HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 srp 2026, 16:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 766 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH
PostPostano: 26 lip 2026, 19:03 

Ajoj Senade, ČUDO ekonomsko što nam to rade. Mamicu im kjafirsku.

Spriječavaju FildŽaniji najveću izvoznu robu!

Zanimljivo je da granični policajci iz BiH migrante nisu uspjeli pronaći u vozu. Oni su primjećeni tek nakon…

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/na-granici-zaustavljen-voz-iz-sarajeva-za-ploce-u-toaletu-pronadeno-sest-migranata/

Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”

Vrh

PostPostano: 26 lip 2026, 21:57 

Ekonomsko ČUDO preživljavanja dugo poslije smrti

“Izvještaj privremenog stečajnog upravnika Jasmina Hadžirašidovića kaže da su uslovi za otvaranje stečaja ispunjeni. Preduzeće je platežno nesposobno, a integralna proizvodnja čelika, srce Željezare, već je zaustavljena. Ukupni dugovi od 317,3 miliona KM, od čega je 240 miliona već dospjelo na naplatu, predstavljaju omču oko vrata preduzeća.”

I tko je vazda kriv po sljedbenicima vere mira?

Kjafiri.

Najčešće Hrvati, a ovaj put Srbi.

https://stav.ba/vijest/sinu-ministra-iz-rs-160-miliona-kako-je-zenicki-gigant-postao-plijen-zvornicke-hobotnice/41347

Notes: Ne promaši otvoreni rasizam i žud za nacionalnom državom u ovom pasusu.

“Činjenica da sudbina jednog od simbola bosanskohercegovačke industrije leži u rukama sina ministra iz druge entitetske vlade predstavlja prvorazredni skandal i pitanje od vitalnog nacionalnog interesa.

Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”

Vrh

PostPostano: 27 lip 2026, 07:47 

Dižu se krediti za zatvaranje kompanija i isplatu mirovina. Ne zvuči perspektivno.

1632 of 2558 - 63.8%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2026, 07:22 

Gledam na vijestima o strahoti u Venezueli, na desetak (?) tisuća mrtvih dosada, i razmišljam o Protektoratu imajući u vidu poplave, pucanje vodovodnih cijevi, kamenolomi, požari, ekocidi, klizišta i što još ne.

Posebno posmatram i čitam analize o komunističkom heroju Hugo Chavez i njegovom “ogromnom” poduhvatu u stanogradnji u Venezueli - koji je iznimno slavljen od libleftarda svih boja kao na pr. NS, OslobodŽenje, SDP itd… - gdje su se zbrinjavali “socialno ugroženi slojevi” t j izgradnji na tisuće i tisuće novih stanova. Socialna pravda, ahaaaa.

Zgrade novogradnje koje su padali kao kule od karata zbog zemljotresa. Starije i kvalitetnije zgrade u puno manjem obimu. Vidljivo svima kako su nedostatno i nekvalitetno pravljene na principu da odabrani i izabrani žive život kao u pjesmi: jede se kaviar pije se gin ima se para ima se s čim. Uobičajeno društvo crvenih pravednika.

Razmišljam o mogućnosti zemljotresa u Protektoratu, kao nije se nažalost već dešavalo, posebno u mjestima jače stanogradnje gdje je nerijetko bilo i pojačano doseljavanje s pojačanom gustoćom po kv. m. u posljednjih 20g.

Venezuela ima nafte, masovne zalihe. Što će ublažiti ekonomsku i gospodarsku katastrofu koje su - pored naravno ljudskih - posljedice zemljotresa.

Protektorat ima, što?

Koga briga?

I ako se nažalost desi, tko će ostati?
Ni migranti neće, vratiti će se doma.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2026, 17:12 

Ekonomsko ČUDO plinskog poslovanja.

Gasi se bh-Gas?

“način na koji je aktuelna vlast izmijenila koncept projekta Južne interkonekcije proizvodi ozbiljne finansijske, organizacijske i sigurnosne posljedice po BH Gas”

Ukratko: nema plina tj nema prihoda, ostaju računi = sitnica od 36 700 000KM

https://stav.ba/vijest/vlada-fbih-izbacila-bh-gas-iz-juzne-interkonekcije-ali-je-ostavila-racun-367-miliona-km/41412

Vrh

PostPostano: 07 srp 2026, 09:04 

Ekonomsko infrastrukturno ČUDO izgradnje autoceste Zap. Sa - TZ preko San Franciska sa 5 kolnika u oba pravca! I to sve za SAMO 31g.

”Magistrala Sarajevo – Tuzla dobija 8,3 kilometra novih traka”

I kada će biti gotova AC?

Nikad!

Štoooo?
“Slijede javne rasprave, planiranje pokretanja procedure prije procedure, i eksproprijacija. A potom tenderi, žalbe itd.

https://www.biznisinfo.ba/pogledajte-mapu-s-tacnom-lokacijom-magistrala-sarajevo-tuzla-dobija-83-kilometra-novih-traka/

ČUDO od autoceste, ČUDO!

Vrh

PostPostano: 08 srp 2026, 19:47 

...BiH propušta zlatnu šansu za namjensku industriju: Dok NATO traži četiri miliona granata godišnje, Pretis i Igman bore se s milionskim gubicima...

Izvor: https://istraga.ba/bih-propusta-zlatnu- ... -gubicima/

Igman d.d. Konjic: 1.250 radnih mjesta
Pretis d.d. Vogošća: 500 radnih mjesta

Vrh

PostPostano: 09 srp 2026, 09:17 

https://avaz.ba/vijesti/bih/1055719/dzi ... are-zenica

Bivši federalni ministar energije, rudarstva i industrije i potpredsjednik SBB-a Nermin Džindić upozorio je da se Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine nalaze u ozbiljnim finansijskim problemima, tvrdeći da preduzeće ide "putem Željezare" te da prijeti daljnje pogoršanje poslovanja

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 03:40 

Ekonomsko ČUDO strateškog investiranja po Silikonskim Kotlinama diljem Zapadnog Sarajeva:

- Koje točno Silikonske Kotline?
“Baščaršija, Marijin Dvor, Soukbunar, Cicin Han, Boguševac, Bistrik, Hrid, Alifakovac, Skenderija, Pofalići (Kampus UNSA), Socijalno, Malta, Čengić Vila I i II, Otoka, Nova Otoka, Grbavica, Vilsonovo šetalište, Hrasno, Hrasno Brdo, Šanac, dijelu Kovačića i Vraca, Trgu heroja, Švrakinom Selu, Aneksu, Alipašinom Polju, Alipašinom Mostu, Halilovićima, Heco pijaci, Buća Potoku, Boljakovom Potoku, Briješću, Vitkovcu, Zabrđu i Sokolju.”

- U što se investira?
Krpi se vodovod

- Hoće li ijedne kapi biti?
Neće.
Čim budŽetlije izgovaraju riječ, citiram, “otežano vodosnabdjevanje” Sahara je oaza naspram ovih Silikonskih.

- Ima li kraja ovim opetovanim investicionim ciklusima?
Nema.
Ima i bit će čiste i zdrave vode u Zap. Sa. ekvivalentno nedostatku smoga u istom.

- Silaze li ove futurustičke investicije sa udarnih vijesti u medijima, i postoje li druge teme osim ove?
:smijeh

- Koje investicione vijesti su glavne u FildŽaniji?
Kao vazdan: :osama :klanjam :osama :klanjam :osama :klanjam

- Ima li krivca?
Isti krivci kao i uvijek: Hrvati

https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokalne-teme/sarajevo-bez-vode-zbog-radova-20-jula-2026/645277

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 15:52 

Arapi vole pustinje, a ovi ispadaju kao Arapi, opustošili su i sebe sam=))

Vrh

PostPostano: 19 srp 2026, 18:55 

Ekonomsko je ČUDO kada Valter brani Zapadno Sarajevo od trulih Švapskih kapitalista koji bi da Sunit radi umjesto kjafir im sadaku na hrpe daje.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/496276/haos_u_sarajevu_domaca_kompanija_zabranila_poznatom_njemachkom_investitoru_ulaz_u_prostorije_650_radnika_na_ulici.html

Vrh

PostPostano: 20 srp 2026, 05:52 

Tomba17 je napisao/la:
Ekonomsko ČUDO strateškog investiranja po Silikonskim Kotlinama diljem Zapadnog Sarajeva:

- Koje točno Silikonske Kotline?
“Baščaršija, Marijin Dvor, Soukbunar, Cicin Han, Boguševac, Bistrik, Hrid, Alifakovac, Skenderija, Pofalići (Kampus UNSA), Socijalno, Malta, Čengić Vila I i II, Otoka, Nova Otoka, Grbavica, Vilsonovo šetalište, Hrasno, Hrasno Brdo, Šanac, dijelu Kovačića i Vraca, Trgu heroja, Švrakinom Selu, Aneksu, Alipašinom Polju, Alipašinom Mostu, Halilovićima, Heco pijaci, Buća Potoku, Boljakovom Potoku, Briješću, Vitkovcu, Zabrđu i Sokolju.”

- U što se investira?
Krpi se vodovod

- Hoće li ijedne kapi biti?
Neće.
Čim budŽetlije izgovaraju riječ, citiram, “otežano vodosnabdjevanje” Sahara je oaza naspram ovih Silikonskih.

- Ima li kraja ovim opetovanim investicionim ciklusima?
Nema.
Ima i bit će čiste i zdrave vode u Zap. Sa. ekvivalentno nedostatku smoga u istom.

- Silaze li ove futurustičke investicije sa udarnih vijesti u medijima, i postoje li druge teme osim ove?
:smijeh

- Koje investicione vijesti su glavne u FildŽaniji?
Kao vazdan: :osama :klanjam :osama :klanjam :osama :klanjam

- Ima li krivca?
Isti krivci kao i uvijek: Hrvati

https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokalne-teme/sarajevo-bez-vode-zbog-radova-20-jula-2026/645277

Još nisu gotovi…

Opet ta voda…
Voda je ČUDO, posebno kada je nema

“od Baščaršije do Marijin Dvora, kao i u brojnim sarajevskim naseljima”

“Soukbunar, Cicin Han, Boguševac, Bistrik, Hrid, Alifakovac, Skenderija, Pofalići (Kampus UNSA), Socijalno, Malta, Čengić Vila I i II, Otoka, Nova Otoka, Grbavica, Vilsonovo šetalište, Hrasno, Hrasno Brdo, Šanac, dio Kovačića i Vraca, Trg heroja, Švrakino Selo, Aneks, Alipašino Polje, Alipašin Most, Halilovići, Heco pijaca, Buća Potok, Boljakov Potok, Briješće, Vitkovac, Zabrđe i Sokolje.”

https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokalne-teme/sarajevo-danas-bez-vode-vik-osigurao-cisterne-za-gradjane/645679

Golemo.

Doduše sada će kiša.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2026, 04:42 

ŽELJEZARA je ekonomsko ČUDO u traženju sadake.

Zaključak:
Dragi mirovjernici, što STE radili glede željezare od dana SilajdŽića koji je bez ikakvog “dŽe sam ja tu” doveo Accora sve do dan danas?
Radilo se marljivo, t j muzlo. A sada bi nastavili musti sa daaaaaaaj sadake hjelp the children of Zenica, stop Zenica dŽenosajd, daaaaaaaaaaj”

Detalje:

A. Kako ide sa pravnim procesom?

“Općinski sud u Zenici odbio je prijedlog Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za otvaranje postupka vanredne uprave nad privrednim društvom Nova Željezara Zenica d.o.o., a sada se čeka konačna odluka Suda nakon upućene žalbe na ovo rješenje.“

B. A kako sa zahtjevima o kjafirskom sadakom?

- “Moguće je izgraditi novi gasni izvor, sistem toplotnih pumpi, hibridno postrojenje ili neku drugu kombinaciju tehnologija. Ali za to su potrebni vrijeme, projekti, dozvole i novac.

- Još. Argumenti na hrpe uvezeni sa Gaze, na pr: “Ukupno je riječ o 14.739 djece i učenika.”

https://nap.ba/post/ociglednost-nije-dokaz-zasto-sistemski-karakter-zeljezare-zenica-nije-dokazan-i-sta-bi-to-moglo-znaciti-za-grad

Senade, što nam to rade? Ne daju nam idalje musti!

Dokle će se više čekati na zasluženu kjafirsku sadaku?

Zar izgradnja JIK više nije gotova pa plin teče?

Hrvati su krivi.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 11:18 

GROK GROK!

Ekonomsko ČUDO se desilo!
Prosječna netoplaća u FBiH istovjetna sa netoplaćom u RS.

A pored svih investicionih ciklusa i sustavnog rada sa novim obveznicama, visokorentabilnim rudnicima, željezare, koksare, epbih itd. nije nimalo čudno. Ukratko, predan rad je učinilo svoje.

“Prosječna neto plata u RS-u porasla na 1.698 KM, sada je jednaka kao u Federaciji BiH“

https://www.klix.ba/biznis/ekonomija/prosjecna-neto-plata-u-rs-u-porasla-na-1698-km-sada-je-jednaka-kao-u-federaciji-bih/260722064

GROK GROK!

Vrh

PostPostano: Jučer, , 11:39 

Ekonomsko ČUDO je kada se Protektorat može upotrijebiti u kontekstu sa Njemačkom

Učinci “wir shaffen das”/možemo to i kancelar glede mirovina i socijalna davanja.

Sada to primjeni na rudnike i rudare, EPBIH, Željezaru, BHRTV itd

Vrh

PostPostano: Jučer, , 12:34 

Tomba17 je napisao/la:
GROK GROK!

Ekonomsko ČUDO se desilo!
Prosječna netoplaća u FBiH istovjetna sa netoplaćom u RS.

A pored svih investicionih ciklusa i sustavnog rada sa novim obveznicama, visokorentabilnim rudnicima, željezare, koksare, epbih itd. nije nimalo čudno. Ukratko, predan rad je učinilo svoje.

“Prosječna neto plata u RS-u porasla na 1.698 KM, sada je jednaka kao u Federaciji BiH“

https://www.klix.ba/biznis/ekonomija/prosjecna-neto-plata-u-rs-u-porasla-na-1698-km-sada-je-jednaka-kao-u-federaciji-bih/260722064

GROK GROK!

Ako uzmemo u obzir da Hrvati najbolje žive, izgleda da su muslimani po standardu pali na treće mjesto u BiH. :biceovodobro

1632 of 2558 - 63.8%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 766 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: OAI-SearchBot, snowflake i 94 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: