|
|
Stranica: 6/7.
|
[ 163 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
divljak
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 15:04 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Zapadni je napisao/la: To je taj romanogermanopatnički urbanopederluk.
Opat Držiha im je abbot Edward, još bolje Eduardo Ako pogledas da je medju 50 najcescih imena za djecake u Hrvatskoj bilo Leon, Leo, Jan, Lukas, Liam, a za zenske Maris, Iris, Tia, Mia, Kiara, Nikol itd. onda od takvog naroda ne mozes bas puno ocekivati. Majke mi pola tih imena bih samo pascadi i mackama nadio. Prije bar u crkvi na krstenju nisi mogao dati svakakvo ime. Danas ocito sve moze Cast vecini svakako medju prvih 10 su bar prosle godine bila Hrvatska imena Mia ili Mija je oduvjek bilo, pa i muška verzija Mijo ili Mijat. Klara isto Ovo drugo je horor, malograđanština u stilu đejmsdin EDIT: sad vidim da je KIARA hahaha
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 15:06 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44679 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ček blagoslovio luđačku košulju za muslimane Vidi se i tu da je Plenković odradio odličnu diplomaciju.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 16:02 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 22:06 Postovi: 4258 Lokacija: Dridska Župa
|
divljak je napisao/la: krstjanin je napisao/la:
Ako pogledas da je medju 50 najcescih imena za djecake u Hrvatskoj bilo Leon, Leo, Jan, Lukas, Liam, a za zenske Maris, Iris, Tia, Mia, Kiara, Nikol itd. onda od takvog naroda ne mozes bas puno ocekivati. Majke mi pola tih imena bih samo pascadi i mackama nadio. Prije bar u crkvi na krstenju nisi mogao dati svakakvo ime. Danas ocito sve moze
Cast vecini svakako medju prvih 10 su bar prosle godine bila Hrvatska imena
Mia ili Mija je oduvjek bilo, pa i muška verzija Mijo ili Mijat. Klara isto Ovo drugo je horor, malograđanština u stilu đejmsdin EDIT: sad vidim da je KIARA hahaha Ja sam išao u Osnovnu sa Chiarom-Petrom. Doduše ja imam pedersko uniseks rusko ime pa bolje da ne komentiram.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 16:42 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44679 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Olja 😂
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 16:56 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28261 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Li Zongren je napisao/la: divljak je napisao/la: Mia ili Mija je oduvjek bilo, pa i muška verzija Mijo ili Mijat. Klara isto
Ovo drugo je horor, malograđanština u stilu đejmsdin
EDIT: sad vidim da je KIARA hahaha
Ja sam išao u Osnovnu sa Chiarom-Petrom. Doduše ja imam pedersko uniseks rusko ime pa bolje da ne komentiram. Aljoša prijatelju, jesi li to ti??!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 17:02 |
|
|
divljak je napisao/la: Mia ili Mija je oduvjek bilo, pa i muška verzija Mijo ili Mijat. Klara isto
Mia i Mijo nemaju isto podrijetlo. Prvo je talijansko/romansko, drugo je hrvatsko/slavensko. Ženska verzija od Mijo nije Mia, nego Mila. Baš me zanima je li porastao broj Lavova među Hrvatima u prošloj godini zbog pape. divljak je napisao/la: Ovo drugo je horor, malograđanština u stilu đejmsdin Ma strašno. Dok se kod Srba i danas rađaju mali Lazari, Miloši, Dušani..., kod Hrvata većina narodnih imena ispala iz top 50 dok ljestvicu preuzimaju razni Noeli, Liami, Ariani...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 17:03 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Ja sam išao u Osnovnu sa Chiarom-Petrom. Doduše ja imam pedersko uniseks rusko ime pa bolje da ne komentiram.
Aljoša prijatelju, jesi li to ti??! Vanja, ako ko iz okolice čita evo doks al jbmse.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 17:04 |
|
|
dunno je napisao/la: divljak je napisao/la: Mia ili Mija je oduvjek bilo, pa i muška verzija Mijo ili Mijat. Klara isto
Mia i Mijo nemaju isto podrijetlo. Prvo je talijansko/romansko, drugo je hrvatsko/slavensko. Ženska verzija od Mijo nije Mia, nego Mila. Baš me zanima je li porastao broj Lavova među Hrvatima u prošloj godini zbog pape. divljak je napisao/la: Ovo drugo je horor, malograđanština u stilu đejmsdin Ma strašno. Dok se kod Srba i danas rađaju mali Lazari, Miloši, Dušani..., kod Hrvata većina narodnih imena ispala iz top 50 dok prevlast preuzimaju razni Noeli, Liami, Ariani... Leon je ok ime nije strašno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 17:20 |
|
|
|
Pa evo i ovdje u Ercegovini kod mene u susjedstvu zadnje dvije bebe Noa(h) i Džoel (ne znam kako su upisani u originalu.
Kažu stari ljudi da je 1960ih bila slična dreka, kad su djeci davali ime Zoran, Goran, Željko, Vedran, Dario, Mario... jerbo kakva su imena? Normalna su Mate, Ante, Jure, Stipe, Jozo, Pero i Ivo.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 17:28 |
|
|
|
Ta imena su tada imala jasnu komunističku pozadinu, danas globalističku amerikanizaciju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 17:29 |
|
|
|
Meni je mater diplomirala rusistiku pa na konto toga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 17:50 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Meni je mater diplomirala rusistiku pa na konto toga. Ako je rusistika svaka joj čast!! I ja učim ruski- jezik budućnosti. Evo snimio sam se kako zvučim. https://www.speakpipe.com/voice-recorde ... njzfgdzw7z
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 17:53 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Meni je mater diplomirala rusistiku pa na konto toga. Ako je rusistika svaka joj čast!! I ja učim ruski- jezik budućnosti. Evo snimio sam se kako zvučim. https://www.speakpipe.com/voice-recorde ... njzfgdzw7zNažalost ne radi u struci, jedno vrijeme je prevodila, al joj je dopizdilo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 20:46 |
|
|
|
Imena poput Josip, Ante, Marko, Ivan itd. su bila skroz rijetka među Hrvatima sve do 16. stoljeća. To je sve kasnije nametnuto. Većina hrvatskih imena je izumrlo.
Ivan je jednako nehrvatsko ime kao i Lukas ili Kiara. Hrvatsko ime je Zdenko, Miroslav, Zoran, Mladen, Hrvoje, Krešimir, Slavica... ali kao što rekoh, velika većina ih je izumrla i zvuče nam egzotično
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 20:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63422 Lokacija: DAZP HQ
|
Bobovac je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Meni je mater diplomirala rusistiku pa na konto toga. Ako je rusistika svaka joj čast!! I ja učim ruski- jezik budućnosti. Evo snimio sam se kako zvučim. https://www.speakpipe.com/voice-recorde ... njzfgdzw7zAko će Rusi dolazit ja ću stajati uz tebe i salutirati dok ih dočekuješ s pjesmom. Dodaj još malo raskoši i ukrasa da se spasimo, vježbaj.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 20:53 |
|
|
Novdan je napisao/la: Imena poput Josip, Ante, Marko, Ivan itd. su bila skroz rijetka među Hrvatima sve do 16. stoljeća. To je sve kasnije nametnuto. Većina hrvatskih imena je izumrlo Meni je josip krsno ime hahhahaha.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 20:55 |
|
|
Novdan je napisao/la: Imena poput Josip, Ante, Marko, Ivan itd. su bila skroz rijetka među Hrvatima sve do 16. stoljeća. To je sve kasnije nametnuto. Većina hrvatskih imena je izumrlo.
Ivan je jednako nehrvatsko ime kao i Lukas ili Kiara. Hrvatsko ime je Zdenko, Miroslav, Zoran, Mladen, Hrvoje, Krešimir, Slavica... ali kao što rekoh, velika većina ih je izumrla i zvuče nam egzotično Zato mi je glupo da danas netko prigovara zbog imena Leon ili Noa. Noa je jednako hrvatsko ime kao i Marko. Odnosno nije hrvatsko
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 21:01 |
|
|
|
Nije toliko do hrvatskog nego što zvuče mekano.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 21:09 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Nije toliko do hrvatskog nego što zvuče mekano. Leon zvuči mekano, a Marijan ne zvuči? Nema smisla. Uostalom naša prezimena na "ić" su umanjenice, ne zvuče nimalo tvrdo. Ivica Kostelić. I ime i prezime su deminutiv.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 09 sij 2026, 21:17 |
|
|
|
Noa i Leon je ok, nije odvec pomodarski.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 10 sij 2026, 06:23 |
|
|
|
Marko je latinsko ime.
