HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 stu 2025, 23:33.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 6638 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 262, 263, 264, 265, 266
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2
PostPostano: Jučer, , 20:39 

Trajat ćeš još bar 3 godine, vjerojatno još 5

Vrh

PostPostano: Jučer, , 21:10 

Robbie MO je napisao/la:
Nepopularno pitanje: hoće li se smanjiti važnost Hrvatske ako ovaj rat završi?

Treba ostati neka vrsta hladnog rata, da bi efekti ostali.

Neće, nakon rata će i dalje ostati hladni rat a s njim svi efekti koji nama idu u korist.

Efekata ne bi bilo jedino da Bošnjo i Srbi nekako uđu u EU i NATO, a od tog znamo da nema ništa

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: Danas, , 00:43 

weasel je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Slažem se s Markanom.

Rusija može dobiti rat, može dobiti i diplomatsko priznanje teritorija (iako poprilično teško), ali to im je neki plafon.

Teritorij kojeg uzimaju je spaljena zemlja.
Odesa je daleko, poprilično daleko.

Rusima se za to vrijeme u maticu doseljavaju Uzbeci i slično stanovništvo.

Ako malo bolje pogledamo, sam narativ...
Rusi se pozivaju na ww2 i uništenje fašista.
Samo u tom narativu oni ne bi ispali SSSR, nego Engleska, kojoj je carstvo propalo nakon rata.
Koja je za pobjedu u ratu pala na koljena Amerikancima (kao što ovi padaju Kinezima) i...

Eventualno bi se dala povuć i paralela s Francuskom nakon ww1.
Nju je rat toliko iscrpio, da su ww2 pali za koliko tjedana?

Vrijedi i ovo što Lasica priča.
Rusi hoće, Rusi žele, Rusi...
To neće dobiti.
Oni bi povrat satelita u Kijev, a to im nitko sa Zapada neće dat.
U ratu su Rusi realno izgubili 80% (+/-) Ukrajine.

I Ukrajinci tu trebaju samo čekati.
Njima je ovaj mir kao nama UNPROFOR 92.
Eventualno se da povuć i paralela s Azerbejdžanom i 30 godina postojanja Arcaha/Nagorno Karabaha...

Na kraju se sve svodi na ekonomiju.
Koja je cijena rata i što se s njim dobilo.
Tu je zanimljivo da je Milošević, koji je originalno bio bankar, neke stvari krivo vukao.
Iako se on cijelo vrijeme izvlačio na to što su mu podanici bili budale.
Ak se bolje pogleda, nije ni on loše prošao s pola BiH, iako se opet zeznuo na Kosovu, odnosno nasapunali su mu Zapadnjaci dasku za vrijeme ekonomske krize u Rusiji.

Ne znam, ispalo je da Rusija nije više svjetska sila, je lokalna.

Pokrivam forumsku nišu koju drugi ne prate čak i ovi prorusi samo pričaju o Odesi i teritoriju. Nitko je spominje ostale mnogo važnije točke.

U našim i općenito zapadnim medijima jako se slabo prenosi ikakav komentar druge strane na cjelu situaciju pa se ljudi čude određenim stvarima.

Rusi recimo manje fokusa stavljaju ma grad vamo ili grad tamo, oni su se laserski fiksirali da natjeraju Ukrajinu na neutralnost, izbace svaku prisutnost eu i nato uz provođenje izbora nakon mira da se zelenski makne. Plus demilitarizacija , bez zapadnog oruzja.

Da im Trump donese sporazum di sa mašnom i u celofanu dobiju sve do Dnjepra a ostatak Ukrajine ide u EU i Nato ovi bi to poderali i zapalili.

Nažalost ispada da su većina mojih frendova rusofili.
Jedan je bario neku ruskinju, pa njega kužim.
Jednom Zapad ide na jetra (wokeri i slično).
Jedan se čudi zakaj Ameri mogu sve, a Rusi ništa...

Itd.
Tako da sam o nekim stvarima bolje obavješten od tebe =))

Pitanje je samo koliko Rusija ima snage za nastavak rata.
To je sve.

Vrh

PostPostano: Danas, , 00:46 

Rusi hoće cijele regije, da im ne kmeče iz ostatka.

Pogle kako su Srbi sredili "mini-općinice" u RS.

Vrh

PostPostano: Danas, , 12:08 

weasel je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Neće, nakon rata će i dalje ostati hladni rat a s njim svi efekti koji nama idu u korist.

Efekata ne bi bilo jedino da Bošnjo i Srbi nekako uđu u EU i NATO, a od tog znamo da nema ništa

Kad ruska SVO u Ukrajini završi svijet će imati potpuno drugačiju frizuru , a EU će doživjeti mnogo težak mamurluk ..

Vrh

PostPostano: Danas, , 12:40 

weasel je napisao/la:

Sve su opcije otvorene i sve ovisi o daljnjem razvoju odnosa EU i Rusije i posebno SAD i Rusije.

Ali i o unutarnjoj dinamici unutar EU, tu se može hrpa stvari odviti kad ovo stane.

Mislim da je američka strategija da cijena koju Rusi moraju platiti za mir po povoljnim uvjetima bude i njihovo povlačenje s Balkana. Ako do toga dođe, možda bi značaj Hrvatske i bio smanjen, ali ne potpuno, jer proruski karakter javnosti i struktrua u Srbiji neće isčeznuti.

Vrh

PostPostano: Danas, , 12:50 

weasel je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Koju to mi crnu "korist" imamo? To što su nam ispraznili skladišta, izgubili poslove, uvaljali inflaciju, pa sve poskupjelo? Ili što su nam odredili reket od samo 66.600.000,00 € godišnje, a mogli su 88.800.000,00 €? Minerali?

Nebitni bili i ostali, a deru nas kao ovce... - https://www.youtube.com/watch?v=XuYho5_O3Ac

Vrh

PostPostano: Danas, , 14:51 

Gorane tako je očito da se informiraš preko troll komentara na Indexu.

Na svim temama ti se vidi politička nepismenost.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: Danas, , 15:16 

Robbie MO je napisao/la:

Pa rado bi se i ja opismenio.
Kako smo se to mi na rusko ukrajinskom ratu "omastili"? Slijede nam minerali?

Vrh

PostPostano: Danas, , 16:17 

goran2hr je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Ne ..( dozvoliću sebi da ti ja odgovorim i kažem na šta je Robi MO vjerovatno mislio , da gatam malo :zubati . Nadam se da se Robi neće ljutiti) .
Robi vjerovatno misli na ono , što vam je u slagalicama oduvjek bio "adut" - tzv " predziđe zapadnog hrišćanstva"...naspram pravoslavnih rusofila, " bizantinaca i šizmatika" .
Ali neće to da kaže . I zato se ljuti na tebe , na način koji je rjedak kod njega, i smatra te politički nepismenim .
A sad ALI...
Robi ne vidi ponešto ( jebg razumijem ,viševjekovna inercija )...da za EU( a bogami i šire ) postoji izbor samo tri opcije , tri epiloga ...
A - da Rusija bude uništena ,isparcelisana , parcele međusobno zavađene ( kao ovdje , interesantno :zubati ) a onda je onda ona , EU, natenane pljačka...
B - da kad Rusija odradi što je započela , EU savije šiju i što prije uspostavi ( vrjeme ne čeka) ekonomske , tako reći , bratske odnose sa Rusijom :kava
"C" - nema EU

Ako se desi to prvo , biće i dalje " mrva " za vas .
Ne previše , ali jbga biće (ipak ste vi Sloveni , i oni paze da se ne prejedate)
Naprimjer ...trebaće im radnika u NJemačkoj ( biće takvih parica)...dolaziće u velikim količinama na Jadran , na timarenje ( plate , naravno ) ...i slično..

Ako se desi druga , opet će i za vas biti neki okrajak.

A ako bude i treća , ne brini , jer ćete brže od munje za pola sata isturiti u front rusofile ( kojih uvjek imate pokojeg u džepu) i prebaciti mod sa pomenutog " predziđa" , na " kaljinka " mod..

I jebga , plivati ćete opet nekako . :wink

PS.
Podcjenjivati Rusiju , njenu snagu, izdržljivost...uvjek je bilo nepametno . Ali , zaboravi se svakih par decenija , pa to ti je.

Vrh

PostPostano: Danas, , 17:20 

Od poduhvata na Majdanu, pa nadalje, ja vidim za Hrvate samo štete i gubitke. No dopuštam Kako mi je nešto u mojoj političkoj nepismenosti promaklo?! A spominje se neka "korist"?! I zato sam zamolio interpretativnu izjavu. Pa da i ja nešto naučim. Čovjek se uči dok je živ.

Nagrada nam naravno stiže u futuru. Možda je kolega na to mislio? Prvo, poraz Rusije, a onda? Osobno, nadam se kako ćemo dobiti monopol (Ukrajina i državica bivše Rusije), na niskopodne tramvaje, riblje konzerve i robotaxije. Minerali se također podrazumijevaju.

I na kraju "Index"?! Pa ta tiskovina (ili što već je), na koju rijetko idem, podržava Zelenskog i slavoukrajinaši (https://www.index.hr/vijesti/clanak/bud ... 16668.aspx), a u tom tonu je i većina komentara. E sad, zašto sam ja etiketiran kao neko tko prati i upija umotvorine "Indexa"?

Vrh

PostPostano: Danas, , 22:02 

novosve je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Sve su opcije otvorene i sve ovisi o daljnjem razvoju odnosa EU i Rusije i posebno SAD i Rusije.

Ali i o unutarnjoj dinamici unutar EU, tu se može hrpa stvari odviti kad ovo stane.

Mislim da je američka strategija da cijena koju Rusi moraju platiti za mir po povoljnim uvjetima bude i njihovo povlačenje s Balkana. Ako do toga dođe, možda bi značaj Hrvatske i bio smanjen, ali ne potpuno, jer proruski karakter javnosti i struktrua u Srbiji neće isčeznuti.

Kako god bilo nama je samo dobro da nas ne trpaju sa Srbima pod isti kišobran, tada bi nam 10x bilo teže išta napraviti zato što se interesima malih redovito kaže kuš i da budu dobri dok veliki rade svoj posao.

Nama je ovdje važan samo jedan faktor a to je oseka anglosaksonskog pacta romana, amerikanci sigurno neće zaustavit skup rat u ukrajini da bi pokrenuli novo nadjebavanje s Rusima na nekom drugom mjestu.

Njima je Europa postala nebitna, štoviše teret i glavni show je u aziji te obračun s kinom.

To naravno ne znači da će dopustit širenje utjecaja Mosvke na balkan ali Srbe trenutno gaze onako usput što bi se reklo.

Postoji razlika između držanja Rusa dalje i aktivnog utjecaja Washingtona. Ovo prvo će se nastaviti ali hambasada zatvara butigu u onom nation building , vodanja za rukicu i dociranja o demokraciji.

Da ne govorim o potencijalnom i veoma mogućem sveopćem kaosu nakon što ovaj rat stane a Europska Unija ekonomski a možda i politički kolabira.

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: Danas, , 23:21 

goran2hr je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Odgovoreno ti je već na pitanje i praviš se gluh.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 6638 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 262, 263, 264, 265, 266

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: goran2hr, ReadOnly555 i 14 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: