|
|
Stranica: 3921/3935.
|
[ 98351 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 08 vel 2026, 21:52 |
|
|
|
Ne dirajte im u tzv RS ko da im u živu ranu dirate.
A USK preuzet, to samo ovako pucneš prstima i preuzmeš.
Što se tiče rasprave, saskie i žapca Hercegovci su složniji, solidarniji. Njihovi gospodarstvenici sjednu popričaju, ovako ćemo , ti ćeš ovo ja ću ono, treći ću ono.. i tako. Kod nas se jedan drugom mješaju u posao ne pričaju jedan s drugim..pa onaj se bavi benzinskim i farmom goveda, a ovaj autoprijevozom, pa onda oće i ovaj otvorit pumpu, pa mu ovaj dođe i kaže..hoćeš da ja sad kupim sto autobusa..a
Roško polje je van koridora ali što je s Buškim krajem. Bužani su kod nas važili za ultrasposobne ljude, skoro ko Cosa Nostra..imaju koridore, na magistrali su, pa situacija nije bolja nego kod nas..Isto tako duvanjska sela uz put Duvno-Posušje..u 4 sela 9 krštenih Kovači, Brišnik, Mrkodol i Bukovica. To je kod nas prije bilo u par kuća. Ma i kod njih.
Roško Polje i Vinica su u najgoroj poziciji s tim da smo se mi još dobro i držali do 2000-tih a Vinica se raselila davno ranije. Mi kad smo bili 1987 za Malu Gospu u Vinici, pitamo di je dernek ovdje..neki stari bućaju..i kažu, nema ti sinko kod nas derneka. A kod nas je tada za Sv. Ivana bilo na tisuće ljudi..mislim ima i sad ali dođu iz Splita itd..
Naš kraj je dobar za turizam i stočarstvo, nepregledni prostori pašnjaci i ima dosta ovčarskih farmi, velika farma svinja i ova obitelj što imaju Salers goveda s kojima je moj rođak, koji ima očnu polikliniku kod Berlina htio radit drvene kuće za odmor ali naprasno je umro u coroni..čak se bio i preselio ovdje, oženjen Njemicom, imaju petero djece..a sad što će bit od toga..ne znam.
Već ima ljudi koji ljeti iznamljuju strancima kuće ljeti..ne voli svatko more puno ljudi voli tzv "robinzonski turizam " a za to je ovaj Roški kraj ko stvoren..
U zadnjih 15 godina čak su puno kuća sagradili oni koji su poslije onog rata otišli u Slavoniju, njihova djeca, unuci..pa budu tu preko ljeta...dakle živjet će ovaj narod..
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 08 vel 2026, 21:56 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Sjećam se neke gange što sam čuo jednom od Duvnjaka:
"U Krnjinu ima tries' kuća" , tako nešto je išlo.
Koliko danas ima ljudi u Roškom Polju? To je ganga kad su se Krnjinani potukli sa srpskim žandarima u Kraljevini Jugoslaviji, tamo 30-tih godina. Bilo je žandarskih razbijenih glava, moja rođena tetka je ranjena metkom.. To je bio nonsens da se cili zaseok tuče sa žandarima.. Sutra je došla vojska opkolila selo..sve muške povezali i odvezli u Duvno u zatvor..a cilo Duvno izišlo na puteve i pivalo U Krnjinu trijes' i šest kuća, muško, žensko, svi ko vatra vrućazatvorilo i Fra Šimu Ančića..a on lupo po zidovima zatvora..pivajte pivajte ne dajte se A sad u selu..400-500 ljudi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 08 vel 2026, 21:57 |
|
|
geoks je napisao/la: Moje dijete nije još ni blizu fakulteta i nikad ga nebih tamo poslao, pa valjda je svakome roditelju u interesu da mu dijete ide u što prestižnije visoko školske ustanove. Da, ali ne mogu svi upasti u najbolju školu. A, osim toga kada dođe vrijeme faksa, želja djeteta obično igra veću ulogu nego želja roditelja. Da je kako ti govoriš imali bismo jedno sveučilište u Hrvatskoj, a ne devet.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 08 vel 2026, 21:59 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45361 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
PaoUČikolu je napisao/la: geoks je napisao/la: Moje dijete nije još ni blizu fakulteta i nikad ga nebih tamo poslao, pa valjda je svakome roditelju u interesu da mu dijete ide u što prestižnije visoko školske ustanove. Da, ali ne mogu svi upasti u najbolju školu. A, osim toga kada dođe vrijeme faksa, želja dijeteta obično igra veću ulogu nego želja roditelja. Da je kako ti govoriš imali bismo jedno sveučilište u Hrvatskoj, a ne devet. Besplatan studij u Bihaću pa ćeš vidjeti želju.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 08 vel 2026, 22:04 |
|
|
daramo je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Da, ali ne mogu svi upasti u najbolju školu. A, osim toga kada dođe vrijeme faksa, želja dijeteta obično igra veću ulogu nego želja roditelja.
Da je kako ti govoriš imali bismo jedno sveučilište u Hrvatskoj, a ne devet.
Besplatan studij u Bihaću pa ćeš vidjeti želju. Dovoljno je da samo jedna generacija ode u malo većem broju tamo studirat (recimo 50 njih) pa bi onda mlađima pričali kako je super kako su išli u kafiće i klubove svaki dan te da je problem novaca riješen poticajima/stipendijama. Možda bi onda broj 500 bio i podcijenjen broj studenata koji bi htjeli ići tamo. Ili recimo uvest foru da možeš doći na jedan semestar tamo. To bi sigurno iskoristili neki koji se žele malo ispuhati. Za one koje žele diplomu sa malo ozbiljnijeg sveučilišta, ali im se ipak malo i tulumari.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 08 vel 2026, 22:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63694 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Mene je iznenadila cijena nekretnina u TGu, prodajem kuću viška, mislim si da je dobit 100 tisuća eura, ljudi kažu stavi 150, drugi dan javi se neki što bi se vratio iz Njemačke.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 09 vel 2026, 08:19 |
|
|
saskia je napisao/la: Štaš bola preuzet, Glamoč jebeni nismo mogli poklopit. Budite ozbiljni ljudi. nitko n govori ovdje o populacijskom poklapanju
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 09 vel 2026, 09:03 |
|
|
Citat: što je s Buškim krajem. Bužani su kod nas važili za ultrasposobne ljude, skoro ko Cosa Nostra..imaju koridore, na magistrali su, pa situacija nije bolja nego kod nas..I Što bi moglo biti s krajem udaljenim 30 km od najbliže opcine, škole i bolnice, u jako slabo naseljenom području u svim smjerovima,, a i s potopljenim poljem s tada najvećim umjetnim jezerom u Europi. Vjerovatno je do vlasti i mentalnog sklopa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 09 vel 2026, 09:16 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 22:06 Postovi: 4461 Lokacija: Dridska Župa
|
saskia je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Pustiti da priroda učini svoje. U 10 godina im je broj osnovnoškolaca pao s 26 tisuća na 14 tisuća. Broj rođenih vrlo brzo ide na ispod tisuću.
Danas su na oko 115 tisuća stanovnika, pustit da padnu na oko 60 tisuća i onda preuzet. U Bihacu i V. Kladusi prodaš multikulti priču, a u ostatku policijom slomiš islamske teroriste.
Cilj je da Bošnjaci Bihaca i V. Kladuse plješću kada hrvatska policija bude zaplijenjivala puške nađene u džamijama u Bužimu.
Štaš bola preuzet, Glamoč jebeni nismo mogli poklopit. Budite ozbiljni ljudi. Glamoč je realno poklopljen.
_________________ Hrvatski Džihad je dielo visokog intelektulnog i moralnog dosega
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 09 vel 2026, 09:32 |
|
|
|
Ne znam zašto, i realno zaista nisam upućen, ali ipak sam optimist za Tomislavgrad. Možda sam samo po prirodi takav.
Ok, bili su loši trendovi, ali ljudi nisu homogeni. Ne idu svi jednako. Jedna vrsta ljudi ode, ali druga vrsta ljudi ostane pa vremenom ove druge vrste ima više. Ima dobre šanse sad kad su već otišli kmečavci, da ova druga vrsta ljudi prevlada i počne mijenjati perspektivu. Okrenuo se Ljubuški, može i Tomislavgrad koji je meni lijepo mjesto.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1472 of 2558 - 57.54%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 09 vel 2026, 09:39 |
|
|
|
I o tome smo več govorili, ozbiljna promjena ce doći kad se promijene uvjeti, odnosno kad se napravi bolja cestovna povezanosti u bilo kojem smjeru, primarno prema ST. Manja promjena na bolje se već događa . Dobar primjer je Imotski, sa sličnim problemima ranije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 09 vel 2026, 09:43 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42 Postovi: 2828 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
|
Mislim da je poticaj “biram Hrvatsku” donio dobre rezultate u RH i možda je formula za rješenje i u našim općinama. Podsticati mlade ljude u inozemstvu na poduzetništvo i povratak, kao i recimo rezanje cijena građevinskih dozvola i priključaka. Time bi povratak postao samo stvar odluke i dobre volje.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Fredericktown
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 09 vel 2026, 09:48 |
|
Pridružen/a: 09 ruj 2023, 12:46 Postovi: 421 Lokacija: Red ispred hambasade
|
Citat: U periodu od, 6. do 8. veljače 2026. godine, na Klinici za ginekologiju i porodništvo rođene su 22 bebe, 10 dječaka i 12 djevojčica
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 09 vel 2026, 10:00 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: saskia je napisao/la: Štaš bola preuzet, Glamoč jebeni nismo mogli poklopit. Budite ozbiljni ljudi.
Glamoč je realno poklopljen. Ne vidim čemu opsjednutost da na svakom km2 žive ljudi, to je toliko eurocentrično, ali isto tako toliko prošlostoljećasto razmišljanje, budućnost je takva da će se ljudi grupirati u šire okolice većih središta, a da će ostatak biti slabo do nikako naseljen. Neka nama praznih km2 i prerija, nek se šire medvjedi i vukovi, nek ožive lavovi. Sa svakim odlaskom iz USKa, RH se sladi nad budućim zalogajem. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 09 vel 2026, 10:06 |
|
|
dudu je napisao/la: Ne vidim čemu opsjednutost da na svakom km2 žive ljudi, to je toliko eurocentrično, ali isto tako toliko prošlostoljećasto razmišljanje, budućnost je takva da će se ljudi grupirati u šire okolice većih središta, a da će ostatak biti slabo do nikako naseljen. Neka nama praznih km2 i prerija, nek se šire medvjedi i vukovi, nek ožive lavovi.
Sa svakim odlaskom iz USKa, RH se sladi nad budućim zalogajem.
Točno, ljudi su posve nepotrebno optereći time da sve treba biti naseljeno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 09 vel 2026, 10:25 |
|
|
dudu je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Glamoč je realno poklopljen.
Ne vidim čemu opsjednutost da na svakom km2 žive ljudi, to je toliko eurocentrično, ali isto tako toliko prošlostoljećasto razmišljanje, budućnost je takva da će se ljudi grupirati u šire okolice većih središta, a da će ostatak biti slabo do nikako naseljen. Neka nama praznih km2 i prerija, nek se šire medvjedi i vukovi, nek ožive lavovi. Sa svakim odlaskom iz USKa, RH se sladi nad budućim zalogajem.  E sad što je šira okolica, ako uzmemo da ce Dugoplje biti centar poslovne aktivnosti Splita, onda Buško Blato s dobrim cestama ulazi u to područje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 09 vel 2026, 10:39 |
|
|
|
Mislim da je budućnost Tomislavgrada više se vezati prema zapadnoj Hercegovini nego prema Splitu, zapravo do Sinja je dovoljno, to su jaki demografski krajevi, i Sinj i Posušje, privilegij je biti između.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 09 vel 2026, 10:47 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42 Postovi: 2828 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
dudu je napisao/la: Mislim da je budućnost Tomislavgrada više se vezati prema zapadnoj Hercegovini nego prema Splitu, zapravo do Sinja je dovoljno, to su jaki demografski krajevi, i Sinj i Posušje, privilegij je biti između. Količina kapitala koja se vrti u Splitu i oko Splita je nemjerljiva sa onim u Sinju ili Posušju. Treba se svugdje vezati ali dobar put do Splita bi zaista bio jako koristan. Mada putevi po HBK su po meni super. Ispod 100 ga ne moraš spuštat. Ni u Posušju nije puno drugačije.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 09 vel 2026, 10:48 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: dreamteam je napisao/la: Sjećam se neke gange što sam čuo jednom od Duvnjaka:
"U Krnjinu ima tries' kuća" , tako nešto je išlo.
Koliko danas ima ljudi u Roškom Polju? To je ganga kad su se Krnjinani potukli sa srpskim žandarima u Kraljevini Jugoslaviji, tamo 30-tih godina. Bilo je žandarskih razbijenih glava, moja rođena tetka je ranjena metkom.. To je bio nonsens da se cili zaseok tuče sa žandarima.. Sutra je došla vojska opkolila selo..sve muške povezali i odvezli u Duvno u zatvor..a cilo Duvno izišlo na puteve i pivalo U Krnjinu trijes' i šest kuća, muško, žensko, svi ko vatra vrućazatvorilo i Fra Šimu Ančića..a on lupo po zidovima zatvora..pivajte pivajte ne dajte se A sad u selu..400-500 ljudi Zanimljivo, nikad čuo za ovo. Ima li uopće nešto na internetu o tome?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
WordlyWiseman
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 09 vel 2026, 11:10 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Može se i USK demografski napučit Hrvatima bez problema uz malo pameti i novaca. Naselt 50,000 Hrvata tu jedan dan je moguće Prebaci centralu kopnene vojske, jednu bojnu plus dio hrz na željavu to je već 20 k.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 09 vel 2026, 11:15 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Može se i USK demografski napučit Hrvatima bez problema uz malo pameti i novaca. Naselt 50,000 Hrvata tu jedan dan je moguće Trebinje možda, blizu je Dubrovnik, ali Bihać ne vjerujem. Bihać nije blizu nijednog većeg ili značajnog hrvatskog grada. Pa nama Sisak propada, a sat vremena vožnje je od Zagreba. Možda da baš besplatno dijelimo kuće i stanove mladima, ali teško mi je zamisliti. Ima par primjera uspješne kolonizacije - Knin, Korenica, Gračac, Obrovac, ali to su bile ratne izbjeglice koje su tako i tako ostale bez svojih kuća. Baš da će neki student iz Bjelovara ili automehaničar iz Rijeke ići u Bihać zato što mu netko nudi kuću... teško mi je zamisliti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 09 vel 2026, 11:19 |
|
|
|
AI kaže da možemo
Unsko-sanski kanton obuhvaća prostor koji je u historiografiji poznat kao "Turska Hrvatska". Ovaj je prostor do osmanskih osvajanja bio integralni dio jezgre hrvatske države. Geopolitički, ovaj teritorij predstavlja "tvrdi trbuh" Hrvatske; bez kontrole ili stabilnosti na ovom području, komunikacija između sjeverne i južne Hrvatske (Dalmacije) ostaje ranjiva. Strategija naseljavanja stoga ne bi bila samo demografsko, već i prvorazredno sigurnosno pitanje.
Strategija ekonomskih poticaja i "Greenfield" investicija Osnovni preduvjet za naseljavanje je stvaranje ekonomskog ekosustava koji nadilazi puko preživljavanje. Prema teorijama regionalnog razvoja, stanovništvo se kreće prema centrima ekonomske moći.
- Porezne olakšice: Hrvatska bi trebala proglasiti USK "Zonom posebnog državnog interesa" s nultom stopom poreza na dobit za tvrtke koje zapošljavaju lokalno stanovništvo na razdoblje od 10 do 15 godina.
- Zemljišna reforma: Država bi trebala ponuditi besplatno poljoprivredno zemljište i koncesije na šume mladim obiteljima, slično modelu koji je opisao Rudolf Bićanić u svojim studijama o seljačkom gospodarstvu.
- Infrastrukturna integracija: Ključna je brza cestovna veza Bihać – Zagreb i Bihać – Split. Bez fizičke integracije u prometnu mrežu RH, područje bi ostalo izolirana enklava.
Demografske mjere i obiteljska politika - Za stvarnu demografsku obnovu, puko preseljenje nije dovoljno; potreban je prirodni prirast. Alice Teichert u svojim radovima o demografskoj tranziciji naglašava da ekonomska sigurnost izravno utječe na stopu fertiliteta u tranzicijskim društvima. - Stambeno zbrinjavanje: Izgradnja tipskih naselja s modernom infrastrukturom (škole, vrtići, optički internet) gdje bi država subvencionirala 90% cijene nekretnine uz uvjet ostanka od 20 godina. - Dječji doplatak i "Majka odgojiteljica": Uvođenje statusa roditelja odgojitelja s plaćom u visini medijalne hrvatske plaće za obitelji s troje i više djece na tom području.
Privlačenje dijaspore i povratnika Najrealniji bazen stanovništva za naseljavanje USK-a su Hrvati iz dijaspore (Južna Amerika, Australija, Njemačka) te Hrvati iz drugih dijelova BiH koji su ekonomski ugroženi.
Program "Povratak korijenima": Ciljano oglašavanje prema potomcima iseljenika kojima bi se nudilo državljanstvo, smještaj i učenje jezika. Emocionalna povezanost s domovinom je snažan motivator, ali mora biti potkrijepljena pravnom sigurnošću.
Kulturna autonomija i poštovanje: Preostalo bošnjačko stanovništvo mora biti potpuno integrirano uz zaštitu svih vjerskih i kulturnih prava, čime se sprječavaju budući konflikti i stvara slika Hrvatske kao sigurne i pravedne države.
Revitalizacija gradova: Bihać bi trebao postati regionalno središte s jakim sveučilištem koje bi privlačilo studente iz cijele Hrvatske, čime se potiče "meka" kolonizacija kroz obrazovanje.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 09 vel 2026, 11:21 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 22:06 Postovi: 4461 Lokacija: Dridska Župa
|
|
Ai kaže, lol. Stvarno mu previše vjerujete. Da ga ja pitam kako Bošnje mogu poklopiti široki isto bi napisao nešto.
_________________ Hrvatski Džihad je dielo visokog intelektulnog i moralnog dosega
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 09 vel 2026, 11:37 |
|
|
Novdan je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la:
To je ganga kad su se Krnjinani potukli sa srpskim žandarima u Kraljevini Jugoslaviji, tamo 30-tih godina. Bilo je žandarskih razbijenih glava, moja rođena tetka je ranjena metkom..
To je bio nonsens da se cili zaseok tuče sa žandarima..
Sutra je došla vojska opkolila selo..sve muške povezali i odvezli u Duvno u zatvor..a cilo Duvno izišlo na puteve i pivalo
U Krnjinu trijes' i šest kuća, muško, žensko, svi ko vatra vruća
zatvorilo i Fra Šimu Ančića..a on lupo po zidovima zatvora..pivajte pivajte ne dajte se
A sad u selu..400-500 ljudi
Zanimljivo, nikad čuo za ovo. Ima li uopće nešto na internetu o tome? ma teško..to je bio pasivan kraj..daleko od vijesti..pa toga je bilo koliko hoćeš..u to vrijeme..samo nije bilo da se i žene i mukarci tuku sa žandarima..možda u nekoj duvanjskoj kronici da bi našao..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 09 vel 2026, 11:56 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Ai kaže, lol. Stvarno mu previše vjerujete. Da ga ja pitam kako Bošnje mogu poklopiti široki isto bi napisao nešto. Pa napisao bi. Samo što oni nikad neće vladat Širokim a mi hoćemo sa USK. Pitao sam ga u scenariju da Hrvatska anektira USK kojom strategijom bi mogli naselit Hrvate
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|