|
|
Stranica: 10/13.
|
[ 308 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 13 sij 2012, 10:37 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4967 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Zadar1993 je napisao/la: Ibar je napisao/la: Albanci s toljecima vec naseljavaju prostor juzne cg, kosova, zap.makedonije i sjevero zapadne grcke
Možda sam malo bolje trebao formulirati pitanje... mislio sam jesu li oni doživjeli veliki skok u populaciji nakon potresa i obnavljanja grada (u postotku , što bi značilo da su ih doselili) ili je ovakvo stanje u Skoplju bilo i prije . Ma kakvi. Nisam vidio popise o skopju za to vrijeme ali kao sto cujem od starijih pedesetih godina kazu da ih nije bilo vise od 7-8% u skopju. 1953 godine na popisu ih je bilo 12%, na nivo cijele drzave.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 13 sij 2012, 10:38 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4967 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Robbie MO je napisao/la: Znači s druge strane Vardara. da, sa druge strane je, pocinje odmah poslije mosta i ide sve do stare pijace, zvane Bitpazar.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 13 sij 2012, 11:07 |
|
|
Ibar je napisao/la: Some unofficial estimates indicate that in the Republic of Macedonia there are possibly up to 260,000 Roma.
totem jel ovo pije vodu? Ma nema sanse, gdje si to nasao...jedino ako se predpostavlja da ima toliko, jer se u zadnje vrijeme popisuju odredjeni cigani kao Albanci da bi lakse dobili posao, jer kao Makedonci se ne mogu popisati zbog imena. Ali sve u svemu jako velika cifra i mislim da nema sanse. Mozda njih 10-15.000 su se iskazali albancima, ali ne vise. Oficijalno roma ima oko pedeset tisuca.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 13 sij 2012, 11:11 |
|
|
Zivila Makedonija :))))))))))))))))))) Niti SRpska niti grcka niti bugarska niti šiftarska
MAKEDONIJA MAKEDONACA :)))))))
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 13 sij 2012, 11:14 |
|
|
Ibar je napisao/la: Zivila Makedonija :))))))))))))))))))) Niti SRpska niti grcka niti bugarska niti šiftarska
MAKEDONIJA MAKEDONACA :))))))) Sto je tebi Ibar?
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 13 sij 2012, 11:59 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15313 Lokacija: Misao svijeta
|
totem je napisao/la: Ibar je napisao/la: Zivila Makedonija :))))))))))))))))))) Niti SRpska niti grcka niti bugarska niti šiftarska
MAKEDONIJA MAKEDONACA :))))))) Sto je tebi Ibar? Ranojutarnja turska kava
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 13 sij 2012, 12:02 |
|
|
nista vidim da ovdje svi trolate Makedoniju a to mi je jedna od najdrazih zemalja na svijetu pa moram malo :)) XD
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 13 sij 2012, 12:12 |
|
|
Ibar je napisao/la: nista vidim da ovdje svi trolate Makedoniju a to mi je jedna od najdrazih zemalja na svijetu pa moram malo :)) XD Ako je tako, neka...Imas pive od mene ako dodjes u skopju. Vise piva.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 13 sij 2012, 12:12 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25844 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
A jest sve i navalilo na taj jadni Makedonski narod. Evo nekima koji nikada nisu ni bili Makedoniji ili upoznali ijednog Makedonca, dakle koji nemaju veze sa njima apsolutno nikakve, smeta i par urbanističkih rješenja u Skoplju. Kakvi su onda tek neprijatelji tog naroda ako su mu "prijatelji" takvi?!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 13 sij 2012, 12:31 |
|
|
BUDI GOD ŠTO SI MAKEDONEC :))
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 13 sij 2012, 12:32 |
|
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 13 sij 2012, 13:29 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3688 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Zadar1993 je napisao/la: Ranojutarnja turska kava Sa dodatkom nečega.... Nego ,meni se sviđaju Makedonska vina ,kad se već priča o Makedoniji .
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 13 sij 2012, 13:48 |
|
|
mario_cro je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ranojutarnja turska kava Sa dodatkom nečega.... Nego ,meni se sviđaju Makedonska vina ,kad se već priča o Makedoniji . Na balkanu najbolja su. Mada slabo pijem vino. Vise sam na pivi. Inace, najbolje makedonsko vino, serijska proizvodnja(imas vina od po 300-400E, sa malom proizvodnjom)po svim mjerilima je T'ga za jug.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 13 sij 2012, 20:43 |
|
|
tikveš za jug to je dobro da :)
|
|
Vrh |
|
|
Alex
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 15 sij 2012, 04:46 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 16:05 Postovi: 631 Lokacija: Beograd, Srbija
|
A da vi Makedonci niste preterali sa dimenzijama spomenika i sa srazmerom celog tog projekta? Kako to, da nacija sa najviše jugonostalgičara, se odlučuje da u nekoliko meseci preuredi ceo centar grada? Meni to liči na krizu identiteta i na strašan osećaj ugroženosti, kako kulturnog, tako i biološkog. I najzad, koliko se Makedonci zaista identifikuju sa "nekim tamo" Aleksandrom Makedonskim? Sve mi to deluje usiljeno i veštačko, cela ta fama oko toga. par sličica za razmišljanje
|
|
Vrh |
|
|
bonislav
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 15 sij 2012, 10:30 |
|
|
Unakazili su centar Skopja.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 15 sij 2012, 11:56 |
|
|
Alex je napisao/la: A da vi Makedonci niste preterali sa dimenzijama spomenika i sa srazmerom celog tog projekta? Kako to, da nacija sa najviše jugonostalgičara, se odlučuje da u nekoliko meseci preuredi ceo centar grada? Meni to liči na krizu identiteta i na strašan osećaj ugroženosti, kako kulturnog, tako i biološkog. I najzad, koliko se Makedonci zaista identifikuju sa "nekim tamo" Aleksandrom Makedonskim? Sve mi to deluje usiljeno i veštačko, cela ta fama oko toga. par sličica za razmišljanje Vec sam sto puta objasnio. To je valjda jedini nacin da se spasi ustavno ime makedonije. I na najboljem je putu. A sto se osjecaja ugrozenosti tice, Makedonci nikada nisu ni izgubili taj osjecaj, zahvaljujuci susjedima. Ali gledajte vi vase probleme, okanite se tudjih.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 15 sij 2012, 11:58 |
|
|
bonislav je napisao/la: Unakazili su centar Skopja. Posto si expert za urbanisticka pitanja, a vjerujem da si bio u skopju, pa tako sa velikom dozom kompetencije pises, pitam te sto su unakazili?
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 15 sij 2012, 12:24 |
|
|
totem je napisao/la: Alex je napisao/la: A da vi Makedonci niste preterali sa dimenzijama spomenika i sa srazmerom celog tog projekta? Kako to, da nacija sa najviše jugonostalgičara, se odlučuje da u nekoliko meseci preuredi ceo centar grada? Meni to liči na krizu identiteta i na strašan osećaj ugroženosti, kako kulturnog, tako i biološkog. I najzad, koliko se Makedonci zaista identifikuju sa "nekim tamo" Aleksandrom Makedonskim? Sve mi to deluje usiljeno i veštačko, cela ta fama oko toga. par sličica za razmišljanje Vec sam sto puta objasnio. To je valjda jedini nacin da se spasi ustavno ime makedonije. I na najboljem je putu. A sto se osjecaja ugrozenosti tice, Makedonci nikada nisu ni izgubili taj osjecaj, zahvaljujuci susjedima. Ali gledajte vi vase probleme, okanite se tudjih. TAko je totem. Nek se brinu za svoje Sandzake Kosova i Vojvodine i PReseva
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 15 sij 2012, 12:25 |
|
|
totem je napisao/la: bonislav je napisao/la: Unakazili su centar Skopja. Posto si expert za urbanisticka pitanja, a vjerujem da si bio u skopju, pa tako sa velikom dozom kompetencije pises, pitam te sto su unakazili? Svi dubrovcani koji su bili unazad par godina kazu da je grad predivan :))
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 15 sij 2012, 12:43 |
|
|
Ibar je napisao/la: totem je napisao/la:
Posto si expert za urbanisticka pitanja, a vjerujem da si bio u skopju, pa tako sa velikom dozom kompetencije pises, pitam te sto su unakazili?
Svi dubrovcani koji su bili unazad par godina kazu da je grad predivan :)) Ako dubrovcanin ne zna za estetiku, tko bi drugi znao?
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 15 sij 2012, 12:45 |
|
|
Kazu i za ljude da su predobri uglavnom sve najbolje o Skopju MAkedoncima Makedoniji i Ohridu.
a o Albaniji sve suprotno XD
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 15 sij 2012, 12:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75228 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ibar je napisao/la: Kazu i za ljude da su predobri uglavnom sve najbolje o Skopju MAkedoncima Makedoniji i Ohridu.
Makedonci su odličan narod i apsolutno svaki Hrvat ih obožava. Ali to nije tema. Tema je gradnja kopija antičkih zgrada u mitomanske svrhe, od koje se 99% ljudi zgraža. Zamisli situaciju u hotelu u Španjolskoj: studenti Hrvati, Srbi, Makedonci, Amerikanci i Nijemci, druže se i usput pričaju o svojim kulturama. I fino Hrvati i Srbi opisuju svoje države i prezentiraju se svojim realnim kvalitetama ili postignućima (more, Tesla, poznati nogometaši, nabrajaju poznate ličnosti koje su porijeklom Hrvati ili Srbi...), i onda dođe Makedonac i priča lovačke priče kako su njegovi osvojili pola svijeta sve do Indije, s ciljem da se neukim Amerikancima - umjesto kao Slaven - predstavi kao potomak ratnika iz filma "300". Jasno da će reakcija prve dvojice na tu lovačku priču biti bolan "POKLOPAC". Ljudi ne vole lovačke priče, to je cijeli razlog zašto će svak imat negativnu reakciju na ovakve stvari.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 15 sij 2012, 13:14 |
|
|
" i onda dođe Makedonac i priča lovačke priče kako su njegovi osvojili pola svijeta sve do Indije, s ciljem da se neukim Amerikancima - umjesto kao Slaven - predstavi kao potomak ratnika iz filma "300"."
Sve je ovo tocno, bas sve. Samo ne vidim cemu se ovim opravdava grcka reakcija, za koju ovdje skoro svi zdusno navijaju.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: U Skopju otvoren 'Slavoluk Makedonija' visok 21 metar Postano: 15 sij 2012, 15:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60655 Lokacija: DAZP HQ
|
totem je napisao/la: " i onda dođe Makedonac i priča lovačke priče kako su njegovi osvojili pola svijeta sve do Indije, s ciljem da se neukim Amerikancima - umjesto kao Slaven - predstavi kao potomak ratnika iz filma "300"."
Sve je ovo tocno, bas sve. Samo ne vidim cemu se ovim opravdava grcka reakcija, za koju ovdje skoro svi zdusno navijaju. iskreno prezirem grčku prepotenciju prema Makedoniji i mislim da nisu u pravu s obzirom da je Makedonija imala status republike i u bivšoj državi, a ne sjećam se da su Grci nešto protestirali dok je bilo Jugoslavije. ne vidim kako to Makedonija ugrožava Grčku s tim imenom, to je glupost i Grci samo koriste svoj vanjskopolitički utjecaj da bi stopirali Makedoniju na svakom koraku. međutim, ako je ovo reakcija Makedonaca na grčki stav, onda je to duboka frustracija koja dugoročno više šteti Makedoncima, nego što se prkosi Grcima.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: iprodano i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|