|
|
Stranica: 588/589.
|
[ 14725 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 20 kol 2026, 12:38 |
|
|
Vukan je napisao/la: DVD-ovi u Dalmaciji od Raba do Dubrovnika su sigurno bolji. JVP su sve u par deka.
Svaki drugi narativ je zlonamjeran. Da, isto kao što je Hajduk prvak svake godine ili kao što teške medicinske slučajeve prevoze iz Zagreba u Split, a ne obratno. Protupožarna zaštita nije ni samo gašenje, to je i preventiva, edukacija. Zašto kad je članak o ispaljivanju signalnih raketa u šumu, to je uvijek u Dalmaciji?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 20 kol 2026, 12:49 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la:
Da, isto kao što je Hajduk prvak svake godine ili kao što teške medicinske slučajeve prevoze iz Zagreba u Split, a ne obratno.?
što si Zagreb koji je glavni grad uveo u priču? Prevoze li se pacijenti iz Splita u Rijeku možda?'
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 20 kol 2026, 12:54 |
|
|
Naručitelj je napisao/la: Na temu ogromnog požara i, uz to, vrhunski ugašenog, lik se dođe hvaliti svojim vatrogascima iz sela. Mi imamo bolje vatrogasca tralalalala. Ja sam recimo čuo iz dobro upućenih izvora da su DVDovi u Dalmaciji bolji od onih iz PG županije koji slove za jedne od najgorih u državi. Zašto se ne pitaš kako je nastao požar u Omišu, već danima nam pišu o 3 pijana Srbina koji su zapalili 1m2 trave. To nisam ja izmislio, nego je žena koja je prijavila rekla da je njen muž ugasio sa bocom vode. S druge strane najveći požar u povijesti Hrvatske I nikom ništa , nitko nije kriv.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vukan
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 20 kol 2026, 12:58 |
|
Pridružen/a: 13 svi 2013, 20:17 Postovi: 892 Lokacija: Glavni grad
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Vukan je napisao/la: DVD-ovi u Dalmaciji od Raba do Dubrovnika su sigurno bolji. JVP su sve u par deka.
Svaki drugi narativ je zlonamjeran. Da, isto kao što je Hajduk prvak svake godine ili kao što teške medicinske slučajeve prevoze iz Zagreba u Split, a ne obratno. Protupožarna zaštita nije ni samo gašenje, to je i preventiva, edukacija. Zašto kad je članak o ispaljivanju signalnih raketa u šumu, to je uvijek u Dalmaciji? Ne razumijem je li pričamo o vatrogascima ili nogometu ili medicinskim uslugama? Ovo je gigantski strawman argument. Ne znam uopće kako da ti dalje odgovorim, malo sam pod dojmom čak.
_________________ Audaces fortuna iuvat
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 20 kol 2026, 13:12 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Zašto se ne pitaš kako je nastao požar u Omišu, već danima nam pišu o 3 pijana Srbina koji su zapalili 1m2 trave. To nisam ja izmislio, nego je žena koja je prijavila rekla da je njen muž ugasio sa bocom vode.
S druge strane najveći požar u povijesti Hrvatske I nikom ništa , nitko nije kriv.
pijani Srbi su zapalili 12 požara na različitim lokacijama. ali ne može leftarde bez da viri iz srpske guzice
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 20 kol 2026, 13:22 |
|
|
Vukan je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la:
Da, isto kao što je Hajduk prvak svake godine ili kao što teške medicinske slučajeve prevoze iz Zagreba u Split, a ne obratno.
Protupožarna zaštita nije ni samo gašenje, to je i preventiva, edukacija. Zašto kad je članak o ispaljivanju signalnih raketa u šumu, to je uvijek u Dalmaciji?
Ne razumijem je li pričamo o vatrogascima ili nogometu ili medicinskim uslugama? Ovo je gigantski strawman argument. Ne znam uopće kako da ti dalje odgovorim, malo sam pod dojmom čak. Pa dobro , ponoviti ću, protupožarna zaštita nisu samo vatrogasci tj. gašenje, nego i ono prije toga. Vatrogasci iz Dalmacije su odlični, ali pronađi mi jedan članak o ispaljivanju signalne rakete u šumu ovo ljeti, a da to nije u Dalmaciji I plaćam večeru u najskupljem restoranu. Na jugu je daleko najviše požarno izazivajućeg ponašanja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vukan
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 20 kol 2026, 13:39 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Vukan je napisao/la:
Ne razumijem je li pričamo o vatrogascima ili nogometu ili medicinskim uslugama?
Ovo je gigantski strawman argument. Ne znam uopće kako da ti dalje odgovorim, malo sam pod dojmom čak.
Pa dobro , ponoviti ću, protupožarna zaštita nisu samo vatrogasci tj. gašenje, nego i ono prije toga. Vatrogasci iz Dalmacije su odlični, ali pronađi mi jedan članak o ispaljivanju signalne rakete u šumu ovo ljeti, a da to nije u Dalmaciji I plaćam večeru u najskupljem restoranu. Na jugu je daleko najviše požarno izazivajućeg ponašanja. Ako uzmemo u obzir da je posjedovanje i dostupnost signalnih raketa kao takvih izvan primorskih područja iznimka, ostaju nam Dalmacija, Kvarner i Istra. Minuta guglanja mi je trebala da nađem slučaj s Kvarnera od prošlog ljeta, događa se nažalost gdje god ima prilike: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/signaln ... a-12176630EDIT: Dalmacija ima i skoro duplo više stanovnika, odnosno rezidenata, i u sezoni i van sezone.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 20 kol 2026, 14:33 |
|
|
|
Svaka čast na trudu, ali napisao sam ovo ljeto tako da ništa od večere.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 21 kol 2026, 10:16 |
|
|
https://www.vecernji.hr/vijesti/a-mamic ... ve-1988063Prije ~ 20 godina bila je na Hrvatskom radiju emisija, voditelj i 2 gosta. Gosti, jedan iz politike (možda doministar, pomoćnik ili zamjenik nečega) i jedan "poduzetnik". Ostalo mi je to u sjećanju, jer su mi digli tlak na 200. A tema, pa u RH je tada bio zabranjen uvoz otpada, ali došlo je vrijeme da se to promijeni. Gost "poduzetnik", želio bi se baviti upravo time - uvoziti otpad u Hrvatsku. Ali on je legalista, on bi to po zakonu i bio je nasrtljiv u smislu, kako bi to što prije trebalo legalizirati, dozvoliti, a onda on kreće u akciju. Ono, kao siroti bi radio "pošten posao", a država mu priječi. Gost iz politike, bio je mlitav, nedorečen i nejasan, a voditelj kao neutralan. I nitko tada nije rekao tom "poduzetniku" - "Ej majmune, nosi se ti i taj tvoj otpad u ......... Ako ti je do smrada skoči u septičku jamu pa plivaj. Uvoza otpada biti neće!". Znači negdje u vremenu iza te emisije, uvoz otpada je ozakonjen (HDZ? SDP? Ili zajedno?). Da li zbog lakomosti, korupcije ili pritiska iz EUnije?! I tako ovi likovi koji su dovukli sve te tisuće tona otpada, nisu činili nešto protuzakonito (u smislu što su to prenijeli nama preko granice), nego nisu poštovali proceduru, a (valjda) nisu to baš tako primitivno smjeli zakopavati i gomilati. Eto, "malo" pretjerali. Prije nekih 8 - 10 godina, TV emisija. I tako, poveća zgrada jednog propalog poduzeća u Istri, inače lijepi poslovni objekt građen u stilu osamdesetih godina, sada služi za trpanje otpada (plastičnog) iz Italije. Od vrha do dna. I toliko su pretjerivali, da je betonska deka na prvom katu pukla od težine. Ni tada nitko nije rekao kako je to protuzakonito (valjda i nije bilo protuzakonito), ali eto, nije lijepo za vidjeti. I na tom je priča stala. Tako da ništa od priče kako se "nije znalo" - bilo je na TV. Jučer u Saboru, blebeće se svašta, ali ne i ono bitno - momentalno zabraniti uvoz svog otpada. Ono, više ni jednog grama. Zašto to ne spominju? Ili mi je promaklo? Boje se da ne razočaraju EUniju, Ursulu, Slovence i Talijane?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr Jusup
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 22 kol 2026, 13:23 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gelsey Azalea
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 26 kol 2026, 08:36 |
|
|
goran2hr je napisao/la: https://www.vecernji.hr/vijesti/a-mamic-oporba-je-trebala-biti-spremnija-a-milanovic-doci-braniti-svoje-stavove-1988063
Prije ~ 20 godina bila je na Hrvatskom radiju emisija, voditelj i 2 gosta. Gosti, jedan iz politike (možda doministar, pomoćnik ili zamjenik nečega) i jedan "poduzetnik". Ostalo mi je to u sjećanju, jer su mi digli tlak na 200. A tema, pa u RH je tada bio zabranjen uvoz otpada, ali došlo je vrijeme da se to promijeni. Gost "poduzetnik", želio bi se baviti upravo time - uvoziti otpad u Hrvatsku. Ali on je legalista, on bi to po zakonu i bio je nasrtljiv u smislu, kako bi to što prije trebalo legalizirati, dozvoliti, a onda on kreće u akciju. Ono, kao siroti bi radio "pošten posao", a država mu priječi. Gost iz politike, bio je mlitav, nedorečen i nejasan, a voditelj kao neutralan. I nitko tada nije rekao tom "poduzetniku" - "Ej majmune, nosi se ti i taj tvoj otpad u ......... Ako ti je do smrada skoči u septičku jamu pa plivaj. Uvoza otpada biti neće!". Znači negdje u vremenu iza te emisije, uvoz otpada je ozakonjen (HDZ? SDP? Ili zajedno?). Da li zbog lakomosti, korupcije ili pritiska iz EUnije?! I tako ovi likovi koji su dovukli sve te tisuće tona otpada, nisu činili nešto protuzakonito (u smislu što su to prenijeli nama preko granice), nego nisu poštovali proceduru, a (valjda) nisu to baš tako primitivno smjeli zakopavati i gomilati. Eto, "malo" pretjerali.
Prije nekih 8 - 10 godina, TV emisija. I tako, poveća zgrada jednog propalog poduzeća u Istri, inače lijepi poslovni objekt građen u stilu osamdesetih godina, sada služi za trpanje otpada (plastičnog) iz Italije. Od vrha do dna. I toliko su pretjerivali, da je betonska deka na prvom katu pukla od težine. Ni tada nitko nije rekao kako je to protuzakonito (valjda i nije bilo protuzakonito), ali eto, nije lijepo za vidjeti. I na tom je priča stala. Tako da ništa od priče kako se "nije znalo" - bilo je na TV.
Jučer u Saboru, blebeće se svašta, ali ne i ono bitno - momentalno zabraniti uvoz svog otpada. Ono, više ni jednog grama. Zašto to ne spominju? Ili mi je promaklo? Boje se da ne razočaraju EUniju, Ursulu, Slovence i Talijane? Ova država se sustavno i planirano pljačka, prodaje i kao šta sad vidimo i truje i to ide od samog vrha države pa do sitnih uhljebničkih činovničića. A šta Hrvati rade? Rasipnički troše štampani novac i ispijaju šampanjac zvan turizam dok brod tone. Jednog dana ovaj će se narod probuditi u zemlji koja neće više biti njihova a ono šta će im ostati bit će zagađeno i morat će dijeliti sa sirotinjom iz trećeg svijeta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 26 kol 2026, 12:02 |
|
|
Gelsey Azalea je napisao/la: Ova država se sustavno i planirano pljačka, prodaje i kao šta sad vidimo i truje i to ide od samog vrha države pa do sitnih uhljebničkih činovničića. A šta Hrvati rade? Rasipnički troše štampani novac i ispijaju šampanjac zvan turizam dok brod tone. Jednog dana ovaj će se narod probuditi u zemlji koja neće više biti njihova a ono šta će im ostati bit će zagađeno i morat će dijeliti sa sirotinjom iz trećeg svijeta.
ono što si opsiao je sveeuropska priča suštinski, uz par lokalnih specifičnosti poput naše prevelike oslonjenosti na turizam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 27 kol 2026, 09:52 |
|
|
|
Zašto je turizam u Hr ikakav problem? Hr se sve više čisti od pljačkaša i nikad nije bilo ovoliko hapšenja ni blizu. Sveeuropski problem imigracije je u HR na najboljoj razini kontrole. Gotovo isključivo privremene radne dozvole, a struktura imigranata takva da se malo tko odlučuje na trajni ostanak. Trend je smanjenja broja imigranata. Hrvatskoj ide nikad bolje, turizam treba zadržati u HR rukama, da ostane ovakav kakav je sad, to je glavna politička zadaca, pored hendlanja s imigrantima koje treba držati isključivo na privremenim dozvolama i šaltati ih dalje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vukan
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 27 kol 2026, 10:48 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Zašto je turizam u Hr ikakav problem? Hr se sve više čisti od pljačkaša i nikad nije bilo ovoliko hapšenja ni blizu. Sveeuropski problem imigracije je u HR na najboljoj razini kontrole. Gotovo isključivo privremene radne dozvole, a struktura imigranata takva da se malo tko odlučuje na trajni ostanak. Trend je smanjenja broja imigranata. Hrvatskoj ide nikad bolje, turizam treba zadržati u HR rukama, da ostane ovakav kakav je sad, to je glavna politička zadaca, pored hendlanja s imigrantima koje treba držati isključivo na privremenim dozvolama i šaltati ih dalje. Tako je, ne treba biti preveliki Doomer. Ljudi nekad ne shvaćaju da su određeni procesi, recimo strani radnici i dozvole, toliko veliki i spori, da se ne mogu preko noći implementirati ili ispravljati. Ali revno oko vidi promjene. Recimo, argument s kojim se i ja sam slažem, da je bilo greška skroz ukinuti dozvole i pustiti hrpu ljudi da dođu i rade dostave i voze taxi, polako slabi. Naime, MUP je kroz više rigoroznih akcija očistio i isključio Indijce iz prometa, a i taxi aplikacije su ih isključile nudeći usluge hrvatskog govornika. Također, ponovno sam među dostavljačima počeo viđati i Hrvate. Dakle kombinacija sprovođenja zakona i regulacije tržišta čini svoje. ______ Akonto turizma...da, ne volim narativ koji govori da je turizam sam po sebi loš, i onda još bubaju podatke, kao viralni bloger Krule, da u Hrvatskoj turizam čini ''trećinu gospodarstva''. Notorna laž. Čini koliko čini, a s time pomaže ogromnom broju obitelji da ima dodatni prihod i diže standard. Opet kažem, i u tom turizmu će dijelom državna regulacija kao i tržište samo učiniti svoje. Opasnost koju vidim je da su neki političari skloni gurati ''rezortizaciju'' turizma. To je loše. To recimo i onaj Bakić gura (naravno jer ima dionice Valamara). Narativ je da nam fali hotelskog smještaja. Ne fali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 27 kol 2026, 11:08 |
|
|
|
Bez povećanja fertiliteta Hrvatica, sve je drugo kratkog vijeka. Može jedno vrijeme, ali nema budućnosti bez male djece.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1682 of 2558 - 65.75%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 27 kol 2026, 15:21 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Bez povećanja fertiliteta Hrvatica, sve je drugo kratkog vijeka. Može jedno vrijeme, ali nema budućnosti bez male djece. Borba protiv migranata do posljednjeg penzića...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 27 kol 2026, 20:53 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Zašto je turizam u Hr ikakav problem? . sam po sebi nije problem nego korist. Problem je što smo, jer se možemo osloniti na turizam, uspješno preživjeli zapuštanje drugih grana gospodarstva, što nas čini ranjivim, jer je turizam jako osjetljiva grana gospodarstva
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Flamel
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 27 kol 2026, 21:18 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2369 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
|
Opasno je to što je privatni sektor u drugim granama nikakav.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aloha
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 28 kol 2026, 09:33 |
|
|
novosve je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Zašto je turizam u Hr ikakav problem? . sam po sebi nije problem nego korist. Problem je što smo, jer se možemo osloniti na turizam, uspješno preživjeli zapuštanje drugih grana gospodarstva, što nas čini ranjivim, jer je turizam jako osjetljiva grana gospodarstva Nije turizam korist, dapače šteta je. Turizam dovodi do devastacije okoliša, pritiska na komunalnu i drugu infrastrukturu, inflacije cijena, apartmanizacije i nedostatka stanova za stanovanje i naravno iseljavanja stanovništva iz turističkih mjesta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 28 kol 2026, 09:42 |
|
|
|
Znači možemo se složiti, problem turizma se svodi na ajmo malo seruckat kako bi ispali pametni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aloha
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 28 kol 2026, 09:51 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 28 kol 2026, 10:12 |
|
|
|
I upravo zato politika ima primarni zadatak da spriječi tržište da preuzme turističku zlatnu koku iz ruku Hrvata i dozvoli da ju preuzmu strane korporacije, sa stranim radnicima i stranim proizvodima. Ako dođe do toga naravno da ce Hrvati biti nezadovoljni i da ce prosvjedovati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Flamel
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 28 kol 2026, 10:22 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2369 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
|
Najjača mi je ta demagogija o stranim hotelijerima koji navodno iznose enormne zarade izvan Hrvatske. A vlasnici apartmana kao ne rade to isto kupujući njemačke aute, talijanski namještaj i dalekoistočnu elektroniku?
Ako se prije toga pošteno plati porez, ne vidim problem zašto bi netko raspolagao sa zaradom kako hoće.
Kakav komunistički propuh u glavi neki imaju ovdje, to je čudo neviđeno.
A da ima više velikih hotela, bilo bi više mogućnosti za učenike turističkih i ugostiteljskih škola da tamo stječu praktična znanja i da nakon završetka obrazovanja ostanu tamo raditi.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 28 kol 2026, 10:37 |
|
|
|
Jebiga, mi smo za Hrvate, a tebi to smeta. Hrvati žive sve bolje i mi želimo da se taj proces nastavi, ti si svjestan da tvoja država svake godine živi sve lošije i to je tvoja mora.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 28 kol 2026, 11:02 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48630 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|