HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 kol 2026, 00:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 193 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Washington i Bruxelles su oko Bosne i Hercegovine promijenili strane. Ime visokog predstavnika j
PostPostano: 17 srp 2026, 14:08 

potocnj je napisao/la:
Machak je napisao/la:

Znači dodrinaš :zubati
Ko vi? Koliko vas tačno?
Vas 6 kad se nađete na pivi?

Hajde, pa da tako razmišlja većina u Zagrebu i Hrvatskoj, dosad bi krenuo bar neki bataljon da oslobodi unesrećene Hrvate u BiH.
Ja nisam ni rekao da je samo moja. Jasno da je mojih sunarodnika Hrvata i Srba koliko i moja.

Herceg Bosna je nestala silom. Stranci došli s tenkovima, pokupili lovu iz Herc banke i rekli nema više Herceg Bosne, idete u FBiH.

Valjda ti je poznato da se Alija vodio time da se okonča rat po svaku cijenu.

Da se samo njega pitalo, to bi bilo i po još gorim uslovima (vidi pod Goražde).

Njegova ekipa s pive su jako utjecajna družina kada su uspjeli da proguraju Rezoluciju o položaju hrvata kroz Sabor uz protivljenje samo jedne krave.

Čak je i bošnjački manjinac bio suzdržan i nije htio da glasa kontra Rezolucije. Zbog stavova njih šestorice kada se nađu na pivu.

Herceg-Bosna je formalno nestala istoga dana kada i Republika BiH. Napravilo se nešto novo. Međutim ideje su i dalje prisutne u narodu, i vaše a i naša.

Svaka čast. Koje su stvarne posljedice te rezolucije? Valjda nije donesena samo da bi završila negdje u ladici.
Inače, ta krava, a ja bih rekao jedna izuzetna gospođa, ima stav da se Hrvatska ne treba miješati u stvari druge države.
Ti koji su bili suzdržani očito nisu htjeli da se zamjeraju, a gospođi svaka čast na istrajanom stavu.

Da, ideje su svakako prisutne. Ko uspije svoje progurati, svaka čast.

Vrh

Naslov: Re: Washington i Bruxelles su oko Bosne i Hercegovine promijenili strane. Ime visokog predstavnika j
PostPostano: 17 srp 2026, 14:11 

Machak je napisao/la:

Svaka čast. Koje su stvarne posljedice te rezolucije? Valjda nije donesena samo da bi završila negdje u ladici.
Inače, ta krava, a ja bih rekao jedna izuzetna gospođa, ima stav da se Hrvatska ne treba miješati u stvari druge države.
Ti koji su bili suzdržani očito nisu htjeli da se zamjeraju, a gospođi svaka čast na istrajanom stavu.

Ideje su i na terenu već progurane u puno toga.

Kada se nešto odlučuje i radi u hrvatskim sredinama pita se Mostar, ne Sarajevo. Ako treba federalni nivo nitko ne traži od Sarajeva direktno nego osigura kod hrvatskog vrha u Mostaru a oni onda to dogovore s muslimanima metodom trampe, nama ovo vama ono.

Podjela je itekako živa i vibrantna s jako malo, pa možda i nimalo procesa koji se odvijaju mimo postojeće podjele.

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 14:14 

potocnj je napisao/la:
Machak je napisao/la:

Ideje su i na terenu već progurane u puno toga.

Kada se nešto odlučuje i radi u hrvatskim sredinama pita se Mostar, ne Sarajevo. Ako treba federalni nivo nitko ne traži od Sarajeva direktno nego osigura kod hrvatskog vrha u Mostaru a oni onda to dogovore s muslimanima metodom trampe, nama ovo vama ono.

Podjela je itekako živa i vibrantna s jako malo, pa možda i nimalo procesa koji se odvijaju mimo postojeće podjele.

Dobićete sigurno treći bez da pitate Sarajevo.
Hajde da vidimo kako.

Zavisi šta smatraš pod podjelom, na terenu - to se praktično ni ne vidi.
Mislim na svakodnevni život unutar BiH. To su stvari koje uglavnom podvlače političari.
Konkretna podjela znači da imaš među, granicu, punkt koji razdvaja dvije strane.

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 14:18 

Ja se kladim da će te vi Treći sami tražiti, ovako sprčeni, bez OHR-a,
hambasada, gdje vas možemo sa Srbima blokirati gdje god hoćemo
i kad hoćemo. Vidiš da ste već popizdili a oni nisu ni otišli. :zubati

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 14:22 

Machak je napisao/la:

Hajde da vidimo .

Pa Herceg-Bosna nije nestala jer se pitalo Sarajevo, niti je nastala jer se pitalo Sarajevo, već jer smo se mi za nju izborili. Nestala je zbog viših sila na koje mi nismo mogli utjecati u danom trenutku, kao što ti često potenciraš, tako da ti ne bi trebalo biti strano da se jednog dana samo opet pojavi. Inshallah :palacgore1

Ceterum censeo XXIII centesimam partem territorii Bosniae et Hercegovinae esse delendam.

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 14:22 

Machak je napisao/la:

Hajde da vidimo kako.

Zavisi šta smatraš pod podjelom, na terenu - to se praktično ni ne vidi.
Mislim na svakodnevni život unutar BiH. To su stvari koje uglavnom podvlače političari.
Konkretna podjela znači da imaš među, granicu, punkt koji razdvaja dvije strane.

Belgija i Nizozemska nemaju punkt koji ih razdvaja a dvije su različite države.

Ove druge stvari koje si naveo su potpuno pogrešne. Na terenu se to itekako vidi.

Ako živi u Sarajevu ti pojma nemaš na koji način ide donošenje ikakvih odluka u drugim sredinama, naročito hrvatskim. Nemaš pojma i iz razloga što odbijaš to znati.

Kada si u Sarajevu stekneš dojam da je sve tu, što za tebe stvarno i je tako, vaše gradske općine, sjedište Kantona, Federacije i Države, koliko je mjerodavno za vas, sve se donosi u Sarajevu.

Posve drugačije funkcionira kada si hrvat u drugoj sredini. Sarajevo ne postoji osim za podnošenje nekih izvješća i sl., što su puke formalnosti. Svako donošenje odluka koordinira se s Mostarom, tj. sjedištem hrvatske politike.

Za Republiku Srpsku ni ne moram spominjati da se sve odluke donesu u Banja Luku a onda idu na trgovinu u Sarajevo, oni vama nešto, vi njima nešto, i tako općenito funkcionira vlast.

U stanovništvu isto podjela itekako funkcionira. Osim mlade Sebijice većina se dobro drži svojih i malo je miksanja. Čak i manje nego između belgijaca i nizozemaca koje sam malo prije spomenuo.

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 15:36 

Machak je napisao/la:
Perec iz Zabrega je napisao/la:

Kao prvo nisam Hercegovac, nego Zagorac koji živi u Zagrebu. I tu na forumu generalno prenosim kak mi ovdje na sjeverozapadu Hrvatske razmišljamo o stanju u BIH.

Tvoji odgovori su me baš razočarali...ko da ih piše malo djete.

Za početak ta tvoja zemlja nije tvoja, nego je i od Srba i od Hrvata. Tako da se nešto valjda i njih pita. Pogledaj si sliku tko je uz Aliju potpisao Dayton. Vidiš tamo možda nekog Srbina i Hrvata da nešto potpisuju? Proističu neka prava i obveze iz tog potpisa?

I daj mi još reci gdje je po tvom shvaćanju Daytona nestala Herceg Bosna? I ono najbitnije od svega zašto je Alija kao predstavnik večinskog naroda u BIH potpisao da nema svoj entitet u istoj, a Srbi su dobili svoj? Mora da je po vama bio ratni pobjednik :zubati

Znači dodrinaš :zubati
Ko vi? Koliko vas tačno?
Vas 6 kad se nađete na pivi?

Hajde, pa da tako razmišlja većina u Zagrebu i Hrvatskoj, dosad bi krenuo bar neki bataljon da oslobodi unesrećene Hrvate u BiH.
Ja nisam ni rekao da je samo moja. Jasno da je mojih sunarodnika Hrvata i Srba koliko i moja.

Herceg Bosna je nestala silom. Stranci došli s tenkovima, pokupili lovu iz Herc banke i rekli nema više Herceg Bosne, idete u FBiH.

Valjda ti je poznato da se Alija vodio time da se okonča rat po svaku cijenu.

Da se samo njega pitalo, to bi bilo i po još gorim uslovima (vidi pod Goražde).

Možeš se samo nadati da sam dodrinaš...
Nema takvih više puno ovdje... izmiru ko i muslimani izvan Sarajeva
Idete Srbima na milost i nemilost

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 15:47 

novem je napisao/la:

Mogu ga tražiti, ali ga neće dobiti. Evo i sam Mačak tvrdi da bi to bio prvi korak ka otcjepljenju.
A to ne može tako. :zubati
Velike sile kažu da muslimani ne smiju biti bez kontrole :no

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 15:48 

Zive u Zenici i Sarajevu i posto tamo nema Hrvata i Srba, oni imaju dojam da je BIH njihova, da Hrvati i Srbi ne postoje i da je kako je u Sarajevu i Zenici, da je takva cijela BIH.

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 17:03 

Machak je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Regularan odnos a u Bihaću zapovjednika lokalnog HVO otopili u bačvi kiseline, u Sarajevu razoružali i ukinuli HVO.
Jesu i za to krivi Hercegovci?
Sukob između vas i nas nije krenuo u Hercegovini nego u središnjoj Bosni.
Nisu vas spašavali dobri ljudi nego vlast u Hrvatskoj koja vas zrinjavala u hotele.

I po vašoj propagandi za sve su krivi Hercegovci.

Jes, jes, mi smo sa Karadžićem dijelili BiH nije Boban.

Pa jeste.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Sporazum_ ... povi%C4%87

RS nije priznao Boban, nego Alija.
https://hr.wikisource.org/wiki/Deklarac ... %C5%A1nika

Tuđman je htio BL kao Bansku Livadicu/Bistricu, ali je Alija bio islamizirani Srbin, pa...

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 17:05 

novem je napisao/la:

Tražit će ga, ali će biti kasno.

Jbt. što će im sve Srbi ovaj puta raditi...

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 17:06 

novem je napisao/la:

Mogu ga tražiti, ali ga neće dobiti. Evo i sam Mačak tvrdi da bi to bio prvi korak ka otcjepljenju.
A to ne može tako. :zubati
Velike sile kažu da muslimani ne smiju biti bez kontrole :no

Nema odcjepljenja, samo podjela.

Davno je prošlo vrijeme za nekakve entitetiće.
Oni su kao narod još davno propali.

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 19:28 

Machak je napisao/la:

A to piše gdje?
Pa Srbi imaju svoj entitet, a ne samo člana predsjedništva pa nisam vidio da su se otcijepili

Na salveti.
Nisu, al je ta ideja itekako aktuelna.
Da imaju uslova otcjepili bi se.

Da vam je ostala HB ista bi se priča pričala i kod vas.

Šta misliš koliko je Ceha koji crtaju mape i sanjaju o nekakvoj velikoj Hrvatskoj?

Velika Hrvatska je nesto sto izgleda kao za Petra Kresimira 4. ili Pavla Subica ili granice NDH. Neka Hrvatska plus 20% BiH nije nikakva velika Hrvatska vec nas etnicki teritorij.

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 20:55 

Citat:
EU i SAD lome koplja: Novi visoki predstavnik neće biti imenovan prije izbora

Novi visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, prema nezvaničnim informacijama „Avaza“, mogao bi biti imenovan tek nakon oktobarskih izbora u našoj zemlji, a postoji i drugi scenarij da vršilac dužnosti, američki diplomata Luis Krišok (Louis Crishock), ostane na toj funkciji do trenutka kada bude zatvoren Ured visokog predstavnika (OHR).

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/1057900 ... ije-izbora

1664 of 2558 - 65.05%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 21:11 

Naša Kvačica je napisao/la:
Citat:
EU i SAD lome koplja: Novi visoki predstavnik neće biti imenovan prije izbora

Novi visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, prema nezvaničnim informacijama „Avaza“, mogao bi biti imenovan tek nakon oktobarskih izbora u našoj zemlji, a postoji i drugi scenarij da vršilac dužnosti, američki diplomata Luis Krišok (Louis Crishock), ostane na toj funkciji do trenutka kada bude zatvoren Ured visokog predstavnika (OHR).

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/1057900 ... ije-izbora

Cimanje, odgađanje, signali, ghostanje, kao odvikavanje muslimana od heroina strane uprave i pomoći.

BiH defacto nema OHR već dva mjeseca.

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 21:20 

A tko će sada gonjati Dodika? Na čemu će raznorazne Sene temeljiti svoje presude?! :crying

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 21:24 

Što neimaština u vidu neimanja Visokog predstavnika znači?

Ne postoji nikakav način da netko stavlja Zakone RS-a izvan snage.

Što to u praksi znači?

RS donese Zakon, muslimani zakmeče da im krši Ustav BiH pa požure dok je još stranaca u tom sudu da podnesu apelaciju.

Apelacija prođe ali Zakon ostaje na snazi RS ignorira presudu. Sve da i ne ignorira, RS može staviti taj osporeni Zakon van snage i donijeti novi, u zarez identičan i nastaviti po svom. Taj, iako je isti, nije osporen.

Nema tko da smjenjuje politčare, Ustavni sud to nemože. U RS-u je sve po zakonu a muslimani imaju samo taj Ustavni sud da mu kmeče malo malo, i da dobijaju na njemu, nakon spora od po 6 mjeseci, ali nema nitko više da bude odgovoran za kazneno djelo nepoštivanja odluka Visokog predstavnika zato jer više nema Visokog predstavnika pa nije moguće ni poštivati njegove Odluke u svakoj novoj pravnoj stvari.

Ukratko.

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 22:41 

weasel je napisao/la:
Machak je napisao/la:

Na salveti.
Nisu, al je ta ideja itekako aktuelna.
Da imaju uslova otcjepili bi se.

Da vam je ostala HB ista bi se priča pričala i kod vas.

Šta misliš koliko je Ceha koji crtaju mape i sanjaju o nekakvoj velikoj Hrvatskoj?

Velika Hrvatska je nesto sto izgleda kao za Petra Kresimira 4. ili Pavla Subica ili granice NDH. Neka Hrvatska plus 20% BiH nije nikakva velika Hrvatska vec nas etnicki teritorij.

To bi bila prirodna Hrvatska.
Velika Hrvatska bi išla do (ili preko) Bratislave, do Budimpešte, Drača/Valone...

Salzburga, gdje se bunio Ljudevit Posavski :D

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 22:47 

Ako toliko mrze Hrvate i Srbe, sto se ne odvoje od BIH i pokusaju napraviti svoju drzavu gdje ce biti vecina sa preko 95%?
Jer ovako im zivot prolazi i sansa da ikad dobiju drzavu. Jer ovako mi izgleda da im je veci gust zahebavati Srbe i Hrvate nego da imaju drzavu.

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 22:53 

Marko80 je napisao/la:
Ako toliko mrze Hrvate i Srbe, sto se ne odvoje od BIH i pokusaju napraviti svoju drzavu gdje ce biti vecina sa preko 95%?
Jer ovako im zivot prolazi i sansa da ikad dobiju drzavu. Jer ovako mi izgleda da im je veci gust zahebavati Srbe i Hrvate nego da imaju drzavu.

Možeš li ti sebe trajno zamisliti u 23 % Iraka, s jedne strane Arapi suniti, a s druge Iranci šijiti?

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 22:58 

VBA2024 je napisao/la:
Marko80 je napisao/la:

Možeš li ti sebe trajno zamisliti u 23 % Iraka, s jedne strane Arapi suniti, a s druge Iranci šijiti?

I jedina politika bi mi bila da zahebavam jedne i druge dok mi podrsku i sigurnost jamci SAD, bez da razmisljam da ce mi na naplatu doci sve sto sam radio jednima i drugima kad ne budem imao vise podrsku?
Mislim da je bolje od toga pokusati napraviti nekakvu drzavu, a ne se zajebavati, zajebavati druge i biti spreman da dobijem po glavi kad tad.

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 23:01 

Robbie MO je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Cimanje, odgađanje, signali, ghostanje, kao odvikavanje muslimana od heroina strane uprave i pomoći.

BiH defacto nema OHR već dva mjeseca.

Mujo se navikava na metadon.

Vrh

PostPostano: 17 srp 2026, 23:03 

Marko80 je napisao/la:
VBA2024 je napisao/la:

I jedina politika bi mi bila da zahebavam jedne i druge dok mi podrsku i sigurnost jamci SAD, bez da razmisljam da ce mi na naplatu doci sve sto sam radio jednima i drugima kad ne budem imao vise podrsku?
Mislim da je bolje od toga pokusati napraviti nekakvu drzavu, a ne se zajebavati, zajebavati druge i biti spreman da dobijem po glavi kad tad.

Pa ne, zamisli sad nezamislivo, islamski svijet ti šalje donacije da ne zajebavaš previše (tj. oružano), a ti taj novac uzmeš i ulažeš u SAD. Jer znaš kad tad doći će i taj dan ...

Vrh

PostPostano: 18 srp 2026, 08:45 

Schmidt za češki medij tvrdi da je smijenjen je nije htio nametnuti izborni zakon za Predsjedništvo koji je Zagreb dogovorio s Washingtonom.

Znači našao se između dvije vatre jer je Germanistan bio protiv toga i JIK-a.
Jasno priznanje da ga smijenila Trumpova administracija.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/christi ... /260717113

Vrh

PostPostano: 18 srp 2026, 08:54 

daramo je napisao/la:
Schmidt za češki medij tvrdi da je smijenjen je nije htio nametnuti izborni zakon za Predsjedništvo koji je Zagreb dogovorio s Washingtonom.

Znači našao se između dvije vatre jer je Germanistan bio protiv toga i JIK-a.
Jasno priznanje da ga smijenila Trumpova administracija.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/christi ... /260717113

Uf, ovo je praktično potvrda da ide minimalno izborna jedinica. :zivili

1664 of 2558 - 65.05%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 193 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Ceha, mediteranac, Naša Kvačica, OAI-SearchBot, Tomba17 i 68 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: