|
|
Stranica: 1/14.
|
[ 340 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
NoviSeer
|
Naslov: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 11 sij 2012, 19:24 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Citat: Autor: Agencije Objavljeno: 10.01.2012 u 06:05 Popis stanovništva u BiH neće biti obavljen ni ove godine, već tek na proljeće 2013. godine, a problem je nastao zbog kašnjenja nadležnih s pripremama za "posao decenije", saznaje "Pres". Pripreme u Srpskoj su praktično već u finalnoj fazi, ali je problem u Federaciji BiH, koja još nije nabavila ni opremu za pripremu popisa. List navodi da nije riješeno ni pitanje finansiranja popisa, koji bi, prema okvirnim procjenama, trebalo da košta više od 42 miliona KM.
U parlamentu BiH tvrde da je sve spremno za usvajanje finalnog teksta zakona, nakon što su lideri ključnih partija, u paketu sa dogovorom o formiranju Savjeta ministara BiH, postigli kompromisno rješenje i za zakon o popisu.
Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić rekla je da bi dogovoreni tekst zakona trebalo da se nađe na dnevnom redu prve naredne sjednice Doma naroda, pošto je već prošao proceduru u donjem domu parlamenta, ali da, zbog činjenice da će dva doma usvojiti dva različita teksta zakona, treba usaglasiti tekst između dva doma, za šta treba vremena.
"Realna očekivanja su da će taj posao biti završen najkasnije do kraja idućeg mjeseca, ako imamo u vidu svu proceduru koja se mora ispoštovati. Ne mogu, ipak, prihvatiti argumente da navodno nisu ispunjeni tehnički preduslovi da se popis obavi ove godine, pogotovo što se radi o poslu za koji su nadležne institucije trebale da se pripremaju već nekoliko godina", istakla je Majkićeva.
Direktor Agencije za statistiku BiH Zdenko Milinović rekao je da je Zavod za statistiku FBiH tek raspisao tender za nabavku opreme za popis, što znači da su male šanse da oni završe potrebne pripreme do kraja godine.
U Zavodu za statistiku Srpske tvrde da su dobrim dijelom spremni za popis, ali da im problem pričinjava činjenica da jedan broj opština kasni sa izradom kartografske osnove, koja treba da označi "popisni krug" svakog od više hiljada popisivača koji će biti angažovani na ovom poslu. Što mislite o ovome? Koliko se sjećam ljetos su govorili kako bi popis trebao biti izvršen od 1.10. do 15.10. ove godine. Hoće li ga opet uopće i biti? Hoće li se muslimani opet vaditi na onu istu spiku "verificiranje etničkog čišćenja (kojeg su oni počinili nad Hrvatima srednje Bosne)"?
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 11 sij 2012, 19:26 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Ma neće ga ni onda napravit...
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 11 sij 2012, 19:27 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Taman dobro, biću i ja popisan Inače tako je i Slovenija kasnila s prijašnjim popisom koji je proveden tek 2002.
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 11 sij 2012, 19:37 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Sve u svemu ovaj popis je itekako dobar za nas. Vjerujem da nam može trasirati direktan put ka trećem entitetu kad se bude vidjelo da će etnička razgraničenja bit jasno vidljiva ali Muslimani bježe od njega k'o đavo od krsta, što je i logično zbog ona tri dobro poznata razlogai: 1. Neće bit jedinstveni (Bosanci, Bošnjaci, Muslimani) 2. Vidjet će se koliko su dijelovi gdje je Harmija prošla ostali multietnični 3. Moći će se lako iscrtati etničke granice
Ako će se popis i provesti, ne sumnjam da će tu bit malverzacija u Srednjoj Bosni, pogotovo u sredinama gdje smo na li-la (Jajce, Novi Travnik i Busovača).
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 11 sij 2012, 20:30 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: 1. Neće bit jedinstveni (Bosanci, Bošnjaci, Muslimani)
Vjerovatno će biti ponuđene 4 opcije da se izjasniš: -Bošnjak -Srbin -Hrvat -Ostali (upiši po volji) Bošnjaci će izabrati opciju Bošnjaci. Mješani brakovi opciju ostali. NoviSeer je napisao/la: Ako će se popis i provesti, ne sumnjam da će tu bit malverzacija u Srednjoj Bosni, pogotovo u sredinama gdje smo na li-la (Jajce, Novi Travnik i Busovača). Pa valjda će biti neki mehanizam kontrole?
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 11 sij 2012, 21:32 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Sve u svemu ovaj popis je itekako dobar za nas. Vjerujem da nam može trasirati direktan put ka trećem entitetu kad se bude vidjelo da će etnička razgraničenja bit jasno vidljiva ali Muslimani bježe od njega k'o đavo od krsta, što je i logično zbog ona tri dobro poznata razlogai: 1. Neće bit jedinstveni (Bosanci, Bošnjaci, Muslimani) 2. Vidjet će se koliko su dijelovi gdje je Harmija prošla ostali multietnični 3. Moći će se lako iscrtati etničke granice
Ako će se popis i provesti, ne sumnjam da će tu bit malverzacija u Srednjoj Bosni, pogotovo u sredinama gdje smo na li-la (Jajce, Novi Travnik i Busovača). varaš se za ovo pod jedan, ogromna većina izjasnit će se kao bošnjaci, bosanci su samo mantra za naivne hrvate i srbe....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
Kufi
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 11 sij 2012, 22:01 |
|
Pridružen/a: 04 sij 2012, 14:34 Postovi: 62 Lokacija: Mahala na Miljacki
|
Rece mi jaranica da ih se u zajednickim organima dosta izjasnjava kao "Bosanci", da bi kao "ostali" lakse dosli do posla. A s obzirom da ih ima dosta koji fanaticno vjeruju u tu ideju "bosanske nacije", mislim da ce ih se dosta tako i izjasniti.
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 11 sij 2012, 22:04 |
|
|
Kufi je napisao/la: Rece mi jaranica da ih se u zajednickim organima dosta izjasnjava kao "Bosanci", da bi kao "ostali" lakse dosli do posla. A s obzirom da ih ima dosta koji fanaticno vjeruju u tu ideju "bosanske nacije", mislim da ce ih se dosta tako i izjasniti. vidjet ćemo...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 11 sij 2012, 22:38 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27221 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Kufi je napisao/la: Rece mi jaranica da ih se u zajednickim organima dosta izjasnjava kao "Bosanci", da bi kao "ostali" lakse dosli do posla. A s obzirom da ih ima dosta koji fanaticno vjeruju u tu ideju "bosanske nacije", mislim da ce ih se dosta tako i izjasniti. Ih, teško li je žabi u vodu skočit`! Ipak treba imati u vidu da se popisom ne dira u pravo nekoga da se na poslu izjasni kako hoće, tj može se on na popisu izjasniti kao Bošnjak, a onda radi posla bez problema kao Bosanac, a kada treba i Hrvat. Popis se radi zbog statistike a ne zbog utvrđivanja osobnih podataka i kao takvi popisni podaci nisu relevantni kod ostvarivanja određenih prava ili pak kod izvršavanja određenih obveza.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 13 sij 2012, 17:03 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6787 Lokacija: Izvan sebe
|
Nebula je napisao/la: NoviSeer je napisao/la: 1. Neće bit jedinstveni (Bosanci, Bošnjaci, Muslimani)
Vjerovatno će biti ponuđene 4 opcije da se izjasniš: -Bošnjak -Srbin -Hrvat -Ostali (upiši po volji) Bošnjaci će izabrati opciju Bošnjaci. Mješani brakovi opciju ostali. NoviSeer je napisao/la: Ako će se popis i provesti, ne sumnjam da će tu bit malverzacija u Srednjoj Bosni, pogotovo u sredinama gdje smo na li-la (Jajce, Novi Travnik i Busovača). Pa valjda će biti neki mehanizam kontrole? Metodologija moze da napravi cuda. Recimo Hrvat roden u RH. Oni drugi hrvati pod ostali.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 13 sij 2012, 17:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Ja cu se taman do tad preseliti. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 13 sij 2012, 17:43 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27221 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Aztec je napisao/la: Ja cu se taman do tad preseliti.  Ma kud ćeš ti iz sarajevskog rahatluka??
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 13 sij 2012, 17:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Bobovac je napisao/la: Aztec je napisao/la: Ja cu se taman do tad preseliti.  Ma kud ćeš ti iz sarajevskog rahatluka?? Odoh di me noge nose. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 01 vel 2012, 21:56 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7854 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Evo danas je usvojeno u Parlamentu da će popis stanovništva u BiH biti u travnju 2013. godine.Famozni članak 48 je izbrisan kao što su tražili predstavnici Srba u Parlamentu. Zanima me sad,oni koji bolje poznaju tu materiju,je li to poraz Bošnjaka jer su danas poslali Tihića pred govornicu da čisti kakicu,a on je izgledao nešto pokisao i govorio je neke floskule.Na FTV-u se nisu puno osvrtali na ovu vijest,je li to prešućivanje poraza pred opranim muslimanskim mozgovima u Bošnjakistanu i stavljanje svega pod tepih?Hoće li Hrvatima popis ići na ruku s obzirom na ostvarivanje kolektivnih prava kao najmalobrojnijem narodu?
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 01 vel 2012, 21:59 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Mislim da sa tim članom odlaze i pozicije direktora i predsjednika u javnim ustanovama i tvrtkama. Županijske i općinske. Manjine su bile zastupljene kao sa popisa 1991-e.
Kako sam skužio. Hrvatima svejedno, svakako se nisu ništa pitali u bošnjačkim gradovima.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 01 vel 2012, 21:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62291 Lokacija: DAZP HQ
|
kiler je napisao/la: Evo danas je usvojeno u Parlamentu da će popis stanovništva u BiH biti u travnju 2013. godine.Famozni članak 48 je izbrisan kao što su tražili predstavnici Srba u Parlamentu. Zanima me sad,oni koji bolje poznaju tu materiju,je li to poraz Bošnjaka jer su danas poslali Tihića pred govornicu da čisti kakicu,a on je izgledao nešto pokisao i govorio je neke floskule.Na FTV-u se nisu puno osvrtali na ovu vijest,je li to prešućivanje poraza pred opranim muslimanskim mozgovima u Bošnjakistanu i stavljanje svega pod tepih?Hoće li Hrvatima popis ići na ruku s obzirom na ostvarivanje kolektivnih prava kao najmalobrojnijem narodu? naravno da je poraz Bošnjaka pred osovinom Dodik-Čović. Citat: Član 48. predviđao je da će prilikom formiranja vlasti i dalje važiti etnička struktura prema popisu iz 1991. godine i to sve do potpunog provođenja Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 01 vel 2012, 22:05 |
|
|
dudu je napisao/la: naravno da je poraz Bošnjaka pred osovinom Dodik-Čović. Citat: Član 48. predviđao je da će prilikom formiranja vlasti i dalje važiti etnička struktura prema popisu iz 1991. godine i to sve do potpunog provođenja Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma. To se odnosi na lokalnu razinu vlasti? Koristi li to Hrvatima?
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 01 vel 2012, 22:05 |
|
|
Konačno da onaj smiješni popis iz prošlog vijeka završi u smetlištu istorije gdje mu je i mjesto. 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 01 vel 2012, 22:06 |
|
|
kako gdje, koristi tamo gdje ih je više nego 1991., ne koristi tamo gdje ih je manje.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 01 vel 2012, 22:07 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Divlja svinja5 je napisao/la: dudu je napisao/la: naravno da je poraz Bošnjaka pred osovinom Dodik-Čović.
To se odnosi na lokalnu razinu vlasti? Koristi li to Hrvatima? Valjda je svima isto. Nije neki zakon koji tipovi kao Helez mogu zlouporabiti i izvrtati.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
cakara
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 01 vel 2012, 23:18 |
|
Pridružen/a: 04 lis 2009, 21:15 Postovi: 907 Lokacija: Dobretići
|
s obzirom da je ovo 2012. godina, ja bi reko POPIS VEC 2013. GODINE 
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 01 vel 2012, 23:21 |
|
|
cakara je napisao/la: s obzirom da je ovo 2012. godina, ja bi reko POPIS VEC 2013. GODINE  Naslov je takav jer je bilo najavljivano da će popis biti izvršen u listopadu 2012. ali nema veze dobro je i ovo. Jedva čekam da se dokaže kakvo je etničko čišćenje proveo Alija i njegova multietnička Armija tzv. BiH po dijelovima danas okupirane Herceg Bosne koja je ostala odraz multietničnosti  .
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 02 vel 2012, 14:00 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 02 vel 2012, 14:02 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
dudu je napisao/la: Trta vata Vojvodo Suljo jelii ? Da vidimo koliko je multietnička bila tvoja Harmija  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH tek 2013. ? Postano: 02 vel 2012, 15:54 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|