|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 6 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Tomba17
|
Naslov: Značenje boja zastava u većini arapskih država sa USA i Novim Zavjetom Postano: 29 pro 2025, 06:56 |
|
|
|
Značenje boja, Chatgpt
Ove boje potiču iz zastave Arapske pobune iz 1916. godine. • Crna – Abasidski halifat Simbol prošlosti, patnje, ali i otpora. • Bijela – Umajadski halifat Predstavlja mir, čistoću i nadu u pravednu budućnost. • Zelena – Fatimidski halifat i islam Simbol života, zemlje, plodnosti i povezanosti s islamom. • Crvena (trougao) – Hašemiti i borba za slobodu
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Značenje boja zastava u većini arapskih država? Postano: 29 pro 2025, 06:56 |
|
|
|
Četiri jahača i njihove boje
1. Bijeli konj – Osvajanje (ili Obmana) • Boja: bijela • Značenje: Najčešće se tumači kao osvajanje, imperijalna moć ili obmana (lažni mir). U nekim teološkim tumačenjima simbolizira lažnog mesiju ili ideologiju koja dolazi „u ime mira“.
⸻
2. Crveni konj – Rat • Boja: crvena • Značenje: Predstavlja rat, nasilje i krvoproliće. Jahaču je data moć da „uzme mir sa zemlje“.
⸻
3. Crni konj – Glad • Boja: crna • Značenje: Simbolizira glad, nestašicu i ekonomski slom. Crna boja se povezuje s oskudicom i patnjom.
⸻
4. Blijedozeleni (pepeljasti) konj – Smrt • Boja: blijeda, zelenkasto-siva • Značenje: Predstavlja smrt, a prati ga Had (podzemlje). Boja podsjeća na boju bolesti i raspadanja.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Značenje boja zastava u većini arapskih država? Postano: 29 pro 2025, 07:02 |
|
|
|
Teorija - posebno (ali skoro i jedino) isticana u evangelističkim crkvama u USA - je da je islam kao “vjera mira” (vidi značenje bijele boje) - sustavni dio apokalipse.
Vaše mišljenje o uticaju ovog mišljenja na djelovanje USA na buduća zbivanja?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mikimiki971
|
Naslov: Re: Značenje boja zastava u većini arapskih država sa USA i Novim Zavjetom Postano: 29 pro 2025, 10:31 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Značenje boja zastava u većini arapskih država sa USA i Novim Zavjetom Postano: 29 pro 2025, 13:24 |
|
|
|
Tema je za podforum svijet ili chat. NE otvarati ovakve teme na podforumu Politika.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Značenje boja zastava u većini arapskih država sa USA i Novim Zavjetom Postano: 29 pro 2025, 14:10 |
|
|
|
Tko je puno jak u navedenim arapskim državama?
MB
MB je puno jak i u Protektoratu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 6 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|