|
|
Stranica: 31/31.
|
[ 758 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 26 lip 2026, 19:03 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 26 lip 2026, 21:57 |
|
|
Ekonomsko ČUDO preživljavanja dugo poslije smrti“Izvještaj privremenog stečajnog upravnika Jasmina Hadžirašidovića kaže da su uslovi za otvaranje stečaja ispunjeni. Preduzeće je platežno nesposobno, a integralna proizvodnja čelika, srce Željezare, već je zaustavljena. Ukupni dugovi od 317,3 miliona KM, od čega je 240 miliona već dospjelo na naplatu, predstavljaju omču oko vrata preduzeća.” I tko je vazda kriv po sljedbenicima vere mira? Kjafiri. Najčešće Hrvati, a ovaj put Srbi. https://stav.ba/vijest/sinu-ministra-iz-rs-160-miliona-kako-je-zenicki-gigant-postao-plijen-zvornicke-hobotnice/41347Notes: Ne promaši otvoreni rasizam i žud za nacionalnom državom u ovom pasusu. “Činjenica da sudbina jednog od simbola bosanskohercegovačke industrije leži u rukama sina ministra iz druge entitetske vlade predstavlja prvorazredni skandal i pitanje od vitalnog nacionalnog interesa.”
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 27 lip 2026, 07:47 |
|
|
|
Dižu se krediti za zatvaranje kompanija i isplatu mirovina. Ne zvuči perspektivno.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1618 of 2558 - 63.25%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 01 srp 2026, 07:22 |
|
|
|
Gledam na vijestima o strahoti u Venezueli, na desetak (?) tisuća mrtvih dosada, i razmišljam o Protektoratu imajući u vidu poplave, pucanje vodovodnih cijevi, kamenolomi, požari, ekocidi, klizišta i što još ne.
Posebno posmatram i čitam analize o komunističkom heroju Hugo Chavez i njegovom “ogromnom” poduhvatu u stanogradnji u Venezueli - koji je iznimno slavljen od libleftarda svih boja kao na pr. NS, OslobodŽenje, SDP itd… - gdje su se zbrinjavali “socialno ugroženi slojevi” t j izgradnji na tisuće i tisuće novih stanova. Socialna pravda, ahaaaa.
Zgrade novogradnje koje su padali kao kule od karata zbog zemljotresa. Starije i kvalitetnije zgrade u puno manjem obimu. Vidljivo svima kako su nedostatno i nekvalitetno pravljene na principu da odabrani i izabrani žive život kao u pjesmi: jede se kaviar pije se gin ima se para ima se s čim. Uobičajeno društvo crvenih pravednika.
Razmišljam o mogućnosti zemljotresa u Protektoratu, kao nije se nažalost već dešavalo, posebno u mjestima jače stanogradnje gdje je nerijetko bilo i pojačano doseljavanje s pojačanom gustoćom po kv. m. u posljednjih 20g.
Venezuela ima nafte, masovne zalihe. Što će ublažiti ekonomsku i gospodarsku katastrofu koje su - pored naravno ljudskih - posljedice zemljotresa.
Protektorat ima, što?
Koga briga?
I ako se nažalost desi, tko će ostati? Ni migranti neće, vratiti će se doma.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 01 srp 2026, 17:12 |
|
|
Ekonomsko ČUDO plinskog poslovanja. Gasi se bh-Gas? “način na koji je aktuelna vlast izmijenila koncept projekta Južne interkonekcije proizvodi ozbiljne finansijske, organizacijske i sigurnosne posljedice po BH Gas” Ukratko: nema plina tj nema prihoda, ostaju računi = sitnica od 36 700 000KM https://stav.ba/vijest/vlada-fbih-izbacila-bh-gas-iz-juzne-interkonekcije-ali-je-ostavila-racun-367-miliona-km/41412
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 07 srp 2026, 09:04 |
|
|
Ekonomsko infrastrukturno ČUDO izgradnje autoceste Zap. Sa - TZ preko San Franciska sa 5 kolnika u oba pravca! I to sve za SAMO 31g. ”Magistrala Sarajevo – Tuzla dobija 8,3 kilometra novih traka” I kada će biti gotova AC? Nikad! Štoooo? “Slijede javne rasprave, planiranje pokretanja procedure prije procedure, i eksproprijacija. A potom tenderi, žalbe itd. https://www.biznisinfo.ba/pogledajte-mapu-s-tacnom-lokacijom-magistrala-sarajevo-tuzla-dobija-83-kilometra-novih-traka/ČUDO od autoceste, ČUDO!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZvonimirM
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 08 srp 2026, 19:47 |
|
|
...BiH propušta zlatnu šansu za namjensku industriju: Dok NATO traži četiri miliona granata godišnje, Pretis i Igman bore se s milionskim gubicima...Izvor: https://istraga.ba/bih-propusta-zlatnu- ... -gubicima/Igman d.d. Konjic: 1.250 radnih mjesta Pretis d.d. Vogošća: 500 radnih mjesta
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: Jučer, , 09:17 |
|
|
https://avaz.ba/vijesti/bih/1055719/dzi ... are-zenicaBivši federalni ministar energije, rudarstva i industrije i potpredsjednik SBB-a Nermin Džindić upozorio je da se Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine nalaze u ozbiljnim finansijskim problemima, tvrdeći da preduzeće ide "putem Željezare" te da prijeti daljnje pogoršanje poslovanja
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: BingBot, Teuton i 100 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|