilo u Hercegovini kada se ranih 2000-ih bošnjačka sirotinja vraćala u porušene domove, kada su njihove kuće nerijetko bivale minirane, kada su pod vodstvom muftije hadži Seida ef. Smajkića i džematlija teškom mukom obnavljane desetine hercegovačkih džamija?

Zašto mu je onda baš sada važno gdje se i kako klanja u ovom dijelu naše zemlje?!

A možda je "profesora" Musu i njegovih najavljenih "1.000 muslimana" u svoj Ljuti Dolac pozvao kolega, profesor Dragan Čović?! Čak i ako nije, red bi bio da ovog čovjeka počasti. U danima iskušenja sa saveznikom Miloradom Dodikom, koji sve teže stoji i u stranci i među srpskim pukom – "profesor" Musa je "dar s neba". Štaviše, kada šef HDZ-a i organizacije Hrvatski sabor u "Večernjem listu" predlaže "trajno održivo rješenje" s "tri federalne jedinice" – Musa je i zlata vrijedan...

Valjda zato RTV Herceg-Bosne "u cijelosti i bez uredničkih intervencija" prenosi "daiju" Musu. Profili poput "Ja Hrvat" i slični plaše puk demonima i sotonama, sve prizivajući i Boga i Oca, a neki drugi vele da je "klanjanje u Širokom izglednije nego što mislite"..., mobilizirajući Hrvate na Antemurale Christianitatis.

"Moj Nedime, šta nam ovo rade", rekla bi draga Hanka Paldum.

Prekucao je tako "profesor" Musa svojim egzibicionizmom i slučaj "Dodik", "posušio" i priču o apartheidu u Stocu, i borbu stolačkih Bošnjaka da se makar mrtvi mogu vratiti u svoj zavičaj, i Mevlana centar, muftiju mr. Salem ef. Dedovića i višedecenijsku borbu mostarskih Bošnjaka da se ravnopravno osjećaju u svom gradu i sijaset drugih priča. Jer, eto Muse!

Ne čuje se više ni glas stidljive i jedva moguće opozicije u hrvatskom političkom korpusu, ni medija koji kritiziraju HDZ, šute i bosanski franjevci koje HDZ voli manje od Sanina Muse.

Mubarek dani u "Aluminiju"
Mubarek su ovo dani i za Amira Gross Kabirija, simpatizera Benjamina Netanyahua, Čovića i Dodika, koji, evo, od početka svog dolaska u Mostar (i to iz Rusije), iste one 2020. godine, traži Bošnjake "koji liče na Hamas". Bosanske muslimane koji trebaju svim međunarodnim skepticima prema Hrvatskoj demokratskoj zajednici i Savezu nezavisnih socijaldemokrata – u rasponu od Washingtona do Brisela – pokazati koliko su bili u krivu. Jer oni, zapravo, "brane Evropu i zapadni svijet" od "zelene opasnosti" i "zelene transferzale", raznih "musa" i njihove "braće" koja, eto, utjeruju miroljubive katolike i pravoslavce, pa i rijetke Jevreje – u islam.

Nije li o ovome govorio Dodikov Viktor Orban?", čuje se ponegdje.

"Nije li Dragan Čović upozoravao da je građanska Bosna i Hercegovina ‘islamska država’?", poručuje AfD.

"Nije li Dodik koliko jučer rekao da Bošnjaci ‘genetski’ mrze Srbe?!", saopćava nam RT.

Nisu li pokliči bivšeg glavnog imama Islamske zajednice Srbije (pod kontrolom Beograda) na Široki toliko željeni dokaz za veliko-nacionalističke programe izvana i iznutra, koji tvrde "da Bosna nije moguća, da suživot nije moguć, da multikulturalnost nije moguća, da dijalog nije moguć, da je mir samo stanka između ratova", te da ovo vrijeme "nije prostor dijaloga nego borbe između istinskih vrijednosti i života te uništenja i smrti".

Sve ovo, jasno, jeste jedno mišljenje. No, građanin Sanin Musa trebao bi institucijama države Bosne i Hercegovine objasniti zašto i za čije interese raspiruje međuvjersku i međuetničku netrpeljivost. Ko provocira, i to u ime Boga? Zašto sada? Šta su namjere, a šta rezultat njegovih "opasnih eksperimenata"? Kome se, i za čiji račun, Musa klanja? Je li, svjesno ili ne, u službi interesa susjednih država i njihovih satelita u BiH?

Na ova pitanja ne može dati odgovor jedan tekst. To je posao za institucije.

S islamskog stanovišta gledano - jer se ovdje i na islam poziva - slične egzibicije "tuknu" na nešto što se zove fitna. A Kur’an Časni nas poučava da je fitneluk "smutnja i nepovjerenje među ljudima i narodima, vodi u haos, koji ne pogađa samo one koji su ga proizveli, već sve nas" (Muftijsko vijeće, 2007.).

Da, sve nas.... Što bi rekao kolega Dragan Bursać, ko nas je kleo – nije dangubio.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/42 ... hovic.html

Ako je netko možda i sumnjao, sada više ne mora. Ćafiri su krivi za ovo. Dakle redom Čović (Hrvati), Srbi (Musa bio u IZ u Beogradu) i naravno Kabiri. Muslimani su skužili nevjerničku igru!

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 12:51 

Iviv je napisao/la:

Ma to su pičketine neviđene što seru po internetu. Neka se skupe i dođu ako imaju herca. Evo ih i ovdje po forumu pa bumo vidli.

Ne razumijemo se. Ti tvrdiš da neće smjeti doći. Ja se slažem. Sakrili su se iza tehnikalija. Čovjeku je MUP rekao da mora skup najaviti 5 dana ranije a on ga najavi za prekosutra. To mu je izlaz. Reći će da je probao ali MUP ga spriječio.

Ja kažem, ukažimo na to javno. Da zakažu skup idući vikend. I to neradnim danom. Da ih bude što više. Omogućimo im sve uvjete da dođu.

U zadnjih mjesec dana spalili su hrvatsku zastavu, obeščastili HVO spomenik klanjanjem, napali 5 momaka iz Šibenika jer su imali Hr zastavu, dolazak 1000 mudžahedina u Široki Brijeg bi bio krunski događaj. Prilika je savršena da iskoristimo momentum, oni su počeli pucati po šavovima.

Sanin Musa je 2019. organizirao skup protiv Parade ponosa u Sarajevu i označen je od EU kao ekstremist.

2023. organizirao je skup na entitetskoj liniji i označen je od Srbije i Rusije kao ekstremist.

30 godina njihovog zuluma, nepoštivanja Daytona, ne prihvaćanja vlastitog Ustava gdje piše jasno Srbin i Hrvat (Sanin Musa na profilu piše da ga napadaju katolici), možemo od ovoga napraviti puno ako odigramo pametno.

Pokazati da je BiH neodrživa

Pozovimo ih da dođu vikendom i da se najave MUPu i da dođu u što većem broju

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 13:01 

Ovaj poziva da dođu naoružani :gun_bandana

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 13:03 

Iviv je napisao/la:

Ne razumijemo se. Ti tvrdiš da neće smjeti doći. Ja se slažem. Sakrili su se iza tehnikalija. Čovjeku je MUP rekao da mora skup najaviti 5 dana ranije a on ga najavi za prekosutra. To mu je izlaz. Reći će da je probao ali MUP ga spriječio.

Ja kažem, ukažimo na to javno. Da zakažu skup idući vikend. I to neradnim danom. Da ih bude što više. Omogućimo im sve uvjete da dođu.

U zadnjih mjesec dana spalili su hrvatsku zastavu, obeščastili HVO spomenik klanjanjem, napali 5 momaka iz Šibenika jer su imali Hr zastavu, dolazak 1000 mudžahedina u Široki Brijeg bi bio krunski događaj. Prilika je savršena da iskoristimo momentum, oni su počeli pucati po šavovima.

Sanin Musa je 2019. organizirao skup protiv Parade ponosa u Sarajevu i označen je od EU kao ekstremist.

2023. organizirao je skup na entitetskoj liniji i označen je od Srbije i Rusije kao ekstremist.

30 godina njihovog zuluma, nepoštivanja Daytona, ne prihvaćanja vlastitog Ustava gdje piše jasno Srbin i Hrvat (Sanin Musa na profilu piše da ga napadaju katolici), možemo od ovoga napraviti puno ako odigramo pametno.

Pokazati da je BiH neodrživa

Pozovimo ih da dođu vikendom i da se najave MUPu i da dođu u što većem broju

Razumijemo se mi nego ovi neće doć ni najavljeni ni nenajavljeni. Pičke su to.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 13:04 

https://www.instagram.com/reel/DNQQZYrI ... Bncmx0Yw==

Evo dolaze i naoružani. Prilika je sad

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 13:10 

Iviv je napisao/la:
https://www.instagram.com/reel/DNQQZYrIjWQ/?igsh=MWlwdHE4bHBncmx0Yw==

Evo dolaze i naoružani. Prilika je sad

Pa ovaj se slikaje sa srpskim i ruskim zastavama.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2025, 13:17 

Ma tog su nalemali toliko puta u Čapljini da se posrbio, pobjegao negdje u Italiju i sad s bauštele prijeti, a izgleda kao plod ljubavi morona i idiota.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1862 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 75  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: VBA2024, Zmaj_od_patrijote i 29 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: