|
|
Stranica: 29/29.
|
[ 708 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ronaldinho
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 11 ožu 2026, 19:11 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 11 ožu 2026, 19:14 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 22:06 Postovi: 4532 Lokacija: Dridska Župa
|
Ronaldinho je napisao/la: U januaru/siječnju 2026. godine, u odnosu na januar/siječanj 2025. godine, industrijska proizvodnja u Federaciji Bosne i Hercegovine, kalendarski prilagođena, manja je za 10,1%.https://fzs.ba/wp-content/uploads/2026/03/9.1.pdfNema po kantonima?
_________________ Hrvatski Džihad je dielo visokog intelektulnog i moralnog dosega
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 11 ožu 2026, 20:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Tomba17 je napisao/la: Prava vrijednost Koksare + gdje sam ja tu = ništica. Nema kupaca.https://biznis.ba/kompanije/propala-prodaje-imovine-koksare-slijedi-medunarodni-oglas/103244Sada će, vjerojatno kahao, tražiti ”investitora s vana”. Pa jopet… Bilo je ponuda za zemljište, ali to zemljište vrijedi kao neko obično zemljište, minus trošak uklanjanja te skalamarije, plus zarada od starog željeza. Nisam siguran je li ovaj “dodatak” pozitivan ili negativan. Ovi i dalje misle, ili nadaju se, da dijelovi proizvodnog pogona imaju neku vrijednost veću od starog željeza.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 13 ožu 2026, 07:38 |
|
|
Citat: Konzorcijum Logistika: BiH će izgubiti vlastiti transportni sektor i postati tržište za strane prevoznike
Konzorcijum Logistika Bosne i Hercegovine upozorava javnost i institucije da se situacija u sektoru međunarodnog drumskog transporta dramatično pogoršava.
"Nakon višesedmičnih problema na granici sa Republikom Hrvatskom i masovnog vraćanja profesionalnih vozača iz Bosne i Hercegovine, danas smo suočeni sa novom fazom pritisaka. Prema informacijama iz sektora, započela su privođenja profesionalnih vozača u policijske stanice na teritoriji Republike Hrvatske, uz izricanje zabrane ulaska u Šengen u trajanju od šest mjeseci za vozače sa pasošem Bosne i Hercegovine", naveli su.
Iako formalno nije riječ o lišavanju slobode, sama činjenica da se vozači privode i da im se izriču zabrane ulaska predstavlja alarmantan signal za cijeli transportni sektor Bosne i Hercegovine.
Navode da primjena pravila 90/180 dana boravka u Šengenskom prostoru, kao i uvođenje Entry-Exit Systema (EES), već sada dovode do ozbiljnih poremećaja u međunarodnom transportu.
"U pojedinim sedmicama zabilježeno je više od 300 vraćenih profesionalnih vozača sa granice, što direktno utiče na realizaciju izvoza robe i funkcionisanje lanaca snabdijevanja. Ako se ovaj trend nastavi, posljedice po transportni sektor Bosne i Hercegovine biće dramatične", upozorili su.
Procjene iz sektora ukazuju da bi u prvoj fazi moglo doći do gašenja velikog broja transportnih kompanija, gubitka do 20.000 radnih mjesta, ozbiljnog ugrožavanja izvoza i logističkog sistema države.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1500 of 2558 - 58.64%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 13 ožu 2026, 13:51 |
|
|
Ekonomsko prehrambeno ČUDO otpora. Goja komunjara u Biltenu: “Osam stotina radnika upravo ugašene Koksare Lukavac ostalo je bez posla. Jedan rudar Rudnika mrkog uglja Zenica, koji je pod stečajem, kazuje svoju muku pred TV kamerama: “Dvadeset i sedam godina sam radio u ovom rudniku, imam petero djece, a sad ću na ulicu”. Sindikati tvrde da je ugroženo na hiljade radnih mjesta. Socijalno nezadovoljstvo građana je pred eksplozijom. Narod kupuje brašno i oružje. I onda, taj Dodik – ne prestaje da potpaljuje šovinističku mržnju i zameće političku kavgu! “ Velikom broju stanovnika realno prijeti glad. Bosni i Hercegovini pod hitno treba Krizni štab”, izričit je ekonomista i bivši bh. diplomata Draško Aćimović. Nisu nam potrebne loše vijesti sa Bliskog istoka. Dovoljna je i ova.” https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolumne/bosna-i-hercegovina-u-trecem-svjetskom-ratu-1119429/Lunarna je budućnost sa hamasistima i iranistima. Lunarna.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 13 ožu 2026, 13:56 |
|
|
Lunarno islamističko ČUDO otpora kjafirskoj EU “EU je jasno naznačila da ukoliko BiH ne prekine barem jedan od bezviznih režima sa trećim zemljama do kraja 2026. godine, država rizikuje čak i vraćanje viznog režima s EU, ali i potpuni gubitak sredstava iz Plana rasta predviđenih upravo za reforme.” https://politicki.ba/vijesti/brisel-upozorava-ugrozen-je-bezvizni-rezim-sa-bih/97254
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 13 ožu 2026, 21:12 |
|
|
Citat: Igman Konjic izgubio američko tržište i godinu završio s minusom od 15,3 milijuna KM
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1500 of 2558 - 58.64%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 13 ožu 2026, 21:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63831 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Meni su ovi njihovi ekonomski problemi toliko daleki, kao da čitam o ekonomiji Argentine ili Kirgistana.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 23 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|