HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 lis 2025, 04:26.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 58 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zašto žene ne žele imati djecu?
PostPostano: 12 ruj 2025, 06:11 

Bobovac je napisao/la:
Zašto bi netko želio imati djecu? Ozbiljno pitam.

Zašto bi netko imao potrebu imati djecu?

Društvo tj kolektiv očajnički treba djecu, ali pojedinac, individua?? Koji je njegov razlog da ima djecu? Djeca jesu slatka ali količina energije, vremena i sredstava koja se na njih utroši nije toga vrijedna.
Jedino eto, da nas posječuju u staračkim domovima i na koncu pokopaju, ali ako se sve svodi na to onda jebo to.

Ovako se pita većina ljudi na Zapadu. Ono što mogu reći na račun poznanstva jest to da kad ljudi prođu 40-te, 50-te počnu čeznuti za djecom, a pogotovo žene. Znam jako puno primjera gdje žene u četrdesetima (bilo da nemaju djecu ili su im djeca odrasla) nabave psa jerbo dobe silnu potrebu da se brinu okog nekoga/nečega.

A što se tiče samog imanja djece, iz osobnog izkustva najteže je s djecom od 0-2 godine, gdje trebaš najviše brige i gdje ti diete ne zna reći što ga muči, ter pogotovo ako ti je prvo diete svaki treći dan s njim trčiš na hitnu.
Osobno mi je najbolje kad djeca imaju od 2 do 6 godina (još nemam izkustva s pubertetom i punoljetnosti). Tada ih sve zanima, nemaju obaveza oko škole i gušt ti je kad mu u slobodno vrieme pokazuješ svašta i vidiš da diete to zanima i da upija svaku tvoju rieč s povjerenjem, pogotovo ako ga takve stvari po prirodi zanimaju. Također, kako diete napreduje, ter ako postiže neke uspjehe bilo u sportu ili u školi, meni je to isto kano da sam i sam postigao neki uspjeh i to ne zato što sam uložio neki trud oko njega, već zato što u njemu vidim sebe.
Također, neke zanimacije koje sam prerastao i koje me same po sebi više ne zanimaju, ja ih sad ponovno s guštom prolazim kroz djecu dok u njima gledam ono isto zanimanje koje sam i ja u njihovo vrieme imao.

Naravno, ima i druga strana medalje. Djeca te mogu i osramotiti tako da negdje budu nepristojni, naprave neku štetu, loši su u školi, vidiš da ne žele učiti i pisati zadaće sami od sebe nego ih moraš nadzirat... To ti onda oduzima živce i slično. Tu dolazi i žrtvovanje karijere, jerbo izbjegavaš prekovremene, uzimaš bolovanja zbog djece, a pogotovo žene idu na porodiljne zbog kojih će ih poslodavac zamieniti s nekim drugim u hijerarhiji...

Ali osobno kad sve zbrojim i oduzmem, djeca me daleko više čine sretnijim, izpunjenijim, smislenijim, ter me guraju napried. Ne vidim kako bih bez njih. Posao ti svakako mora biti više kano nuždno zlo nego kano smisao života. Također, što je više djece, to je lakše čuvati manju djecu. I kod mene i kod dosta drugih koje znam, starija djeca jako pomažu kod čuvanja i brige oko mlađe djece.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2025, 08:25 

Žene ne žele imati djecu jer su im lagali.

"Draga, sretnija ćeš biti ako se drogiraš, opijaš i jebeš sa kim hoćeš, crnčiš trećinu životnog vijeka bogovima baalenciage i umreš.."

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2025, 09:45 

Ja mislim da žene, i dalje, više žele djecu nego muški, ali istodobno one su krive za manje rađanja! :D

Objasnit ću zašto.

Kroz povijest žene su uvijek željele više djecu, ali se s modernim životom njihova želja za djecom značajno umanjila.

Može biti da se ta želja za djecom umanjila i kod muškaraca, ali ne u tolikoj mjeri da opravda toliko umanjenje rađanja i demografsku krizu. Naročito zato što muška želja za djecom nije ni bila toliko izražena kao ženska.

Nakon rođenja muškog nasljednika većini muškaraca je bilo svejedno dali će biti više ili manje djece kasnije, dok su žene uglavnom voljele djecu i rađale djecu iz majčinskog instinkta.
Govorim uopćeno, naravno, iznimke su postojale i prije.

Kada se uzme da je bilo mnogo puta teže za žene imati djecu nekada nego sada, jasno je da su žene te koje su promijenile trend, ne muškarci.

Medicinska skrb bila skoro pa nikakva, malo tko je imao pristup educiranom liječniku da porodi dijete, a i oni su imali značajno smanjene mogućnosti da pomognu u odnosu na sada.

Poslovi koje su radile žene su bili značajno teži tako ni trudnice nisu imale ni približno "poštedu" kao što imaju sada.

Izvor prihoda, žene ga nisu imale pa su bile financijski mnogo ovisnije o mužu koji je mogao biti, ili tokom braka, postati zlostavljač a one nemaju baš nekog izbora jer imaju puno djece i nemaju prihoda.

Uz sve to žene su htjele djecu.

Sada se situacija okrenula skoro posve, imaju medicinsku skrb, vlastite prihode, poštedu s posla, i prilagođene uvjete rada, mogućnost da odjebu zlostavljača (nije idealna to situacija ni sada ali kudikamo bolja nego nekada).

Uz sve to, neke žene ne žele ni brak pa ni djecu, neke se udaju a nećkaju se oko djece, a i one koje imaju doziraju to, malo koja hoće treće dijete.

Za muškarce se nije toliko stanje promijenilo, zapravo ni nekada prije nije bilo opasno za muškarce imati djecu, ne ostaneš ti trudan niti rizikuješ porod bez medicinske skrbi.

Mislim da su na odnos muškaraca prema djeci utjecala kojekakva ljevičarska sranja, "glava obitelji" je postalo derogatoran pojam. Respekt od članova vlastite obitelji se izgubio, stopa razvoda je visoka. Žene ostavljaju i druga prezimena.

Da ne spominjem kakva je veza s djetetom nakon razvoda, muškarci često dođu u situaciju da financiraju tamo neke ljude, bivšu suprugu i svoje dijete s kojim nemaju tu obiteljsku konekciju, sa ženom jer se ta veza raspala, a sa djetetom jer ne dijele isti dom više, pa koliko god i da se trudiš teško je imati tu povezanost koja dolazi iz istog domaćinstva.

To da ćeš imati nasljednika da nosi tvoje ime se isto izgubilo, iz više razloga, neću kriviti žene za sve to, ali činjenica da hoće zadržati "svoje" prezime dovoljno govori o devalvaciji tog imena. Kao da itko od nas ima svoje prezime, dobili smo ga na određeni tradicionalni način, kada žena ostavi svoje prezime poručuje mužu da ne poštuje njega ni njegove, jer odstupa od tradicije sa svrhom da joj prezime ostane različito. Bila je ta tema mislim na forumu pa neću širiti ovdje, ali je sigurno jedan od razloga devalvacije tog svog "nasljednika".

Drugi razlog je što iz malobrojnosti djece moguće je da ćeš svakako imati sve djevojčice pa osim ako ne nađu baš liberalnog lika koji će uzeti njeno ionako nećeš prenijeti dalje svoje prezime.

Treći razlog je što se i svrha tog obiteljskog imena nekako izgubilo od kako su ljudi postali jako fluidni, mnogi isprodali seoska imanja svoje obitelji.

Šta nekoga briga što si ti taj i taj u nekom tamo gradu gdje ljudi slabo poznaju prvog komšiju u zgradi.

Nekada je obiteljska loza bila i obiteljski ponos, jer su i svi tvoji iz tog mjesta, ima neko korijenje. Danas je to izgubilo na značaju.

To su razlozi zašto je muškarcima možda manje bitno da imaju djecu.

Međutim, kako rekoh prije, žene su te koje diktiraju tendenciju, u moderno vrijeme dobile su bolja prava i odlučile ih koristiti tako da svojim izborima sruše demografsku sliku društva.

Tko će prevladati, posljedično, ako trendovi ostanu isti? Pa oni koji imaju djecu iz zajednica u kojima žene nemaju ta prava koja im je dala civilizacija nastala na judeokršćanskoj tradiciji.

Btw. Znam da to nije isključivo judeokršćanska stvar, Japan nije na judeokršćanskim korijenima pa je isto u problemu, možda i većem nego Europa, ali je tamo Amerika napravila ogroman utjecaj na Japan, naročito nakon drugog svjetskog rata kada su, u strahu od velikog povećanja populacije, svjesno propagirali manju obitelj japancima. Oni su to prihvatili i zadržali tendenciju smanjenja obitelji i nakon što su američke propagandne svrhe prestale.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2025, 10:08 

dane-croatia je napisao/la:

A što se tiče samog imanja djece, iz osobnog izkustva najteže je s djecom od 0-2 godine, gdje trebaš najviše brige i gdje ti diete ne zna reći što ga muči, ter pogotovo ako ti je prvo diete svaki treći dan s njim trčiš na hitnu.
Osobno mi je najbolje kad djeca imaju od 2 do 6 godina (još nemam izkustva s pubertetom i punoljetnosti). Tada ih sve zanima, nemaju obaveza oko škole i gušt ti je kad mu u slobodno vrieme pokazuješ svašta i vidiš da diete to zanima i da upija svaku tvoju rieč s povjerenjem, pogotovo ako ga takve stvari po prirodi zanimaju. Također, kako diete napreduje, ter ako postiže neke uspjehe bilo u sportu ili u školi, meni je to isto kano da sam i sam postigao neki uspjeh i to ne zato što sam uložio neki trud oko njega, već zato što u njemu vidim sebe.
Također, neke zanimacije koje sam prerastao i koje me same po sebi više ne zanimaju, ja ih sad ponovno s guštom prolazim kroz djecu dok u njima gledam ono isto zanimanje koje sam i ja u njihovo vrieme imao.

Svi problemi sa djecom do puberteta su ništa u usporedbi sa mukom i problemima koje roditelj ima sa djecom u pubertetu. Možda iznimki od toga pravila ima, ali rijetko.

Podižeš dijete, ono raste ti ga voliš, živiš za njega, ono je sve svjesnije, oni ti postaje i nsjbliži prijatelj s kojim dijeliš tajne, ono je sve sposobnije i samostalnije, raduješ se njegovom razvituku, vaša spona postaje sve dublja...
I onda paf! Pubertet.
Pogledaš u lice djeteta i vidiš da je ono stranac. Ne znaš tko je to, što misli, što osjeća prema tebi... Pogotovu ako je žensko. Slatka djevojčica koja je s tobom dijelila svoje najdublje tajne, želje i strahove, smijala se i plakala u tvom naručju, ona koju si dan prije testa iz matematike satima podučavao formulama i strahovao od ocjene kao i ona, ustajao noću da vidiš je li s nje spao pokrivač... Ona samo jednog dana nestane. Umre. Umjesto nje to bude neko drugo biće koje liči na nju ali koje šuti i okreće glavu, koje bježi od tebe, kojeg odjednom nema u kući a ti ne znaš gdje je...

To je najveći horor imanja djece, ne mijenjanje pelena i bebin plač.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2025, 10:39 

Bobovac je napisao/la:

Svi problemi sa djecom do puberteta su ništa u usporedbi sa mukom i problemima koje roditelj ima sa djecom u pubertetu. Možda iznimki od toga pravila ima, ali rijetko.

