|
|
Stranica: 198/198.
|
[ 4941 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 18 svi 2026, 16:50 |
|
|
Nek su uslužne djelosti, građevina i tirizam, opet je neizdrživo. Kome vi mislite da govorite, čovjeku koji iz sprydnje putuje među naeodom makar ne trebao, što da vam kažem? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 18 svi 2026, 16:59 |
|
|
Zviezda Granda je napisao/la: Nek su uslužne djelosti, građevina i tirizam, opet je neizdrživo. Kome vi mislite da govorite, čovjeku koji iz sprydnje putuje među naeodom makar ne trebao, što da vam kažem?  Neodrživo je jer smo izgubili 350 000 domicilnih radnika u zadnjih 15 godina kroz vanjske migracije. Vratite ih, pa neće biti neodrživo. Kome ti misliš da govoriš, priglupoj masi koja shvaća 24 sata ozbiljno? Sami ste stvorili neodrživu situaciju, pa sad molite za strancima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vukan
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 26 svi 2026, 08:45 |
|
Pridružen/a: 13 svi 2013, 19:17 Postovi: 825 Lokacija: Glavni grad
|
|
Počeo sam opet primjećivati Hrvate dostavljače. Vidim manje je Indijaca i Bengalija na ulicama i općenito.
Filipinaca je više doduše, ali oni imaju redom zapadnjačka imena i nauče komunicirati hrvatskim jezikom.
Vidim jedan novi val Albanaca u barber shopovima i na građevini.
BiH klasika, te more mladih Srba koji dolaze na sezonu jer im je to ljetna avantura plus podebljanje budžeta. Nešto kao work and travel kad naši idu u SAD.
To su moja zapažanja, vidjet ćemo koliko to službeni podaci potvrđuju.
_________________ Audaces fortuna iuvat
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DarkKnight
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 26 svi 2026, 16:16 |
|
|
Vukan je napisao/la: Počeo sam opet primjećivati Hrvate dostavljače. Vidim manje je Indijaca i Bengalija na ulicama i općenito.
Filipinaca je više doduše, ali oni imaju redom zapadnjačka imena i nauče komunicirati hrvatskim jezikom.
Vidim jedan novi val Albanaca u barber shopovima i na građevini.
BiH klasika, te more mladih Srba koji dolaze na sezonu jer im je to ljetna avantura plus podebljanje budžeta. Nešto kao work and travel kad naši idu u SAD.
To su moja zapažanja, vidjet ćemo koliko to službeni podaci potvrđuju. Definitivno je manje stranaca u dostavi, mislim da generalno vidim manje dostavljaca po Zagrebu. Ali s vremenom sam skonto da Filipince najmanje podnosim, pogotovo Filipinke. I stalkao sam ih malo po njihovim fejs grupama. Nikada oni nece biti nama lojalni, i vecina ovih sta se uda za Hrvate su gold diggeri i uzasne anacionalne materijalisticke vrijednosti ce prenijeti na svoju poluhrvatsku djecu. Oni za nas misle da smo glupi, I shit you not. Kao ne znamo zivjet zivot, mislim ekipa ima prosjecni IQ 80 i nama govore da smo glupi. Oni ne mogu shvatit komplekse stvari pa im se smiju. Npr govore da su Hrvati glupi jer koristimo usisavače, kao usisavanje je nepotrebno. I masu takvih ispada imaju, ja koristim google translator i samo si prevodim kaj klošari pišu. Pretpostavljam da su kod njih zbog tropske klime prozori stalno otvoreni i samim time je beskorisno usisavati, imaju konstantnu razinu prašine u svojim kucama i stanovima. Ali oni ne kontaju da mi NE ZELIMO prasinu uopce, a ne imat prasinu kao koliko ima vani. Da se vratim na temu, očekuj ponovo nagli uvoz stranaca nakon idućih izbora, osim ako Most ne bude kingmaker. Smanjili su broj jer nema sanse da bi dobili izbore sa 300 000 stranaca u državi. HDZova pseudokapitalistička sekta se primirila na par godina, čekaju izbore, i onda krece raspasoj, ne bi se čudio 500 000 stranaca do 2030 ako HDZ sam dobije izbore.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 26 svi 2026, 16:34 |
|
|
DarkKnight je napisao/la: Da se vratim na temu, očekuj ponovo nagli uvoz stranaca nakon idućih izbora, osim ako Most ne bude kingmaker. .
ne nužno, jedan od razloga manjeg uvoza stranih radnika je povratak naših ljudi uslijed smanjenja zaostatka Hrvatske za razvijenijim zemljama EU. Dosta ovisi o tim kretanjima, a i o kretanju na našem tržištu rada.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 26 svi 2026, 16:41 |
|
|
|
Ko žabu će nas kuhat polako. Svake godine 20-30 tisuća migranata i tako zauvijek. Za 20 godina će bit milijun migranata tu a Hrvatima koji se sad rađaju će to bit normalno. Imat će 20 godina i neće ni znat za život bez migranata
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DarkKnight
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 26 svi 2026, 16:47 |
|
|
novosve je napisao/la: DarkKnight je napisao/la: Da se vratim na temu, očekuj ponovo nagli uvoz stranaca nakon idućih izbora, osim ako Most ne bude kingmaker. .
ne nužno, jedan od razloga manjeg uvoza stranih radnika je povratak naših ljudi uslijed smanjenja zaostatka Hrvatske za razvijenijim zemljama EU. Dosta ovisi o tim kretanjima, a i o kretanju na našem tržištu rada. Trziste ne interesira broj radnika, trziste ne diktira nista, trziste nema interes. HDZovi pseudokapitalisti imaju interes, i briga njih za povratak Hrvata, zanima im sto manje platit ljude a to ce postic uvozom stranaca. Trziste bi postojalo da nas je samo milijun u Hrvatskoj, ljudi nemaju pojma sta znaci trziste. Trziste se formira na temelju onoga sto mu je dostupno, a to sto je dostupno diktira politika, odnosno HDZ. Smanjenjem broja stranaca profitira hrvatski nizi stalez i generalno Hrvatska kao ideja. Uvozom stranaca profitiraju poslodavci u gradevini i ugostiteljstvu te interesi globalista.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 27 svi 2026, 11:49 |
|
|
DarkKnight je napisao/la: Trziste ne interesira broj radnika, trziste ne diktira nista, trziste nema interes. HDZovi pseudokapitalisti imaju interes, i briga njih za povratak Hrvata, zanima im sto manje platit ljude a to ce postic uvozom stranaca. Trziste bi postojalo da nas je samo milijun u Hrvatskoj, ljudi nemaju pojma sta znaci trziste. Trziste se formira na temelju onoga sto mu je dostupno, a to sto je dostupno diktira politika, odnosno HDZ. Smanjenjem broja stranaca profitira hrvatski nizi stalez i generalno Hrvatska kao ideja. Uvozom stranaca profitiraju poslodavci u gradevini i ugostiteljstvu te interesi globalista. ZHakonodavstvo još uvijek daje određenu prednost domaćem, odnosno EU radniku i dok je tako itekako je bitno kakva je ponuda domaće, odnosno EU radne snage. Nije još omogućeno da se uvozi koliko hoće
|
|
| Vrh |
|
 |
|
K98k
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 27 svi 2026, 17:07 |
|
|
Citat: Građani će od 1. lipnja moći pristupiti Središnjem registru stanovništva te po potrebi eventualno ispraviti i ažurirati određene podatke, dok će s prvim danom 2027., kada u potpunosti zaživi, registar postati službena osnova za ostvarivanje socijalnih i drugih prava, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare. Registar su na konferenciji za medije u Ministarstvu financija predstavili potpredsjednik Vlade i ministar financija Tomislav Ćorić, ravnatelj Porezne uprave Božidar Kutleša te državna tajnica u Ministarstvu financija Tereza Rogić-Lugarić.
- Kad govorimo o hrvatskim državljanima u Republici Hrvatskoj, riječ o 4.185.000 ljudi, kad je riječ o strancima s prebivališem odnosno boravištem u Republici Hrvastkoj, riječ o 232.000 ljudi, a kad je riječ o hrvatskim državljanima u inozemstvu, znači oni koji imaju OIB, 1.221.000, kazao je Ćorić.
https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/sredisn ... a-12736926
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 27 svi 2026, 20:04 |
|
|
K98k je napisao/la: - Kad govorimo o hrvatskim državljanima u Republici Hrvatskoj, riječ o 4.185.000 ljudi, kad je riječ o strancima s prebivališem odnosno boravištem u Republici Hrvastkoj, riječ o 232.000 ljudi, a kad je riječ o hrvatskim državljanima u inozemstvu, znači oni koji imaju OIB, 1.221.000, kazao je Ćorić.
ovaj registar stanovništva će biti totalni isprdak. Po njemu dakle u Hrvatskoj ima više hrvatskih državljana nego je 2021. bilo stanovnika. Ovo je totalni promašaj kojim se otvara prostor za masovne manipulacije
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 30 svi 2026, 02:35 |
|
|
novosve je napisao/la: samo što sliku treba nadopuniti s ko zna koliko redova u kojima je ovaj s cvijećem isto stajao. Opet ti kažem, kamo sreće da ženama to smeta, kamo sreće, svijet bi bio puno ljepše mjesto. Ali pravilo je da za takvima trče, što veći kurvar i igrač to zanimljiviji. Jednostavno smo polarne suprotnosti po svemu. Muškarcu je ideal nevina koja će biti freaky samo s njim, ženi je ideal neukroćeni koji će biti dobar samo za nju. Nevino muško im je zanimljivo otprilike koliko nama kurva iz bordela. Ovo su sve neke osnovne stvari koje svatko tko je prošao išta sa ženama instinktivno razumije. Nismo jednaki. Ni po čemu. Točka. Suprotnosti po svemu. Svaki put kada nas izjednačavaš u bilo kom aspektu sa tom "joj kako muški" samo potvrđuješ da si sam potpao pod feminizam i ispadaš njihov useful idiot. "Hehe bio si i ti sa više njih." Da i? Prvo što je velika većina tipova i htjela ostati sa svojim prvima ali nisu ostali zbog ženske kurvanjske hipergamične prirode koja je vječno u potrazi za boljim, Ali evo na stranu sad i to, odgovori mi ovo, zar nije cijelu povijest bračna transakcija bila takva da bi se muškarac doživotno obvezao za nju jednu u zamjenu za ekskluzivan pristup njoj? Dakle da bih pristao obvezati se do kraja života kao muškarac, da bih dobio pristup tebi, draga moja, nužni preduvjet je da drugi nisu imali taj pristup BADAVA. Helou? Je li moguće da smo toliko zastranili da zdrav razum zvuči kao "joj kakav čudak"? Sviđa vam se što smo normalizirali da nam žene badava guze drugi? Loži vas to? To vam je normalno? To je taj Pinnacle civilizacije? Pa Cigani su za nas gospoda. Uostalom koji k se ja ovdje trsim objasniti, demografski podaci sve govore, a knjige o tome su pisali ljudi prije 100 godina što sam već postavljao na temi, dok se ženama dopusti da rade što žele kreće propast. Točka kraj. Uostalom isto piše na prvoj stranici Biblije. Adam i Eva. . Mi danas. Btw još mi je izbacilo kako do 1970ih nije postojala "no fault divorce" dok neki degenerični američki predsjednik to nije uveo, dakle 60 godina unazad morao si dokazati da te bračni partner varao tukao ili šta već ne da bi dobio rastavu. Sad se kurveština jedan dan probudi i kaže dosadio si mi, nabije se na drugi k, i dobije ona takva rastavu djecu alimentacije doplatke. I opet dolazi sljedeći debil i ženu ju on. I kaže propadamo. Kao čudno nešto znaš. Zašto nećemo da se razmnožavamo. Fali kvadrata. E moji stručnjaci... Bibliju u ruke i čitat prvih par stranica 10 puta ako treba. Možda dođe nešto u glavu. Možda...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 30 svi 2026, 12:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64201 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Da takve mudrosti bacaš pred ženama, realno ne bi znao kud bi s njima, opsjedale bi te.
Žene su same po sebi nebitne, moćni muškarac ih ima više u svojoj orbiti i da zna i da ne zna i prirodno mu dolaze.
Status, inteligencija, humor, pamet, izgled i biraš ženu koju hoceš, najljepšu i najzgodniju.
Muškarac mora raditi na sebi i razvijati se u kontinuitetu na svim poljima i nikad mu nije kasno za novi početak, čak ni s 50.
Za žene život nije toliko fer, njihove su samo 20te kao vrhunac.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 31 svi 2026, 10:33 |
|
|
Planina je napisao/la: Opet ti kažem, kamo sreće da ženama to smeta, kamo sreće, svijet bi bio puno ljepše mjesto. Ali pravilo je da za takvima trče, što veći kurvar i igrač to zanimljiviji. Jednostavno smo polarne suprotnosti po svemu. Muškarcu je ideal nevina koja će biti freaky samo s njim, ženi je ideal neukroćeni koji će biti dobar samo za nju. Nevino muško im je zanimljivo otprilike koliko nama kurva iz bordela. Ovo su sve neke osnovne stvari koje svatko tko je prošao išta sa ženama instinktivno razumije. Nismo jednaki. Ni po čemu. Točka. Suprotnosti po svemu. Svaki put kada nas izjednačavaš u bilo kom aspektu sa tom "joj kako muški" samo potvrđuješ da si sam potpao pod feminizam i ispadaš njihov useful idiot. "Hehe bio si i ti sa više njih." Da i? Prvo što je velika većina tipova i htjela ostati sa svojim prvima ali nisu ostali zbog ženske kurvanjske hipergamične prirode koja je vječno u potrazi za boljim, Ali evo na stranu sad i to, odgovori mi ovo, zar nije cijelu povijest bračna transakcija bila takva da bi se muškarac doživotno obvezao za nju jednu u zamjenu za ekskluzivan pristup njoj? Dakle da bih pristao obvezati se do kraja života kao muškarac, da bih dobio pristup tebi, draga moja, nužni preduvjet je da drugi nisu imali taj pristup BADAVA. Helou? Je li moguće da smo toliko zastranili da zdrav razum zvuči kao "joj kakav čudak"? Sviđa vam se što smo normalizirali da nam žene badava guze drugi? Loži vas to? To vam je normalno? To je taj Pinnacle civilizacije? Pa Cigani su za nas gospoda. Uostalom koji k se ja ovdje trsim objasniti, demografski podaci sve govore, a knjige o tome su pisali ljudi prije 100 godina što sam već postavljao na temi, dok se ženama dopusti da rade što žele kreće propast. Točka kraj. Uostalom isto piše na prvoj stranici Biblije. Adam i Eva. . Mi danas.
Btw još mi je izbacilo kako do 1970ih nije postojala "no fault divorce" dok neki degenerični američki predsjednik to nije uveo, dakle 60 godina unazad morao si dokazati da te bračni partner varao tukao ili šta već ne da bi dobio rastavu. Sad se kurveština jedan dan probudi i kaže dosadio si mi, nabije se na drugi k, i dobije ona takva rastavu djecu alimentacije doplatke. I opet dolazi sljedeći debil i ženu ju on. I kaže propadamo. Kao čudno nešto znaš. Zašto nećemo da se razmnožavamo. Fali kvadrata. E moji stručnjaci... Bibliju u ruke i čitat prvih par stranica 10 puta ako treba. Možda dođe nešto u glavu. Možda... gle, ja sam ti samo istaknuo da ako TI govoriš iz kršćanske perspektive, da je onda to posve isto, razvratni muškarac i žena su posve jednaki. I to nema veze s time kako žene na to gledaju, ako TI govoriš kao kršćanin. Tvoj referentna točka onda nisu žene, nego Božje zapovijedi. To što ženama ne smeta muški razvrat, ne znači da je kršćannu opravdan. Ako govoriš iz sekularne perspektive, onda je druga priča, ali nemoj mješati to dvoje. Sekularnu, ako hoćeš životinjsku perspektivu sam ti objasnio, muški rod u cijelini više nema nadmoć nad ženama kakvu je imao nekad (yebiga tehnologija koju su muškarci izumili syebala je status muškaraca). Stoga su se odnosi promijenili i da, i najveća kurveština danas nađe lika koji će je ženit da bi malo umočio. Nema to veze s gubitkom zdravog razuma, nego toga što su muškarci izgubili STATUS. Tvoja prabab je ovisila o pradidu, o tebi ni jedna žena ne ovisi i svaka može bez tebe. To DRASTIČNO mijenja odnos spolova. Tako je kako, je i sa sekularne točke gledišta, nema izlaza iz toga nego da muški rod opet nađe načina da nadjjača žene statusom. Samo kad si statusom nadmoćan, možeš postaviti neke uvjete i imati neka očekivanja od žene. Ako nisi, dobit ćeš šta dobiješ, tako je kako. Moš kukat do beskonačnosti, uzalud ti je. A ako gledaš iz vjerske perspektive, onda i ti moraš biti vjerski jednako "čist" da bi to mogao pred ženu staviti kao očekivanje. Ako nisi, a očekuješ to, onda si smo licemjer ko farizeji. Kod tebe se jedno brka s drugim i nemaš zato čist pogled na stvari. Za vjeru, muški i ženski razvrat jest isti. Biološki naravno da nije tako, ali vjera nije tu samo da podilazi našoj paloj prirodi, nego da je uzdigne na višu razinu. Ako se hoćeš držati samo biološke strane, objasnili smo ti i to kako funkcionira. Samo prestani brkati to dvoje i stvari će ti se razbistrit.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 31 svi 2026, 10:36 |
|
|
dudu je napisao/la: Da takve mudrosti bacaš pred ženama, realno ne bi znao kud bi s njima, opsjedale bi te.
Žene su same po sebi nebitne, moćni muškarac ih ima više u svojoj orbiti i da zna i da ne zna i prirodno mu dolaze.
Status, inteligencija, humor, pamet, izgled i biraš ženu koju hoceš, najljepšu i najzgodniju.
Muškarac mora raditi na sebi i razvijati se u kontinuitetu na svim poljima i nikad mu nije kasno za novi početak, čak ni s 50.
Za žene život nije toliko fer, njihove su samo 20te kao vrhunac. Mislim da ti Planina hoće re da je takvu najljepšu i najzgodniju već izabralo 5-10 likova koji imaju Status, inteligencija, humor, pamet, izgled i odbacili je kad su je se zasitili. No to na stranu ,danas je veliki problem demografsi što i muškarac koji ima Status, inteligencija, humor, pamet, izgled najćešće nema puno potomaka, to što je netko povalio 349 komada ništa ne vrijedi demografski. A čak i ako ima potomke, ali po jednog s 5 različitih žena, to je demografski opet pushing rođo na duge staze.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 31 svi 2026, 18:38 |
|
|
|
Zabluda je da je žena financijski u puno boljoj situaciji danas nego prije 200 godina, jedino ako ima roditelje koji joj pomažu financijski ili sa nekretninama. Mislim da većina žena radi za 1300 eura ili manje pa ako plaća stan 700-800 kakav je to onda luksuzni život?
Ako joj pomažu roditelji, onda vi lupate praznu slamu, tj. nije se u ničemu promijenio odnos žena - muškarac , nego otac-kćer i majka-kćer jer su je prije 200 godina šutnuli nogom iz kuće ka muževoj familiji , a danas se brinu o njoj doživotno i uče je da se ne treba udati za bilo koga.
Po vama ispada da su sve žene teške karijeristice i rade za 3-4000 eura.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 31 svi 2026, 20:52 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Zabluda je da je žena financijski u puno boljoj situaciji danas nego prije 200 godina, jedino ako ima roditelje koji joj pomažu financijski ili sa nekretninama. Mislim da većina žena radi za 1300 eura ili manje pa ako plaća stan 700-800 kakav je to onda luksuzni život?
Ako joj pomažu roditelji, onda vi lupate praznu slamu, tj. nije se u ničemu promijenio odnos žena - muškarac , nego otac-kćer i majka-kćer jer su je prije 200 godina šutnuli nogom iz kuće ka muževoj familiji , a danas se brinu o njoj doživotno i uče je da se ne treba udati za bilo koga.
Po vama ispada da su sve žene teške karijeristice i rade za 3-4000 eura. u odnosu na prije ne 200, nego 70-80 godina, kad žena na selu nije mogla JESTI ako nema muškarca, napredak je značajan. Proči samo mal osudbinu udovica nakon svjetskih ratova, bila je to bijeda nad bjedama, u gradovima se masovno prostitucija širila, a na selu je to bio doslovce najbjedniji sloj ljudi. Istina je da se danas duže brinu o njima obitelji, ali ne traje to predugo i većina žena se srednjih godina, pa i još dok su mlade, brine sama o sebi ili čak i doprinose roditeljima.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|