Sokolić je napisao/la:
Machak je napisao/la:
Možete da kažete, al ako ćemo realno, niste ni vi autohtoni, doselili ste sa dalekih Karpata.
Najboji pokazatej tko je što je kal ga usporediš s drugin narodiman i gledaš na koga više sliči.
Suvrimene Hrvate oblikovala je ova masa: Slaveni (Bila Hrvatska: pogledajte Ukrajince, Poljake i Slovake), Romani i romanizirani Iliri (razlike među Hrvatiman pratidu granice ilirskih plemena) i Histri, razni Germani (Goti, Franci, Sasi – granice starohr. države pratidu granicu gotske države, i ostataka Rimskog Carstva Julija Nepota). Mišanac Nimaca i Talijana izgleda ka' Hrvat.
Tako da ni sve Zakarpatje.
Mi Hrvati smo otprilike 2/3 slaveni, a 1/3 domoroci.
Udjela njemačkih gena nema mnogo, manje više purgerskih po radovima i nešto časnika po granici, možda malo kolonista.
Nema puno ni talijanskih gena, iako ima nekih preklapanja.
Naime gro "naših" Ilira i ostalih romaniziranih domorodaca je završilo u Italiji (većinom sjevernoj) kad je brisalo pred barbarima

Kad smo mi došli, Ilira tu više nije bilo.
Ostatci su romanizirani, Rimljani su tu imali nešto svojih kolonija, a doseljavali su i druge (obično romanizirane) stanovnike sa svih krajeva svoga svijeta....
Gota kod nas bi malo trebalo biti, Sasa je bilo nešto po bosanskim rudnicima, a Franci su bili kratkotrajno.
Za državne granice imaš pravo

Inače, išao sam gledati svoju genetiku (ali nešto malo), ispada da sam I1 haplogrupa, prastanovnici europe.
U ove krajeve su ju vjerojatno donijeli Germani, sad koji.
Možda Goti, Sasi, njemački obrtnici...
Kad malo padnu cijene, budem naručio i jači test, s podgrupama

Ovo čak nije ni do kraja sigurno, y-dnk su tu samo zaključili po autosomalno, nisu je direkt ispitali.