HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 ruj 2026, 12:03.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1297 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Preminuo ratni zločinac Ratko Mladić
PostPostano: 11 ruj 2026, 20:36 

Perun_Velež je napisao/la:

Bez obzira što naši nisu se iskazali u zločinima, svejedno su dobili stigmu UZPovaca.

Misliš da se Srbi srame kad im balije kažu da su genocidaši, oni na to gledaju s podsmijehom, dok se naši sve nešto pravdaju za taj UZP.

Mene jest toga UZPa sramota, ali samo zato što je to nezaslužena titula.

To je stigma u muslimanskom miljeu, na silu te zele strpati u isti kos sa Srbima. Zao im je sto nema UZP genocida.
To nas ne treba interesirati, Hrvati su danas NATO i EU clanica i UZP je samo postapalica u muslimanskim medijima. Ocajni pokusaj da te ocrne.

Nije to bitno vec stigma na zapadu, sta ti to treba, nisi Izrael da mozes raditi sto hoces ako je potreba. Mi nismo mogli, da smo mi napravili Srebrenicu dosla bi cijela NATO avijacija i zbomabala nas. To je sigurno ko sto je sada noc.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2026, 20:41 

nažalost opet ću biti surov to što ste bili za saradnju sa muslimanima a ne za etničko čišćenje dobili ste 300 hiljada Hrvata manje u bih i alahanje za vrijeme svjetskog prvenstva
jednostavno to je bio građanski rat i svako za sebe je ratovao
sad se zajebavate po forumu a sutra mogu insistirati na zakonu da se hapsi ko veliča praljka

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2026, 20:45 

Sto se vadis sad perune,reko si da ti je zao sto ne rade ko srbi,a sad govoris ds ti je krivo sto zale genocid u srebrenici. Ne skreci s teme

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2026, 20:46 

crni_bombarder je napisao/la:

Bez obzira što naši nisu se iskazali u zločinima, svejedno su dobili stigmu UZPovaca.

Misliš da se Srbi srame kad im balije kažu da su genocidaši, oni na to gledaju s podsmijehom, dok se naši sve nešto pravdaju za taj UZP.

Mene jest toga UZPa sramota, ali samo zato što je to nezaslužena titula.

To je stigma u muslimanskom miljeu, na silu te zele strpati u isti kos sa Srbima. Zao im je sto nema UZP genocida.
To nas ne treba interesirati, Hrvati su danas NATO i EU clanica i UZP je samo postapalica u muslimanskim medijima. Ocajni pokusaj da te ocrne.

Nije to bitno vec stigma na zapadu, sta ti to treba, nisi Izrael da mozes raditi sto hoces ako je potreba. Mi nismo mogli, da smo mi napravili Srebrenicu dosla bi cijela NATO avijacija i zbomabala nas. To je sigurno ko sto je sada noc.

Što je bilo, bilo je, gotovo je sad, međutim, sad je najvažnije promijenit paradigmu u kolektivnoj percepciji Hrvata da su Muslimani, odnosno takozvani Bošnjaci trenutno najveći i najgori neprijatelji.

Srećom nisu toliko moćni, jer puno su pokvareniji i podmukliji, te da im se ukaže prilika, bili bi još krvoločniji od Srba.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2026, 20:47 

nemabosne je napisao/la:
nažalost opet ću biti surov to što ste bili za saradnju sa muslimanima a ne za etničko čišćenje dobili ste 300 hiljada Hrvata manje u bih i alahanje za vrijeme svjetskog prvenstva
sad se zajebavate po forumu a sutra mogu insistirati na zakonu da se hapsi ko veliča praljka

Ne znam što tu ima surovo, potpuno isto mislim.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2026, 20:52 

Ova priča je za potegnit uvo. Znate vi šta znači biti hrvatski vitez? Nećete oblatit žrtvu hrvatskih branitelja iz 90ih. Čistu i ponosnu.

U prirodu “zločina” u Srebrenici neću ulaziti

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2026, 20:54 

nemabosne je napisao/la:

Ne vadim se, i dalje tvrdim da bih volio da su Hrvati mentalno i karakterno više divlji kao Srbi.
Bečka škola, nekakva uljudba, te katolički nauk o kamenu i kruhu i jest Hrvate doveo u defanzivni mentalni sklop.

Da su Hrvati malo više divlji kao Srbi, imali bi manje problema, zašto Srbima ne smijete radit sranja.

Srba se bojite i više ih cijenite i poštujete nego Hrvate.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2026, 21:00 

nemabosne je napisao/la:

Nebitno, nikada se ne bih mijenjao sa srpskim imidzem, uostalom koliko je vama lose zbog toga govori vec 30 godina kmeke "zapad nas ne voli a mi smo se samo branili".

To se tako ne radi, ne strijeljas tisuce zarobljenika krajem 20 stoljeca, posebno ne kad su sve kamere uperene u tebe. To je ono vase kurcenje koje ne vodi nicemu. Mladicevim vojnicima je bolje bilo da su hrabrost pokazali na petom korpusu par mjeseci kasnije, nego sto su te zarobljene pobili.
Koja je logika pobiti toliko ljudi, ne razumijem. Podrinje bi bilo srpsko i bez toga, ne bi se oni vratili samo bi ih sada bilo par tisuca vise u St. Louisu.

Isto tako mi mozemo prijavljivati velicanje Rasima Delica, ako bi oni isli dalje. A mozete i vi, zar ne.
Ili mozete Dodikovim glupavim pristupom, "ne priznajem sud" a onda mu sud oduzme sve funkcije. To samo idiot radi.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2026, 21:04 

Pojedini Hrvati imaju neku cudnu potrebu da zale Srebrenicu, ne razumijem zasto.

Pa vidiš, i mi smo Srebrenicu iskoristili. Nismo na način da dobijemo donacije ali evo npr. dozvolu za Oluju smo dobili jer se prije toga dogodila Srebrenica. Da Srbi nisu divljali u Srebrenici, Hrvatska ne bi dobila zeleno svjetlo za Oluju.

Na račun Srebrenice dobili smo državu malo li je. U svakom slučaju, iskoristili smo je bolje nego muslimani. :zubati

1689 of 2558 - 66.03%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2026, 21:56 

zalutala je napisao/la:
E, svašta ću ovdje pročitati, ali ovo javno sramoćenje je zbilja poseban domet. Nevjerojatno je vidjeti kako ovaj naš veleumni ratni strateg, na forumu poznat kao Perun Velež, u stvarnom životu ispada obični uredski štakor koji se sam ne bi usudio ni miša deratizirati(sam priznaje da ga pred kolegama strah slaviti Mladića, dakle kukavica se ne bi uusdila niti miša deratizirati) a ovdje javno piše kako bi ga zadovoljilo da je netko drugi(i to naši, Perune, zašto ne netko tvoj, netko tebi blizak, nego općenito naši?),"deratizirao" i priuštio mu masovne grobnice da bi i on imao nekog slaviti(bi li te zadovoljilo kad bi taj kojeg priželjkuješ da imaš za "slaviti" bio netko tvoj bližnji, netko iz tvoje kuće?).Dok ovdje junački maštaš o "srpskim modelima" u stvarnom životu par upisa prije sam kukavički priznaješ da te iste simpatije u svom uredu skrivaš jer se bojiš da te netko ne prijavi. Aloo Srbi se nisu ustručavali ni bez posla ostajati a ti se skrivaš ko miš i glumataš forumskog ratnika Više te čak ni Srbi na forumu ne savjetuju kako i na koji način bi se mogao posrbiti, izgleda da si pao čak i ispod njihovih kriterija. :zubati

Čitaj s razumijevanjem, rekao sam da ne bih okačio sliku, jer sam i onako " na nož s kolegama oko te teme" što znači da iznosim svoje stavove ali do te mjere do koje znam da mogu ići.
Uostalom, mislite što hoćete.

Vi se solidarizirati s balija oko đenerala, možda steknete halal kriterije.

Ispod srpskih kriterija si očito pao, čak i ispod Šešeljevih. Našla sam jednu Šešeljevu izjavu:
"Srebrenica je ključna srpska kompromitacija i važno je da se to kaže jer je Srebrenica najmračnija točka na srpskoj strani. Ja ne osporavam zločin u Srebrenici, samo tvrdim da nije genocid", rekao je Šešelj za FACE TV. Dodao je da su srpske snage i u Prijedoru ubijale zatočene civile, kao i u Srebrenici
https://www.iusinfo.hr/aktualno/dnevne- ... rani-20390

AI preglednik za Prijedor navodi:
U općini Prijedor je tijekom rata devedesetih godina (prvenstvenp 1992. godine) pod kontrolom snaga Vojske Republike Srpske (VRS) na čijem je čelu bio Ratko Mladić, te lokalnih srpskih vlasti, ubijeno između 160 i 186 osoba hrvatske nacionalnosti. [1]

Najznačajnija stratišta i pojedinosti o stradanju Hrvata u Prijedoru uključuju:
Pokolj u Briševu: Najveće pojedinačno stratište bosanskih Hrvata. Dana 24. i 25. srpnja 1992. godine, u napadu 5. kozaračke brigade i 6. krajiške brigade VRS-a, u selu Briševo brutalno je ubijeno 67 hrvatskih civila. Smaknute su čitave obitelji, a selo je potpuno uništeno. [1]
Hrvati su ubijani i u mjestima Ljubija (10 žrtava), Omarska (22), Prijedor (14), Čarakovo (12) te drugim manjim lokalitetima općine.
Logori: Tisuće prijedorskih nesrba (Bošnjaka i Hrvata) prošle su kroz zloglasne logore Omarska, Keraterm i Trnopolje, gdje su preživjeli sustavna mučenja, premlaćivanja i ubojstva. [1]

Jel ti haram solidarizirati se sa hrvatskim žrtvama?

Ono kad pored tebe Šešelj zvuči ko glas razuma. Zbilja se trebaš zapitati. Nije ni čudo što te Srbi više ne žele posrbiti :zubati

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2026, 22:00 

zalutala je napisao/la:

Čitaj s razumijevanjem, rekao sam da ne bih okačio sliku, jer sam i onako " na nož s kolegama oko te teme" što znači da iznosim svoje stavove ali do te mjere do koje znam da mogu ići.
Uostalom, mislite što hoćete.

Vi se solidarizirati s balija oko đenerala, možda steknete halal kriterije.

Ispod srpskih kriterija si očito pao, čak i ispod Šešeljevih. Našla sam jednu Šešeljevu izjavu:
"Srebrenica je ključna srpska kompromitacija i važno je da se to kaže jer je Srebrenica najmračnija točka na srpskoj strani. Ja ne osporavam zločin u Srebrenici, samo tvrdim da nije genocid", rekao je Šešelj za FACE TV. Dodao je da su srpske snage i u Prijedoru ubijale zatočene civile, kao i u Srebrenici
https://www.iusinfo.hr/aktualno/dnevne- ... rani-20390

AI preglednik za Prijedor navodi:
U općini Prijedor je tijekom rata devedesetih godina (prvenstvenp 1992. godine) pod kontrolom snaga Vojske Republike Srpske (VRS) na čijem je čelu bio Ratko Mladić, te lokalnih srpskih vlasti, ubijeno između 160 i 186 osoba hrvatske nacionalnosti. [1]

Najznačajnija stratišta i pojedinosti o stradanju Hrvata u Prijedoru uključuju:
Pokolj u Briševu: Najveće pojedinačno stratište bosanskih Hrvata. Dana 24. i 25. srpnja 1992. godine, u napadu 5. kozaračke brigade i 6. krajiške brigade VRS-a, u selu Briševo brutalno je ubijeno 67 hrvatskih civila. Smaknute su čitave obitelji, a selo je potpuno uništeno. [1]
Hrvati su ubijani i u mjestima Ljubija (10 žrtava), Omarska (22), Prijedor (14), Čarakovo (12) te drugim manjim lokalitetima općine.
Logori: Tisuće prijedorskih nesrba (Bošnjaka i Hrvata) prošle su kroz zloglasne logore Omarska, Keraterm i Trnopolje, gdje su preživjeli sustavna mučenja, premlaćivanja i ubojstva. [1]

Jel ti haram solidarizirati se sa hrvatskim žrtvama?

Ono kad pored tebe Šešelj zvuči ko glas razuma. Zbilja se trebaš zapitati. Nije ni čudo što te Srbi više ne žele posrbiti :zubati

Ne znam na koju moju izjavu konkretno misliš. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2026, 22:26 

Naša Kvačica je napisao/la:

Pojedini Hrvati imaju neku cudnu potrebu da zale Srebrenicu, ne razumijem zasto.

Pa vidiš, i mi smo Srebrenicu iskoristili. Nismo na način da dobijemo donacije ali evo npr. dozvolu za Oluju smo dobili jer se prije toga dogodila Srebrenica. Da Srbi nisu divljali u Srebrenici, Hrvatska ne bi dobila zeleno svjetlo za Oluju.

Na račun Srebrenice dobili smo državu malo li je. U svakom slučaju, iskoristili smo je bolje nego muslimani. :zubati

znači vama je u stvari najviše koristila

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2026, 22:47 

nemabosne je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Hm, u tom slučaju, znači da bi Hrvati na kraju ipak imali razloga "zahvalit Mladiću" :zubati

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2026, 23:26 

nemabosne je napisao/la:

Hm, u tom slučaju, znači da bi Hrvati na kraju ipak imali razloga "zahvalit Mladiću" :zubati

Što bi Batman bio bez Jokera, Šerlok Holms bez Profesor Morijartija, Hrvati bez Srba,... :zubati

1689 of 2558 - 66.03%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2026, 23:53 

nemabosne je napisao/la:

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2026, 00:02 

Oluja je pocela 20ak dana nakon Srebrenice, sumnjam da to ima ikakve veze. Nitko tada nije znao razmjere dogadjanja u Srebrenici.

A i muslimani i Srbi bi se slozili da je Oluja izrezirana u dogovoru Tudjmana i Milosevica.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2026, 01:34 

Oluja bi se dogodila sa Srebrenicom, ili bez nje.
Skoro godinu dana prije nje se HV počeo verati po Dinari i Kupresu.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2026, 02:10 

Oluja je pocela 20ak dana nakon Srebrenice, sumnjam da to ima ikakve veze. Nitko tada nije znao razmjere dogadjanja u Srebrenici.

A i muslimani i Srbi bi se slozili da je Oluja izrezirana u dogovoru Tudjmana i Milosevica.

Ima itekako veze. Do 4. kolovoza se znalo da se u Srebrenici dogodilo veliki pokolj, jedino se nije tad znalo koliko je bilo ubijenih.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2026, 02:16 

Takodjer I u odredjenoj mjeri Srebrenica je utjecala na odluku o NATO bombardiranju Srbije.
Znaci Srbi zbog Srebrenice dobili Oluju I NATO bombardiranje.
Ne znam bas koliko im se to isplatilo..

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2026, 02:18 

Znaci Srebrenicu su kapitalizirali Hrvati, donekle I Albanci, a Bosnje malo ili nimalo. Ironije li.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2026, 02:49 

nemabosne je napisao/la:

Ne vadim se, i dalje tvrdim da bih volio da su Hrvati mentalno i karakterno više divlji kao Srbi.
Bečka škola, nekakva uljudba, te katolički nauk o kamenu i kruhu i jest Hrvate doveo u defanzivni mentalni sklop.

Da su Hrvati malo više divlji kao Srbi, imali bi manje problema, zašto Srbima ne smijete radit sranja.

Nisu Hrvati pitomi ni glupi nego su okolnosti rata u BiH bile takve da se Hrvatima malo sto dopustalo od strane MZ. I to malo sto smo smjeli su nam kasnije pokusali preoblikovati i naljepiti kao ratni zlocin.

Razumi brate mili da je svijet bio ekstremno stiskao Hrvatsku po tom pitanju i da nismo smjeli nista vise osim defenzive i pukog opstanka.

Da je kojim slucajem bilo drugacije, odnosno da smo smjeli po BiH ratovat s Muslimanima kako smo ratovali sa Srbima u Hrvatskoj pomeli bi ih.

Nista drugo njih nije spasilo osim toga, mozes li zamislit sto bi onaj HV u naponu snage iz 1995-te napravio Armiji? Daleko daleko snazniji, uvjezbaniji i opremljeniji 1. i 2. krajiski korpus VRS smo potukli do nogu.

ALi nisu nam dali, dali su ti tuci po Srbima pa smo iskoristili sto smo mogli za otet sto vise teritorija.

Problem naseg odnosa s Muslimanima je 90% u poracu gdje smo imali bezmude politicare koji su dopustili da nam se ratom izborena pozicija erodira.

Tvoja teza da smo se trebali ponasati kao razularena masa cobana, pa bi eto rezultat bio bolji je najbolje oslikana u primjeru ponasanja Krajiskog vodstva u RH.
Oni su radili sta su htjeli pa mi reci koliko im je to dobra donjelo?

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2026, 03:26 

weasel je napisao/la:

Nisu Hrvati pitomi ni glupi nego su okolnosti rata u BiH bile takve da se Hrvatima malo sto dopustalo od strane MZ. I to malo sto smo smjeli su nam kasnije pokusali preoblikovati i naljepiti kao ratni zlocin.

Razumi brate mili da je svijet bio ekstremno stiskao Hrvatsku po tom pitanju i da nismo smjeli nista vise osim defenzive i pukog opstanka.

Da je kojim slucajem bilo drugacije, odnosno da smo smjeli po BiH ratovat s Muslimanima kako smo ratovali sa Srbima u Hrvatskoj pomeli bi ih.

Nista drugo njih nije spasilo osim toga, mozes li zamislit sto bi onaj HV u naponu snage iz 1995-te napravio Armiji? Daleko daleko snazniji, uvjezbaniji i opremljeniji 1. i 2. krajiski korpus VRS smo potukli do nogu.

ALi nisu nam dali, dali su ti tuci po Srbima pa smo iskoristili sto smo mogli za otet sto vise teritorija.

Problem naseg odnosa s Muslimanima je 90% u poracu gdje smo imali bezmude politicare koji su dopustili da nam se ratom izborena pozicija erodira.

Tvoja teza da smo se trebali ponasati kao razularena masa cobana, pa bi eto rezultat bio bolji je najbolje oslikana u primjeru ponasanja Krajiskog vodstva u RH.

Niste imali bezmude lidere, nego ste glumili dobre dečke dok ne uđete u EU i NATO. Ne lažimo se.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2026, 10:15 

Ratko se naduo i pozelenio

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2026, 10:51 

Pejtonac sa juga je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Niste imali bezmude lidere, nego ste glumili dobre dečke dok ne uđete u EU i NATO. Ne lažimo se.

Nismo ništa glumili, nego smo bili jedini pozitivci čak kad je bilo štetno po nas.
Da smo poput vas ili srba, radili bi iste stvari, poput masovnog ubijanja zarobljenika vojnika, te civila, skrivanje posmrtnih ostataka, ritualna klanja uz alahu akbar ili tri prsta, otmice, žive štitove itd.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2026, 12:00 

Mi smo u Pakracu i na Kordunu zarobili vise srpskih vojnika nego oni muslimanskih u Srebrenici, nijedan nije ubijen. Od tih sto su se predali.

To nije gluma vec civilizirano ponasanje. Ubijanje nekakvih baba po selima oko Knina nije, to je divljacko ponasanje. Ubiti babu i djeda od 85 godina je prilicno bolesno, da ne govorim o ubijanju mladih ljudi. Ali to je vec na volju pojedincima, bitno je da nitko nije zapovjedio ubijajte ih. Kao sto je Mladic zapovjedio svojima.

Slicno je i ponasanje Rasimovih i Mahmuljinovih horda na Vozuci i po hrvatskim selima sredisnje bosne, rezanje glava, to je svojstveno samo bradatim manijacima. Odrezati glavu covjeku, koliko bolestan mozes biti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1297 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: daramo, Tomba17 i 117 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: