|
|
Stranica: 2/12.
|
[ 280 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 25 kol 2011, 12:06 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15313 Lokacija: Misao svijeta
|
Mislim da je budućnost zračne luke Mostar u niskotarifnim prijevoznicima poput Ryanaira u Zadru. Imate mogućnost velikog porasta zbog sve većeg razvoja grada u turističkom i gospodarskom smislu, Zadar koji kombinira ovakve preduvjete s niskotarifnim agencijama (govorimo o gradu koji je za 10-20 tisuća stanovnika manji od Mostara) ima oko 300 000 putnika u zračnoj luci , samo naprijed vjerujem da bi Mostar mogao (s porastom turizma i gospodarskih aktivnosti) dostići i do 400 000 putnika.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 25 kol 2011, 12:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60355 Lokacija: DAZP HQ
|
Zadar1993 je napisao/la: Mislim da je budućnost zračne luke Mostar u niskotarifnim prijevoznicima poput Ryanaira u Zadru. Imate mogućnost velikog porasta zbog sve većeg razvoja grada u turističkom i gospodarskom smislu, Zadar koji kombinira ovakve preduvjete s niskotarifnim agencijama (govorimo o gradu koji je za 10-20 tisuća stanovnika manji od Mostara) ima oko 300 000 putnika u zračnoj luci , samo naprijed vjerujem da bi Mostar mogao (s porastom turizma i gospodarskih aktivnosti) dostići i do 400 000 putnika. u najboljem slučaju Mostar je po veličini podjednak Zadru.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 25 kol 2011, 12:50 |
|
|
Znači one procjene od oko 120 tisuća stanovnika se odnose na cijelu općinu ?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 25 kol 2011, 12:56 |
|
|
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 25 kol 2011, 13:30 |
|
|
Hvala na info. !
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 25 kol 2011, 22:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 74415 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 26 kol 2011, 11:38 |
|
|
Hahaha, da predsjednik HNSa i budući predsjednik Hrvatske federalne jedinice
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 26 kol 2011, 11:45 |
|
|
Čović ima potencijal da stane jednog dana na čelo Udruženog kraljevstva Hrvata Herceg-Bosne i Hrvatske, te Veliki župan Boke Kotorske i Istočnog Srijema.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 26 kol 2011, 13:01 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 05 ruj 2011, 03:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 74415 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Samo jako! je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: podaci za SvibanjBroj putnika: Sarajevo: 56.812 Mostar: 4034Banja Luka: 680 Tuzla: 8 Lipanj: Broj putnika: Sarajevo: 62.994 Mostar: 5.087Banja Luka: 536 Tuzla: 1.143 Ni srpanj nije los: Mostar: 4.343 Sarajevo: 81.042 Banja Luka: 1.209 Tuzla: 1.506
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 14 ruj 2011, 04:44 |
|
|
Citat: Zračna Luka: Slijetanje prvog aviona iz Pescare u subotu popodnePrvi od 9 dogovorenih carter letova B&H Airlines izmedju Mostara i talijanskog grada Pescare obavit ce se 17/09/2011. u organizaciji talijanskog tour operatora Ceranno tours i Fortuna travel iz Mostara, te uz veliku podrsku gradonacelnika Mostara gosp. Ljube Beslica i talijanske regije Abruzzo. Kako saznajemo , uskoro bi mogli zapoceti pregovori oko nastavka ovih letova i u zimskom periodu, tako da bi gradjani Hercegbosne bili povezani dva puta tjedno sa ovim gradom sa druge strane obale Jadranskog mora. Ideja za otvaranje linije prema Pescari nastala je neposredno prije otvaranja proslogodisnjeg Sajma gospodarstva u Mostaru gdje je Italija bila zemlja partner i kada je odrzan prvi susret predstavnika gradova, aerodroma i tour operatora, kao i predstavnika B&H Airlinesa. Ideja vodilja ovog projekta je bila prvenstveno jacanje gospodarstvenih veza ova dva grada kao i jacanje vjerskog turizma iza kojeg stoji ogroman potencijal sirom Italije. Slijetanje prvog aviona iz Pescare ocekuje se u subotu 17. rujna u 17.30 sati.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 17 ruj 2011, 19:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23969 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Citat: U Zračnu luku Mostar sletio je danas poslijepodne avion B&H Airlinensa, ostvarivši tako prvi od 9 dogovorenih charter letova između Mostara i Pescare.
