|
|
Stranica: 4/7.
|
[ 162 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 11 lis 2025, 20:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
VizantijskoPlavo je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Nije simbolično, nego imaš bookirane doslovce dostave i kapacitete LNG, koje plaćaju. Bookirano sve do 2032. Što i Hrvatskoj daje utjecaj. Može nekoga malo preko reda.  Nije sve ni u novcima. Ovisi netko o tebi, i o tome kako dobro organiziraš kapacitete. To imamo i mi, ali vidis na primeru Ukrajine da ne smeju da preseku nista, stizu odmah penali sa druge strane, sve se svodi na tranzit. Pa Janaf je jednako zainteresovan za ukidanje sankcija kao i NiS, sam Janaf kao firma insistira na tome. Mi 90-ih tokom sankcija nismo blokirali Dunav. Ali LNG ti nije pasivna cijev. Ne možeš "zavrnut" LNG. To je puno sličnije klasičnoj veletrgovini. Organiziraš veleprodaju, imaš skladišne kapacitete, narudžbe, liste čekanja... Ti si taj koji organizira nabavu i rasparčavanje. Ti si diler plinom. Za plinovode nema narudžbi ni skladištenja, samo prolazi pasivno, klasični tranzit. Plinovod ide i od LNG do odredišta u Budimpešti, Pragu, ne ide taj plin kamionima, ali sama cijev nije interesantni dio priče. Kad imaš LNG onda si na neki način "izvor plina". Na tebi je odgovornost da tražiš plin po svijetu, organiziraš brodove da redovito dolaze i skladištiš ga kod sebe. Zakasniš nešto tjedan dana, u Slovačkoj firme imaju problema i izgledas neozbiljno.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 11 lis 2025, 20:25 |
|
|
novem je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Nije simbolično, nego imaš bookirane doslovce dostave i kapacitete LNG, koje plaćaju. Bookirano sve do 2032. Što i Hrvatskoj daje utjecaj. Može nekoga malo preko reda.  Nije sve ni u novcima. Ovisi netko o tebi, i o tome kako dobro organiziraš kapacitete. I ne samo to. Janaf tvrdi da je sposoban potpuno opskrbiti MOL-ove rafinerije u Mađarskoj i Slovačkoj ukoliko dođe do prekida isporuke kroz Družbu. A i sada Mađarska aktualno koristi Janaf za uvoz nafte. Hrvatska bi mogla postati još značajnije regionalno čvorište za uvoz nafte i plina. Pa ne mora da tvrdi nego jeste, ali nisu Madjari budale, da dozvole da ih pritiskaju, nego kazu ne radi pumpa, a oni na Druzbi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 11 lis 2025, 20:26 |
|
|
VizantijskoPlavo je napisao/la: novem je napisao/la:
I ne samo to. Janaf tvrdi da je sposoban potpuno opskrbiti MOL-ove rafinerije u Mađarskoj i Slovačkoj ukoliko dođe do prekida isporuke kroz Družbu. A i sada Mađarska aktualno koristi Janaf za uvoz nafte. Hrvatska bi mogla postati još značajnije regionalno čvorište za uvoz nafte i plina.
Pa ne mora da tvrdi nego jeste, ali nisu Madjari budale, da dozvole da ih pritiskaju, nego kazu ne radi pumpa, a oni na Druzbi  A ovako Janaf ima samo NIS, i ako MOl nadje nesto malo jeftinije sa te strane pa iskoriste preko Janafa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 11 lis 2025, 20:28 |
|
|
VizantijskoPlavo je napisao/la: novem je napisao/la:
I ne samo to. Janaf tvrdi da je sposoban potpuno opskrbiti MOL-ove rafinerije u Mađarskoj i Slovačkoj ukoliko dođe do prekida isporuke kroz Družbu. A i sada Mađarska aktualno koristi Janaf za uvoz nafte. Hrvatska bi mogla postati još značajnije regionalno čvorište za uvoz nafte i plina.
Pa ne mora da tvrdi nego jeste, ali nisu Madjari budale, da dozvole da ih pritiskaju, nego kazu ne radi pumpa, a oni na Druzbi  Pa njihove reakcije, tj. prozivanje Hrvatske, govori tko je nervozan. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 11 lis 2025, 20:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Prilika da Vučić otkrije "rezerve nafte u Vojvodini".
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 11 lis 2025, 20:30 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: VizantijskoPlavo je napisao/la:
To imamo i mi, ali vidis na primeru Ukrajine da ne smeju da preseku nista, stizu odmah penali sa druge strane, sve se svodi na tranzit. Pa Janaf je jednako zainteresovan za ukidanje sankcija kao i NiS, sam Janaf kao firma insistira na tome. Mi 90-ih tokom sankcija nismo blokirali Dunav.
Ali LNG ti nije pasivna cijev. Ne možeš "zavrnut" LNG. To je puno sličnije klasičnoj veletrgovini. Organiziraš veleprodaju, imaš skladišne kapacitete, narudžbe, liste čekanja... Ti si taj koji organizira nabavu i rasparčavanje. Ti si diler plinom. Za plinovode nema narudžbi ni skladištenja, samo prolazi pasivno, klasični tranzit. Plinovod ide i od LNG do odredišta u Budimpešti, Pragu, ne ide taj plin kamionima, ali sama cijev nije interesantni dio priče. Kad imaš LNG onda si na neki način "izvor plina". Na tebi je odgovornost da tražiš plin po svijetu, organiziraš brodove da redovito dolaze i skladištiš ga kod sebe. Svakako to je tranzit, obustava isporuke bi imala ista kosenkvence. To sto ti navodis i jeste razlika sto je transport gasa gasovodom jeftiniji… odnosno, bez obzira na sve LNG nece dovesti Hrvatsku na nivo nekog monopoliste ili da svojevoljno moze da odlucuje o tranzitu itd, mozda bi cak tehnicki i mogla, ali se javlja pitanje retribucije..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 11 lis 2025, 20:33 |
|
|
novem je napisao/la: VizantijskoPlavo je napisao/la: Pa ne mora da tvrdi nego jeste, ali nisu Madjari budale, da dozvole da ih pritiskaju, nego kazu ne radi pumpa, a oni na Druzbi  Pa njihove reakcije, tj. prozivanje Hrvatske, govori tko je nervozan.  Nema tu prozivanja Hrvatske, nego je ovaj vas seljak ponudio kao on ce kupiti NIS, i onda mu Vucic rekao, moze, evo mi kupujemo HEP… radi se o neozbiljnoj ponudi i duhovitom odgovoru na ponudu, to nije prozivanje…
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 11 lis 2025, 20:33 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Prilika da Vučić otkrije "rezerve nafte u Vojvodini". Oko nove godine. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 11 lis 2025, 20:34 |
|
|
VizantijskoPlavo je napisao/la: novem je napisao/la: Pa njihove reakcije, tj. prozivanje Hrvatske, govori tko je nervozan.  Nema tu prozivanja Hrvatske, nego je ovaj vas seljak ponudio kao on ce kupiti NIS, i onda mu Vucic rekao, moze, evo mi kupujemo HEP… radi se o neozbiljnoj ponudi i duhovitom odgovoru na ponudu, to nije prozivanje… Nisi ti skontao o kome govorim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 11 lis 2025, 20:38 |
|
|
VizantijskoPlavo je napisao/la: Robbie MO je napisao/la:
Ali LNG ti nije pasivna cijev.
Ne možeš "zavrnut" LNG.
To je puno sličnije klasičnoj veletrgovini. Organiziraš veleprodaju, imaš skladišne kapacitete, narudžbe, liste čekanja... Ti si taj koji organizira nabavu i rasparčavanje.
Ti si diler plinom.
Za plinovode nema narudžbi ni skladištenja, samo prolazi pasivno, klasični tranzit.
Plinovod ide i od LNG do odredišta u Budimpešti, Pragu, ne ide taj plin kamionima, ali sama cijev nije interesantni dio priče.
Kad imaš LNG onda si na neki način "izvor plina". Na tebi je odgovornost da tražiš plin po svijetu, organiziraš brodove da redovito dolaze i skladištiš ga kod sebe.
Svakako to je tranzit, obustava isporuke bi imala ista kosenkvence. To sto ti navodis i jeste razlika sto je transport gasa gasovodom jeftiniji… odnosno, bez obzira na sve LNG nece dovesti Hrvatsku na nivo nekog monopoliste ili da svojevoljno moze da odlucuje o tranzitu itd, mozda bi cak tehnicki i mogla, ali se javlja pitanje retribucije.. Gle, čim postoje "liste čekanja", ko za ulaz u neki klub, to znači da imaš upper hand.  Trenutno se za plin sa Krka čeka duže nego na Rafale, pa poduplavamo kapacitete već treći put. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 11 lis 2025, 20:41 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 10456 Lokacija: Herceg-Bosna
|
VizantijskoPlavo je napisao/la:
Niti smo mi nagovorili Ruse da napadnu Ukrajinu, niti Amare i EU da im uvedu sankcije, pa nema ni smisla da snosimo posledice.
Ovamo govoriš kako Plenki mora da sluša, kako ste vi ti koji odlučujete o svojoj sudbini, itd., pa eto ti odmah razlog za posljedice. Silili bi se preko silnijih od vas, a niste jaki. Nije ni Jugoslavija bila tako jaka, i komparativno živjela je siromašnije nego bi vi htjeli sada. Sve je bilo planski razrađeno za maksimalnu samodostatnost moguću pa opet nije bilo moguće biti samodostatan, iako su kapaciteti Jugoslavije za to puno veći. Kao i činjenica da stanovništvo Jugoslavije nije iskusilo bolje. Najveći period Jugoslavije glavni poljoprivredni proizvodni element bio je konj, a mislim da je magare imalo funkciju u rudniku. Trebaš sada nagovoriti zemljoposjednike da izađu iz traktora i nabave konje i ždrebat, također da se i odreknu dobrog dijela svoje zemlje jer konjem nemogu obraditi koliko mašinerijom mogu. Isto tako građane nagovoriti da napuste gradove i vrate se na sela. Otvoriti i neke rudnike, ako za to ima kapaciteta, uglavnom ići u šumo po drva jer se valja i ogrijat... Ako ne želite tako onda se nemožete siliti i navlačiti maramu preko očiju i zapadu i rusima. Činjenica je da ruse više volite ali da bez zapada nemožete jer vas je okružio i učinio ovisnim, jednako kao i nas, samo vi to ne želite sebi priznati.
_________________ OHR = mirnodobska sigurnosna zona za bošnjake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 11 lis 2025, 20:43 |
|
|
|
Sve je to sitno, prava stvar je u ceni gasa/plina jer to obara cenu proizvodnje, samim tim si konkurentniji… svako ko odbije ruski gas, dobice zeleno svetlo za LNG od Amera i to je amin, blokiranje toga ide na ruku Rusima i ni jedna Vlada u Hrvatskoj ne zeli dobiti epitet proruska, inace zna se sta sledi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zet
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 11 lis 2025, 21:04 |
|
|
Ne znam jeste li svjesni da već neko vrijeme Hrvatska tj. Plinacro gradi 4 nova plinovoda koji se kače na LNG terminal, ukupne vrijednosti 533 milijuna eura? O njihovom značaju govori činjenica da se time povecava postojeci kapacitet prema Sloveniji za 6.5 puta a prema Madjarskoj za 2 puta. Nota bene, hydrogen-ready su. https://lidermedia.hr/biznis-i-politika/potpisan-ugovor-za-gradnju-cetiri-plinovoda-u-vrijednosti-od-533-1-milijun-eura-156420/Pocetkom godine je vec bilo zavrseno od Zlobina do Bosiljeva. Sve mora biti gotovo do polovice sljedece godine. Hrvatska se ne zajebava vec ozbiljno gradi i proširuje i terminale i plinovode.
_________________ "...to work together to pursue local solutions that have the support of all constituent peoples." - Sincerely, Donald J. Trump.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 11 lis 2025, 21:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64458 Lokacija: DAZP HQ
|
VizantijskoPlavo je napisao/la: novem je napisao/la: Pa njihove reakcije, tj. prozivanje Hrvatske, govori tko je nervozan.  Nema tu prozivanja Hrvatske, nego je ovaj vas seljak ponudio kao on ce kupiti NIS, i onda mu Vucic rekao, moze, evo mi kupujemo HEP… radi se o neozbiljnoj ponudi i duhovitom odgovoru na ponudu, to nije prozivanje… Ne bi kupio od Vučića nego od Rusa.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 11 lis 2025, 21:41 |
|
|
dudu je napisao/la: VizantijskoPlavo je napisao/la:
Nema tu prozivanja Hrvatske, nego je ovaj vas seljak ponudio kao on ce kupiti NIS, i onda mu Vucic rekao, moze, evo mi kupujemo HEP… radi se o neozbiljnoj ponudi i duhovitom odgovoru na ponudu, to nije prozivanje…
Ne bi kupio od Vučića nego od Rusa. Pita se i Srbja, mislim da ima tu zlatnu akciju. Radi se zapravo o neozbiljnoj ponudi, taj vas ministar zna sigurno zasto je izjavio takvu glupost, i dobio je odgovor u istom maniru…
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 11 lis 2025, 21:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64458 Lokacija: DAZP HQ
|
VizantijskoPlavo je napisao/la: dudu je napisao/la:
Ne bi kupio od Vučića nego od Rusa.
Pita se i Srbja, mislim da ima tu zlatnu akciju. Radi se zapravo o neozbiljnoj ponudi, taj vas ministar zna sigurno zasto je izjavio takvu glupost, i dobio je odgovor u istom maniru… Koliko sam čuo radi se o Čermaku.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 11 lis 2025, 22:56 |
|
|
|
Da je ponuda ozbiljna ne bi bila iznesena tako javno, i da se doživi kao provokacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 11 lis 2025, 23:28 |
|
|
Vučić i dalje igra na vrijeme. Čeka instrukcije iz EU. U Rusiji je izgleda nepoželjan. Citat: "Onda sam se u septembru sreo ponovo sa predsednikom Putinom, razgovarao sam i ja sam rekao 'sve je na vama i, molim vas, kako vi odlučite, mi ćemo da prihvatimo, samo vas molim da to zaključimo'. Sada su nas obavestili da će to trajati do Nove godine. Zašto do Nove godine? Logika je jednostavna i neću to da krijem, pa zato što oni žele time da nam kažu 'ako vi budete krenuli u nacionalizaciju NIS-a ili bilo šta drugo, mi možemo da presečemo gas 31. decembra'. I to je za mene veoma, veoma loša poruka u svakom smislu", rekao je Vučić.
"Amerikanci su mi rekli 'potpišite', ja sam rekao 'to za mene nije prihvatljivo'" Dodao je da Srbija nije planirala da nacionalizuje NIS, jer da jeste, kaže on, ne bi bilo sankcija.
"Amerikanci su mi rekli 'predsedniče, potpišite, neće biti sankcija, samo nam recite da vam je potrebno vreme, nećemo ni da vam uvodimo sankcije, da vam je potrebno vreme da nacionalizujete vašu naftnu industriju'. Ja sam rekao 'to za mene nije prihvatljivo, naša zemlja nije ni komunistička, ni fašistička, niti volimo da otimamo tuđi kapital i tuđu imovinu'. Oni su rekli 'okej, nije važan vaš potpis, dajte nam vi vašu reč'. Ja sam rekao 'ja ako dam moju reč, ja to moram da ispunim. Ja ne mogu da vam dam reč da ćemo nešto da nacionalizujemo, jer to je poslednja stvar koju možemo i hoćemo da uradimo'", rekao je Vučić.
"Sledeće nedelje velika poseta Ursule fon der Lajen" Predsednik je najavio da se sledeće nedelje očekuje velika poseta predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen Beogradu.
"Nažalost, baš u isto vreme je energetski samit u Rusiji, možda bih i bio tamo da nije ove posete da pokušam da rešim ove probleme, ali ovako je to nemoguće, ali u svakom slučaju rešavaćemo", rekao je Vučić.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 12 lis 2025, 12:27 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 10456 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Robbie MO je napisao/la: Da je ponuda ozbiljna ne bi bila iznesena tako javno, i da se doživi kao provokacija. Mi namjerno javno ponižavamo srbe. Klekni pred hrvatskim generalom ili nema goriva 
_________________ OHR = mirnodobska sigurnosna zona za bošnjake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zet
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 12 lis 2025, 16:32 |
|
|
|
Zapravo je istina potpuno suprotna. Hrvatska vodi vrlo mirnu, pomirljivu i nekonfliktnu politiku prema Srbiji zadnjih 25 godina. Plenkovic kao daleko najmocniji covjek u drzavi je izuzetno izuzetno odmjeren i racionalan u svim svojim izjavama. I neka je, tako i treba.
Tako da ovaj tvoj statement da ih ponizavamo jednostavno nije istina. Bas suprotno. Sto je sve Vucic izjavio o nama i Hrvatskoj u zadnjih 12 godina je nevjerojatno i sramotno. Ne stavljaj nasu i njihovu politiku u istu ravan jer to jednostavno nije istina. Nebo i zemlja.
_________________ "...to work together to pursue local solutions that have the support of all constituent peoples." - Sincerely, Donald J. Trump.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
alh84001
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 12 lis 2025, 18:31 |
|
|
zet je napisao/la: Hrvatska se ne zajebava vec ozbiljno gradi i proširuje i terminale i plinovode. Samo ne prema jugu BiH  Robbie MO je napisao/la: Meni je fascinantno da o ovoj maloj instalaciji ovisi ista igdje u Europi. Trebalo bi jos bar cetiri ovakva 'dupla broda' instalirati, ako vec ne trajne terminale na kopnu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 12 lis 2025, 23:46 |
|
|
|
Sad iz Srbije, dizel 204 dinara, auf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 13 lis 2025, 13:16 |
|
|
alh84001 je napisao/la: zet je napisao/la: Hrvatska se ne zajebava vec ozbiljno gradi i proširuje i terminale i plinovode. Samo ne prema jugu BiH  Robbie MO je napisao/la: Meni je fascinantno da o ovoj maloj instalaciji ovisi ista igdje u Europi. Trebalo bi jos bar cetiri ovakva 'dupla broda' instalirati, ako vec ne trajne terminale na kopnu. Najveci LNG terminal u EU ima kapacitet 12 bcm. Krk ima 6.1 bcm. Nije bas malo. FRSU na slici je manje/vise velicine prosjecne elektrane/rafinerije. Covjek je u odnosu na bilo sta na ovoj slici jedva vidljiva tockica.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 13 lis 2025, 13:41 |
|
|
|
Krk se proširuje jer su naši prijatelji Austrijanci i Bavarci zainteresovani za snabdjevanje preko ovog terminala.
Preko 101 milijuna eura financirano je iz paketa EU.
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 13 lis 2025, 13:53 |
|
|
|
Ovo je test pouzdanosti Vučića ne samo prema Rusiji, nego i Kini. Zajebe li Ruse i ovi će ga gledati kako sasvim nepouzdanog.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|