Ali još je od Gilgameša praksa (barem zapisana) da starci uvijek gunđaju na "novotarije".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 10 sij 2026, 07:35 |
|
|
Ceha je napisao/la: Marko je latinsko ime.
Ali još je od Gilgameša praksa (barem zapisana) da starci uvijek gunđaju na "novotarije". A Ivan, Josip, Marija, Ana itd su porijeklom židovska imena. Ništa to nije hrvatsko. Hrvati čak ni 500-600 godina nakon pokrštavanja uglavnom nisu ta strana (svetačka, biblijska) imena davali djeci, sve do tridentskog koncila. I nisu to "kršćanska" imena, već strana. Nikola nije kršćansko ime, nego grčko. Josip nije kršćansko ime, nego hebrejsko. Marko nije kršćansko ime, nego latinsko. Sva ta imena su postojala puno prije kršćanstva. Danas "Hrvatine" daju djetetu ime Jakov i Ana-Marija, a onda se rugaju muslimanima što nazovu djecu Alija ili Mustafa, a realno ta imena su nam jednako strana etimološki. Uopće nisu ni svjesni da to nisu naša imena. Žao mi je što je tako, pošto su osobna imena sastavni dio nacionalne kulture, identiteta i bogatstva. Isto kao i jezik. Mi smo to uglavnom izgubili, kao što su Irci uglavnom izgubili svoj jezik.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 10 sij 2026, 07:50 |
|
|
Novdan je napisao/la: Ceha je napisao/la: Marko je latinsko ime.
Ali još je od Gilgameša praksa (barem zapisana) da starci uvijek gunđaju na "novotarije". A Ivan, Josip, Marija, Ana itd su porijeklom židovska imena. Ništa to nije hrvatsko. Hrvati čak ni 500-600 godina nakon pokrštavanja uglavnom nisu ta strana (svetačka, biblijska) imena davali djeci, sve do tridentskog koncila. Danas "Hrvatine" daju djetetu ime Jakov i Ana-Marija, a onda se rugaju muslimanima što nazovu djecu Alija ili Mustafa, a realno ta imena su nam jednako strana etimološki. Uopće nisu ni svjesni da to nisu naša imena. Žao mi je što je tako, pošto su osobna imena sastavni dio nacionalne kulture, identiteta i bogatstva. Isto kao i jezik. Mi smo to uglavnom izgubili, kao što su Irci uglavnom izgubili svoj jezik. Nek smo izgubili ime Vuk, tko bi ostao od Srba. 
_________________ Step by step, heart to heart Left, right, theft We all fall down...like toy soldiers
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 10 sij 2026, 07:52 |
|
|
Salivator je napisao/la: Novdan je napisao/la: A Ivan, Josip, Marija, Ana itd su porijeklom židovska imena. Ništa to nije hrvatsko. Hrvati čak ni 500-600 godina nakon pokrštavanja uglavnom nisu ta strana (svetačka, biblijska) imena davali djeci, sve do tridentskog koncila.
Danas "Hrvatine" daju djetetu ime Jakov i Ana-Marija, a onda se rugaju muslimanima što nazovu djecu Alija ili Mustafa, a realno ta imena su nam jednako strana etimološki. Uopće nisu ni svjesni da to nisu naša imena.
Žao mi je što je tako, pošto su osobna imena sastavni dio nacionalne kulture, identiteta i bogatstva. Isto kao i jezik. Mi smo to uglavnom izgubili, kao što su Irci uglavnom izgubili svoj jezik.
Nek smo izgubili ime Vuk, tko bi ostao od Srba.  Srbi su isto ostali bez narodnih imena uglavnom. Pogledaj kako im se kler zove: Porfirije, Amfilohije 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Papa Lav XIV. Postano: 10 sij 2026, 08:03 |
|
|
Novdan je napisao/la: Salivator je napisao/la: Nek smo izgubili ime Vuk, tko bi ostao od Srba.  Srbi su isto ostali bez narodnih imena uglavnom. Pogledaj kako im se kler zove: Porfirije, Amfilohije  Možda nisu popularna kao nekada, ali imena poput Krešimir, Tvrtko i Domagoj su još uvijek prisutna. Koja su ženska narodna imena još prisutna? Meni jedino Vesna pada na pamet.
_________________ Step by step, heart to heart Left, right, theft We all fall down...like toy soldiers
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|