|
|
Stranica: 210/210.
|
[ 5241 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Salivator
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 10 ruj 2025, 20:09 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Maloprije sam prošao kraj velikog gradilišta u centru, masa bauštelaca, svih mogućih vrsta osim onih s ovih prostora.
Garavi, kosooki, s turbanom, i donosi im jedan gablec i dolaze svi i pričaju s njim.
Što mislite na kojem jeziku?
Na hrvatskom. Šokirao sam se.
Dosad sam ih uvijek čuo na lošem engleskom. Svaka im čast? 
_________________ -Agent Provocateur-Astroturf-Paid For Research-Bot-
|
|
Vrh |
|
 |
oriđiđi
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 10 ruj 2025, 20:52 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Maloprije sam prošao kraj velikog gradilišta u centru, masa bauštelaca, svih mogućih vrsta osim onih s ovih prostora.
Garavi, kosooki, s turbanom, i donosi im jedan gablec i dolaze svi i pričaju s njim.
Što mislite na kojem jeziku?
Na hrvatskom. Šokirao sam se.
Dosad sam ih uvijek čuo na lošem engleskom. Junuzarija nista vise.
|
|
Vrh |
|
 |
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 10 ruj 2025, 21:01 |
|
|
Francuska obitelj doselila na Vir. Obzirom na naše službene statistike za 2024, ovakvi slučajevi se događaju svakih par dana (s Nijemcima svakodnevno). https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 4AoBoMmkTa
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
 |
oriđiđi
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 10 ruj 2025, 21:40 |
|
|
pomocnik kuhara je napisao/la: Francuska obitelj doselila na Vir. Obzirom na naše službene statistike za 2024, ovakvi slučajevi se događaju svakih par dana (s Nijemcima svakodnevno). https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 4AoBoMmkTaPa ako su Alzasani onda su prije Nijemci nego Francuzi.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 10 ruj 2025, 21:59 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3084 Lokacija: Dridska Župa Upozorenja: 1
|
oriđiđi je napisao/la: pomocnik kuhara je napisao/la: Francuska obitelj doselila na Vir. Obzirom na naše službene statistike za 2024, ovakvi slučajevi se događaju svakih par dana (s Nijemcima svakodnevno). https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 4AoBoMmkTaPa ako su Alzasani onda su prije Nijemci nego Francuzi. Ma danas su skroz pofrancuženi vecina.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
Vrh |
|
 |
oriđiđi
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 10 ruj 2025, 22:20 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: oriđiđi je napisao/la: Pa ako su Alzasani onda su prije Nijemci nego Francuzi. Ma danas su skroz pofrancuženi vecina. Bas naprotiv, njemacka svijest jaca u Alzasu u zadnje vrijeme I to toliko da nema dovoljno profesora alzaskog jezika/dijalekta kojim I dalje govori preko 40% pucanstva.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 10 ruj 2025, 22:22 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3084 Lokacija: Dridska Župa Upozorenja: 1
|
oriđiđi je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Ma danas su skroz pofrancuženi vecina.
Bas naprotiv, njemacka svijest jaca u Alzasu u zadnje vrijeme I to toliko da nema dovoljno profesora alzaskog jezika/dijalekta kojim I dalje govori preko 40% pucanstva. U padu je među mlađim generacijama, a tih 43% nisu svi aktivni govornici. Mislim alzašani su uvijek bili specijalni, nisu bili nimalo sretni kad ih je njemačka anektirala.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 11 ruj 2025, 23:31 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27450 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
ZAGREB, 20.9. u 11 sati - PRVI HRVATSKI PROSVJED PROTIV UVOZA STRANIH RADNIKA I MIGRANATA  Tko ne dođe taj je Marko Bošnjak
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 11 ruj 2025, 23:34 |
|
|
Citat: Na dubrovačkoj plaži u subotu je došlo do incidenta koji je zgrozio brojne kupače, kada je stariji muškarac ušao u more i počeo se nepristojno ponašati pred ostalima, tako što se samozadovoljavao.
Očevici su odmah obavijestili policiju, koja je brzo izašla na teren i locirala osumnjičenog.
Ustanovljeno je da se radi o 65-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, koji boravi u Hrvatskoj na privremenom boravku, prenosi Slobodna Dalmacija. https://crna-hronika.info/incident-u-du ... e_vignette
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 13 ruj 2025, 11:58 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 17 ruj 2025, 18:51 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43589 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Austrija trpa Austrija deportirala 11 stranaca u Hrvatsku: Izazvali političke napetosti Austrijsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je danas ukupno 11 osoba deportirano u Hrvatsku, šest muškaraca i pet žena. Među njima je sedam afganistanskih državljana, dvije Ruskinje, jedna državljanka Somalije i jedan državljanin Turske. https://bljesak.info/vijesti/svijet/aus ... sti/532936
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Planina
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 17 ruj 2025, 23:21 |
|
|
Žale se ovi ugostitelji i apartmandžije kakve bezobrazne cijene im bubamo mi bauštelci za kvadrat bilo kakve naše rađe. A nije bezobrazno kad ti naplaćuješ piće 5 puta više nego te koštalo? Nije bezobrazno kad uzimaš za par dana rente u sezoni nečiju mjesečnu plaću? Nije bezobrazno što svojim kuvarima i konobarima i čistačicama gledaš da platiš što je manje moguće a ti zaradiš što je više moguće na njima? Nije bezobrazno što su cijene nekretnina napuhane preko svake granice (radi koga?), što si mladi ne mogu priuštiti nekretninu ni u ovim najvećim zabitima više kamoli po obali npr.? To ništa nije bezobrazno? Tebi bi neko trebao raditi badava dok ti dereš koliko možeš gdje god možeš? Kaže to ti nije realna cijena. Jel tebi realna cijena da ti kava košta 3 eura? Piva 5? Jel realna cijena da običan šugavi stan košta 200.000 eura? Stoko licemjerna. Žale se tako njih par, u ovoj lokalnoj birtiji, kako neće nitko više da im radi. I ovaj stariji zdušno podržava uvoz stranaca. Kaže šta bi ja trebao kad naši neće. Dovest ću neku malu filipinku i neka radi. (moja rodica mu radila cijelo ljeto nije imala 3 slobodna dana itd.) Što nisi napravio 3-4-5-6 djece pa da ti ona rade dan noć za crkavicu? Sve je to ta boomer generacija, koja je prva prestala praviti djecu, koja se snašla na raznorazne načine da dođu do nekretnina u vremena kad je sve bilo badava prije masovnog turizma itd. i sada stoka licemjerna laje nama mladima kakvi smo. Puuuu. Gnjilo društvo ko zna odkad.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: Jučer, , 09:23 |
|
|
Planina je napisao/la: Žale se ovi ugostitelji i apartmandžije kakve bezobrazne cijene im bubamo mi bauštelci za kvadrat bilo kakve naše rađe. A nije bezobrazno kad ti naplaćuješ piće 5 puta više nego te koštalo? Nije bezobrazno kad uzimaš za par dana rente u sezoni nečiju mjesečnu plaću? Nije bezobrazno što svojim kuvarima i konobarima i čistačicama gledaš da platiš što je manje moguće a ti zaradiš što je više moguće na njima? Nije bezobrazno što su cijene nekretnina napuhane preko svake granice (radi koga?), što si mladi ne mogu priuštiti nekretninu ni u ovim najvećim zabitima više kamoli po obali npr.? To ništa nije bezobrazno? Tebi bi neko trebao raditi badava dok ti dereš koliko možeš gdje god možeš? Kaže to ti nije realna cijena. Jel tebi realna cijena da ti kava košta 3 eura? Piva 5? Jel realna cijena da običan šugavi stan košta 200.000 eura? Stoko licemjerna. Žale se tako njih par, u ovoj lokalnoj birtiji, kako neće nitko više da im radi. I ovaj stariji zdušno podržava uvoz stranaca. Kaže šta bi ja trebao kad naši neće. Dovest ću neku malu filipinku i neka radi. (moja rodica mu radila cijelo ljeto nije imala 3 slobodna dana itd.) Što nisi napravio 3-4-5-6 djece pa da ti ona rade dan noć za crkavicu? Sve je to ta boomer generacija, koja je prva prestala praviti djecu, koja se snašla na raznorazne načine da dođu do nekretnina u vremena kad je sve bilo badava prije masovnog turizma itd. i sada stoka licemjerna laje nama mladima kakvi smo. Puuuu. Gnjilo društvo ko zna odkad. Pohlepna geriatrijska govna seru i kukaju najviše, glasači hdz i SDP/možemo. Pogledaj malo cijene, ispod 200€ pro noći ne možeš naći normalni apartman za obitelj (2 odraslih i 2 klinaca). Znači jedan apartman donosi prihode od 6000€ mjesečno i tako barem 3 mjeseca, a ostatak godine iznajmljuju regularno.
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: Jučer, , 10:25 |
|
|
Planina je napisao/la: Žale se ovi ugostitelji i apartmandžije kakve bezobrazne cijene im bubamo mi bauštelci za kvadrat bilo kakve naše rađe. A nije bezobrazno kad ti naplaćuješ piće 5 puta više nego te koštalo? Nije bezobrazno kad uzimaš za par dana rente u sezoni nečiju mjesečnu plaću? Nije bezobrazno što svojim kuvarima i konobarima i čistačicama gledaš da platiš što je manje moguće a ti zaradiš što je više moguće na njima? Nije bezobrazno što su cijene nekretnina napuhane preko svake granice (radi koga?), što si mladi ne mogu priuštiti nekretninu ni u ovim najvećim zabitima više kamoli po obali npr.? To ništa nije bezobrazno? Tebi bi neko trebao raditi badava dok ti dereš koliko možeš gdje god možeš? Kaže to ti nije realna cijena. Jel tebi realna cijena da ti kava košta 3 eura? Piva 5? Jel realna cijena da običan šugavi stan košta 200.000 eura? Stoko licemjerna. Žale se tako njih par, u ovoj lokalnoj birtiji, kako neće nitko više da im radi. I ovaj stariji zdušno podržava uvoz stranaca. Kaže šta bi ja trebao kad naši neće. Dovest ću neku malu filipinku i neka radi. (moja rodica mu radila cijelo ljeto nije imala 3 slobodna dana itd.) Što nisi napravio 3-4-5-6 djece pa da ti ona rade dan noć za crkavicu? Sve je to ta boomer generacija, koja je prva prestala praviti djecu, koja se snašla na raznorazne načine da dođu do nekretnina u vremena kad je sve bilo badava prije masovnog turizma itd. i sada stoka licemjerna laje nama mladima kakvi smo. Puuuu. Gnjilo društvo ko zna odkad. Na kraju svi nađu opravdanja za povećanje ciena i uviek znaju pokazat krivca za to. A na kraju svi smo mi isti, ovisno o položaju gdje se nalazimo...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: Jučer, , 10:44 |
|
|
horus je napisao/la: Planina je napisao/la: Žale se ovi ugostitelji i apartmandžije kakve bezobrazne cijene im bubamo mi bauštelci za kvadrat bilo kakve naše rađe. A nije bezobrazno kad ti naplaćuješ piće 5 puta više nego te koštalo? Nije bezobrazno kad uzimaš za par dana rente u sezoni nečiju mjesečnu plaću? Nije bezobrazno što svojim kuvarima i konobarima i čistačicama gledaš da platiš što je manje moguće a ti zaradiš što je više moguće na njima? Nije bezobrazno što su cijene nekretnina napuhane preko svake granice (radi koga?), što si mladi ne mogu priuštiti nekretninu ni u ovim najvećim zabitima više kamoli po obali npr.? To ništa nije bezobrazno? Tebi bi neko trebao raditi badava dok ti dereš koliko možeš gdje god možeš? Kaže to ti nije realna cijena. Jel tebi realna cijena da ti kava košta 3 eura? Piva 5? Jel realna cijena da običan šugavi stan košta 200.000 eura? Stoko licemjerna. Žale se tako njih par, u ovoj lokalnoj birtiji, kako neće nitko više da im radi. I ovaj stariji zdušno podržava uvoz stranaca. Kaže šta bi ja trebao kad naši neće. Dovest ću neku malu filipinku i neka radi. (moja rodica mu radila cijelo ljeto nije imala 3 slobodna dana itd.) Što nisi napravio 3-4-5-6 djece pa da ti ona rade dan noć za crkavicu? Sve je to ta boomer generacija, koja je prva prestala praviti djecu, koja se snašla na raznorazne načine da dođu do nekretnina u vremena kad je sve bilo badava prije masovnog turizma itd. i sada stoka licemjerna laje nama mladima kakvi smo. Puuuu. Gnjilo društvo ko zna odkad. Pohlepna geriatrijska govna seru i kukaju najviše, glasači hdz i SDP/možemo. Pogledaj malo cijene, ispod 200€ pro noći ne možeš naći normalni apartman za obitelj (2 odraslih i 2 klinaca). Znači jedan apartman donosi prihode od 6000€ mjesečno i tako barem 3 mjeseca, a ostatak godine iznajmljuju regularno. De malo smanji priču, nigdje na Jadranu osim možda u Dubrovniku apartman se ne može napuniti po defaultu tri mjeseca u kontinuitetu, u većini turističkih mjesta apartmani se napune 60-ak dana godišnje. Apartman koji vrijedi 250k eura, ako donese bruto 12k eura godišnje, to je 4.8% bruto prinosa. Od toga treba odbiti troškove bukiranja, čišćenja, održavanja i sve ostalo, znači da je čisti prinos pola od toga. Kupi apartmančić i probaj, ako misliš da je to laka lova.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: Jučer, , 10:55 |
|
|
Mi od kuce od 80 kvadrata imamo oko 4 ipo mjesecno(za 30 dana iznajmljivanja). Apartmani maksimalno mogu dignit oko 3 i to bolji apartmani na boljim lokacijama, 6000 eura je teška lolčina. I to je kuca koja ima još duplo toliko okucnice, novo sređena relativno(jedno 4 godine staro)
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|