puntar2.0 je napisao/la:
Dzoni,iskreno pitanje,kako gledas na muslimane?da gajis nekakve simpatije spram hrvatima san vec skonta.
Srbi sa Muslimanima generalno imaju problem... visedecenijski, visestoletni...i to treba reci na pocetku, a ne prodavati price kako su nas zavadili neki zli ljudi, inace bi obicni smrtnici bili dojaja.
Cak i da zaobidjemo sve ratove i stradanja, u osnovnoj komunikaciji se javaljaju problemi jer se vrlo lako skrene u kretenske price da - mozda ti kao individua jesi ok, ali oni kojima pripadas su olicenje primitivnosti i izdaje.
Obican covek Musliman, ni u cemu nije bolji ili losiji od obicnog Srbina, Spanca, Nigerijca, Paragvajca... ja to znam, jer sam u svom zivotu upoznao dovoljno ljudi odande koji su u proseku isto ono sto mi je i najblizi komsija...Ljudi, sa svim svojim vrlinama i manama.
Sukob je pre svega na visem nivou, opstem kulturno-religijskom, hriscani i muslimani su u dugom sukobu oko religije, onda sidjemo stepenicu nize, Srbi i Muslimani se vekovima samaraju... kad uzmemo da su to ljudi otprilike istog porekla i jezika, dolazimo do narcizma malih razlika, i onda se to podize na n-ti stepen, jer sa kim ces biti najvise u sukobu nego sa onim najblizim, koji nije obucen i nasminkan po tvojim merilima.
Nisam ni ja imun da ih nekad u globalu pogledam drugacije, to se svakom desi, ali kad me pitas trezveno da prosudim, sve je to balkansko sranje, istorijsko-religijska podela nas je odvela u nebrojene ratove i mrznju, a da udjes u BIOS(ono crno kad upalis comp - Basic Input Output System), osnovna nacela kako funkcionisu... sve je to u 5 deka.
Ne mrzim ih, imam problem sa njihovom danasnjom i nekadasnjom politickom mislju koju im servira elita...i oni verovatno sa srpskom, ali to me nikad nece naterati da prema obicnom coveku nastupim drugacije samo zato sto je Musliman...