HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 lip 2026, 17:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 340 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bosanska Gradiška
PostPostano: 22 svi 2026, 10:55 

Machak je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
Bošnjaci su daytonska kategorija, nema Daytona nema Bošnjaka. Mi smo naziv Bošnjak priznali u Vašingtonu 1994. i kada govorimo o događajima prije toga govorimo o Muslimanima.

Najjači je spomenik poginulim Bošnjacima u Zagrebu u DR-u, nijedan nije znao u trenutku smrti da je Bošnjak. To je vrijeđanje ljudi.

Historija ne počinje i ne završava kad tebi odgovara.

Poštovanje tuđeg izbora je osnova bontona.

Aj pogledaj rodni list svoga babeeee iz vremena šugoslavije pa pročitaj što je upisano u rubrici "nacionalnost/narodnost".
Ja ću se kladiti da piše "Musliman", ili možda čak Srbin. :sega

Vrh

PostPostano: 22 svi 2026, 10:58 

Machak je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
Bošnjaci su daytonska kategorija, nema Daytona nema Bošnjaka. Mi smo naziv Bošnjak priznali u Vašingtonu 1994. i kada govorimo o događajima prije toga govorimo o Muslimanima.

Najjači je spomenik poginulim Bošnjacima u Zagrebu u DR-u, nijedan nije znao u trenutku smrti da je Bošnjak. To je vrijeđanje ljudi.

Ma o.k. za sadašnje stanje. Recimo ti sad promijeniš spol i postaneš Mačka. Je li bi mi trebali govorit 1998. ili koje li si rođen je rođen Mačak ili Mačka? :D

Vrh

PostPostano: 22 svi 2026, 11:13 

Machak je napisao/la:
Vi sebi umišljate da nam to kao vi trebate dopustiti.
Zamisli samo kako to zvuči.
Sami ne date da vam se dira u to, al eto nama ko vi trebali dopustiti.
Vidi, sve ti je dostupno kao i meni. Ako te baš zanima, možeš i sam naći.
Ja te neću ništa ubjeđivati. Uostalom, ti već imaš stereotip ugrađen u moždane vijuge, to je gubljenje vremena.

Naravno da smo vam trebali dopustiti. U Jugoslaviji ste bili samo jugosloveni muslimani. Neki su se vaši izjašnjavali i kao hrvat ili srbin, ali niste bili nacija.

I mi smo potpisali taj Ustav isto kao i vi, bez dogovora ne bi vam bilo dopušteno.

Uz to sve vi hoćete da diktirate tko treba kako BiH da voli, a niste u njoj ostvarili načelo snage jačega, nemate monopol prisile. Imali ste jedno vrijeme monopol kmeke međunarodnim predstavnicima koji su dosta toga odgurali u vašu korist, sada se i to istopilo.

Vrh

PostPostano: 22 svi 2026, 11:16 

horus je napisao/la:
Machak je napisao/la:

Aj pogledaj rodni list svoga babeeee iz vremena šugoslavije pa pročitaj što je upisano u rubrici "nacionalnost/narodnost".
Ja ću se kladiti da piše "Musliman", ili možda čak Srbin. :sega

Ti ćeš se kladiti...pa jasno je da su nam čete pod petokrakom prodali to, pa se ti izjašnjavaj kako hoćeš.
I vama su gasili sportske klubove, zabranjivali sve i svašta, označili vas crnom ovcom juge, pa vam ne pada na pamet da kažete kako je sve počelo 90-tih.
Manje pametovanja, ispadaš glup.

Vrh

PostPostano: 22 svi 2026, 11:18 

potocnj je napisao/la:
Machak je napisao/la:
Vi sebi umišljate da nam to kao vi trebate dopustiti.
Zamisli samo kako to zvuči.
Sami ne date da vam se dira u to, al eto nama ko vi trebali dopustiti.
Vidi, sve ti je dostupno kao i meni. Ako te baš zanima, možeš i sam naći.
Ja te neću ništa ubjeđivati. Uostalom, ti već imaš stereotip ugrađen u moždane vijuge, to je gubljenje vremena.

Naravno da smo vam trebali dopustiti. U Jugoslaviji ste bili samo jugosloveni muslimani. Neki su se vaši izjašnjavali i kao hrvat ili srbin, ali niste bili nacija.

I mi smo potpisali taj Ustav isto kao i vi, bez dogovora ne bi vam bilo dopušteno.

Uz to sve vi hoćete da diktirate tko treba kako BiH da voli, a niste u njoj ostvarili načelo snage jačega, nemate monopol prisile. Imali ste jedno vrijeme monopol kmeke međunarodnim predstavnicima koji su dosta toga odgurali u vašu korist, sada se i to istopilo.

Odgovorio sam i ovom parmaku - jel Zrinjski nastao 1992.? 1996.?
Ako jeste, što stoji na grbu 1905.?
Ustav je važio za sve jednako. Ustavom su propisani i Hrvati i Srbi jednako kao Bošnjaci. Ako ste vi nama nešto dopustili onda smo i mi vama. I tu je egal.

Pa pominješ ustav, tamo se pominju tri, a ne jedan konstitutivni narod. Dakle šuplja priča. Eto ja nisam svjestan da nemamo monopol.

Vrh

PostPostano: 22 svi 2026, 11:19 

Machak je napisao/la:
Ti ćeš se kladiti...pa jasno je da su nam čete pod petokrakom prodali to, pa se ti izjašnjavaj kako hoćeš.
I vama su gasili sportske klubove, zabranjivali sve i svašta, označili vas crnom ovcom juge, pa vam ne pada na pamet da kažete kako je sve počelo 90-tih.

Nama su ukidali ono što smo imali, istina, ali vama samo nisu dali ono što nikada niste imali, pa zapravo što do skoro niste ni zatražili.

I Aliju je trebalo uvjeriti da za bosanske muslimane zatraži naciju jer ni sam nije bio siguran dali je to način, vidio se kao musliman a ne kao bošnjak. Za njega je to bilo umanjivanje islama u narodu.

Vrh

PostPostano: 22 svi 2026, 11:37 

potocnj je napisao/la:
Machak je napisao/la:

Nama su ukidali ono što smo imali, istina, ali vama samo nisu dali ono što nikada niste imali, pa zapravo što do skoro niste ni zatražili.

I Aliju je trebalo uvjeriti da za bosanske muslimane zatraži naciju jer ni sam nije bio siguran dali je to način, vidio se kao musliman a ne kao bošnjak. Za njega je to bilo umanjivanje islama u narodu.

Muslimani sa veliko M je uvedeno u Jugoslaviji. Nametnuto.

Vrh

PostPostano: 22 svi 2026, 11:40 

Machak je napisao/la:
potocnj je napisao/la:

Muslimani sa veliko M je uvedeno u Jugoslaviji. Nametnuto.

Nemetnuto na vašu korist, a ne na štetu.

Da su vam smanjili M onda bi se mogli nešto žaliti, a ne što su vam povećali :D

Vrh

PostPostano: 22 svi 2026, 12:52 

potocnj je napisao/la:
Machak je napisao/la:

Samo osporavajte, onda poslije serite kako ste vi za saradnju, al mi svaki put izdamo.

Tko osporava?

Nitko brže nije dopustio da vjerski odmetnici od njihovog naroda tako brzo sebi osmisle naciju, i da mi to prihvatimo kao realnost, kao što su to uradili hrvati, pa i srbi. Ako se izuzme Dodikova zajedljivost srbi vas uglavnom isto prihvaćaju kao naciju.

A ovo je činjenica. Pronađi mi neki ustavni, ili kraljevski dekret iz prošlosti, od nekoga tko je vladao ovim prostorom, gdje se bošnjak spominje kao ime nacije. I da je starije od servisne knjige Golfa dvojke.

Ako te to ljuti što nemožeš nać nemaš problem samnom nego s činjenicama. Kad je tako, i ako je to osjećaj većine bošnjaka, teško je surađivati, jer ste u zavadi sa samom realnošću, pa onda i sa nama.

ja mislim da je Dodik uopšte nije neko ko ih mrzi
što je i dokazao raznim humanitarnim akcijama i pomoći ljudima u federaciji plus što je par puta pomagao i reprezentaciju Bosne i Hercegovine odnosno košarkašku reprezentaciju
mslim samo da je ljut i razočaran što je vidio nemogućnost saradnje

Vrh

PostPostano: 22 svi 2026, 12:56 

nemabosne je napisao/la:
potocnj je napisao/la:

Tko osporava?

Nitko brže nije dopustio da vjerski odmetnici od njihovog naroda tako brzo sebi osmisle naciju, i da mi to prihvatimo kao realnost, kao što su to uradili hrvati, pa i srbi. Ako se izuzme Dodikova zajedljivost srbi vas uglavnom isto prihvaćaju kao naciju.

A ovo je činjenica. Pronađi mi neki ustavni, ili kraljevski dekret iz prošlosti, od nekoga tko je vladao ovim prostorom, gdje se bošnjak spominje kao ime nacije. I da je starije od servisne knjige Golfa dvojke.

Ako te to ljuti što nemožeš nać nemaš problem samnom nego s činjenicama. Kad je tako, i ako je to osjećaj većine bošnjaka, teško je surađivati, jer ste u zavadi sa samom realnošću, pa onda i sa nama.

što je i dokazao raznim humanitarnim akcijama i pomoći ljudima u federaciji plus što je par puta pomagao i reprezentaciju Bosne i Hercegovine odnosno košarkašku reprezentaciju

Nije ni bitno mrzi li ili ne.
Bitna je retorika i politika koju zastupa.
Baš misliš da bi bio tu svo ovo vrijeme da je gradio saradnju sa FBiH?

Vrh

PostPostano: 22 svi 2026, 18:21 

Machak je napisao/la:
nemabosne je napisao/la:

naravno da bi bio tu zna se kako je došao na vlast i kako ste vi sa svojim urgiranjem kod međunarodne zajednice uspjeli da nulirate SDS
problem je politika popuštanja gdje vam se popuštalo popuštalo popuštalo i nikad vam nije bilo dovoljno nažalost po vas ta politika je gotova
cijenim da ćete u narednom periodu postati čuvari dejtonskog sporazuma jer svaka druga alternativa koja se bude predlagala je gora po vas

Vrh

PostPostano: 23 svi 2026, 07:05 

nemabosne je napisao/la:
Machak je napisao/la:

naravno da bi bio tu zna se kako je došao na vlast i kako ste vi sa svojim urgiranjem kod međunarodne zajednice uspjeli da nulirate SDS
problem je politika popuštanja gdje vam se popuštalo popuštalo popuštalo i nikad vam nije bilo dovoljno nažalost po vas ta politika je gotova
cijenim da ćete u narednom periodu postati čuvari dejtonskog sporazuma jer svaka druga alternativa koja se bude predlagala je gora po vas

Graditi suradnju, kako to lijepo zvuči.

Onda gradiš tu suradnju, i svaki put te zaboli glava od toga. To mi zvuči kao kondicioniranje. Kao kad životinju nagradama i kaznama uče da nešto uradi. Kad pokušamo surađivati sa muslimanima dobijemo kaznu. Muslimani su nas dresirali. :zubati

1597 of 2558 - 62.43%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 23 svi 2026, 07:25 

Jeste li primjetili da su svi Bošnjacima nešto dužni? Ako ne učiniš po njihovom po bilo kojem pitanju: Aparthejd, genocid, rasizam, uzp...

Ako učiniš po njihovom škrguću zubima i: Trebali ste i ranije. Zahvalili bi se ali ne možemo zbog Karađorđeva i Ahmića.

Nema onog standardnog, kao što sad imamo sa RS: Hvala, što ćemo sljedeće 'vako?

Grijeh bi bio kad bih rekao da su samo prema Hrvatima takvi, takvi su prema svima koji nisu islamska zemlja. E tu se mijenja sve... :D

Vrh

PostPostano: 23 svi 2026, 10:25 

Pa zato ja kažem sa bosanskim muslimanima se ne isplati razgovarati. Ne zato što ih mrzim ili ne volim, naprotiv jako su mi dragi. Nego jednostavno zato jer nemamo od tog nikad koristi, nema smisla. To je kao da vrapca učiš diferencijalne jednadžbe. Gubljenje vremena.

Ali možemo se neobvezno zezat, pričat o zanimljivostima ili smiješnim stvarima. To je ok. :palacgore1

1597 of 2558 - 62.43%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2026, 21:09 

PaoUČikolu je napisao/la:
nemabosne je napisao/la:
Mi Srbi smo generalno imali istorijske dogovore sa Hrvatima samo što su u određenim periodima istorije nailazile neke više sile pa su ti dogovori prekidani, nadamo se da će sada biti sve normalno.
Cvetković - Maček na primjer ili Bečki dogovor o štokavksom narječju.
Bilo je i ružnih stvari ali treba gledati naprijed.

Kod Bošnjaka je drugačije kao da su ostali u prošlom ratu. Jedinica mog oca se sastajala par godina poslije rata da obilježi godišnjicu osnivanja dok je bilo dovoljno živih ljudi i to je to. Kod Bošnjaka djeca izgleda idu na godišnjicu takvih stvari. Da ne napominjem kad odeš u Sarajevo milion stvari te podsjeća na rat.
Rat je nešto negativno i ne bih volio više da se ponovi, granice su tu gdje su sad, možda se promijene ko zna alisvi mi u ovakvoj državi treba da gledamo ka budućnosti i poštivanju svih prava.
Kako Republika srpska da ne bude za nezavisnost kad ste u trokutu osnovali 30 paradžemata. Bukvalno alkaida u srcu Evrope.

Sa vama Srbima sa ove strane Drine se i možemo dogovoriti. No, ovi preko su potpuno ludi i tu ne vidim nikakve šanse da se ikakav dogovor u vezi bilo koje teme može postići.

Sve četničke vojvode iz današnje BiH (osim onih uz Drinu) su sporazumom priznale vlast i državu NDH. Jest i vojvoda Momčilo Đujić, koji je zajednički sudjelovao u akcijama HOS-a. Zato i jest mirno prebačen u SAD, za razliku od četnika izvan NDH, koji su završili u Jasenovcu i likvidirani (Đurišić)

2025. (za BiH UN procjena) 1,63 : 1

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 340 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: