|
|
Stranica: 5/9.
|
[ 214 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 28 tra 2026, 23:37 |
|
|
Boris Johnson iz Jajca je napisao/la: Bit priče nije niti bila o tome da ne postoje veliki baterijski sustavi, već da je nemoguće da to postrojenje ovisi o solarnoj elektrani od 1 GW i baterijama u slučaju nužde. Kao što su neki govorili. Samo sam ukazao na grešku.
Svi detalji investicije nisu poznati, ali investitori, siguran sam, znaju šta i kako i ova će investicija bit snabdijevana el. energijom kako su i zamislili. Ipak je 50 milijardi dolara američkog kapitala u pitanju.
Ne funkcioniraju takvi projekti ni u Americi kao nekakve otočne mikromreže sa solarnim panelima i baterijama. Solarni paneli daju struju kad je najpotrebnija na vrhuncu potrošnje, baterije služe da ispune rupu navečer i ujutro kad solarni paneli ne mogu. Noću je potreba za strujom u mreži upola manja, ima dostupne relativno jeftine struje iz raznih izvora. Zato se i planiraju dodatne veze do najvećih trafostanica u državi. Kako ne znaš tako bazične stvari, ako se predstavljaš da nešto znaš o tome?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Boris Johnson iz Jajca
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 01:11 |
|
Pridružen/a: 28 pro 2024, 02:08 Postovi: 441 Lokacija: Civilizacijski bedem na Ivan-planini
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Boris Johnson iz Jajca je napisao/la: Bit priče nije niti bila o tome da ne postoje veliki baterijski sustavi, već da je nemoguće da to postrojenje ovisi o solarnoj elektrani od 1 GW i baterijama u slučaju nužde. Kao što su neki govorili. Samo sam ukazao na grešku.
Svi detalji investicije nisu poznati, ali investitori, siguran sam, znaju šta i kako i ova će investicija bit snabdijevana el. energijom kako su i zamislili. Ipak je 50 milijardi dolara američkog kapitala u pitanju.
Ne funkcioniraju takvi projekti ni u Americi kao nekakve otočne mikromreže sa solarnim panelima i baterijama. Solarni paneli daju struju kad je najpotrebnija na vrhuncu potrošnje, baterije služe da ispune rupu navečer i ujutro kad solarni paneli ne mogu. Noću je potreba za strujom u mreži upola manja, ima dostupne relativno jeftine struje iz raznih izvora. Zato se i planiraju dodatne veze do najvećih trafostanica u državi. Kako ne znaš tako bazične stvari, ako se predstavljaš da nešto znaš o tome? Čekaj, čekaj, možeš li mi prvo reći što bi trebala točno biti trenutna točka razgovora između nas?
_________________ Sve poradi Boga i hrvatskoga roda.
Ceterum censeo XXIII centesimam partem territorii Bosniae et Hercegovinae esse delendam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 06:41 |
|
|
|
Koliko znam, solari se grade na sve strane po Hrvatskoj. Tako na pr. i po svim slobodnim juznim padinama u rafineriji Rieka u Kostreni. U konačnici, samo u rafineriji nafte će biti izgrađeno preko 0.5km2 sunčanih ploča. Takvih projekata solara koji se planiraju raditi ili koji se već izvode ima hrpu.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 08:59 |
|
|
|
Naslov teme promijeniti u: „U Hrvatsku se investira 50 milijardi eura, u susjedstvu nevjerica i muk”.
U Sloveniji je to tema dana uz brojne stručne komentare. U BiH prevladavaju komentari nevjerice ispod vijesti, dok u Srbiji vlada muk.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 09:15 |
|
|
|
Hehe, da je samo to. Nisu loši ni ostali ugovori, Južna interkonekcija, izbjegavanje dvostrukog oporezivanja koje će sigurno koristiti budućim investicijama i sl.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1644 of 2558 - 64.27%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 10:33 |
|
|
dudu je napisao/la: Bobovac je napisao/la:
Radišni Indijci koj će privlačiti druge Indijce?
Da, savršeni flow za privlačenje Indijaca koji će nam onogućiti da sofaticiraniji dočekamo konačni obračun sa susjedima pa da nakon sukoba Indijci i Pakistan i sve naslijede. Ajmo ne privlačit Indijce, javi u centralu Možemo mi i bez njih
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 11:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64440 Lokacija: DAZP HQ
|
weasel je napisao/la: dudu je napisao/la:
Da, savršeni flow za privlačenje Indijaca koji će nam onogućiti da sofaticiraniji dočekamo konačni obračun sa susjedima pa da nakon sukoba Indijci i Pakistan i sve naslijede.
Ajmo ne privlačit Indijce, javi u centralu Možemo mi i bez njih Privučeš 500 pametnih da ti razviju AI i humanoidne robote da ih se riješiš 500 tisuća sutra. Plus još da zgaziš komšije.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 11:52 |
|
|
|
Kao netko tko je radio sa Indijcima više puta, izrazit ću sumnjičavost i upitati ima li itko drugi.
Preporučujem istočne Europljane, od ovih koje možemo priuštiti Moldavce, Ukrajince, Ruse i Bjeloruse.
1644 of 2558 - 64.27%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 12:01 |
|
|
Ne znam otkuda su uopće izvučeni ti fiktivni Indijci. Političke razlike na stranu, ali ja bih radije radio s Bošnjacima (i to ne s ovim pitomima tipa Karabaja i Nebula, nego s ekipom iz istočne Bosne i Stoca  ) nego s tim naporima s potkontinenta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 12:05 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
dudu je napisao/la: weasel je napisao/la: Ajmo ne privlačit Indijce, javi u centralu Možemo mi i bez njih Privučeš 500 pametnih da ti razviju AI i humanoidne robote da ih se riješiš 500 tisuća sutra. Plus još da zgaziš komšije. Konobari roboti će se jeftino uvoziti iz Ukrajine. Nema potrebe za tih 500 Indijanaca.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 12:07 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ne znam otkuda su uopće izvučeni ti fiktivni Indijci. Političke razlike na stranu, ali ja bih radije radio s Bošnjacima (i to ne s ovim pitomima tipa Karabaja i Nebula, nego s ekipom iz istočne Bosne i Stoca  ) nego s tim naporima s potkontinenta. Radio sam naravno sa ovim našim talibanima i stvar funkcionira. Dokle god izbjegavamo političke teme, čak je i ugodno. 
1644 of 2558 - 64.27%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
K98k
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 12:11 |
|
|
|
Neka Filipininaca. Potjerati monofazne I trofazne preko grane ili nek idu dalje u EU. Zamisli koliko odvratan i bez časti i obraza moraš biti pa da ideš raditi kod ljudi protiv kojih si ratovao, koje mrziš i naziavš Ustašama? Pa kakva im tek djeca mogu biti kad su im očevi jazavci?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 12:51 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ne znam otkuda su uopće izvučeni ti fiktivni Indijci. Političke razlike na stranu, ali ja bih radije radio s Bošnjacima (i to ne s ovim pitomima tipa Karabaja i Nebula, nego s ekipom iz istočne Bosne i Stoca  ) nego s tim naporima s potkontinenta. Cime se bavis ako nije tajna koja djelatnost?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 12:55 |
|
|
dudu je napisao/la: weasel je napisao/la: Ajmo ne privlačit Indijce, javi u centralu Možemo mi i bez njih Privučeš 500 pametnih da ti razviju AI i humanoidne robote da ih se riješiš 500 tisuća sutra. Plus još da zgaziš komšije. Aha... pa ti tih 500 poslje kadrovira po firmi i dovlaći rođake šakom i kapom. Amerikanci su tako počeli pa su se opekli, IT sektor tj barem domicilni amerikanci su bijesni na trumpa radi toga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 12:57 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ne znam otkuda su uopće izvučeni ti fiktivni Indijci. Političke razlike na stranu, ali ja bih radije radio s Bošnjacima (i to ne s ovim pitomima tipa Karabaja i Nebula, nego s ekipom iz istočne Bosne i Stoca  ) nego s tim naporima s potkontinenta. Cime se bavis ako nije tajna koja djelatnost? Čaršijski Beg, aparmtanđija i rentijer
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 13:04 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ne znam otkuda su uopće izvučeni ti fiktivni Indijci. Političke razlike na stranu, ali ja bih radije radio s Bošnjacima (i to ne s ovim pitomima tipa Karabaja i Nebula, nego s ekipom iz istočne Bosne i Stoca  ) nego s tim naporima s potkontinenta. Cime se bavis ako nije tajna koja djelatnost? Služba bezbednosti, sektor za praćenje unutrašnjeg neprijatelja. Između ostalog, obilazim gradilišta i pričam s radnicima, raspitujem se kakvo je raspoloženje u narodu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 13:13 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Kao netko tko je radio sa Indijcima više puta, izrazit ću sumnjičavost i upitati ima li itko drugi.
Preporučujem istočne Europljane, od ovih koje možemo priuštiti Moldavce, Ukrajince, Ruse i Bjeloruse. Nisi radio s high class američkim Indijcima.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 13:15 |
|
|
weasel je napisao/la: dudu je napisao/la:
Privučeš 500 pametnih da ti razviju AI i humanoidne robote da ih se riješiš 500 tisuća sutra. Plus još da zgaziš komšije.
Aha... pa ti tih 500 poslje kadrovira po firmi i dovlaći rođake šakom i kapom. Amerikanci su tako počeli pa su se opekli, IT sektor tj barem domicilni amerikanci su bijesni na trumpa radi toga. Nismo mi Amerika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 13:25 |
|
|
dudu je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Kao netko tko je radio sa Indijcima više puta, izrazit ću sumnjičavost i upitati ima li itko drugi.
Preporučujem istočne Europljane, od ovih koje možemo priuštiti Moldavce, Ukrajince, Ruse i Bjeloruse. Nisi radio s high class američkim Indijcima. Ali će nas zapasti ti high class? 
1644 of 2558 - 64.27%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 13:47 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: dudu je napisao/la:
Nisi radio s high class američkim Indijcima.
Ali će nas zapasti ti high class?  Ovo moraju raditi najpametniji, di je god AI tu je ta indijsko-kineska elita, bez njih ne ide. S tim da možda i ne moraju biti na lokaciji, nisam siguran.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DarkKnight
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 17:44 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ne znam otkuda su uopće izvučeni ti fiktivni Indijci. Političke razlike na stranu, ali ja bih radije radio s Bošnjacima (i to ne s ovim pitomima tipa Karabaja i Nebula, nego s ekipom iz istočne Bosne i Stoca  ) nego s tim naporima s potkontinenta. Kad se hipi i ja slazemo u necemo, sve vam jasno. Indijci su NAJGORI NA SVIJETU. NAJGORI. Mentalitet, miris, nepotizam, misle gore o tebi od muhamedanaca, zele ti silovat zene, samo nisu sposobni ni za to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DarkKnight
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 17:47 |
|
|
dudu je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ali će nas zapasti ti high class?  Ovo moraju raditi najpametniji, di je god AI tu je ta indijsko-kineska elita, bez njih ne ide. S tim da možda i ne moraju biti na lokaciji, nisam siguran. To je samo dokazi da oni guraju svoje, ne dokaz njihove sposobnosti. Imamo više nobelovaca u STEM području od indijaca koji h je 600 puta više. Molim te informiraj se, raspitaj se, čitaj. Neće za nas indijci razvit hrvatski AI, ne moze jedan mali startup razvit AI model koji ce se borit s najvećima. Najbolji programeri i CS arhitekti su uvijek bili bijelci i zidovi, nikakvi indijci, indijci nikakav iskorak nisu napravili u ITu, samo se znaju uhljebit. Skandinavci su kompjuterskim znanostima dali puno više od Indijaca. Indijaca u open source projektima nema, jer nit su talentirani, nit ih zanima opći napredak. Sjaši s indijaca više
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 18:53 |
|
|
|
Pa zar nisu Indijci česti među big tech CEOvima?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 19:21 |
|
|
|
Sve što Bošnjaci naprave, ugase, pojedu, popiju, prevoze, prohodaju, udahnu za 5 godina je malo manje od ove investicije u Topuskom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Livnjak Jako Andabak osigurao investiciju u Hrvatsku vrijednu preko 50 milijardi eura Postano: 29 tra 2026, 19:28 |
|
|
dudu je napisao/la: Sve što Bošnjaci naprave, ugase, pojedu, popiju, prevoze, prohodaju, udahnu za 5 godina je malo manje od ove investicije u Topuskom. Misliš da je to samo 5 godina, a ne 55? Meni zvuči kao da je ova investicija u Topuskom više nego sav njihov trošak tu na Zemlji od 93. i Holliday Inna 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|