Podižeš dijete, ono raste ti ga voliš, živiš za njega, ono je sve svjesnije, oni ti postaje i nsjbliži prijatelj s kojim dijeliš tajne, ono je sve sposobnije i samostalnije, raduješ se njegovom razvituku, vaša spona postaje sve dublja...
I onda paf! Pubertet.
Pogledaš u lice djeteta i vidiš da je ono stranac. Ne znaš tko je to, što misli, što osjeća prema tebi... Pogotovu ako je žensko. Slatka djevojčica koja je s tobom dijelila svoje najdublje tajne, želje i strahove, smijala se i plakala u tvom naručju, ona koju si dan prije testa iz matematike satima podučavao formulama i strahovao od ocjene kao i ona, ustajao noću da vidiš je li s nje spao pokrivač... Ona samo jednog dana nestane. Umre. Umjesto nje to bude neko drugo biće koje liči na nju ali koje šuti i okreće glavu, koje bježi od tebe, kojeg odjednom nema u kući a ti ne znaš gdje je...

Zapravo je najveća satisfakcija ako uspiješ stvorit ljude koji funkcioniraju bez tebe. Ja jedva čekam, blizu sam a jest težak taj dio ali ulazimo u godine kad se svjesno ili nesvjesno moraš početi posvećivati sebi zbog fizičkog slabljenja i bolesti tako da je o.k. što se odmaknu.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2025, 10:45 

Bobovac je napisao/la:

I onda paf! Pubertet.

Dobro ne prepadaj čovjeka. Postoji i utješna stvar, čudovište nije zauvijek. I pubertet prođe. To dijete nakon puberteta obično dobiješ nazad. :zubati

1337 of 2558 - 52.27%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2025, 12:12 

Zato je Bog stvorio internat.

Tko vam je kriv što nemate para da platite da djeca u pubertetu budu što duže i što dalje od tebe :D

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2025, 13:41 

Vukan je napisao/la:
Ja znam za slučajeve da muškarci žele djecu , ali ne žele da se uloge dijele 50% - 50% u roditeljskoj ulozi, a da oni i dalje ostanu primarni donositelji kruha za stol. I to razumijem. Zamisli dolaziš nakon 12 sati rada jer financiraš 80% troškova, a čeka te pola suđa za oprati, večera od jučer i zasrano dijete jer eto, sve se dijeli.

To da su muškarci često redikuli koji igraju videoigrice i slično ne sporim, ali imam osjećaj da su žene ipak gatekeeperi toga da imamo više djece.

Što se tiče problema posuđa - nabaviti perilicu posuđa. Nisu skupe, montaža jednostavna. Jedan problem i izlika za prigovaranje manje.

Presvući dijete - 5 minuta. OK, pelene i maramice nisu jeftine, ali ...

Hranjenje - prašak i bočica ~ 15 minuta. Kasnije je odlična ona stolica za hranjenje, gdje ti ne mogu pobjeći dok nije gotovo. Kada su siti i suhi - uglavnom spavaju. Što se hrane tiče, gdje ima za 3 tanjura - ima i za 6.

Sve skupa - 1 sat dnevno. Ništa strašno. Zapravo čak i zabavno.

Zapravo, što se tiče čuda, pomodarstva i troškove - to negdje kreće u srednjoj školi. Mala djeca - mala briga. Što se braka tiče, od feministica bježati što dalje...
Da, žene (generaliziram) su te koje - "ne bi djecu", ali sve do jednom... Poznat mi je slučaj gdje je muž (bogatun) ostavio ženu jer nije mogla imat djecu. Oženio drugu i sa njom ima djecu. Upoznao sam 3 žene koje su pobacile. I sada se (kasno) zbog toga kaju. Dvije zapravo i ne znaju zašto su to učinile. A čudno je što o tome imaju potrebu pričati, bez da ih se za to pita, pa čak i meni koji ima nisam bliski prijatelj - nego poznanik.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2025, 14:57 

Žene nažalost pogrešno stare. Za njih bi bilo najbolje da idu u rikverc, da imaju 50 g. pa da onda postaju sve mlađe i sa 20 da znaju što ih čeka sa 50.

Ovako se praše, tetoviraju, pirsaju, puštaju kandže, leže pred tv-om ili vodaju cuke, loču i onda kad dođu neke godine i sve navedeno uzme danak onda bi se preobratile, obično bude veće kasno.

Tu majke zakažu, one bi trebale žensku djecu usmjeravat, međutim one obično savjetuju ono što nemaju i što nisu probale, pa savjetuju kćeri ili da se ne udaju ili da se bogato udaju.

Ne vidim dobrog izlaza osim opće promjene društvene klime i uzdizanja majki kao božanstva.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2025, 15:29 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ne vidim dobrog izlaza osim opće promjene društvene klime i uzdizanja majki kao božanstva.

Možda im se može serijski ugraditi čip.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2025, 18:52 

Li Zongren je napisao/la:
Dida ajde lec

Ajde ti lipo pali motore.

Ideš u Ignore.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2025, 22:50 

Citat:

ChatGPT
Rekli ste:
Daj radikalne futurističke inovativne mjere za povećanje fertiiteta
ChatGPT je rekao:
Naravno! Ako ciljamo radikalne, futurističke i inovativne pristupe za povećanje fertiliteta, možemo kombinirati biotehnologiju, genetiku, društvene inovacije i tehnologiju. Evo nekoliko prijedloga podijeljenih po kategorijama:

1. Genetska i biotehnološka intervencija
Genetska optimizacija reproduktivnog zdravlja: Editiranje gena povezanim s plodnošću (npr. povećanje kvalitete jajnih stanica ili sperme) korištenjem CRISPR-Cas tehnologije.

“Lab-grown” jajne stanice i spermatozoidi: Razvijanje jajnih stanica i spermija iz matičnih stanica odraslih osoba, čime bi se fertilitet mogao produžiti do duboke starosti.

Nano-biolijekovi: Nano-roboti ili nanomolekule koje ciljano poboljšavaju funkciju jajnika/testisa i povećavaju šanse za oplodnju.

2. Zdravstvene i hormonske inovacije
Hormonska modulacija po narudžbi: Personalizirana hormonska terapija koja prati menstrualni ciklus u realnom vremenu i optimizira ovulaciju ili spermatogenezu.

“Fertility vaccines” protiv starenja reproduktivnog sustava: Injekcije koje odgađaju degeneraciju jajnika i poboljšavaju kvalitetu gameta.

Epigenetski reset gameta: Terapija koja “resetira” epigenetski sat jajne stanice/sperme, smanjujući starosne promjene koje utječu na plodnost.

3. Tehnološka i AI podrška
AI prediktivni modeli plodnosti: Sustavi koji analiziraju milijune biometrijskih podataka (hormone, stres, prehranu) i daju real-time preporuke za optimalnu plodnost.

Wearable fertilitet uređaji: Implantabilni ili nosivi senzori koji prate reproduktivno zdravlje, hormone i kvalitetu gameta u realnom vremenu.

VR/AR edukacija i trening: Virtualni sustavi koji treniraju parove u optimalnom vremenu i ponašanju za začeće, kombinirano s medicinskim podacima.

4. Društvene i sistemske inovacije
“Fertility credits” i poticaji: Ekonomsku poticajnu mrežu koja nagrađuje parove i pojedince za reproduktivno aktivno razdoblje.

Radikalna fleksibilnost karijere i roditeljstva: Globalni sustavi koji omogućuju odgodu karijere i djece bez gubitka životnog standarda, kako bi reproduktivno zdravlje bilo maksimalno iskorišteno.

Biohack zajednice: Urbanistički i socijalni prostori dizajnirani da povećavaju šanse za prirodno začeće kroz okoliš, prehranu i socijalnu interakciju.

Ako želiš, mogu napraviti i ekstremno futuristički scenarij 2050+, gdje ljudi mogu “programirati” svoj reproduktivni život koristeći tehnologiju, genetiku i AI, gotovo kao personaliziranu gametologiju. To bi bili praktično znanstveno-fantastični koncepti koji su ipak u okvirima realnog razvoja tehnologije.

Hoćeš da to napravim?

Rekli ste:
Da
ChatGPT je rekao:
Sjajno! Evo radikalno futurističkog scenarija za 2050+ godine u kojem ljudski fertilitet postaje programabilan i optimiziran tehnologijom, genetikom i AI:

Futuristički scenarij “Programabilne plodnosti” (2050+)
1. Genetska i reproduktivna personalizacija
CRISPR gametika po narudžbi: Ljudi mogu “naručiti” optimizirane jajne stanice i spermije s poboljšanom genetskom otpornosti, dugovječnošću i povećanom fertilnošću.

Epigenetski reset u stvarnom vremenu: Jajna stanica ili spermij može se “resetirati” nano-tehnologijom, uklanjajući starenje i mutacije.

Hybrid gamete pools: Mogućnost kombiniranja genetskih osobina više donora u jednoj gameti, omogućujući kontrolu nad zdravljem, inteligencijom i imunološkim kapacitetom djeteta.

2. AI i digitalno praćenje reproduktivnog zdravlja
Fertility AI assistant: Implantabilni AI sustav prati hormone, kvalitetu gameta i cikluse u realnom vremenu, savjetuje optimalno vrijeme za začeće ili inseminaciju.

Virtualni fertilitet coach: AR/VR simulacije koje treniraju parove kako bi povećali šanse za uspješno začeće, uključujući stres management, nutritivne i fizičke optimizacije.

Digital twin gameta: Svaka gameta ima digitalnog avatara koji simulira šanse za oplodnju i razvoj, što omogućava precizno “planiranje” trudnoće.

3. Nanobiologija i mikrorobotika
Nano-fertilizatori: Nano-roboti koji ciljano popravljaju DNA oštećenja gameta ili stimuliraju jajnik/testis.

Implantabilni gametici: Minijaturni biočipovi koji mogu čuvati, regenerirati i transportirati gamete unutar tijela.

Biohormonski cloud: Nanoroboti distribuiraju hormone točno tamo gdje su potrebni, optimizirajući ovulaciju i spermatogenezu.

4. Društvene i globalne inovacije
Fertility-as-a-Service: Globalna mreža klinika i digitalnih platformi gdje se fertilitet može planirati, upravljati i optimizirati po algoritmu.

Parentalne simulacije: AI analizira genetske i epigenetske kombinacije potencijalnog djeteta, predviđa zdravstvene i kognitivne ishode.

Biohack gradovi: Urbanistički prostori dizajnirani za maksimiziranje plodnosti: čisti zrak, optimalna mikroflora, svjetlosni ciklusi i društvene interakcije potiču prirodnu oplodnju.

5. Dugoročni futurizam: kontrola nad evolucijom
Reproduktivni “upgrade”: Ljudi mogu birati genetske karakteristike djece, uključujući dugovječnost, otpornost na bolesti i psihološke predispozicije.

Gamete banke 2.0: Personalizirani gameti čuvaju se u “biološkom cloud-u”, dostupni kad god pojedinac odluči da je optimalno vrijeme za reprodukciju.

Transhuman fertilitet: Spajanje AI, genetike i nanobiologije omogućuje ljudima da reproduciraju u dobi od 100+ godina bez rizika smanjenja kvalitete gameta.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2025, 22:54 

Čini mi se da bi povećanje doba plodnosti i šanse za urednu trudnoću mogao biti spas.

Jer ako žene žive 100 g. mogu i rađati sa 40+.

Možda se fokusiramo na pogrešnu skupinu žena. Bilo bi puno veće šanse fokusirat se na 40 do 50 g.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2025, 22:59 

Čini mi se da bi povećanje doba plodnosti i šanse za urednu trudnoću mogao biti spas.

Jer ako žene žive 100 g. mogu i rađati sa 40+.

Možda se fokusiramo na pogrešnu skupinu žena. Bilo bi puno veće šanse fokusirat se na 40 do 50 g.

Najbolje bi bilo kad bi babe rađale i da svako drugo dijete bude metiljavo, boležljivo i autistično. Zna se kada se trebaju rađati djeca.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2025, 23:12 

Pa nije prije bilo ove tehnologije. Osobno znam puno žena koje su došle sebi nakon 40 i hoće imat obitelj i djecu. Jednostavno nije društveno prihvatljivo. Evo i ti to potvrđuješ.

Zašto ne ako tehnologija omogućava. Rodi troje pred mirovinu i onda ima i vremena za njih. :zubati

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2025, 23:42 

Pa neka zamrznu jajne stanice u 25-oj i eto ga. Nek rađaju sa 60.

Roditeljstvo u dvadesetim i tridesetim će postati nešto neuobičajeno isto kao što je danas neoubičajena praksa naših pradjedova i prabaka koji su imale troje djece do dvadesete.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2025, 23:56 

Nije kasno Bobi, imam slučaj u obitelji gdje je lik napravio 6 djece od 50 do 60 sa 15 g. mlađom ženom prije 70 g. Ako je moglo onda, može se i sad.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2025, 10:16 

Nije kasno Bobi, imam slučaj u obitelji gdje je lik napravio 6 djece od 50 do 60 sa 15 g. mlađom ženom prije 70 g. Ako je moglo onda, može se i sad.

Hvali se starac od 85 godina doktoru da mu je mlada žena trudna. Doktor ga drugarski potapše po ramenu i reče: "Da ti ja ispričam priču..."

"Išao lovac šumom i naleti na medvjeda, potegne za puškom i vidi da je greškom ponio kišobran. On uperi kišobran u medvjeda i, gle čuda, kišobran opali i ubije medvjeda!"

Djed će: "To je nemoguće! Sigurno je neko opalio iza njegovih leđa, a da on to nije primijetio."

"Upravo tako djede, upravo tako", reče doktor.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2025, 10:47 

Željko Bebek je kasno počeo, ebo ga sa skoro 80 skakuće po sceni. Briga za djecu nas tjera da održavamo vitalnost pa to pomaže i nama samima.

Možda je stvarno vrijeme za imat djecu kasnije. Materijalno je lakše, nikad nije bilo više pomoći od grada i države, praktički nakon 1. godine djeteta dalje je u 'sustavu'. Još kad bi to država nagrađivala i propagirala.

Dok je kod Bebeka žena bila mlada, Zlatko i Piruška Canjuga su se jako kasno ostvarili kao roditelji. Guraju koliko znam o.k.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2025, 11:00 

Uvijek je dobro vrijeme za dijete. Taj perfekcionizam i je problem, uvijek neka dlaka smeta pa onda nikad ništa. Just do it!

1337 of 2558 - 52.27%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2025, 14:25 

Koliko je ono godina imao Zvonimir Rogoz kad je dobio sina? 92? :D

slika

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2025, 14:26 

Naša Kvačica je napisao/la:
Uvijek je dobro vrijeme za dijete. Taj perfekcionizam i je problem, uvijek neka dlaka smeta pa onda nikad ništa. Just do it!

Ne znam baš koliko je dobro za dijete da mu roditelji umru od starosti do njegove dvadesete...

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2025, 16:21 

Bobovac je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Ne znam baš koliko je dobro za dijete da mu roditelji umru od starosti do njegove dvadesete...

Mogao bi princ imati poneki problem u životu, neće mu sve biti med i mlijeko, i zato je bolje da ga nema nikako da se ne pati?

1337 of 2558 - 52.27%

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2025, 16:29 

Nisu bitni muškarci nego žene.

Janette Jackson u 50. rodila...

Ljudi žive dulje. Znam žena koje odlično izgledaju sa 50. Toga prije nije bilo.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2025, 16:51 

Zamrzavanje jajnih stanica i banka sperme i eto ženama da si nabavljaju "ljubimce" u kasnim godinama. Stvaranje mimoza, pedera i ljevičara u najavi u budućnosti, a neće doprijeti nešto povećanju nataliteta značajnije.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 58 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: