|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 69 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Crvene junice i treć hram Postano: 16 ruj 2025, 06:48 |
|
|
Salivator je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ne ciljam konkretno ni na što. Samo sam pitala vezano za arapske brojke, da se ne ponavljam već sam pojasnila zašto me to zanima Nije li taj broj povezan s carem Neronom? Za to da je riječ o Nimrodu prvi put čujem
Citat: Zvijer koju vidje bijaše i više nije; zamalo izlazi iz Bezdana i ide u propast. I zapanjit će se pozemljari – oni kojima ime, od postanka svijeta, nije zapisano u knjigu života – kad vide da Zvijer bijaše i više nije, a opet je tu.
Tu se hoće mudre pameti! Sedam glava sedam je bregova na kojima žena sjedi. A i sedam kraljeva: pet ih već pade, jedan jest, a jedan još ne dođe: kada dođe, ostati mu je zamalo.
I Zvijer koja bijaše i više nije, osma je, a iz broja je njih sedmero, i ide u propast.
Deset rogova što ih vidje deset je kraljeva; oni još ne primiše kraljevstva, ali će – samo za jedan sat – primiti vlast kao kraljevi zajedno sa Zvijeri.
Jèdne su misli: svu svoju silu i vlast predati Zvijeri. Pet kraljeva već palo, tj antikrista. Nimrod je bio prvi kralj, univerzalna valuta, jedan jezik do pada babilonske kule. Neron je bio antikrist u doba pisanja otkrivenja, tj "kralj koji jeste". Jedan će doći, ali će kratko vladati. Može biti Hitler, ali može i neki drugi manijak. Zvijer koja bijaše je osmi antikrist, tj opet će doći iz bezdana, a samo Nimrod/Gilgameš/Oziris se spominju u vezi uskrsnuća. Najluđe je to što ima indicija da je invazija na Irak upravo bila zbog Gilgameša, jer mjesec dana prije invazije je objavljeno da je pronađen ulaz u odaje. Odaje Ozirisa u Egiptu su bile prazne. Tijelo koje je bilo u odajama Ozirisa, običan čovjek kojeg su nadali uskrsnuti. Gilgameš je bio 2/3 bog , tj 66.6%. U emisiji Coast to coast, koju je vodio pionir Art Bell, neimenovani general je svjedočio kako su pronašli Gilgameša i da su uzeti DNK uzorci, a tijelo prevezeno u Države. Ima tu svačega, uglavnom ako ga uskrsnu ili mu kombiniraju DNK sa nekom aždajom, najebali smo. It is a rabbit hole, a pokušao sam ti opisati u što kraćim crtama. Jovanka jes to ti 
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Crvene junice i treć hram Postano: 16 ruj 2025, 07:06 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Salivator je napisao/la: Pet kraljeva već palo, tj antikrista. Nimrod je bio prvi kralj, univerzalna valuta, jedan jezik do pada babilonske kule. Neron je bio antikrist u doba pisanja otkrivenja, tj "kralj koji jeste". Jedan će doći, ali će kratko vladati. Može biti Hitler, ali može i neki drugi manijak. Zvijer koja bijaše je osmi antikrist, tj opet će doći iz bezdana, a samo Nimrod/Gilgameš/Oziris se spominju u vezi uskrsnuća. Najluđe je to što ima indicija da je invazija na Irak upravo bila zbog Gilgameša, jer mjesec dana prije invazije je objavljeno da je pronađen ulaz u odaje. Odaje Ozirisa u Egiptu su bile prazne. Tijelo koje je bilo u odajama Ozirisa, običan čovjek kojeg su nadali uskrsnuti. Gilgameš je bio 2/3 bog , tj 66.6%. U emisiji Coast to coast, koju je vodio pionir Art Bell, neimenovani general je svjedočio kako su pronašli Gilgameša i da su uzeti DNK uzorci, a tijelo prevezeno u Države. Ima tu svačega, uglavnom ako ga uskrsnu ili mu kombiniraju DNK sa nekom aždajom, najebali smo. It is a rabbit hole, a pokušao sam ti opisati u što kraćim crtama. Jovanka jes to ti  Jesam, ali ne znaš koja. 
_________________ ...and yet I find, and yet I find...repeating in my head If I can't be my own, I'd feel better dead..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Crvene junice i treć hram Postano: 16 ruj 2025, 08:42 |
|
|
_________________ ...and yet I find, and yet I find...repeating in my head If I can't be my own, I'd feel better dead..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Crvene junice i treć hram Postano: 16 ruj 2025, 09:42 |
|
|
Salivator je napisao/la: Dvije zvijeri?
Prva je hibrid Nimrodove DNK i aždaje, iz mora. Druga je Nimrod, koja se diže iz zemlje.
Case closed. aždaja (perz. ežderhā, eždehā, preko tur.), mitsko čudovište, golem gušter s pandžama na nogama, s repom i krilima. U našim narodnim pjesmama i pričama: dvoglava, troglava i sedmoglava aždaja ( sinonimi: zmaj, ala, hala, drakun). Ovo ti ne drži vodu. Zmaj iz Otkrivenja je Sotona, otkud bi izvukli njegov DNK za napraviti hibrid o kojem govoriš
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Crvene junice i treć hram Postano: 16 ruj 2025, 09:58 |
|
|
Salivator je napisao/la: U pravu si, moja greška.
Također, mislim da je Nimrod prva Zvijer, tj. Antikrist. Druga je lažni prorok, koja će biti religijski vođa.
Nimrod je ubijen prije od strane Ezova, pa se dignuo opet. :) Vjeruj u šta hoćeš i kome hoćeš. Osobno sam se naslušala kojekakvih proročanstava, najbolje mi je bilo da je World Wide Web, skraćenica www, u biti prikriveni rimski brojevi VIVIVI iz čega je iščitano 666. Pa da je to i točno opet ne piše : šest stotina šezdeset i šest nego samo tri šestice. Tako da, kojekakve proroke po You Tube kanalima uzimam s debelom rezervom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Crvene junice i treć hram Postano: 16 ruj 2025, 10:03 |
|
|
zalutala je napisao/la: Salivator je napisao/la: Dvije zvijeri?
Prva je hibrid Nimrodove DNK i aždaje, iz mora. Druga je Nimrod, koja se diže iz zemlje.
Case closed. aždaja (perz. ežderhā, eždehā, preko tur.), mitsko čudovište, golem gušter s pandžama na nogama, s repom i krilima. U našim narodnim pjesmama i pričama: dvoglava, troglava i sedmoglava aždaja ( sinonimi: zmaj, ala, hala, drakun). Ovo ti ne drži vodu. Zmaj iz Otkrivenja je Sotona, otkud bi izvukli njegov DNK za napraviti hibrid o kojem govoriš Ti si vrh. Jel ti misliš da ja stvarno vjerujem u ovo? Draga zalutala, rekao sam ti već da mi je zanimljiva teorija i ništa više.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Crvene junice i treć hram Postano: 16 ruj 2025, 10:16 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Crvene junice i treć hram Postano: 16 ruj 2025, 12:02 |
|
|
Salivator je napisao/la: zalutala je napisao/la: aždaja (perz. ežderhā, eždehā, preko tur.), mitsko čudovište, golem gušter s pandžama na nogama, s repom i krilima. U našim narodnim pjesmama i pričama: dvoglava, troglava i sedmoglava aždaja (sinonimi: zmaj, ala, hala, drakun).
Ovo ti ne drži vodu. Zmaj iz Otkrivenja je Sotona, otkud bi izvukli njegov DNK za napraviti hibrid o kojem govoriš
Ti si vrh. Jel ti misliš da ja stvarno vjerujem u ovo? Draga zalutala, rekao sam ti već da mi je zanimljiva teorija i ništa više. Vjeruješ li ili ne ne ulazim u to, no činjenica je da braniš tu teoriju. Hibrid zmaja i zvijeri, odnekud mi je bilo poznato i našla sam otkud: https://www.imdb.com/title/tt0075005/Damien, sin Sotone i ženke čaglja Netko gledao stari horor film(priznajem dobar je) i osmislio teoriju
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Crvene junice i treć hram Postano: 16 ruj 2025, 12:04 |
|
|
|
p.s mene zbilja u ovoj svoj priči jedino zanima ono što sam već pitala o arapskim brojkama
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Crvene junice i treć hram Postano: 16 ruj 2025, 12:23 |
|
|
|
sescenti sexaginta sex
ἑξακόσιοι ἑξήκοντα ἕξ ἑξακόσιοι = 600
ἑξήκοντα = 60
ἕξ = 6
Na svakom brojevnom sustavu je sest stotina sezdeset sest isti broj odnosno oznacava istu brojevnu vrijednost 666
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Crvene junice i treć hram Postano: 16 ruj 2025, 13:24 |
|
|
zalutala je napisao/la: Salivator je napisao/la: Ti si vrh. Jel ti misliš da ja stvarno vjerujem u ovo? Draga zalutala, rekao sam ti već da mi je zanimljiva teorija i ništa više. Vjeruješ li ili ne ne ulazim u to, no činjenica je da braniš tu teoriju. Hibrid zmaja i zvijeri, odnekud mi je bilo poznato i našla sam otkud: https://www.imdb.com/title/tt0075005/Damien, sin Sotone i ženke čaglja Netko gledao stari horor film(priznajem dobar je) i osmislio teoriju Citat: Ne znam na što točno ciljaš sa brojem zvijeri, ali ja to posmatram kao zanimljivost, isto kao i svaku ludu teoriju koja se pojavi. Vjerujem svašta, ali ne vjerujem nikome. Dio o hibridu sam izmislio jučer. Đizs. Opusti se i uživaj, nemamo mnogo vremena.. The End is Nigh
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Crvene junice i treć hram Postano: 16 ruj 2025, 15:39 |
|
|
Ajd dobro, sigurno si ovo sve jučer izmislio Salivator je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ne ciljam konkretno ni na što. Samo sam pitala vezano za arapske brojke, da se ne ponavljam već sam pojasnila zašto me to zanima Nije li taj broj povezan s carem Neronom? Za to da je riječ o Nimrodu prvi put čujem
Citat: Zvijer koju vidje bijaše i više nije; zamalo izlazi iz Bezdana i ide u propast. I zapanjit će se pozemljari – oni kojima ime, od postanka svijeta, nije zapisano u knjigu života – kad vide da Zvijer bijaše i više nije, a opet je tu.
Tu se hoće mudre pameti! Sedam glava sedam je bregova na kojima žena sjedi. A i sedam kraljeva: pet ih već pade, jedan jest, a jedan još ne dođe: kada dođe, ostati mu je zamalo.
I Zvijer koja bijaše i više nije, osma je, a iz broja je njih sedmero, i ide u propast.
Deset rogova što ih vidje deset je kraljeva; oni još ne primiše kraljevstva, ali će – samo za jedan sat – primiti vlast kao kraljevi zajedno sa Zvijeri.
Jèdne su misli: svu svoju silu i vlast predati Zvijeri. Pet kraljeva već palo, tj antikrista. Nimrod je bio prvi kralj, univerzalna valuta, jedan jezik do pada babilonske kule. Neron je bio antikrist u doba pisanja otkrivenja, tj "kralj koji jeste". Jedan će doći, ali će kratko vladati. Može biti Hitler, ali može i neki drugi manijak. Zvijer koja bijaše je osmi antikrist, tj opet će doći iz bezdana, a samo Nimrod/Gilgameš/Oziris se spominju u vezi uskrsnuća. Najluđe je to što ima indicija da je invazija na Irak upravo bila zbog Gilgameša, jer mjesec dana prije invazije je objavljeno da je pronađen ulaz u odaje. Odaje Ozirisa u Egiptu su bile prazne. Tijelo koje je bilo u odajama Ozirisa, običan čovjek kojeg su nadali uskrsnuti. Gilgameš je bio 2/3 bog , tj 66.6%. U emisiji Coast to coast, koju je vodio pionir Art Bell, neimenovani general je svjedočio kako su pronašli Gilgameša i da su uzeti DNK uzorci, a tijelo prevezeno u Države. Ima tu svačega, uglavnom ako ga uskrsnu ili mu kombiniraju DNK sa nekom aždajom, najebali smo. It is a rabbit hole, a pokušao sam ti opisati u što kraćim crtama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Crvene junice i treć hram Postano: 16 ruj 2025, 16:02 |
|
|
|
Pokušat ću pojasniti što me zanima u vezi arapski brojki. Otkrivenje je pisao grčkim alfabetom, i dan danas je u upotrebi npr. geometrija i trigonometrija(označavanje kutova), matematičke konstante, matematičke jedinice, za oznaku varijabli itd... Poslije grčkog alfabetskog sustava dolazi rimski brojevni sustav(koliko sam upoznata naslanja se na grčki), i on je također i dan danas u upotrebi. Npr. označavanje; poglavlja, stoljeća, kraljeva, papa itd.. I u šesnaestom stoljeću se usvaja arapski brojevni sustav. Najviše koristimo arapski, no i druga dva su također u upotrebi
Ono što me zanima. Kako možemo biti sigurni da će: U ovome je mudrost: u koga je uma, nek odgoneta broj Zvijeri. Broj je to jednog čovjeka, a broj mu je šest stotina šezdeset i šest." biti označen arapskim znamenkama?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Crvene junice i treć hram Postano: 16 ruj 2025, 19:42 |
|
|
|
Starogrčki tekst Otkrivenja je preveden sa hebrejskog. Broj 666 se obično odnosi na Nerona.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Crvene junice i treć hram Postano: 23 stu 2025, 17:26 |
|
|
Salivator je napisao/la: zalutala je napisao/la: Pitanje je djelomično vezano za temu, ne znam gdje drugo pittai pa ću ovdje(da ne otvaram novu temu samo zbog toga). xy puta sam gledala neke xy tumače Ivanovog Otkrivenja i ono što mi je upečatljivo kod svih, kada gvoore o znacima vremena npr. logotipi ili slično u kojima iščitavaju broj zvijeri iz Otkrivenja šest stotina šezdeset i šest uvijek govore o znamenkama: 666, odnosno arapske brojke(koje iščitavaju) a znamo da su arapske brojke usvojene negdje u 16. stoljeću pa je samim time nemoguće da se iste brojke koriste u Ivanovom Otkrivenju. Ono što mi je nejasno pa ako netko zna i voljan je pojasniti. Jel to previd tih tumača(ne znam kako ih drugačije nazvati)? Ili je netko nekad negdje dokazao da se šest stotina šezdeset i šest iz Otkrivenja može poistovjetiti sa 666? Nejasno mi je pitanje totalno. Jel netko dokazao da je šest stotina šezdeset šest broj 666? Evo fun fact: Vezano za drugu temu. Uz grčki i arapski stručnjak si i za hebrejski i aramejski. Šta takva veličina radi na ovom forumu? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Crvene junice i treć hram Postano: 23 stu 2025, 17:27 |
|
|
Salivator je napisao/la: zalutala je napisao/la: Pitanje je djelomično vezano za temu, ne znam gdje drugo pittai pa ću ovdje(da ne otvaram novu temu samo zbog toga). xy puta sam gledala neke xy tumače Ivanovog Otkrivenja i ono što mi je upečatljivo kod svih, kada gvoore o znacima vremena npr. logotipi ili slično u kojima iščitavaju broj zvijeri iz Otkrivenja šest stotina šezdeset i šest uvijek govore o znamenkama: 666, odnosno arapske brojke(koje iščitavaju) a znamo da su arapske brojke usvojene negdje u 16. stoljeću pa je samim time nemoguće da se iste brojke koriste u Ivanovom Otkrivenju. Ono što mi je nejasno pa ako netko zna i voljan je pojasniti. Jel to previd tih tumača(ne znam kako ih drugačije nazvati)? Ili je netko nekad negdje dokazao da se šest stotina šezdeset i šest iz Otkrivenja može poistovjetiti sa 666? Nejasno mi je pitanje totalno. Jel netko dokazao da je šest stotina šezdeset šest broj 666? Evo fun fact:
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kainos
|
Naslov: Re: Crvene junice i treć hram Postano: 23 stu 2025, 21:47 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Crvene junice i treć hram Postano: 23 stu 2025, 21:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 87831 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
krstjanin je napisao/la: Na svakom brojevnom sustavu je sest stotina sezdeset sest isti broj odnosno oznacava istu brojevnu vrijednost 666 Nije ni u jednom nego samo u dekadskom sustavu. U binarnom je 1010011010 a u heksadecimalnom je 0x29A. Fake news i teorije zavjera najčešće ne prolaze ni bazični test provjere.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Crvene junice i treć hram Postano: 24 stu 2025, 19:46 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Diablo je napisao/la: Jedna od teorija je ta da se kovčeg nalazi u tunelima ispod starog hrama ,zbog čega mozda I istražuju Al Aqsu tj moguće tunele ispod nje.
Imaš u članku iznad... Nikad nece naci Kovceg. Druga stvar pojavom Mesije (Krista) koji je sam postao Hram zidovski hram nema vise nikakvog smisla jer Krist jest Zakon utjelovljeni (Ploce) koji je izasao iz Novog Kovcega (Marije). Nadalje Krist je jednom za svagda ukinuo zrtve, zrtvujuci sam sebe. Zar da se Bogu mile zrtve junaca i jaraca nakon sto je Zrtvovao vlastitog Sina odnosno nakon sto je on sam Sebe prinio kao zrtvu i to Zrtvu savrsenu. Treca stvar cak i da ovo sve zanemarimo i da Zidovi podignu ljusturu hrama Zidovi vise nemaju uopce svijest kojeme plemenu tko pripada. Tako da nebi mogli osposobiti ni levite. Neki vjeruju toboze da su oni koji se prezivaju Kohen i Levi pripadaju levitima ali za to nema nikakvih dokaza, a ni DNK analiza nije pokazala neku njihovu srodnost. Dakle ako se treci Hram ikad i izgradi on ce biti sjediste Antikrista. JHWH nikad vise u njemu prebivati nece Ovo si lipo reka. Bog žrtvova svoga sina, a sa' bi po ovima triba udovojit ekipi koja čini čare-bare s kozaman i kravaman.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|