Dočekavši izaslanstvo talijanske regije Abruzzo u Zračnoj luci Mostar, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u izjavi novinarima kazao je kako su nakon dugotrajnih pregovora danas došli do rezultata odnosno do prvog leta na liniji Pescara-Mostar.
Po Bešlićevim riječima, uspostava spomenute linije će doprinijeti razvoju turizma u Mostaru.
"Na taj način ćemo olakšati način dolaska u Mostar, ali isto tako će i građani Mostara moći preko Pescare ići u Italiju ali i na druge destinacije", kazao je mostarski gradonačelnik.
Istaknuo je kako je ovo novi početak suradnje između regije Hercegovine i regije Abruzzo.
"Vjerujem kako će ta suradnja potaknuti i gospodarstvenike, ali i sve one koji mogu napraviti gospodarski preporod na ovom području na način da se Talijanima omogući ulaganje, a našim ljudima omogućiti zapošljavanje", istaknuo je Bešlić.
Intenzivniju suradnju između Mostara i regije Abruzzo najavio je i zamjenik predsjednika talijanske regije Abruzzo Alfredo Castiglione. Također, najavio je i uspostavu redovitih linija na relaciji Mostar-Pescara u 2012. godini.
Generalni direktor B&H Airlinesa Altan Buyukyilmaz kazao je kako je ovaj današnji let ustvari početak suradnje sa Zračnom lukom u Mostaru, te da planiraju uvesti i nove redovne linije.
Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić kazao je kako je ovim projektom pokazano da se uz dobru suradnju Zračne luke Mostar, Grada Mostara, B&H Airlinesa i Pescare može kvalitetno raditi. Gledaj generalnog direktora B&H Airlinesa. I zašto tek 2011. radi linija sa Italijom za mjesto koje ima oko 1,5 milijuna unique turističkih dolazaka. Prije Sarajevo sada Stambol.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 20 ruj 2011, 17:48 |
|
|
Citat: Dižu se iz pepela, a strahuju za budućnost
Mostarska Zračna luka ostvaruje rekordne rezultate u poslovanju. Značajno povećanje broja putnika, otvaranje novih zračnih linija s europskim gradovima i intenziviranje suradnje s BH Airlinesom obećava kako će iduće godine kroz ovu zračnu luku proći oko 100.000 putnika.
No, licenciranje jedine hercegovačke zračne luke gradske vlasti Mostara ne mogu financijski osigurati. Potrebne su investicije od nekoliko desetaka milijuna maraka zbog kojih direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić upozorava gradske vlasti na nužnost pronalaska strateškog partnera.
"Mi iduće godine očekujemo veliko povećanje prometa, ali Grad Mostar se mora odrediti prema Zračnoj luci Mostar. Bez ulaganja, bez strateškog partnera i važnih odluka mostarska Zračna luka neće dalje napredovati, a pokazali smo kako imamo potencijal. Ono što Mostar može ponuditi tržištu je zračna luka i sama činjenica kako u samo jednom danu imamo više od 500 putnika govori kako se razvijamo i napredujemo" rekao je Raspudić za Večernji list.
Za dvije godine Zračna luka Mostar mora proći proceduru licenciranja međunarodnih povjerenstavaa. Ako ne bude zadovoljavala postavljenje uvjete, prijeti joj opasnost zatvaranja.
"Hrvatska je brzo promijenila svoje zakone kako bi mogli osigurati normalne uvjete za rad svojih zračnih luka i mi moramo učiniti nešto slično kako bismo mogli raditi i u budućnosti. Mi možemo doći do brojke od 100.000 putnika, ali kada dođe međunarodno povjerenstvo i kada budemo morali presvući pistu, širiti platformu, kupiti nove strojeve, Grad to neće moći i Zračna luka će biti zatvorena. Pozivam sve da se na vrijeme reagira i upozori na ovaj problem" istaknuo je Raspudić.
Sudeći po iskazanim namjerama i djelima prekidanja investicijskih ulaganja u Hercegovinu malo je vjerojatno kako će si sadšanje federalne vlasti "dopustiti" jedno kapitalno ulaganje u Hercegovini, ma kako malo i potrebno ono bilo.
20.9.2011. Poslovni portal
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 20 ruj 2011, 17:51 |
|
|
Za 100 000 + putnika trebat ce jos puno novih charter linija.
No opet, neka samo svaki dvadeseti turist u Medjugorje dodje preko mostarske zracne luke, to je vec 100 000. Prostora ima puno.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 24 ruj 2011, 05:46 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Samo jako! je napisao/la: podaci za SvibanjBroj putnika: Sarajevo: 56.812 Mostar: 4034Banja Luka: 680 Tuzla: 8 Lipanj: Broj putnika: Sarajevo: 62.994 Mostar: 5.087Banja Luka: 536 Tuzla: 1.143 Ni srpanj nije los: Mostar: 4.343 Sarajevo: 81.042 Banja Luka: 1.209 Tuzla: 1.506 Broj putnika u kolovozu: Mostar: 4.644 Sarajevo: 59 042 Banja Luka: 942 Tuzla: 965 Jako dobro. Četiri mjeseca za redom s preko 4000. Ukupno u ta četiri mjeseca 18 000. Rujan će biti vjerojatno najbolji, na dan kada je otvorena čarter linija s Pescarom, samo jedan dan u rujnu je sletilo 500 putnika, što pokazuje kolike su mogućnosti kada se uvede još mnogo novih charter linija.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 24 ruj 2011, 06:05 |
|
|
Malo podataka. Do ove godine promet u zračnoj luci iznosio je mizernih 10 000. U ZL Mostar najavljuju 30 000 putnika za ovu godinu (do sada došlo 18 000), te 100 000 putnika za slijedeću.
Btw, za usporedbu, s čime se trebamo uspoređivati (prošlogodišnji podaci):
Zračna luka Osijek: 17 000 Zračna luka Zadar: 196 000 Zračna luka Pula: 269 000
|
|
Vrh |
|
|
Samo jako!
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 24 ruj 2011, 16:06 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 20:46 Postovi: 1699 Lokacija: Tamo gdje viori crven-bijeli plavi!
|
Robbie MO je napisao/la: Malo podataka. Do ove godine promet u zračnoj luci iznosio je mizernih 10 000. U ZL Mostar najavljuju 30 000 putnika za ovu godinu (do sada došlo 18 000), te 100 000 putnika za slijedeću.
Zračna luka Osijek: 17 000 Zračna luka Zadar: 196 000 Zračna luka Pula: 269 000 S Osijekom se nebi trebali uspoređivat,prije svega što se mi oslanjamo na turizam,kao Zadar i Pula.Mostar se vodi kao "najturističkiji" grad u BiH,kad tome pridodamo blizinu Međugorja i mora ,Blidinja i Kupresa u zimskim mjesecima te brojnu hercegovčku dijasporu onda bi brojka od 300 000 godišnje bila itekako realna.Al' naravno prvo treba uložit 10-20 mil. KM.
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 24 ruj 2011, 16:14 |
|
|
Samo jako! je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Malo podataka. Do ove godine promet u zračnoj luci iznosio je mizernih 10 000. U ZL Mostar najavljuju 30 000 putnika za ovu godinu (do sada došlo 18 000), te 100 000 putnika za slijedeću.
Zračna luka Osijek: 17 000 Zračna luka Zadar: 196 000 Zračna luka Pula: 269 000 S Osijekom se nebi trebali uspoređivat,prije svega što se mi oslanjamo na turizam,kao Zadar i Pula.Mostar se vodi kao "najturističkiji" grad u BiH,kad tome pridodamo blizinu Međugorja i mora ,Blidinja i Kupresa u zimskim mjesecima te brojnu hercegovčku dijasporu onda bi brojka od 300 000 godišnje bila itekako realna.Al' naravno prvo treba uložit 10-20 mil. KM. Da, cilj vam mora biti rast , ali za postizanje kapaciteta za toliko putnika treba povećati postojeći terminal, staze za slijetanje itd.... u Zadru se upravo rade ovakve investicije jer po projekcijama broj putnika će uskoro premašiti kapacitete zračne luke, što bi dovelo do kočenja i stagniranja zračnog prometa na zadarskom području. Imate opširnije o tome na skyscrapercityu o Zadru.... takvo nešto treba i Mostaru što prije
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 25 ruj 2011, 00:12 |
|
|
Samo jako! je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Malo podataka. Do ove godine promet u zračnoj luci iznosio je mizernih 10 000. U ZL Mostar najavljuju 30 000 putnika za ovu godinu (do sada došlo 18 000), te 100 000 putnika za slijedeću.
Zračna luka Osijek: 17 000 Zračna luka Zadar: 196 000 Zračna luka Pula: 269 000 S Osijekom se nebi trebali uspoređivat,prije svega što se mi oslanjamo na turizam,kao Zadar i Pula.Mostar se vodi kao "najturističkiji" grad u BiH,kad tome pridodamo blizinu Međugorja i mora ,Blidinja i Kupresa u zimskim mjesecima te brojnu hercegovčku dijasporu onda bi brojka od 300 000 godišnje bila itekako realna.Al' naravno prvo treba uložit 10-20 mil. KM. Nisam mislio uspoređivati u smislu da težimo biti takvi, jasno je da je Osijek slab i već smo ga pretekli, nego u smislu da nam ovi podaci trebaju biti referenca, koja treba reći s kojim brojkama trebamo biti zadovoljni. Po meni, 150 000 minimum. Kako je grad vlasnik mostarske zračne luke a ne država, grad sam nema para za velike investicije, te je potrebno naći strateškog partnera. 10-20 mil. KM nisu baš toliko velike pare, to je jedan i po kat Brodomerkura, ili jedna trećina prošlogodišnje dobiti EP HZHB. Mogao bi se naći ili strani strateški partner ili domaći konzorcij, ili kombinacija domaći klaster+strani partner+kredit+Federacija(koja je financirala ovu zadnju opremu), bilo što od toga. Ili jednostavno, prodati zračnu luku Mostar Međugorju. Oni sigurno imaju para.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 25 ruj 2011, 00:22 |
|
|
Javna poduzeća kojima upravlja Grad Mostar: 1.Međunarodna zračna luka Mostar d.o.o. Mostar 2.UBORAK d.d. Mostar 3.KOMUNALNO d.o.o. Mostar 4.MO-SPORT d.o.o. Mostar 5.KOMOS d.o.o. Mostar 6.VODOVOD d.o.o. Mostar 7.DEPONIJA d.o.o. Mostar 8.TRŽNICE d.o.o. Mostar 9.MOSTAR BUS d.o.o. Mostar
|
|
Vrh |
|
|
MaMo
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 26 ruj 2011, 23:03 |
|
|
Mostar kao izrazito turisitčki grad tj. grad koji to želi postati mora ponuditi jeftinije letove nego ST ili Zadar i tako privući turiste koji su svakako pošli na more ali da pri tome ostanu par dana u Mostaru. Još kad se tome doda Međugorje i dijaspora, siguran sam da uz neku niskaotarifnu kompaniju ne bi bio problem dosegnuti 60 000 - 70 000 putnika godišnje.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 21 lis 2011, 19:08 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: srpanj promet: Mostar: 4.343 Sarajevo: 81.042 Banja Luka: 1.209 Tuzla: 1.506
Broj putnika u kolovozu: Mostar: 4.644 Sarajevo: 59 042 Banja Luka: 942 Tuzla: 965 Broj putnika u rujnu: Mostar: 8.432 (!!!!)Sarajevo: 59 074 Banja Luka: 707 Tuzla: 10
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 21 lis 2011, 19:16 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Broj putnika u kolovozu: Mostar: 4.644 Sarajevo: 59 042 Banja Luka: 942 Tuzla: 965
Broj putnika u rujnu: Mostar: 8.432 (!!!!)Sarajevo: 59 074 Banja Luka: 707 Tuzla: 10 Opa poduplanje !!??? Svaka čast Mostarci , samo naprjed glavni grad Herceg Bosne . Kada kreću veće investicije u zračnu luku ?
|
|
Vrh |
|
|
Rondo
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 21 lis 2011, 20:14 |
|
|
TO JE TO!!! Nadam se da ce zracna luka zazivjeti i postati ozbiljan konkurent dubrovniku, zadru, splitu i sarajevu!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zračna luka Mostar Postano: 12 stu 2011, 21:51 |
|
|
Listopad, promet:
4265 putnika
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|