HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 lip 2025, 12:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 53 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u afirmiraju četnički pokret
PostPostano: 27 pro 2011, 00:00 

zapovjednik je napisao/la:
dudu je napisao/la:
Srbi tako gnjusno mrze muslimane

Ovo je tacno :palacgore1

Ti bi voleo da je tako, tako si naucen, zamisli koji nered bi nastao u tvojoj glavi kad bi pokusao da razumes da ovakve izjave su koncentrat sovinizma, nista zivo ne objasnjavaju, samo produbljuju nerazumevanje.

Iza toga se krije da neki drugi mozda ne vole Muslimane, ali im "opca kultura" ne dozvoljava da iznesu svoje pravo misljenje, pa onda u takvom rasporedu oni ispadaju civilizovani...

Svo nerazumevanje konflikta izmedju Srba i Muslimana potice iz neznanja, nema pristojnog coveka koji moze mrzeti citav narod, jer bi time pokazao koliko sustinski on malo zna o tome, mrze slabici, needukovani bednici koji bilo kakvu razlicitost tretiraju kao pretnju.

Jel si ti, i takvi kao ti, ikad pokusao da razumes taj patoloski sukob... ocigledno nisi, najlakse vam je da se ogrnete plastom pravednosti, "vi" ste u svemu tome nevini kao jaganjci, a neki zlotvori Srbi vas muce stolecima....

Nije smisao otvaranja ove teme da se diskutuje o kontraverznim pitanjima, nego da se upravo uperi prstom u neke gresnike, kako bi oni sto citaju pomislili kako postoje narod primitivaca koji velica zlocince, i u toj postavci svi drugi izgledaju kao bogomdani.

Ti, koji priznajes da se veselis uz juznosrbijansku bekrijsku pesmu ces ostati rob ucitanih predrasuda, dok ces case lomiti uz Nesanicu, a ujutru jebati mater Srbima...jbg... :neznam

Vrh

Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u
PostPostano: 27 pro 2011, 00:06 

Dzoni,iskreno pitanje,kako gledas na muslimane?da gajis nekakve simpatije spram hrvatima san vec skonta.

Vrh

Naslov: Re: Kako se uzgaja svijest o pripadnosti BiH-Udžbenici u RS-u
PostPostano: 27 pro 2011, 00:24 

puntar2.0 je napisao/la:
Dzoni,iskreno pitanje,kako gledas na muslimane?da gajis nekakve simpatije spram hrvatima san vec skonta.

Srbi sa Muslimanima generalno imaju problem... visedecenijski, visestoletni...i to treba reci na pocetku, a ne prodavati price kako su nas zavadili neki zli ljudi, inace bi obicni smrtnici bili dojaja.

Cak i da zaobidjemo sve ratove i stradanja, u osnovnoj komunikaciji se javaljaju problemi jer se vrlo lako skrene u kretenske price da - mozda ti kao individua jesi ok, ali oni kojima pripadas su olicenje primitivnosti i izdaje.

Obican covek Musliman, ni u cemu nije bolji ili losiji od obicnog Srbina, Spanca, Nigerijca, Paragvajca... ja to znam, jer sam u svom zivotu upoznao dovoljno ljudi odande koji su u proseku isto ono sto mi je i najblizi komsija...Ljudi, sa svim svojim vrlinama i manama.

Sukob je pre svega na visem nivou, opstem kulturno-religijskom, hriscani i muslimani su u dugom sukobu oko religije, onda sidjemo stepenicu nize, Srbi i Muslimani se vekovima samaraju... kad uzmemo da su to ljudi otprilike istog porekla i jezika, dolazimo do narcizma malih razlika, i onda se to podize na n-ti stepen, jer sa kim ces biti najvise u sukobu nego sa onim najblizim, koji nije obucen i nasminkan po tvojim merilima.

Nisam ni ja imun da ih nekad u globalu pogledam drugacije, to se svakom desi, ali kad me pitas trezveno da prosudim, sve je to balkansko sranje, istorijsko-religijska podela nas je odvela u nebrojene ratove i mrznju, a da udjes u BIOS(ono crno kad upalis comp - Basic Input Output System), osnovna nacela kako funkcionisu... sve je to u 5 deka.

Ne mrzim ih, imam problem sa njihovom danasnjom i nekadasnjom politickom mislju koju im servira elita...i oni verovatno sa srpskom, ali to me nikad nece naterati da prema obicnom coveku nastupim drugacije samo zato sto je Musliman...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 53 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: