|
|
Stranica: 141/141.
|
[ 3506 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 04 kol 2026, 08:12 |
|
|
kiler je napisao/la: Ceha je napisao/la:
U trenucima kada Srbi namjeravaju napasti Bihać, ovaj kreten pokušava napasti Hrvate.
Šteta kaj nisu, dobili bi po nosu.
Srbin po majci u zadnji tren pokušao spriječiti oslobodilačke akcije prije Oluje i samu Oluju, ali nije uspio. Potomak dede ozrenskog četnika iz ww2.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imocka republika
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 17 kol 2026, 17:41 |
|
|
|
Poštovanje.
Tražeći po svemrežju (ilitiga internetu), nisam moga naći apsolutno nikakve informacije o tzv. 2. Mostarskoj, 3. Mostarskoj, 2. Zeničkoj brigadi te 201. i 202. domobranskoj pukovniji ZP Orašje koje se pojavljuju na karti CIA-e za Posavinu 1995. Za 2. i 3. Mostarsku brigadu izlazi mi samo 2. gardijska brigada HVO-a (ili ponekad 2. i 3. gardijska brigada "gromovi" i "kune"), a za drugu zeničku samo brigada Jure Francetić ili brigade tzv. ARBiH. Za domobranske pukovnije dobivam apsolutno ništa.
Samo su me zanimala znakovlja ovih brigada i pukovnija, a uz njih me zanimaju i oznake brigada Eugen Kvaternik Bugojno, Nikola Šubić Zrinski Busovača i Viteške brigade prije nego što su iste postale 93. domobranska pukovnija i 92. domobranska pukovnija.
Također sam primjetio da je u Posušju postojala 5. brigada Posušje koja je prerasla u prvu domobransku pukovniju ali da je u Čitluku postojala također 5. brigada koja je postala 41. domobranska bojna "Knez Branimir". Zna li itko kako je takva pojava prošla neopaženo u glavnom stožeru HVO-a?
Lijep Pozdrav.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 18 kol 2026, 05:42 |
|
|
Imocka republika je napisao/la: Poštovanje.
Tražeći po svemrežju (ilitiga internetu), nisam moga naći apsolutno nikakve informacije o tzv. 2. Mostarskoj, 3. Mostarskoj, 2. Zeničkoj brigadi te 201. i 202. domobranskoj pukovniji ZP Orašje koje se pojavljuju na karti CIA-e za Posavinu 1995. Za 2. i 3. Mostarsku brigadu izlazi mi samo 2. gardijska brigada HVO-a (ili ponekad 2. i 3. gardijska brigada "gromovi" i "kune"), a za drugu zeničku samo brigada Jure Francetić ili brigade tzv. ARBiH. Za domobranske pukovnije dobivam apsolutno ništa.
Samo su me zanimala znakovlja ovih brigada i pukovnija, a uz njih me zanimaju i oznake brigada Eugen Kvaternik Bugojno, Nikola Šubić Zrinski Busovača i Viteške brigade prije nego što su iste postale 93. domobranska pukovnija i 92. domobranska pukovnija.
Također sam primjetio da je u Posušju postojala 5. brigada Posušje koja je prerasla u prvu domobransku pukovniju ali da je u Čitluku postojala također 5. brigada koja je postala 41. domobranska bojna "Knez Branimir". Zna li itko kako je takva pojava prošla neopaženo u glavnom stožeru HVO-a?
Lijep Pozdrav. Nije prošla neopaženo već su brigade bile u različitim operativnim zonama. Posušje OZ SZH, Čitluk OZ JIH. I tako je ostalo do preustroja.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 18 kol 2026, 11:13 |
|
|
tetejac je napisao/la: Imocka republika je napisao/la: Poštovanje.
Lijep Pozdrav. Nije prošla neopaženo već su brigade bile u različitim operativnim zonama. Posušje OZ SZH, Čitluk OZ JIH. I tako je ostalo do preustroja. I jedna i druga brigada su naknadno formirane. Inicijalno su bile pješačke bojne općinskog stožera HVO, kasnije je Čitluk bio bojna u 4. brigadi (Ljubuški-Grude-Čitluk), Posušje je bilo u brigadi Kralj Tomislav sa Duvnjacima i kupreškom bojnom, brigada formirana od postrojbi HVO koje su se skupa borile na Kupresu u travnju 1992.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 18 kol 2026, 11:31 |
|
|
dreamteam je napisao/la: tetejac je napisao/la: Nije prošla neopaženo već su brigade bile u različitim operativnim zonama. Posušje OZ SZH, Čitluk OZ JIH. I tako je ostalo do preustroja.
I jedna i druga brigada su naknadno formirane. Inicijalno su bile pješačke bojne općinskog stožera HVO, kasnije je Čitluk bio bojna u 4. brigadi (Ljubuški-Grude-Čitluk), Posušje je bilo u brigadi Kralj Tomislav sa Duvnjacima i kupreškom bojnom, brigada formirana od postrojbi HVO koje su se skupa borile na Kupresu u travnju 1992. Čovjek pita otkud dvije pete brigade u HVO-u i misli da je to promaklo glavnom stožeru. Tad su brigade bile formirane po općinama i spadale su pod operativne zone, tek kasnije u preustroju dolaze zborna područja, gardijske brigade, domobranske pukovnije i bojne.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imocka republika
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 18 kol 2026, 15:04 |
|
|
tetejac je napisao/la: Čovjek pita otkud dvije pete brigade u HVO-u i misli da je to promaklo glavnom stožeru. Tad su brigade bile formirane po općinama i spadale su pod operativne zone, tek kasnije u preustroju dolaze zborna područja, gardijske brigade, domobranske pukovnije i bojne. Mislija san da je promaklo zato što u Hrvatskoj takvih pojava, koliko ja znan, nije bilo, zato mi je djelovalo čudno. Bilo kako bilo hvala Vam na odgovoru po pitanju toga. 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|