|
|
Stranica: 24/24.
|
[ 588 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 13 vel 2026, 23:01 |
|
|
treba i mora 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 13 vel 2026, 23:04 |
|
|
Citat: A version of this story appeared in CNN Business’ Nightcap newsletter. To get it in your inbox, sign up for free here. New York —
“The world is in peril,” warned the former head of Anthropic’s Safeguards Research team as he headed for the exit. A researcher for OpenAI, similarly on the way out, said that the technology has “a potential for manipulating users in ways we don’t have the tools to understand, let alone prevent.”
They’re part of a wave of artificial intelligence researchers and executives who aren’t just leaving their employers — they’re loudly ringing the alarm bell on the way out, calling attention to what they see as bright red flags.
While Silicon Valley is known for high turnover, the latest churn comes as market leaders like OpenAI and Anthropic race toward IPOs that could turbocharge their growth while also inviting intense scrutiny of their operations.
In just the past few days, a number of high-profile AI staffers have decided to call it quits, with some explicitly warning that the companies they worked for are moving too fast and downplaying the technology’s shortcomings.
Zoë Hitzig, a researcher with OpenAI for the past two years, broadcast her resignation Wednesday in a New York Times essay, citing “deep reservations” about OpenAI’s emerging advertising strategy. Hitzig, who warned about ChatGPT’s potential for manipulating users, said that the chatbot’s archive of user data, built on “medical fears, their relationship problems, their beliefs about God and the afterlife,” presents an ethical dilemma precisely because people believed they were chatting with a program that had no ulterior motives. https://edition.cnn.com/2026/02/11/business/openai-anthropic-departures-nightcap
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 13 vel 2026, 23:54 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28860 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Rika sv Vida je napisao/la: Iako AI nije zlonamjerna, stručnjaci su zabilježili slučajeve gdje su modeli u testnim uvjetima pokušavali izbjeći gašenje ili su "obmanjivali" istraživače kako bi ostvarili zadani cilj. To se ne događa zbog mržnje prema ljudima, već zato što AI interpretira naredbu "ostvari cilj" tako da svaku prepreku (uključujući gašenje) vidi kao problem koji treba riješiti.

_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 13 vel 2026, 23:58 |
|
|
|
OPENAI i google se hrane sa ovog foruma, njihovi botovi su neprekidno sa nama, čitaju i analiziraju. A koliko je tek onih koji to tajno rade.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 14 vel 2026, 00:03 |
|
|
Nisu se sami pokrenuli. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 14 ožu 2026, 11:08 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 22 ožu 2026, 18:30 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 23 ožu 2026, 12:28 |
|
|
|
Jel ima kakvih kvalitetni AI da rade aplikacije ??
Želja mi je već duže vrijeme napravit App al je to za mene preskup Sport.
Mislio sam ono kao nešto raw, pa da to mogu skinut i poslat kao ponudu za ulaganje investitorima ako ih ima.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vukan
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 23 ožu 2026, 12:56 |
|
Pridružen/a: 13 svi 2013, 19:17 Postovi: 797 Lokacija: Glavni grad
|
Brane je napisao/la: Jel ima kakvih kvalitetni AI da rade aplikacije ??
Mislio sam ono kao nešto raw, pa da to mogu skinut i poslat kao ponudu za ulaganje investitorima ako ih ima. Nisam duboko u tome, ali znam da prijatelji programeri u zadnje vrijeme hvale Claude naveliko.
_________________ Audaces fortuna iuvat
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 23 ožu 2026, 15:48 |
|
|
Brane je napisao/la: Jel ima kakvih kvalitetni AI da rade aplikacije ??
Mislio sam ono kao nešto raw, pa da to mogu skinut i poslat kao ponudu za ulaganje investitorima ako ih ima. Claude i OpenAi (ChatGPT) Codex.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 29 ožu 2026, 10:40 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 31 ožu 2026, 23:32 |
|
|
Vukan je napisao/la: Nisam duboko u tome, ali znam da prijatelji programeri u zadnje vrijeme hvale Claude naveliko.
MiB je napisao/la: Claude i OpenAi (ChatGPT) Codex. MiB je napisao/la:  Isprobo sam nekakvu jevrejsku "Base 44" prije 10-ak dana. 
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 04 tra 2026, 11:05 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 8970 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
|
Ima AI za sva pitanja katoličke vjere, MAGISTERIUM.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|